tolo80 0 Napisano 24 Czerwiec 2012 (edytowane) do wbicia platyny pozostało mi trofeum 50h w fut nie zalicza czasu ani pd mecze tą fife i sam nie jestem do konca pewny gdzie zalicza czas meczy w jakim trybie mam dodatek euro marny jest nie polecam nikomu za 70 zł na allegro mozna kupić cos pożądnego jak cos to pisac do mnie na psid tolo80 w fifie 11 do platynki zostało mi wbić 250 meczy z 500set z tym trofeum przesadzili pozdrawiam Edytowane 24 Czerwiec 2012 przez tolo80 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fankis 5 Napisano 24 Czerwiec 2012 Panowie.gdzie można pograć turnieje 1vs1.czy jest w Polsce jakaś fajna stronka,gdzie grają wszyscy,a nie że zagraja ze 2 mecze i w pupie mają!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kani 81 Napisano 24 Czerwiec 2012 (edytowane) do wbicia platyny pozostało mi trofeum 50h w fut nie zalicza czasu ani pd mecze tą fife i sam nie jestem do konca pewny gdzie zalicza czas meczy w jakim trybie mam dodatek euro marny jest nie polecam nikomu za 70 zł na allegro mozna kupić cos pożądnego jak cos to pisac do mnie na psid tolo80 w fifie 11 do platynki zostało mi wbić 250 meczy z 500set z tym trofeum przesadzili pozdrawiam Chyba zaliczają się wszystkie tryby oprócz UT. Ja głównie nabijałem je w sezonach pojedynków. I z tego co kojarze to wpadło przy niecałych trzystu meczach. Edytowane 24 Czerwiec 2012 przez Kani Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamill87 47 Napisano 24 Czerwiec 2012 do wbicia platyny pozostało mi trofeum 50h w fut nie zalicza czasu ani pd mecze tą fife i sam nie jestem do konca pewny gdzie zalicza czas meczy w jakim trybie mam dodatek euro marny jest nie polecam nikomu za 70 zł na allegro mozna kupić cos pożądnego jak cos to pisac do mnie na psid tolo80 w fifie 11 do platynki zostało mi wbić 250 meczy z 500set z tym trofeum przesadzili pozdrawiam Ja robiłem to trofeum w trybie "szybki mecz" odpalając grę na amatora i zostawiając mecz samemu sobie, włączając jedynie iksy i starty żeby przejśc do nastepnej połowy i kolejnego meczu. Po 250 meczach na 6 minut trofeum wpadło Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NAwrot1991 0 Napisano 25 Czerwiec 2012 Klub PL Star jest klubem "Przejściowio – Treingowym" Już tłumaczę czemu "Przejściowo"? ponieważ : - po zebraniu kompletnego składu zakładamy nowy klub - z ekipą zgranej paczki chcemy wszyscy razem przejść na Fife 13 gdy wyjdzie. Trenigowy : - do czasu zebrania składu i ekipy i znalezienia odpowiednich formacji pod ludzi nie nastawiamy się tylko na wygraną lecz pod znalezienie stylu gry i formacji jaka będzie nam pasować. Preferowany styl gry : Na chwilę obecną staramy się grać wysokim presingiem wymieniając dużo podań grając ofensywnie lecz nie zapominając by być uważnym z tyłu Godziny grania : Chciałbym by drużyna nie grała bezemnie lub (jeszcze nie wybrany) bez drugiego Menagera jak będzie dużo chętnych będzie 3. Ja jestem w stanie grać codziennie od godziny 16 + w Weekendy rzecz jasna dłużej od wcześniejszych godzin. Inne kluby : Jeżeli jakiś inny założyciel – menager klubu podziela rodzaj projektu jaki chcę zrobić niech się odezwie jestem wstanie się dogadać. Skład na chwilę obecną : Craker ŚPO/N 89 K3fiR1975 PP/PS 85 Lechan N 87 / PP-LP 89 Remaj N 89 Nawrot ŚPO/PP/LP/ŚPD 89 Szymex LP/ŚPD 82 Bynek PP/LP/ŚPD 85 Viz ŚO 80 Marcino GK 90 mile widziany nr um 85+ Kontakt psn id nawrot1991 gg 5850612 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
awakeman 291 Napisano 25 Czerwiec 2012 Panowie, czy wy tez macie takie fale w tej grze, ze nie wiadomo o co chodzi..? Pare dni temu awansowalem jednego dnia tylko z 6 ligi do 3 z bilansem 14-6-1, po czym zaczalem przegrywac wszystko i oczywiscie spadac co sezon. Bilans ostatnich mecz 3-5-12, a moj ostatni mecz sprzed kilku minut wygladal tak, ze dostalem dwie czerwone kartki w 7 i 10 minucie po faulach z dupy wzietych w polu karnym. Dwa karne, dwa gole i tylko pozostalo mi wcisnac exit... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konrad nh 7 Napisano 25 Czerwiec 2012 Panowie, czy wy tez macie takie fale w tej grze, ze nie wiadomo o co chodzi..? Pare dni temu awansowalem jednego dnia tylko z 6 ligi do 3 z bilansem 14-6-1, po czym zaczalem przegrywac wszystko i oczywiscie spadac co sezon. Bilans ostatnich mecz 3-5-12, a moj ostatni mecz sprzed kilku minut wygladal tak, ze dostalem dwie czerwone kartki w 7 i 10 minucie po faulach z dupy wzietych w polu karnym. Dwa karne, dwa gole i tylko pozostalo mi wcisnac exit... Mam tak samo albo wygrywam 10 meczy pod rząd albo przegrywam 10 dziwnie się gra atakuje cały czas tysiące sytuacji i nic z tego koleś nie umie grać 1 strzał na bramke i gol ja atakuje strzelam na bramke z 15 razy albo nietrafiam w bramke albo broni bramkarz,Często spadam z 4 ligi do 8 i nic nie mogę zrobić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xalen 23 Napisano 25 Czerwiec 2012 Nie przejmujcie się, taka ta gra jest. Ja byłem w 1 lidze, 5 tytułów ligowych, 2800 pkt w sezonach pojedynków. Wczoraj spadłem do 3 ligi i przegrywałem prawie wszystko oczywiście atakując cały mecz, 3 słupki 5 poprzeczek a gość w 90 minucie kontra i 0-1. Dziś awansowałem do 2 ligi i jade do znów do 1-szej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michupol 146 Napisano 25 Czerwiec 2012 Ja wracam do gry z tego co pamiętam jestem w 4 lidze, ciekawe jakie jaja będą teraz bo odpadłem z 1 :_) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakov. 5 Napisano 25 Czerwiec 2012 Dlatego ja mam zamiar dojść do 1 ligi, wygrać tytuł ligowy i przerzucam się na kluby/UT :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pyrol22 1 Napisano 25 Czerwiec 2012 (edytowane) panowie,ja mam,to samo 5liga spadam do 8!! w 3 lidze bylemn tylko raz teraz do 5 ciezko mi jest o awans ! ! ! niewiem jak to niektorzy graja maja jakies kody czy coooo?? hehe jak cos zapraszam do gry wpisac mojego nika Pyrol_22 i mozemy pykac ;) pozdrawiam z PODKARPACIA d( -_-)b Edytowane 25 Czerwiec 2012 przez Pyrol22 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kani 81 Napisano 25 Czerwiec 2012 (edytowane) Tzw. "momentum". Powoduje, że konsola może uznać, że masz przegrać mecz i na 90% tak będzie. Pozostaje pytanie, dlaczego takie coś zostało wrzucone do FIFY? Już sam pomysłodawca powinien zostać powieszony za jaja, ale im się udało to jeszcze zatwierdzić! :o Podobno w 13stce ma nie być tego gówna ale EAS nie ma co wierzyć ;) Edytowane 25 Czerwiec 2012 przez Kani Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiaderko 18 Napisano 25 Czerwiec 2012 niech wywalą te żałosne momentum , bo gra z tym dziadostwem online nie ma (imo) sensu. Moglbys przyblizyc? Pierwszy raz slysze o czyms takim. A gram naprawde duuuzo. Do 1. ligi awansowalem sezon po sezonie i szczerze mowiac nie zauwazylem, zeby bylo jakies momentum. Tzn. moze i zauwazylem, ale raczej wydawalo mi sie wtedy pewnie, ze trafilem akurat na lepszego gracza. jasne postaram się krótko choć to ...skomplikowane. skomplikowane bo gracze dzielą się na tych,którzy klnąnamomentum na czym świat stoi, na tych, którzy je zauważają ale uważają,żeto nawetfajny smaczek oraznajednostki,które twierdzą,żezjawisko nieistnieje momentum- problem znany na forum Fify od...nie wiem od kiedy ja o o nim usłyszałem przy okazji Fify 10 , wtedy to przesiadłem się z PESa naFifę-by znów wrócić do PESa właśnie przez te momentum.Problem omawiany był wielokrotnie na oficjalnym forum Fify (co zabawne EA nic nie komentowało) Jak sam piszesz doszedłeś do 1 ligi, nie jesteś kolesiem z pierwszejłapanki, pojęcie posiadasz,będę czasem uzywałterminówznanychśrodowisku Możesz zawsze zagrać1-2,proszącniejako zawodnikabyciwyszedł, banał. Jest to bardzo czytelne, po prostu biegniesz za tym piłkarzem , który wybiega do przodu. Jednak piłkarze poruszają się tez oczywiściesami,to jestjuż trudno kontrolować, właściwie nie sposób. I bywa tak,żetwoizawodnicy pokazują się do gry jak szaleni,aż się prosi by ich obsługiwać piłkami.Sązaś mecze(a mówię cały czaso online, bynajmniej nie o grze z cpu) , że wybiegają bardzo ospale, widać wyraźną różnicę. To samo w obronie- bywa, że jesteś poirytowany bo raz za razem przegrywasz główki , jesteś przewracany,a nawetzdarza się,żetwoidefensorzy sa..jakby spetani, zderzają się o siebie,nasekundenie reagują -tyle, że potem jestza późno bramkarze- kiedyś pisałem o tym tricku EA. Przyjrzyj się uważnie proporcjom bramka-bramkarz.Bramka jestzamała,tak mniej więcej o metr! Zabieg celowy by...gra mogła być wyreżyserowana, by nie padały kosmiczne wyniki. Bo jesli "konsola tak chce" to bramkarz rywala broni strzały z dwóch metrów na słupek- nie wygląda to kosmicznie niedorzecznie bo ta bramka nie jest taka duża, tworzy się złudzenie,że w sumie mógłby ją wyciągnąć. I tu dochodzimy do tego punktu- jak momentum jest przeciw tobie, bramkarz rywala dostanie note 10.0 (ile razy ci się zdarzyło? pewnie wiele) , wybroni niemożliwe sytuację przykład autentyczny, hiper kuriozalny. Grałem w Fife tylko na manualu , z takimi samymi ludźmi. Jak może wiesz , na manualujestmało osób,nie wazne wiec czy grasz w 6 czy 1 lidze, może ci wylosować nawetosoby z czołówki rankingu bo w tej chwili mogąbyć jedynymi dostępnymi. Mialem wiec taką sytuację: 3 meczedo konca 3 ligi, brakuje mi jednego punktu do awansu.Spoko. Przegrywam pierwszy mecz- uczciwie jednak. Spinamsię nadrugi- i załączasię momentum,tym razem przeciw mnie. Bramkarz rywala ma ocenę 10.0 , broni cuda nakijui przegrywam1-0. Wkur.wiony podchodzę do ostatniego meczu.Trafia mi sie CarlLuis- w grudniu był to pierwszy człowiek w rankingu Manuala (manuala,tylko manualabo tentrybma oddzielny rank;wylosowało mi go bo jak wyżej- był dostepny w tej chwili). Grałem juz z nim kilka razy, przegywałem wysoko 5-0, 4-1 3-0. No to sobie myślę pięknie, po meczu,zwłaszcza,zejamiałem Arson Real. Co się dzieje? Momentum- postanowiło mi oddać to co zabrało mecz temu. Carl oddał 31 strzałów,ja0.Tak,zero.Wygrałem 1-0,strzelającbramkęw 90 minucie, dośrodkowaniez rożnego,Metersacker skacze i..piłka odbija mu się od tyłka (dlatego nie ma strzałuw statach ) , po czym sedzia kończymecz. Takie kuriozum, występuje jednak stosunkowo czesto- choć oczywiścienie w tak drastycznychrozmiarachjak opisałem wyżej. No i "sweet minutes " - ta brameczkawpadła w 90.wieszo tym,zemasz o ok 30 % większe prawdopodobieństwo na gola w 45 i 90? Tekst z jakiegoś forum.....najczesciej widzę ten trik z bramką. Kiedy strzelam z paru metrów na bramkę i wpada gol, na powtòrce mam wrażenie jakby bramka była znacznie większa od bramkarza. Już parę razy tak miałem. Myślałem że to tylko ustawienie kamery przy powtòrce dawało takie złudzenie . Ale teraz to już całkiem zgłupiałem od tego Momentum...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qim 28 Napisano 25 Czerwiec 2012 Nie wiadomo z jak chujowym graczem będziesz grał. Jak konsola jest przeciwko tobie to nic nie trafisz. Mam nabite ponad 600 meczy w H2H i skacze sobie między 1, a 2 ligą. Jak wygrywam te 2:0 do przerwy to nie zdarzył mi się chyba mecz w którym spokojnie sobie doprowadziłem ten wynik do końca. Jak się jest "rookie" w fifie to i ktoś może pomyśleć "a przegrałem, bo to moja wina, że tu nie przytrzymałem piłki, a tu niecelnie podałem". Kiedy już się rozegra tych meczy trochę więcej i jest się pewnym swoich umiejętności, to zaczyna się zauważać momentum i wtedy zaczyna się frustracja. Zaczyna się rozumieć, że w połowie to nie ty decydujesz o wyniku tylko konsola. Widać jak na dłoni, że niszczysz gościa w pierwszych 30' gry i łoisz takiego akcja za akcją. Tyle, że wygrywając z takim typkiem 1:0 to na 90% on w okolicach 70 minuty zamknie Cię na twojej połowie i jedyne na co można wtedy liczyć to wybicie i time wasting przy narożniku boiska, lub głupota twojego przeciwnika. Nie wiem co za pojeb chciał umieścić coś takiego w grze online. Może dla niedzielnych graczy, co sobie chcą udowodnić że ich sezonowa Barca jest lepsza od sezonowego Realu kumpla, ten system ma jakieś zastosowania, bo emocji w takiej grze jest no bez liku. Bo przecież są bramki do szatni, dramaturgia w ostatnim kwadransie gry, wyrównanie w 85' i wygrywający gol w 90'. So fuckin real. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kakaroto 3892 Napisano 25 Czerwiec 2012 Wiaderko, popraw spacje bo tego sie czytac nie da... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiaderko 18 Napisano 25 Czerwiec 2012 Wiaderko, popraw spacje bo tego sie czytac nie da... Po pierwsze pisze tylko z komórki. I jak pisze to jest to na szybko bo albo czekam na tramwaj albo na kogoś ....itp. Jeśli masz na myśli ostatni mój post to ten ostatni akapit jest dość czytelny...a reszta to tylko wklejone wypociny kogoś, nie wiem co masz na myśli. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
awakeman 291 Napisano 26 Czerwiec 2012 (edytowane) Nawet nie wiedzialem, ze cos takiego jak momentum istnieje. Owszem domyslalem sie, ze konsola ma duzy wplyw na wyniki, ale zeby az taka gruba akcje nam zafundowali programisci z EA... Trace ochote na ta gre. Edytowane 26 Czerwiec 2012 przez awakeman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fryz 915 Napisano 26 Czerwiec 2012 To ja zapytam: macie jakies dowody/potwierdzenie na to co piszecie? Czy to tylko takie spiskowe teorie? Ja nic takiego nie zauwazylem, owszem, mi tez zdarzaja sie serie zwyciestw/porazek, ale z zasady wystarczy ochlonac, zmienic styl gry i mecz uklada sie inaczej.. LwW/Tapatalk2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tom21 61 Napisano 26 Czerwiec 2012 fryz samo EA ostatnio pisało że to usuną w 13 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fryz 915 Napisano 26 Czerwiec 2012 Rzucilbys jakims linkiem? LwW/Tapatalk2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiaderko 18 Napisano 26 Czerwiec 2012 (edytowane) Tak samo jest grając 3,5* Anży. Mając napastnika Kamerunu w składzie i 3,5* drużynę za przeciwnika, powinno sie mijać jak tyczki obrońców. Ale tak nie jest. Nie raz odnosiłem wrażenie że E to'o specjalnie ma w pewien sposób obiżane statsy by za łatwo nie było. Za każdym razem gra jak "noga" Rzucilbys jakims linkiem? LwW/Tapatalk2 Wpisz takie zapytanie w google, a napewno coś znajdziesz. Edytowane 26 Czerwiec 2012 przez wiaderko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michupol 146 Napisano 26 Czerwiec 2012 Wreszcie ktoś to dokładnie opisał. Wiedziałem, że coś takiego istnieje. Tylko pytanie dlaczego to zrobili w grze online... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tom21 61 Napisano 26 Czerwiec 2012 Rzucilbys jakims linkiem? LwW/Tapatalk2 http://www.ps3site.pl/w-fifa-13-nie-bedzie-momentum/112674 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xalen 23 Napisano 26 Czerwiec 2012 Szczerze mówiąc nie wiedziałem że coś takiego istnieje.... a raczej nie wiedziałem jak to się nazywa bo to całe momentum zdarza mi się bardzo często. Już tyle razy wkur*iony wyłączyłem konsole i powiedziałem sobie że sprzedaje tą grę ale i tak zawsze minie dzień i znów włączam... Zazwyczaj jest tak że o wyniku nie decyduję skill i to mnie najbardziej denerwuje. Potrafie spaść z 1 do 4 ligi a uważam że gram naprawdę dobrze. Trafiam w 4 lidze na jakiegoś noobka który w obronie nie radzi sobie wcale, robie 20 sytuacji i słupki, poprzeczki, bramkarz wyciągnie z okienka ale najlepsze ze wszystkich było gdy zagrałem Neymarem na pustą do Pato a ten bedąc 3 metry od bramki doznał kontuzji i nie strzeliłem, przegrałem wtedy 2-1 i nie grałem chyba z tydzień. Masakra, jak nie wyrzucą tego momentum z 13stki to na pewno jej nie kupię, szkoda nerwów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konrad nh 7 Napisano 26 Czerwiec 2012 Najbardziej znana i lubiana dyscyplina jaką jest piłka nożna i nawet nie ma jednej dobrze zrobionej gry żeby można było zagrać może 13 będzie w końcu zrobiona tak jak powinna chyba że znowu coś głupiego wymyślą jak w 12 na początku jak wyszła wciskanie select i komputer grał za nas i oby wywalili momentum. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach