Skocz do zawartości
kill

Battlefield: Bad Company 2

Rekomendowane odpowiedzi

UP: Tak, to bardzo dobra gra.

Za określoną ilość zabić musi być seria ofiar. Zabiłeś trzy osoby, to ofiary są trzy, a więc mamy serię trzech ofiar. :P

A żeby się nie czepiać niefortunnego doboru słownictwa, to nie, nie ma żadnych nagród, dodatków etc. za ileś tam zabić z rzędu.

Większość osób gra w Rush, część także w Conquest, ale jest też squad deathmatch i squad rush. Generalnie co kto lubi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Battlefielda kupuje w piątek i chciałem się spytać czy to dobra gra( napisalem juz to w innym temacie ale wolałbym tez więcej odp.), czy są za omreśloną ilośc zabić jakies serie ofiar? I jakie są takie najlepsze tryby gry?

Za serie ofiar, ja to nazywam combo, masz satysfakcje, ze dales rade zabic kilka osob pod rzad + dodatkowe punkty. Nie ma czegos takiego jak najlepszy tryb gry. Dla mnie najlepszy jest CQ, dla innego rush. Tam tez znajdziesz najwiecej osob do gry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo ciekawy artykuł o multi w BC2 - wyjaśnia miedzy innymi problemy ze statami, lagami:

http://www.1up.com/d...try?bId=9074296

dla tych którym nie chce sie czytać całości konkluzja niepochlebna dla DICE:

"Because it is proven, at least to EA, that "gamers" do not care about quality, as long as they can just connect and play. And that "seems fine" to them. Unfortunately, I am not looking forward to Battlefield 3, on any platform."

Plis,przetłumacz jakoś dokładnie bo mnie w szkole jeszcze rosyjskiego uczyli.Lagi sa mniejsze w BC2 zauważyłem ale na konkurencyjnej platformie.A to juz dużo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

no Panowie jest pewna gratyfikacja za kill streak dla 4 wybranych giwer (dlc), są to te unique Specact pins - za żółte/złote odpowiedniki giwer z podstawki np. Reach a kill streak of 5 with the UMP-45 SPECACT , 5 zabić bez zgonu z tych giwer i masz pina, za który otrzymujesz punkty, chyba 200 pkt. To chyba jedyny zysk z serii zabić (poza wspomniana wcześniej satysfakcją), no i musisz nabyć to dlc.

edit: te piny pozwalają zdobyc też 4 trofea z tego dlc

Edytowane przez KrisPora_PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedz mi ktoś jak się obracać w trakcie podkładania paczki? Nie wiem jak u Was, ale w moim przypadku do obracania się i podkładania paczki służy prawy kciuk i nie wiem jak inaczej można pogodzić te dwie rzeczy, bo przecież nie da rady się obracać prawym analogiem jednocześnie wciskając kwadrat. Czyli jak wygląda Wasz układ palców na padzie w przypadku takiej sytuacji?tongue.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedz mi ktoś jak się obracać w trakcie podkładania paczki? Nie wiem jak u Was, ale w moim przypadku do obracania się i podkładania paczki służy prawy kciuk i nie wiem jak inaczej można pogodzić te dwie rzeczy, bo przecież nie da rady się obracać prawym analogiem jednocześnie wciskając kwadrat. Czyli jak wygląda Wasz układ palców na padzie w przypadku takiej sytuacji?tongue.gif

Prawie miesiąc nie grałem więc nie pamiętam ale jakoś osobiście nie mam z tym problemów. Zastanawiam się za to skąd Ci się to pytanie teraz urodziło?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

A tak jakośwhistling.gif Oglądałem gameplay na YT i na myśl mi przyszło, że tak się nie dadry.gif Chyba, że jestem jakiś ograniczony (też jak większość tu jestem zniesmaczony brakiem PSN).

Edytowane przez Ricky

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są takie momenty w życiu mężczyzny,kiedy układ palców przybiera się instynktownie!!!! I wtedy nie myślisz o tym,gdzie jest kciuk...a gdzie serdeczny. I wychodzi!!!!

I nie o padzie tu myślę bynajmniej......

• Like 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja wduszam kólko palcem wskazującym (bo chyba kółko nie kwadrat rozbraja/uzbraja mcom), nieraz trzeba jeszcze jednocześnie strzelać i wtedy często zapieram pad na kolanie :teehee:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrob tak. Prawym kciukiem podkladaj paczke (kolko), a koncowka lewego kciuka operuj prawa galke (aiming), a poczatkiem (lewego) palca kciuka operuje lewa galke. Albo mozesz po prostu skupic na aimingu lub na movement, przy podkladaniu paczki, jesli wykonywanie dwoch czynnosci jednym kciukiem ci nie wychodzi. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ja mam takie pytanie, czy ktoś z was się orientuje czy istnieje możliwość skopiowania tego patcha do Bad Company 2 który zajmował ok 2 gb z mojej konsoli na pena (o ile plik od patcha istnieje) i wgrać u kogoś innego na konsoli? Mój kuzyn ma dość słabego neta i to jeszcze z limitem na ściąganie bo ma takiego osiedlowego, który no niestety nie jest zbyt dobry i raczej opcja pobrania u niego odpada.

Rozumiem, że jeżeli nie można patcha skopiować ani nic w tym stylu to jedyne wyjście jest takie żeby przytachał swoją konsolę do mnie i pobrał u mnie...

@Down

Dzięki za odpowiedź, pewnie tak zrobimy ;]

Edytowane przez Scooby-Doo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie mozna zgrac patcha na pendrive'a

niech kolega wezmie do ciebie konsole :thumbsup:

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam trzy pytania konsola z OFW 3.61:

1.) Czy jest możliwość ściągnąć cyfrowej wersji gry BFBC? (mam oryginał na płycie)

2.) Jeśli tak to jak to zrobić?

Z innej beczki:

3.) Czy warto jest kupić Frag FX v2 do FPS'ów czy się rozczaruję?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

1. Na PS3 nie. Z tego co wiem to na PC jest na Steami'e.

2. UP

3. Nie używam. Jednak pad jest więcej niż wystarczający.

Edytowane przez bzykacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Powiedz mi ktoś jak się obracać w trakcie podkładania paczki? Nie wiem jak u Was, ale w moim przypadku do obracania się i podkładania paczki służy prawy kciuk i nie wiem jak inaczej można pogodzić te dwie rzeczy, bo przecież nie da rady się obracać prawym analogiem jednocześnie wciskając kwadrat. Czyli jak wygląda Wasz układ palców na padzie w przypadku takiej sytuacji?

Ja mam chyba najmniej skomplikowana sposób. A mianowicie palcem wskazującym naciskam kólko a palec serdeczny odpowiada wtedy za spust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedalem bfa, wrocil psn, wiec kupilem znow w wydaniu platinum tym razem. I sciaga mi sie patch 1700mb chociaz mialem go caly czas na dysku. Boje sie teraz , ze mi vietnam/spectact albo co najgorsze konto zniknie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3. Nie używam. Jednak pad jest więcej niż wystarczający.

Możesz mi poradzić jako początkującemu graczowi padem w FPS'y jak nabrać w prawy? Jak ustawić czułość itp bo mnie normalnie krew zalewa jak prubuje to dostosować. Kopią mi d**e aż miło dry.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Możesz mi poradzić jako początkującemu graczowi padem w FPS'y jak nabrać w prawy? Jak ustawić czułość itp bo mnie normalnie krew zalewa jak prubuje to dostosować. Kopią mi d**e aż miło dry.gif

Podpowiedz brzmi: GRAJ. Nauczysz sie z czasem. Zostaw w spokoju pozostale opcje az sie nauczysz w miare dobrze grac. Ja zmienilem czulosc na 100% po okolo 300h. Tak w ogole to po tej przerwie z BC2 strasznie ciezko mi grac. Nawet ump nie zabija tak jak trzeba i QS nie wspominajac. Widok goscia ktory dostaje kule w leb (wiem ze dostal bo poszla krew) i nadal zyje jest bezcenny :confused:

Edytowane przez NFL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Bzykacz przyszedł na świat już z padem w dłoni, tak więc on Ci nie podpowie :D a tak na poważnie to ja proponuję abyś zrobił sobie kilkugodzinny maraton z BF 2 z opcją nie patrzenia na swoje statystki.

Edytowane przez christophpoland1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

3.) Czy warto jest kupić Frag FX v2 do FPS'ów czy się rozczaruję?

Do single możesz wziąć, ale żeby używać Fraga w multi trzeba być niezłym nie powiem kim. :biggrin:

Możesz mi poradzić jako początkującemu graczowi padem w FPS'y jak nabrać w prawy? Jak ustawić czułość itp bo mnie normalnie krew zalewa jak prubuje to dostosować. Kopią mi d**e aż miło

Praktyka, praktyka i jeszcze raz praktyka. Najlepiej zacząć od single - dla nabrania ogólnej wprawy. Później radzę Ci zacząć grę w multi na Squad Deathmatch. Co do czułości - na początku ciężko jest z obojętnie jaką czułością. Nawet jak sobie zmienisz czułość po sporym ograniu, to przez kilka rund nie będzie szło Ci najlepiej. Im większa czułość, tym lepsze wyniki można uzyskiwać (no chyba, że kampisz na duże odległości), jednak ciężko jest się przyzwyczaić. Ja zaczynałem z domyślną czułością i teraz co kilka miesięcy zwiększam sobie o jedną, czasem dwie kreski - teraz jestem mniej więcej w połowie i chyba jest to moja optymalna czułość na ten moment, bo od ostatniej zmiany zauważyłem sporą poprawę w moich rezultatach.

Edytowane przez kuba105000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedalem bfa, wrocil psn, wiec kupilem znow w wydaniu platinum tym razem. I sciaga mi sie patch 1700mb chociaz mialem go caly czas na dysku. Boje sie teraz , ze mi vietnam/spectact albo co najgorsze konto zniknie.

Nie bój żaby, prawdopodobnie jest inny numer BLES płyty którą kupiłeś od tego co miałeś wcześniej, wynikać to może na przykład z dystrybucji twojej pierwszej płyty na inne kraje niż polska :yes: Dodatki powinny śmigać bez problemu, ze szczególnym naciskiem na "powinny" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Plis,przetłumacz jakoś dokładnie bo mnie w szkole jeszcze rosyjskiego uczyli.Lagi sa mniejsze w BC2 zauważyłem ale na konkurencyjnej platformie.A to juz dużo.

całego dokładnie nie przetłumaczę ale z grubsza chodzi o to że zorientowali się że mają za mało dedykowanych serwerów i wykupili jakieś dodatkowe tanie serwery gdzieś daleko - Indie czy Bhutan co spowodowało że sa bardzo duże lagi. A ponieważ nie było protestów ze strony graczy to uznano że można tak dalej.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po sciagnieciu na nowo patcha wszystko jednak smiga bez zarzutow. Tylko gra mi sie jakos dziwnie, niby ratio mialem dzis przyzwoite, ale przez godzine gry wbilem bardzo malo punktow, spm mi poleci :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

spm mi poleci :/

No tragedia :tongue:

Edytowane przez Ronni_92

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi