Skocz do zawartości
Tomo

Infamous 2

Rekomendowane odpowiedzi

Musisz robić specjalne stunty do niektórych

Ano wlaśnie, jest jakaś lista co i jak? Bo w poradniku chyba nie ma tego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest konieczne, w menu w miarę postępu gry, upgrade'ów itp masz dokładnie napisane co trzeba zrpbić aby podbić lvl danej mocy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogę się mylić, bo dawno grałem i odrazu przepraszam, ale "wybuch" to chyba moc - fala uderzeniowa ( :l1: + :x: )

dzieki jeszcze raz. sprawdzilem to i rzeczywiscie to byla ta moc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra jest bardzo prosta za pierwszym przejściem wpadło 75% trofeów(grałem na hard)

Jest kilka spraw które chciałem poruszyć :

1. Nabijanie punktów

A)Na kilku stronkach widziałem sposób z rebeliantami których nie da się zabić. Jeśli ktoś lubi zdobywać po 1 punkcie to polecam

B)Jest też sposób z pociskiem Tesli. Podczas przywracania zasilania w dzielnicach sterujesz pociskiem tesli, który po zderzeniu z wrogiem zabija go, co daje ci punkty. Przeciwnicy cały czas się respią, więc możesz zabijać ich w nieskończoność Ja bawiłem się tym pociskiem w ostatniej dzielnicy. z godzinę i nie musiałem się martwić że kończąc grę nie będę miał wykupionych wszystkich mocy.

Polecam sposób b

2.Przejście gry na HARD

Chyba nie muszę nikomu mówić że najlepiej jest przejść poziom HARD jako ZŁY, gra jest o wiele prostsza

Zbieranie odłamków też jest bardzo ważne, radzę zbieranie ich zostawić właśnie na ten poziom trudności, chyba że ktoś lubi "zbieractwo" i chce zbierać jako dobry i jako zły.

I jeszcze słowo uznania dla twórców.

Szacun dla twórców za złe zakończenie gry.Jak cała gra wydawała się oczywista to koniec mnie zaskoczył

Już nie mogę się doczekać dobrego zakończenia które zobaczę pewnie pojutrze.

Jeśli już o tym było to sorry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To farmienie średnio przydatne jest, bo tu przecież nie ma tak jak w jedynce, w której trzeba było po skończeniu wątku głównego farmić jeszcze sporo czasu. Wymaganą ilość doświadczenia powinniśmy zarobić spokojnie przed zakończeniem gry po ukończeniu wszystkich misji pobocznych + 25 tych stworzonych przez graczy, więc farmienie to strata czasu. No chyba, że komuś go nie żal ;)

Poza tym, nawet jeżeli już ktoś chce farmić te punkty, to lepiej niech poszuka poziomów stworzonych specjalnie do tego przez innych graczy. Natknąłem się na takie z 50 przeciwnikami, którzy non stop się respawnowali. Wystarczyło tylko puszczać Ionic Vortex i tony XP w chwilę wchodziło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie moce zebrałem jako dobry na normalu, nic nie musiałem farmić. Odłamki zbierałem jako dobry na normalu czyli znowu inaczej niż radzi ExVitallin, a na hardzie zrobiłem speed jako zły więc widać, że można na różne sposoby i każdy jest dobry :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile Ci Daraya zajal speed na zlym na hardzie? tez mi to praktycznie zostalo oprocz tych durnych misji ludzi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co prawda jeszcze nie skończyłem gry jako zły(jestem mniej więcej w połowie), ale na razie stwierdzam, że podobnie jak w jedynce lepiej przypasowały mi moce dobrego(czasami odnoszę wrażenie, że jestem jedyną osobą na świecie, która jedynkowy hard ukończyła jako dobry :biggrin:).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A bo ja wiem, nie uczę się tego na pamięć :P Ale pewnie jest napisane przy sejwie więc jak będę w domu(i nie zapomnę!) to mogę sprawdzić.

E: Widzę, że ostro jedziesz z Warhammerem, będziesz robił trofki online?

Edytowane przez Darayavahus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po doświadczeniu z Infamous 1 gdzie po zakończeniu gry brakowało mi ponad 10 000 punktów wolałem na wszelki wypadek trochę pofarmić ale skoro mówicie że nie trzeba to ok. Jak będę grał teraz dobrym to zobaczę czy to na serio nie trzeba

Za misje z edytora wpadają punkty? zagrałem 2 i jakiejś znaczącej różnicy punktów nie widziałem. Dobrze wiedzieć :D

Darayavahus to E to było do mnie? Ja już prawie wszystko mam, muszę tylko znaleźć 2 znajomych do boosta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To akurat było do Brzozy, ale skoro obydwaj mocno ciśniecie to można by pofarmić kille na odblokowanie broni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty tam ladnie pracuj i sprawdzaj czas lepiej :P a co do Warhammera cos tam mozna pofarmic, jakby dobrze szlo to moze wrocilaby chec na platyne bo gierka przednia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na czas to musisz zaczekać co najmniej do 20:30 o ile sprawdzę przed meczem, w przeciwnym razie dopiero po meczu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanko odnośnie trofeum Hero to the People / Bohater ludu, trzeba wykonać 80 zadań. Tych zadań w grze ogólnie jest więcej? Bo przez przypadek jednego nie wykonałem jak należy :confused:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To są losowe zadania i pojawiają się w mieście bez przerwy, także nic się nie stało ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i prawdopodobnie do trofeum wliczają się też zadania złej karmy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teorię, że złe zadania też się wliczają znalazłem w jakimś poradniku, a jako, że pierwsze przejście grałem jako dobry, to nie jestem w stanie tego zweryfikować, także pewnie masz rację a poradnik się mylił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiście jest tam tak napisane. Gdyby było to w poradniku napisanym przez jakiegoś leszcza, to można by go zbyć, ale na ps3trophies.org raczej wiedzą co robią. Zdarzeń do dobrej karmy (niebieskich) jest i tak nieskończoność, więc nie ma co sobie nabijać negatywnych punktów. To trofeum jest i tak kwestią czasu, nawet gdy wykonuje się tylko dobre zdarzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet grając po stronie zła można spokojnie wykonywać te niebieskie zdarzenia nie przeszkadza to w zdobyciu trofeum za full złą karmę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dupa tam, to nie jest poradnik, poradnik jest tutaj http://www.ps3trophies.org/forum/infamous-2/111650-infamous-2-trophy-guide-roadmap.html#post1874054

i gość pisze o dobrych, a jest tam też temat o tym http://www.ps3trophies.org/forum/infamous-2/121462-hero-people.html#post2062617

i moderator który spłodził poradnik pisze, że tylko dobre się liczą, a ludzie piszą że pewnie dlatego nie dostali trofki to robili tylko złe.

Dziękuję, Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Latacie po jakiś zagramanicznych poradnikach a tymczasem wszystko opisałem w pierwszym poście tego topicu ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi