Andreios 10 Napisano 20 Czerwiec 2012 Musisz robić specjalne stunty do niektórych Ano wlaśnie, jest jakaś lista co i jak? Bo w poradniku chyba nie ma tego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 20 Czerwiec 2012 Nie jest konieczne, w menu w miarę postępu gry, upgrade'ów itp masz dokładnie napisane co trzeba zrpbić aby podbić lvl danej mocy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andreios 10 Napisano 20 Czerwiec 2012 Ok, dzięki za info :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ton 0 Napisano 21 Czerwiec 2012 Mogę się mylić, bo dawno grałem i odrazu przepraszam, ale "wybuch" to chyba moc - fala uderzeniowa ( :l1: + :x: ) dzieki jeszcze raz. sprawdzilem to i rzeczywiscie to byla ta moc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ExVitallin_PL 165 Napisano 22 Czerwiec 2012 Gra jest bardzo prosta za pierwszym przejściem wpadło 75% trofeów(grałem na hard) Jest kilka spraw które chciałem poruszyć : 1. Nabijanie punktów A)Na kilku stronkach widziałem sposób z rebeliantami których nie da się zabić. Jeśli ktoś lubi zdobywać po 1 punkcie to polecam B)Jest też sposób z pociskiem Tesli. Podczas przywracania zasilania w dzielnicach sterujesz pociskiem tesli, który po zderzeniu z wrogiem zabija go, co daje ci punkty. Przeciwnicy cały czas się respią, więc możesz zabijać ich w nieskończoność Ja bawiłem się tym pociskiem w ostatniej dzielnicy. z godzinę i nie musiałem się martwić że kończąc grę nie będę miał wykupionych wszystkich mocy. Polecam sposób b 2.Przejście gry na HARD Chyba nie muszę nikomu mówić że najlepiej jest przejść poziom HARD jako ZŁY, gra jest o wiele prostsza Zbieranie odłamków też jest bardzo ważne, radzę zbieranie ich zostawić właśnie na ten poziom trudności, chyba że ktoś lubi "zbieractwo" i chce zbierać jako dobry i jako zły. I jeszcze słowo uznania dla twórców. Szacun dla twórców za złe zakończenie gry.Jak cała gra wydawała się oczywista to koniec mnie zaskoczył Już nie mogę się doczekać dobrego zakończenia które zobaczę pewnie pojutrze. Jeśli już o tym było to sorry Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lars06 420 Napisano 22 Czerwiec 2012 To farmienie średnio przydatne jest, bo tu przecież nie ma tak jak w jedynce, w której trzeba było po skończeniu wątku głównego farmić jeszcze sporo czasu. Wymaganą ilość doświadczenia powinniśmy zarobić spokojnie przed zakończeniem gry po ukończeniu wszystkich misji pobocznych + 25 tych stworzonych przez graczy, więc farmienie to strata czasu. No chyba, że komuś go nie żal ;) Poza tym, nawet jeżeli już ktoś chce farmić te punkty, to lepiej niech poszuka poziomów stworzonych specjalnie do tego przez innych graczy. Natknąłem się na takie z 50 przeciwnikami, którzy non stop się respawnowali. Wystarczyło tylko puszczać Ionic Vortex i tony XP w chwilę wchodziło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darayavahus 792 Napisano 22 Czerwiec 2012 Wszystkie moce zebrałem jako dobry na normalu, nic nie musiałem farmić. Odłamki zbierałem jako dobry na normalu czyli znowu inaczej niż radzi ExVitallin, a na hardzie zrobiłem speed jako zły więc widać, że można na różne sposoby i każdy jest dobry :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BrzozaLuk 876 Napisano 22 Czerwiec 2012 Ile Ci Daraya zajal speed na zlym na hardzie? tez mi to praktycznie zostalo oprocz tych durnych misji ludzi... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hadzio 154 Napisano 22 Czerwiec 2012 Co prawda jeszcze nie skończyłem gry jako zły(jestem mniej więcej w połowie), ale na razie stwierdzam, że podobnie jak w jedynce lepiej przypasowały mi moce dobrego(czasami odnoszę wrażenie, że jestem jedyną osobą na świecie, która jedynkowy hard ukończyła jako dobry ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darayavahus 792 Napisano 23 Czerwiec 2012 (edytowane) A bo ja wiem, nie uczę się tego na pamięć :P Ale pewnie jest napisane przy sejwie więc jak będę w domu(i nie zapomnę!) to mogę sprawdzić. E: Widzę, że ostro jedziesz z Warhammerem, będziesz robił trofki online? Edytowane 23 Czerwiec 2012 przez Darayavahus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ExVitallin_PL 165 Napisano 23 Czerwiec 2012 Po doświadczeniu z Infamous 1 gdzie po zakończeniu gry brakowało mi ponad 10 000 punktów wolałem na wszelki wypadek trochę pofarmić ale skoro mówicie że nie trzeba to ok. Jak będę grał teraz dobrym to zobaczę czy to na serio nie trzeba Za misje z edytora wpadają punkty? zagrałem 2 i jakiejś znaczącej różnicy punktów nie widziałem. Dobrze wiedzieć :D Darayavahus to E to było do mnie? Ja już prawie wszystko mam, muszę tylko znaleźć 2 znajomych do boosta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darayavahus 792 Napisano 23 Czerwiec 2012 To akurat było do Brzozy, ale skoro obydwaj mocno ciśniecie to można by pofarmić kille na odblokowanie broni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BrzozaLuk 876 Napisano 23 Czerwiec 2012 Ty tam ladnie pracuj i sprawdzaj czas lepiej :P a co do Warhammera cos tam mozna pofarmic, jakby dobrze szlo to moze wrocilaby chec na platyne bo gierka przednia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darayavahus 792 Napisano 23 Czerwiec 2012 Na czas to musisz zaczekać co najmniej do 20:30 o ile sprawdzę przed meczem, w przeciwnym razie dopiero po meczu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andreios 10 Napisano 24 Czerwiec 2012 Mam pytanko odnośnie trofeum Hero to the People / Bohater ludu, trzeba wykonać 80 zadań. Tych zadań w grze ogólnie jest więcej? Bo przez przypadek jednego nie wykonałem jak należy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lars06 420 Napisano 24 Czerwiec 2012 To są losowe zadania i pojawiają się w mieście bez przerwy, także nic się nie stało ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hadzio 154 Napisano 24 Czerwiec 2012 i prawdopodobnie do trofeum wliczają się też zadania złej karmy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ExVitallin_PL 165 Napisano 24 Czerwiec 2012 No właśnie chyba nie, dopiero jak grałem dobrym to mi wpadło Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hadzio 154 Napisano 24 Czerwiec 2012 Teorię, że złe zadania też się wliczają znalazłem w jakimś poradniku, a jako, że pierwsze przejście grałem jako dobry, to nie jestem w stanie tego zweryfikować, także pewnie masz rację a poradnik się mylił. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darayavahus 792 Napisano 24 Czerwiec 2012 Przecież to by było bez sensu, opis trofki mówi: "Stop 80 crimes in progress" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hadzio 154 Napisano 24 Czerwiec 2012 http://www.ps3trophies.org/game/infamous-2/guide/ W tym poradniku autor niejako twierdzi(co nie znaczy, że słusznie), że do zdobycia trofeum wliczają się złe akcje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lars06 420 Napisano 24 Czerwiec 2012 Rzeczywiście jest tam tak napisane. Gdyby było to w poradniku napisanym przez jakiegoś leszcza, to można by go zbyć, ale na ps3trophies.org raczej wiedzą co robią. Zdarzeń do dobrej karmy (niebieskich) jest i tak nieskończoność, więc nie ma co sobie nabijać negatywnych punktów. To trofeum jest i tak kwestią czasu, nawet gdy wykonuje się tylko dobre zdarzenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ExVitallin_PL 165 Napisano 24 Czerwiec 2012 Nawet grając po stronie zła można spokojnie wykonywać te niebieskie zdarzenia nie przeszkadza to w zdobyciu trofeum za full złą karmę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darayavahus 792 Napisano 24 Czerwiec 2012 Dupa tam, to nie jest poradnik, poradnik jest tutaj http://www.ps3trophies.org/forum/infamous-2/111650-infamous-2-trophy-guide-roadmap.html#post1874054 i gość pisze o dobrych, a jest tam też temat o tym http://www.ps3trophies.org/forum/infamous-2/121462-hero-people.html#post2062617 i moderator który spłodził poradnik pisze, że tylko dobre się liczą, a ludzie piszą że pewnie dlatego nie dostali trofki to robili tylko złe. Dziękuję, Pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 25 Czerwiec 2012 Latacie po jakiś zagramanicznych poradnikach a tymczasem wszystko opisałem w pierwszym poście tego topicu ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach