Skocz do zawartości
Emir

Haze

Rekomendowane odpowiedzi

zagralem , przeszlem demok i odrazu usnalem z konsoli , poniewaz nie podoba mi sie ta gierka.Uwazam ja za slabe xero Crysisa , jedynie pomysl z nektarem jets dobry reszta slabiutka.Grafika ladna ale nie kupie tej gierki napewno. KILLZONE 2 bedzie rzadzil !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiego Crysisa....lol. Jak juz to troche do halo podobne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet nie dotrwałem do końca dema, żałosna gra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
zagralem , przeszlem demok i odrazu usnalem z konsoli , poniewaz nie podoba mi sie ta gierka.Uwazam ja za slabe xero Crysisa , jedynie pomysl z nektarem jets dobry reszta slabiutka.Grafika ladna ale nie kupie tej gierki napewno. KILLZONE 2 bedzie rzadzil !

Wszystko co z dżungli ma miejsce to od razu ksero crisisa? Jak widzę takie wypowiedzi to ręce mi opadają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zagrałem i całkiem ok. Graficznie jest tak sobie, ale gra chodzi płynie i dość przyjemnie się gra. Szkoda, że demko tak krótkie.

Dziś ukończyłem demo dwa razy poprzez co-op'a (online). Szkoda, że nie dostaliśmy możliwości sprawdzenia multiplayera, bo coś mi sie wydaje, ż epod tym względem Haze ostro zamiesza.

PS. Z poziomu gry mamy dostęp do naszej listy przyjaciół.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg. mnie jeden z wielu FPS'ów. Idziemy przez całą grę wytyczoną ścieżką i walimy w przeciwników. Nic nadzwyczajnego. Zagrałem w demo, fajne, ale pełnej nie kupie. Liczyłem na coś bardziej oryginalnego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg. mnie grafika jest na dość dobrym poziomie , sama animacja postaci genialna wg. mnie, textury tylko trochę czasami biją po oczach, ale grywalność ? właśnie o to mi chodziło demo strasznie krótkie, ale starczyło mi aby podjąć decyzję o kupnie, jak tylko wychodzi już będzie w paszczy mojej czarnuli i sam pomysł z Nektarem - DOBRY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie ten nektar to jakas przesada wlaczasz go i lecisz przed siebie zabijajac kazdego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dla mnie ten nektar to jakas przesada wlaczasz go i lecisz przed siebie zabijajac kazdego.

Przedawkuj a zobaczysz co to za przesada.

Toż to główny element napędowy fabuły!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Glupie te FPP, nektar frajdy mi ni dawal... ogolem nie bede pisal bo mi sie nie chce o tym ogolem to mi sie nie podoba, zaluje 1.5GB sciagania dema.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Przykład gry której pełna wersja sprawiła miłą niespodziankę po porażce dema ?

Heavenly Sword

Co do haze to kusi mnie 4 players co-op zobaczymy na recenzje i pomyslimy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

dla mnie straszna slabizna , widac im bardziej reklamuja tym wieksza kupa :>

COD4EVER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja wlasnie zassysam demko ale troche zle sie czuje po waszych najazdach na ta gre az boje sie instalowac zeby sie nie rozczarowac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wiesz co mialem dokladnie to samo przed PS3 mialem PSX jeszcze i pamietam jak sie gralo w quaka 2 na tym ...(nie w sumie w to nie dalo sie grac ) jak i wogole efpeesy gdy kupilem sobie ps3 60gb (jakieś 4 miechy po premierze) to w mojej 'kolekji' gier nie bylo zadnego efpeesa . Gdy podlaczylem neta i zalogowalem sie na pss oczywiscie zaczolem sciagac dema wreszcie sciagnalem residase (czy jakoś tak) potem graw-a2 potem time shifta itd. wkońcu zaczolem probowac w to grac , obczajenie sterowania , pierwsze trupy, po przejsciu kilku dem zrozumialem ze efpesy da sie naprawde grać!!!(z 10 gier az 3 to fps-y) Moze to nie to samo co gra za pomoca myszki i klawiaturyale daje ogromna radość z gry wiem to bo mam coda4 w wersji na ps3 i PC

A propo HAZE-a to jest nawet niezla gra coop nawet dobry ,grafika az tak szpetna nie jest nawet prezetuje sie okazale jesli bedzie miaiolo dobre multi to jestem w stanie wydać te 140zl na gre

Nie sciemniaj. Pamietam jak sie zagrywalem w quaka na psx. Po pewnym czasie wszystkie ruchy byly niemalze intuicyjne jak na myszce, i lecialy hedy. W FPSach musza zrobic dobry system sterowania, bo jezeli cos spartola to sie rzygac chce. Gra gdzie celowanie na padzie jest na bardzo dobrym poziomie? ut3, gra gdzie spartolono? kane&lynch na przyklad.

Poza tym proponuje pocwiczyc pisanie wypracowan pod wzgledem skladni jak i ortografii. Pierwsza polowa posta to niemalze klocki mahjonga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo dobre celowanie jest w "call of duty 4: modern warfare"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coraz bardziej przekonuje sie do tej gry, odpalilem na Hard i nie bylo tak zle, co prawda kompani gineli jeden po drugim ale za to ja mialem pelne pole do popisu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zagralem w demo wrazenia:

Grafika: przecietnie nic nadzwyczajnego (jednak lepiej sie prezentuje niz to co widzialem z trailera z MP) Brakuje tej grze swiatel, chocby tych statycznych, zadnych renderowanych efekt dzungli bylby totalnie odmieniony przez snopy swiatla miedzy drzewami... Drzewa sa b.slabo zrobione jak na dzisiejsze standardy i wygladaja plastikowo zwlaszcza palmy, twarzom brakuje tekstur. Ogolnie w grafice jest duzo brakow, ktore zanizaja poziom, gdyby dodac troche wiecej detali gra pod tym zgledem prezentowalaby sie znacznie lepiej. Efekty dymu w cutscene'ce strasznie mierny dla mnie to nie wygladalo jak dym po nalocie(bombardowaniu)

Gameplay: W porzadku chodzi sie przyjemnie i caluje prawidlowo po tym wzgledem sie git, czasami postac sie blokuje i nawet gdy podskakuje to nie moge jakies malej przeszkody ominac...

Nektar: W porzadku patent dobrze sie sprawia w walce, nadaje jej tempa i ja urozmaica.

Bronie: w ogole nie zwrocilem na nie uwagi, bo nie bylo i nie ma na co.

Smierc przeciwnikow: Gdzie jest ragdoll? (jest, ale nie wtedy, kiedy go tak na prawde potrzeba) Smierc w tym przypadku rebeliantow wygladala niekiedy strasznie glupio. Koles ktory stal do mnie bokiem w magiczny sposob zostal mometalnie odwrocony w moja strone i odrzucilo go jakby dostal z shotguna, a strzelalem poprzez pojedynce wciskanie przycisku strzalu i stalem w znacznej odleglosci...

Grajac w demo nie powiem ze mi sie nudzilo. Rozgrywka sama w sobie podobala mi sie, nie koniecznie to co widzialem na ekranie. Gra moze sie okazac dobra dla tych ktorzy nie sluchali developerow i nie slyszeli o tych zapewnieniach o grafice, bo to klamstwo wcale nie jest rewelacyjnie, jest bardzo przecietnie, ale gra sie przynajmniej w ten kawalek kodu dosc przyjemnie.

I jesli komus podobal sie Turok(ktory wedlog mnie to crap) to ta gra go bije na glowe i na pewno bedzie sie podobal. Ja gry osobiscie nie kupie, chociazby ze wzgledu na zapewnienia i nie dotrzymane obietnice.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle gadania o tym nektarze a w rozgrywce jaka prezentuje demo nic nadzwyczajnego nie zauwazylem. Efekty tego 'dopalacza' sa dosc marne. Ogolnie giera taka sobie, raczej watpie bym ja kupil.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie sciagnelem ale czekam jak reszta demek sie sciagnie i zaniose ps3 spowrotem do mojego rooma xD do hd i sprawdze w koncu ten zapowiadany HIT xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
(...)Po pewnym czasie wszystkie ruchy byly niemalze intuicyjne jak na myszce, i lecialy hedy. W FPSach musza zrobic dobry system sterowania, bo jezeli cos spartola to sie rzygac chce. Gra gdzie celowanie na padzie jest na bardzo dobrym poziomie? ut3, gra gdzie spartolono? kane&lynch na przyklad.

(...)

w ut3 nie grałem ale jak twierdzisz że dobrze sie gra na padzie to spróbuje, nie wiem jak z HAZE czy to dobra gra na pad, ale idąc za radą ściągnąłem też resistenc i tam jest dramat, tzn wydaje mi sie że jak bym wskoczył z mychą to posprzątane 4x szybciej. Inna rzecz że tam wyskakuje jakiś robot pająk i w sumie nie do zestrzelenia :/

Ale obiecuje trening

A Haze jest u mnie pierwszym FPS na PS3 jaki widze to wrażenie zrobiło na mnie bardzo pozytywne. No ale nie mam punktów odniesienia .. jak narazie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FPS-y na konsole "Sony" dopiero raczkują ale z każdą grą jest coraz lepiej.

Polecam "Call of Duty 4"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja wiem czy tak raczkują? chyba największa raczej grupa: COD4, Resistance, Half Life Orange Box (w sumie 5 gier w cenie jednej), UT3, Turok, Black Site Area, Darkness, GRAW 2, Rainbow Six, SOldier of Fortune, nadchodzący Haze czy Condemnad 2, i inne, o których nie pamiętam, to jeden typ gier. Których mamy podobną ilość na chlebaczka? I dodam, że niektórzy narzekają czasami na grafikę, bo może mają wypasione kompy i oczekują zbyt wiele - w niektórych postach "znawcy" piszą jaka to ps3 jest cienka ze swoim celem, a w innych ci sami psioczą, że cienko, za słabo z grafiką - ja mimo, że mam dobry komputer, oprócz WoW-a, bf2, Frontlines ostatnio nic na nim nie gram (Crysis odniósł na mnie gorsze wrażenie niż wspomniany Frontlines, i pograłem może w sumie z 5 godzin) i patrząc z poziomu ww. gier, to taki haze mi się podoba - nie gram, tak jak co poniektórzy, że zamiast jarać się rozgrywką, szukają gdzie są lepsze, a gdzie słabsze tekstury - proponuję im wtedy wspomnianego Crysisa, wszystko na very high i mogą podziwiać piękny las w tym benchmarku - bo fabuła w tej grze to jakies nie porozumienie, i w moim gronie znajomych ostatnio modne stało się powiedzenie: kupiłem ostatnio grafę, słuchaj, w ilu klatkach ci Crysis śmiga na xxxx rozdziałce i wsio na high?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem na mysli to ,że PS3 to pierwsza konsola "Sony" na którą wychodza FPS-y

Na "PS2" byłe tego jak na lekarstwo. Praktycznie tylko jeden dobry tytuł "Black"

Wracając do tematu "Haze"

Czy pełna wersja może się różnic od dema ?

Czy jest taka możliwość ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PROT moze nie slyszales o Quake 2 , Meadalach of honor , i kilkunastu fpsow z PSOne ? Raczkuja bwaahahha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PROT czy PS3 to twoja pierwsza konsola? A moze nawet jeszcze tej nie masz? Pewnie nie slyszales o takiej grze jak Exhumed nawet, a mowisz o braku fps na poprzednie generacjie playstation.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi