PROT 1 Napisano 14 Maj 2008 Offtop: Przeczyajcie jeszcze raz moje dwa poprzednie posty Czy ja mówie że nie było ? Jakośc tych gier mnie nie powalała a takie miałem na myśli Dla przykładu: "half life 2" Doom 3" "Far Cry" Ps. A co z tym "Haze" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spider 3 Napisano 14 Maj 2008 Trzymajcie się tematu, jeśli chcecie podyskutować na temat fpsów na platformy Sony to polecam założenie wątku w dyskusjach ogólnych, albo piszcie do siebie PW. To jest temat o Haze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tygrys 0 Napisano 14 Maj 2008 Haze jest tak przeciętne ,ze na razie nie przeszedłem nawet dema, a szkoda bo mogło być coś fajnego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jontr 0 Napisano 14 Maj 2008 Miałem na mysli to ,że PS3 to pierwsza konsola "Sony" na którą wychodza FPS-yNa "PS2" byłe tego jak na lekarstwo. Praktycznie tylko jeden dobry tytuł "Black" widac, ze nie slyszales o najlepszej seri FPS na konsole poprzedniej generacji, czyli Time Splitters - dwojka i Future Perfect do tej pory sie bronia. a co to ma wspolnego z tematem? tworcami Time Splitters byli ci sami ludzie, ktorzy stoja za Haze, wiec spodziewalem sie czegos wyjatkowego. moze nie pod wzgledem grafiki (bo Time Splitters nigdy graficznie nie powalalo, choc miewalo swoje momenty), co gameplaya. niestety demko Haze mnie kompletnie rozczarowalo - ani to klimatyczne, ani jakos wciagajace... cos nie wyszlo chlopakom z Free Radicals i w zwiazku z tym podpisuje sie obiema rekami pod petycja PSM3 z UK o stworzenie TimeSplitters 2 HD - czyli odswiezonej wersji drugiej czesci TimeSplittersow - chocby jako gry na PSN tylko z trybem MP i obowiazkowym splitscreenem (tak jak to bylo w oryginale). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pack 698 Napisano 14 Maj 2008 Famitsu: 34/40 (9/8/9/8) http://www.n4g.com/ps3/News-145437.aspx Dobra ocena! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZetBe 1 Napisano 15 Maj 2008 Ja tam zamieniam ut3 na haze . Mala strata ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ProChaoS 0 Napisano 15 Maj 2008 Famitsu: 34/40 (9/8/9/8)http://www.n4g.com/ps3/News-145437.aspx Dobra ocena! Ci recenzenci z Famitsu byli chyba podłączeni do nektaru i nieźle się skopcili, że wystawili taką ocenę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kochan4 5 Napisano 15 Maj 2008 dwie 9 do dema bym nie dał - ale cztery ósemki spokojnie - ciekawe jak Blacksite Area 51 ocenili? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Allu 4 Napisano 16 Maj 2008 Ci recenzenci z Famitsu byli chyba podłączeni do nektaru i nieźle się skopcili, że wystawili taką ocenę. A może gra po prostu jest tak dobra? Pomyślałeś o tym? Taka mała sugestia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przem_2010 1 Napisano 17 Maj 2008 Pojawiły się informację jakoby HAZE, jako kolejna już gra miała posiadać opcję instalacji danych o wadze 4GB. Zastanawiam się czy deweloperzy nie przesadzają już troszkę z tymi instalkami? i co takiego jest w tej grze, ze potrzebuje instalacji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheMichal 20 Napisano 17 Maj 2008 i co takiego jest w tej grze, ze potrzebuje instalacji leniwi jej twórcy, bo z HDD szybciej dane się wczytują niż z BD... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Amra Lew 17 Napisano 17 Maj 2008 A może gra po prostu jest tak dobra? Pomyślałeś o tym? Taka mała sugestia Niestety Allu ale większość z forumowiczów patrzy najpierw na grafikę a jak ta na filmikach okazuje się "tylko dobra" to gra już może być tylko i wyłącznie średniakiem.Przykre ale prawdziwe.Swoją drogą jak japoński magazyn daje grze FPS taka ocenę to chyba musi być coś na rzeczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przem_2010 1 Napisano 17 Maj 2008 Swoją drogą jak japoński magazyn daje grze FPS taka ocenę to chyba musi być coś na rzeczy. Dokładnie o tym samym pomyślałem Oni wysoko oceniają tylko gry RGP i japońskie kolorowe "popierdółki", a tu taka wysoka ocena europejskiej gry i do tego FPS Może faktycznie ta gra nie będzie taka zła ? To jest tylko 2 oczka mniej niż Uncharted: Drake's Fortune 9, 9, 9, 9 - (36/40) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ONE 698 Napisano 17 Maj 2008 Mamy kolejną ocenę. Tym razem włoskie wydanie OPM3 9/10. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
patyk 17 Napisano 18 Maj 2008 Niestety Allu ale większość z forumowiczów patrzy najpierw na grafikę a jak ta na filmikach okazuje się "tylko dobra" to gra już może być tylko i wyłącznie średniakiem.Przykre ale prawdziwe.Swoją drogą jak japoński magazyn daje grze FPS taka ocenę to chyba musi być coś na rzeczy. Gdy demo przechodzi się w 10 minut i każda kolejna minuta nie wnosi nic nowego; żadna nie pokazuje innowacyjnych rozwiązań to szuka się ratunku w dobrej grafice, tym bardziej że w zapowiedziach miała powalać na kolana. Kurde, to przecież ps3 za które dałem 2,5k i na każdej płaszczyźnie 'mega tytułów' oczekuje czegoś ponad a nie po niżej. Nektar ? Fajny ale co poza tym ? Na ile minut gry w pełnej wersji będzie to coś nowego ? Owszem, wypowiedź oparta na demie, ale na czym innym się opierać ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Allu 4 Napisano 18 Maj 2008 Pojawiły się informację jakoby HAZE, jako kolejna już gra miała posiadać opcję instalacji danych o wadze 4GB. Zastanawiam się czy deweloperzy nie przesadzają już troszkę z tymi instalkami? i co takiego jest w tej grze, ze potrzebuje instalacji Odpal sobie Lost Planet - instalka 5 giga! Przecież to jest gra z X360 a tam nie mogą zajmować więcej niż 7.5 giga! To znaczy że prawie cała wchodzi na dysk... Sick! Niestety Allu ale większość z forumowiczów patrzy najpierw na grafikę a jak ta na filmikach okazuje się "tylko dobra" to gra już może być tylko i wyłącznie średniakiem.Przykre ale prawdziwe.Swoją drogą jak japoński magazyn daje grze FPS taka ocenę to chyba musi być coś na rzeczy. Też mam takie odczucia... Czasami można się na tym BARDZO przejechać. Gdy demo przechodzi się w 10 minut i każda kolejna minuta nie wnosi nic nowego; żadna nie pokazuje innowacyjnych rozwiązań to szuka się ratunku w dobrej grafice, tym bardziej że w zapowiedziach miała powalać na kolana. Kurde, to przecież ps3 za które dałem 2,5k i na każdej płaszczyźnie 'mega tytułów' oczekuje czegoś ponad a nie po niżej.Nektar ? Fajny ale co poza tym ? Na ile minut gry w pełnej wersji będzie to coś nowego ? Owszem, wypowiedź oparta na demie, ale na czym innym się opierać ? A ile nowości miałeś w CoD 4? To samo co w CoD 3 tylko że w naszych czasach. Takie same skrypty. Grafika... Ja was nie rozumiem... Mnie wcale na słabą nie wygląda a grałem we wszystkie killery z PS3... Czym zaskoczy? Fabułą. Przynajmniej po takiej ocenie Japońskiego magazynu (nie oszukujmy się - w japonii FPS sprzeda się jeśli jest przyczepiony do symulatora glebogryzarki;) ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 19 Maj 2008 I sami twórcy przyznali że haze działa w 576p ja podziękuje 30 klatek i nawet nie ma HD albo free radical są developerami którzy powinni robic gry na pegasusa albo ps3 to przereklamowany crap. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SmaleC 280 Napisano 19 Maj 2008 Nie ma co ukrywac to jakas kpina. Tak przecietna graficznie gra i nie moze byc w 720?... Nie wiem czy mam zrzucic to wszytko na ps3 czy developera ale to jakies jaja... przecie ku@$# to ma byc exclusive to jak mozna cos takiego dowalic, zeby jeszcze to byl tytul startowy! Ach nerw ruszony przez taka informacje. Teraz ten uszaty kolo bedzie mi sie po nocach snil jak mowil ze, ze HAZE to taka rodzynka, ze hoho, a wyszlo na to, ze to niestrawiony zabek kukurydzy w gownie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ps360ii 0 Napisano 19 Maj 2008 Tak się wszyscy cieszyli na tą grę. A tu taki sh**. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAGpl 1 Napisano 19 Maj 2008 I sami twórcy przyznali że haze działa w 576p ja podziękuje 30 klatek i nawet nie ma HD albo free radical są developerami którzy powinni robic gry na pegasusa albo ps3 to przereklamowany crap. Raczej to pierwsze,po prostu pozostały im nawyki z PS2. Zanim zaczęli tworzyć Haze'a myśleli,że będzie to bułka z masłem skoro tak ujażmili już poprzednią konsole Sony. Jak widać się mylili...Dla mnie to także nieporozumienie,przy takiej skąpej grafice i tylko 30fps'ach rozdzielczość jak GT4 na poprzedniej generacji-PARANOJA Niech sobie wsadzą tego Exclusive'a w przysłowiową du** Crap Czytając artykuł o Haze na obcojęzycznej stronie,natknąłem się na ciekawe spostrzeżenie zażenowanego fana:) otóz wypomina on developerom jak i twórcom rzekomych konsol HD;) Gdzie się podziały te gry,czyli HD Full 720p - 1280×720 = 921,600 pixels Some Sub-HD games: Lair - 800×1080 = 864,000 pixels MGS4 - 1024×768 = 786,432 pixels Metal Gear Online - 1024×768 = 786,432 pixels GTA4 (PS3) - 1152×640 = 737,280 pixels Halo3 - 1152×640 = 737,280 pixels Dark Sector (PS3) - 1152×640 = 737,280 pixels Call of Duty 4 (PS3 , X360) - 1024×600 = 614,400 pixels Haze (PS3) - 1024×576 = 589,824 pixels 1024×576 It is nearly SD PAL game (720×576) LOL “New” HD;) Szczerze się z nim zgadzam,czuję sie troche oszukany. Sony niby tak zachwalało,że ich konsola jest kilkanaście razy mocniejsza od PS2. Bardzo ciekawe,gdzie ta moc,skoro na PS2 były gry w rozdzielczości 720×576 i nawet 1024x576 w GT4,prze kabel component(jak Haze:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheMichal 20 Napisano 19 Maj 2008 Szczerze się z nim zgadzam,czuję sie troche oszukany. Sony niby tak zachwalało,że ich konsola jest kilkanaście razy mocniejsza od PS2. Bardzo ciekawe,gdzie ta moc,skoro na PS2 były gry w rozdzielczości 720×576 i nawet 1024x576 w GT4,prze kabel component(jak Haze:) nie ma co ukrywać, że pomimo średnio wysokiej grafiki wiele gier na PS3 wygląda świetnie. Na Haze można wieszać psy, bo ani nie jest w 720p, ani nie jest zbyt ładne, ale nie można mówić, że przez to, że rozdzielczość ma o 100px mniej niż powinna to PS3 jest na tym poziomie co PS2. A jak pokazało kilka produkcji można wykrzesać z tej konsoli znacznie więcej, nawet w 720p... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZetBe 1 Napisano 19 Maj 2008 nie wiem co ten typ tam napsioczyl ale mi lair dziala "widocznie" w pelnym 1080p . Chlopak chyba za duzo nektaru sie napil ze takie brednie opowiada , albo moze patrze dupa nie oczami na telewizor ! Rozdzielczosc w demku HEJZ jest wieksza niz w GTA4 widac to golym okiem ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAGpl 1 Napisano 19 Maj 2008 nie ma co ukrywać, że pomimo średnio wysokiej grafiki wiele gier na PS3 wygląda świetnie. Na Haze można wieszać psy, bo ani nie jest w 720p, ani nie jest zbyt ładne, ale nie można mówić, że przez to, że rozdzielczość ma o 100px mniej niż powinna to PS3 jest na tym poziomie co PS2. A jak pokazało kilka produkcji można wykrzesać z tej konsoli znacznie więcej, nawet w 720p... Albo jestem ślepy,albo to Ty źle interpretujesz moją wypowiedź.Raczej to drugie,bo nie przypominam sobie abym wyraźnie pisał bądź dawał do zroumienia,że PS3 jest jak PS2. Następnym razem przeczytaj sobie 2x zanim coś napiszesz.Małe sprostowanie. Na przyszłość radzę czytać ze zrozumieniem a nie tylko starać sie usilnie bronić swoich argumentów ponieważ jest się fanem Sony. Ja też już gram wiele lat.także zaczynałem tak na poważnie to z Sony,ale nie to było celem mojej wypowiedzi aby dyskryminować tę firme i konsole PS3.Miało to na celu uśwaidomić co niektórym,mniej doinformowanym że era HD nie jest tym czym ją przedstawiano,kilka lat temu zanim pojawiła się Sonka. Cały ten boom o Full HD i nie tylko... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZetBe 1 Napisano 19 Maj 2008 MAG !! Nie jest ,ale niktore firmy pokazuja ze tylko ze wzgledu na lenistwo wiekszosci developerow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ClassicGOD 5 Napisano 19 Maj 2008 Full 720p - 1280×720 = 921,600 pixels Some Sub-HD games: Lair - 800×1080 = 864,000 pixels MGS4 - 1024×768 = 786,432 pixels Metal Gear Online - 1024×768 = 786,432 pixels GTA4 (PS3) - 1152×640 = 737,280 pixels Halo3 - 1152×640 = 737,280 pixels Dark Sector (PS3) - 1152×640 = 737,280 pixels Call of Duty 4 (PS3 , X360) - 1024×600 = 614,400 pixels Haze (PS3) - 1024×576 = 589,824 pixels 1024×576 It is nearly SD PAL game (720×576) LOL “New” HD;) Chwila chwila chwila - skad ten osobnik wytrzasnal te dane to ja nie wiem. MGS4 i MGO w 1024x768? Osobnik sie czegos opil i to porzadnie. osobiscie gralem w MGO w 1080i (i to nie jakims oszukanym bo to akurat przy tym rzedzie rozdzialek latwo poznac) bo wiecej moj tv nie lyka ale czytalem na roznych forach ze faktycznie dziala w 1080p. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach