wilk 1 Napisano 17 Grudzień 2011 Akurat Nath powiedzial swieta prawde, bo skoro grasz na 720p i inni tez A skąd wiesz, że "inni" akurat też grają na 720p, a nie właśnie na 576p? 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BrzozaLuk 876 Napisano 17 Grudzień 2011 (edytowane) Daw skoro wszyscy wg Was maja aiming laga i masz takie wieeeelkie doswiadczenie to moze warto sie przyzwyczaic do nowego sterowania ktore moze sie roznic od bc2 i reszty? Nie w kazdej grze musi sie gra jak w csa 1.6 na sensie 2000. Ja jakos gram pierwszy raz sieciowo w fps na czarnuli a jestem przewaznie na gorze tabeli.. Zamiast marudzic - trening trening trening.. A to ze od czasu do czasu przegram 1vs1? Trudno byl szybszy.. Edytowane 17 Grudzień 2011 przez BrzozaLuk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mori 176 Napisano 17 Grudzień 2011 A skąd wiesz, że "inni" akurat też grają na 720p, a nie właśnie na 576p? To ja czekam kiedy to naprawią ów "aiming lag" a moje K/D ratio skoczy chyba powyżej 3.0 :D 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mroczas87 147 Napisano 17 Grudzień 2011 To ja czekam kiedy to naprawią ów "aiming lag" a moje K/D ratio skoczy chyba powyżej 3.0 :D A skoro moje juz teraz jest wysokie to na ile mi skoczy?? Na 8.0?? :) No wlasnie skoro wg tych ludzi tutaj wiekosc gra na nizszej rozdzialce, a mimo to potrafie zrobic staty 40-0 na metrze czy gdziekolwiek indziej. To boje sie pomyslec co bedzie jak oni straca ta przewage nade mna skoro ja tez mam AIMING LAG'a, ktorego maja wszyscy. hahahahahhaha. L2P. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wilk 1 Napisano 17 Grudzień 2011 (edytowane) Trudno byl szybszy.. Jadę autem, gość mnie wyprzedza swoim. Mówię, trudno był szybszy... Pytanie: czy na pewno to umiejętności? No wlasnie skoro wg tych ludzi tutaj wiekosc gra na nizszej rozdzialce Kto i gdzie tak napisał? Zasugerowałeś, że "inni" grają też na 720p, więc ponawiam zapytanie - skąd to wiesz? Wróżysz z fusów czy z gwiazd? Oceniasz na podstawie swoim oraz paru znajomych owych "innych", którzy też rzekomo grają na 720p... ? Edytowane 17 Grudzień 2011 przez wilk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mori 176 Napisano 17 Grudzień 2011 Jadę autem, gość mnie wyprzedza swoim. Mówię, trudno był szybszy... Pytanie: czy na pewno to umiejętności? ... Są auta i AUTA. Jest "Szmart" i jest Subaru Impreza GT. Jeżeli jednak i ty i drugi kierowca jedziecie takim samym autem z takim samym silnikiem i... I ogólnie wszystko jest takie samo, poza układem kierowniczym <internet>, to tak cała reszta to umiejętności. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bzykacz 239 Napisano 17 Grudzień 2011 A skoro moje juz teraz jest wysokie to na ile mi skoczy?? Na 8.0?? :) No wlasnie skoro wg tych ludzi tutaj wiekosc gra na nizszej rozdzialce, a mimo to potrafie zrobic staty 40-0 na metrze czy gdziekolwiek indziej. To boje sie pomyslec co bedzie jak oni straca ta przewage nade mna skoro ja tez mam AIMING LAG'a, ktorego maja wszyscy. hahahahahhaha. L2P. Hmm... Myślisz, że ten patch naprawi tylko u Ciebie tą rzecz? Krótkowzroczność, czy celowy zabieg ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mroczas87 147 Napisano 17 Grudzień 2011 Hmm... Myślisz, że ten patch naprawi tylko u Ciebie tą rzecz? Krótkowzroczność, czy celowy zabieg ? Poprawi u mnie i rowniez u tych co graja teraz na nizszej rozdzialce, a skoro wiekszosc teraz zmienia na nizsze to automatycznie straca ta przewage:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bzykacz 239 Napisano 17 Grudzień 2011 Poprawi u mnie i rowniez u tych co graja teraz na nizszej rozdzialce, a skoro wiekszosc teraz zmienia na nizsze to automatycznie straca ta przewage:D Na niższej rozdziałce gra może 4-6% graczy, reszta ma głęboko w poważaniu swoje wyniki i woli się dobrze bawić, bez zbędnego kombinowania. Ludzie z którymi gram na co dzień także mówili o nietypowym sterowaniu i wszyscy się przyzwyczaili, w tym momencie nawet się o tym nie wspomina. Myślę, że podobnie gra i myśli lwia część graczy. Kilka dni po patchu zmieniającym sterowaniu powinno wszystko wrócić do normy w zachowaniu graczy, kwestia kolejnej wprawy. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BrzozaLuk 876 Napisano 17 Grudzień 2011 O ile bedzie zmiana bo na razie badaja sprawe, a nie naprawiaja.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kabotyn 213 Napisano 17 Grudzień 2011 Czyzbym nie widzial o nachodzacym patchu? Mozesz bzykacz dac jakis link. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onkyo 3 Napisano 17 Grudzień 2011 Skąd ty wiesz,że tylko 6% graczy gra na niższej rozdziałce???Przestań pierdolić głodne kawałki... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bas 214 Napisano 17 Grudzień 2011 A skoro moje juz teraz jest wysokie to na ile mi skoczy?? Na 8.0?? :) No wlasnie skoro wg tych ludzi tutaj wiekosc gra na nizszej rozdzialce, a mimo to potrafie zrobic staty 40-0 na metrze czy gdziekolwiek indziej. To boje sie pomyslec co bedzie jak oni straca ta przewage nade mna skoro ja tez mam AIMING LAG'a, ktorego maja wszyscy. hahahahahhaha. L2P. Weź zejdź trochę z tego swojego konia, bo 40-0 na metrze to sobie możesz mieć z USAS-em, jak każdy przeciętny gracz. Tu i tam chwalisz się jaki to z Ciebie nie pilot, a teraz gracz z wysokim k/d (aczkolwiek 1,78 to szał nie jest IMO), a zazwyczaj dobrego gracza charakteryzuje to, że nie musi się tym chwalić przed innymi. On topic: granie na 576 to idiotyzm - mamy 2011 rok i zamiast przystosować się do chwilowego (miejmy nadzieję) stanu rzeczy i cieszyć się super grafiką, jak na sprzęt którym jest PS3, to wydziwiacie i skazujecie się na powrót do pikselozy. Z tego co widać po forach itp to tak jak napisał Bzyku, może do 5-6% gra na 576, bo reszta potrafi czerpać przyjemność z gry, pomimo jej niewątpliwych wad. Aktywny udział w życiu forum bierze tylko niewielki procent ludzi grających w Battlefielda, a skoro tylko niewielki procent z tego niewielkiego procentu się tak uskarża, że aż przełącza na niższa rozdzielczość, to biezpiecznie można przyjąć założenie, że ogromna większość ludzi gra na 720. Niedługo ludzie będą sobie tłumaczyć swoje śmierci, tym że ktośgra na 576, tak jak kiedyś tłumaczyli sobie, że przeciwnik "na pewno gra na myszce i klawiaturze". Gee.... 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bzykacz 239 Napisano 17 Grudzień 2011 Skąd ty wiesz,że tylko 6% graczy gra na niższej rozdziałce???Przestań pierdolić głodne kawałki... Nie wiem, przypuszczam, dlatego przed procentami jest kluczowe słowo ,,może". Peace i trochę więcej luzu , bo to niezdrowe. Czyzbym nie widzial o nachodzacym patchu? Mozesz bzykacz dac jakis link. Z tego co wiem nic nowego nie dali nam do wiadomości. Odnosiłem się tylko do przypuszczalnego zwiększenia ratio i reakcji ludzi gdy już taki patch nadejdzie. Ja już się tam przyzwyczaiłem, gdyby ktoś mi nie powiedział, że jest coś takiego to bym pewnie nie zauważył. Za małe doświadczenie w FPS'ach widać mam, albo nie denerwują mnie tego typu rzeczy. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
splacz 31 Napisano 17 Grudzień 2011 Nie rozumiem dlaczego najglosniej tu krzycza ci ktorym sterowanie nie przeszkadza, ew. laga nie maja. Niektore wypowiedzi wrecz sa obrazliwe wobec ludzi majacych problem i go tu opisujacych. Juz sie dowiedzialem ze jestem graczem ponizej przecietnej, ze moje miejsce jest na dole tabeli a nawet idiota bo idiotyzmem jest grac w 576p. No i sprawa wzrostu ratio k/d po patchu (jezeli bedzie). Tak wzrosnie niektorym do 80 na metrze zapewne, tylko pytanie dlaczego? Przeciez wam lag w sterowaniu nie przeszkadza wiec dlaczego ratio mialoby wzrosnac? Po ew. patchu usuwajacym laga u tych ktorzy go maja, zmienia sobie rozdz. na 720p i beda grali komfortowo. Jeszcze sprawa ew. tlumaczenia ludzi ze nie idzie mi bo zapewne inni graja na 576p. Czy ktos im zabrania przelaczyc rozdzielczosc? To nie to samo co wywalic kase na jakiegos fraga. Z mojej strony EOT. Kopcie sie po kostkach beze mnie. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bzykacz 239 Napisano 17 Grudzień 2011 1. Ratio drastycznie się raczej nikomu nie zmieni po naprawie problemu ( a jeśli to pojedynczym osobom, które się uskarżają), bo nie tylko osobom dla których jest to wielki problem ułatwi się celowanie, tylko wszystkim, każdemu będzie łatwiej, więc ogólny poziom delikatnie wzrośnie, zniweluje to zwiększenie celności u innych osób (bardziej wprost tego napisać już nie można), zresztą o czym tu piszemy, kto się przejmuje ratio? w meczu powinna się liczyć zabawa i wygrana, a nie ratio pojedynczych osób, blee 2. @ Splacz skąd ty takie rzeczy wyciągnąłeś? Kto krzyczy, gdzie te wykrzykniki? Gdzieś mi chyba to umknęło. 3. Przedstawiłem swoje zdanie na temat skoku w ratio, ktoś się o coś zapytał, to przedstawiłem całe zdanie na temat input lag'a i wydaje mi się też zdanie lwiej części graczy. Czyli kwestia przyzwyczajeni, coś a la model jazdy w ścigałce, w każdej inny, ale trza się przyzwyczaić i można komfortowo grać i tyle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fenderek 5 Napisano 17 Grudzień 2011 (edytowane) Mylicie pojęcia, tego nie można porównać do innego modelu sterowania w ścigałce, to nie jest typ sterowania. Brzmi to równie absurdalnie jak bym napisał, że problemy z chatem to nie jest problem tylko celowe działania DICE, które mają uczynić grę bardziej realistyczną, w końcu na polu walki też są zakłócenia To jest ewidentny błąd, coś zostało zje**ne przez DICE z optymalizacją gry. Gra na 576p chodzi normalnie czyli jest szybsza animacja czyli ilość FPS jest większa i przez to nie odczuwamy opóźnienia między korzystaniem z kontrolera i ruchem na ekranie. Na Xbox360 problemu nie ma, na pececie też nie. Gra jest spi***ona i chyba się aż na wystosowanie maila reklamacyjnego do EA Polska. Swoja drogą ciekawe co odpiszą? :) Edytowane 17 Grudzień 2011 przez Fenderek 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
timoN_hardkoR ♥ 7 Napisano 17 Grudzień 2011 Mam w domu dwa telewizory, duży lcd i stary kilkunastoletni crt. W BF gram na starym telewizorze, ponieważ gra chodzi płynnie. Nie przeszkadzają mi piksele. Ps. Dziwiłem się, że nie potrafiłem nic ogarnac na 40 calach. Teraz juz wiem :). 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Parker84 6 Napisano 17 Grudzień 2011 Weź zejdź trochę z tego swojego konia, bo 40-0 na metrze to sobie możesz mieć z USAS-em, jak każdy przeciętny gracz. Tu i tam chwalisz się jaki to z Ciebie nie pilot, a teraz gracz z wysokim k/d (aczkolwiek 1,78 to szał nie jest IMO), a zazwyczaj dobrego gracza charakteryzuje to, że nie musi się tym chwalić przed innymi. On topic: granie na 576 to idiotyzm - mamy 2011 rok i zamiast przystosować się do chwilowego (miejmy nadzieję) stanu rzeczy i cieszyć się super grafiką, jak na sprzęt którym jest PS3, to wydziwiacie i skazujecie się na powrót do pikselozy. Z tego co widać po forach itp to tak jak napisał Bzyku, może do 5-6% gra na 576, bo reszta potrafi czerpać przyjemność z gry, pomimo jej niewątpliwych wad. Aktywny udział w życiu forum bierze tylko niewielki procent ludzi grających w Battlefielda, a skoro tylko niewielki procent z tego niewielkiego procentu się tak uskarża, że aż przełącza na niższa rozdzielczość, to biezpiecznie można przyjąć założenie, że ogromna większość ludzi gra na 720. Niedługo ludzie będą sobie tłumaczyć swoje śmierci, tym że ktośgra na 576, tak jak kiedyś tłumaczyli sobie, że przeciwnik "na pewno gra na myszce i klawiaturze". Gee.... Jeśli dla Ciebie wygląd jest ważniejszy niż komfort gry to twoja sprawa. Ja wolałem przełączyć na 576p i cieszyć się graniem niż cieszyć się ładniejszą grafiką. Ja nie rozumiem jak może cieszyć coś co nie działa jak powinno. Dziś jest jakieś dziwne parcie na grafikę. Ludziom się wydaje, że jak coś jest ładniejsze to musi być lepsze. Paranoja 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mroczas87 147 Napisano 17 Grudzień 2011 Weź zejdź trochę z tego swojego konia, bo 40-0 na metrze to sobie możesz mieć z USAS-em, jak każdy przeciętny gracz. Tu i tam chwalisz się jaki to z Ciebie nie pilot, a teraz gracz z wysokim k/d (aczkolwiek 1,78 to szał nie jest IMO), a zazwyczaj dobrego gracza charakteryzuje to, że nie musi się tym chwalić przed innymi. Pewnie, ze 1,78 to nie jest szal, sprobuj pograc troche bez pojazdow i pokaz mi jakie wielkie bedzie Twoje K/D. I owszem, K/D w okolicach 2.0 to jest DUZO, i nie powiesz mi, ze lwia czesc graczy posiada wlasnie powyzej 2.0 bo chyba prychne smiechem. Druga sprawa, ze zadna sztuka zrobic wysokie K/D uzywajac wieksza czesc pojazdow. A co do pilota, byla to odnosnia do tego, ze co nieco o bugach podczas latania helikiem wiem, a jesli chcesz polatac przeciwko, chetnie sprobuje, a pozniej sobie zreflektujesz swoje poglady, a co do 40-0 to szkoda, ze jakos jeszcze chyba nie widzialem, zeby kazdy przecietny gracz, uzywajac USAS'a mial takie staty, no chyba, ze grasz w inna gre, wtedy mi pokaz gdzie wszyscy takie staty maja. Wyjdz z pojazdu, zobaczymy jaki to kozak jestes i pokaz nam swoje super wysokie RATIO, skoro widze w Twoim BL, ze na mapkach bez pojazdow szalu nie robisz, rzeklbym bardzo przecietnie. Tyle w temacie. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
busaba 2 Napisano 17 Grudzień 2011 @UP Dobrze powiedziane:D.Osobiści gram praktycznie tylko na piechotę (USAS i inne w odstawce) ratio jakie mam takie mam ale nigdy bym nie powiedział jaki to ze mnie kozak.Bo kozakiem nie jestem a żeby się tym podniecac itp. to już w ogóle... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bas 214 Napisano 17 Grudzień 2011 Pewnie, ze 1,78 to nie jest szal, sprobuj pograc troche bez pojazdow i pokaz mi jakie wielkie bedzie Twoje K/D. I owszem, K/D w okolicach 2.0 to jest DUZO, i nie powiesz mi, ze lwia czesc graczy posiada wlasnie powyzej 2.0 bo chyba prychne smiechem. Druga sprawa, ze zadna sztuka zrobic wysokie K/D uzywajac wieksza czesc pojazdow. A co do pilota, byla to odnosnia do tego, ze co nieco o bugach podczas latania helikiem wiem, a jesli chcesz polatac przeciwko, chetnie sprobuje, a pozniej sobie zreflektujesz swoje poglady, a co do 40-0 to szkoda, ze jakos jeszcze chyba nie widzialem, zeby kazdy przecietny gracz, uzywajac USAS'a mial takie staty, no chyba, ze grasz w inna gre, wtedy mi pokaz gdzie wszyscy takie staty maja. Wyjdz z pojazdu, zobaczymy jaki to kozak jestes i pokaz nam swoje super wysokie RATIO, skoro widze w Twoim BL, ze na mapkach bez pojazdow szalu nie robisz, rzeklbym bardzo przecietnie. Tyle w temacie. :D Mój ogólny score to 8 971 910, a mój score z pojazdów to 878 213, co w przybliżeniu jest 9,78% całkowitego wyniku. Klik Twój ogólny score to 3 751 920, a Twój score z pojazdów to 622 530, co w przybliżeniu jest 16,59% całkowitego wyniku. Klik Więc kolego, zanim zaczniesz coś pierdolić bez sensu to sprawdź fakty. 14 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
splacz 31 Napisano 18 Grudzień 2011 (edytowane) wiem ze dalem eot ale nie moge sie powstrzymac. w temacie ktory was nie dotyczy (podobno) robicie sobie prywatny FLAME WAR !! QRWA JAKIE TO POLSKIE, ZAL ... <edit> slyszeliscie o czyms takim jak prv msg ? Edytowane 18 Grudzień 2011 przez splacz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalowski2 29 Napisano 18 Grudzień 2011 :D Mój ogólny score to 8 971 910, a mój score z pojazdów to 878 213, co w przybliżeniu jest 9,78% całkowitego wyniku. Klik Twój ogólny score to 3 751 920, a Twój score z pojazdów to 622 530, co w przybliżeniu jest 16,59% całkowitego wyniku. Klik Więc kolego, zanim zaczniesz coś pierdolić bez sensu to sprawdź fakty. haha, dobre Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daw1985 38 Napisano 18 Grudzień 2011 Jak zwykle znajdą się barany w każdym dziale. Pisałem trochę o lagu na dziale wrażenia to zaczęli wypisywać głupoty, żadnych porad i twierdzić że laga nie ma. Tam już nie piszę tylko tu. Po kiego grzyba włażą na ten dział i piszą głupoty, nie pasuje uważasz że laga nie ma to wypad na inny dział. Sorry za ton tej wypowiedzi, ale widać trzeba w ich języku pisać bo inaczej nie zrozumieją. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach