Bas 214 Napisano 18 Grudzień 2011 Jak zwykle znajdą się barany w każdym dziale. Pisałem trochę o lagu na dziale wrażenia to zaczęli wypisywać głupoty, żadnych porad i twierdzić że laga nie ma. Tam już nie piszę tylko tu. Po kiego grzyba włażą na ten dział i piszą głupoty, nie pasuje uważasz że laga nie ma to wypad na inny dział. Sorry za ton tej wypowiedzi, ale widać trzeba w ich języku pisać bo inaczej nie zrozumieją. Przecież nikt tu nie mówi, że laga nie ma, bo to oczywiste, że jest, ale samym narzekaniem i tak się nic nie wskura, więc równie dobrze można spróbować się przyzwyczaić, albo wybrać inną grę. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daw1985 38 Napisano 18 Grudzień 2011 Przecież nikt tu nie mówi, że laga nie ma, bo to oczywiste, że jest, ale samym narzekaniem i tak się nic nie wskura, więc równie dobrze można spróbować się przyzwyczaić, albo wybrać inną grę. Skoro uważasz że nikt w tym poście nie twierdzi że laga nie ma to przeczytaj sobie poprzednie strony. Z narzekania może wyjść coś dobrego, gdy ktoś nie narzekał i nie powstał ten temat, to wiele ludzi nie wiedziałoby że można grać i mieć fun- tylko trzeba zmienić ustawienia na 576. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalowski2 29 Napisano 18 Grudzień 2011 http://www.youtube.c...feature=related input laga kazdy ma, tylko niektórzy dopiero sie teraz o tym dowiedzieli, albo jeszcze nawet nie widzą. jak zobaczyłem ten filmik to sobie dopiero uswiadomiłem ze cos byc moze jest nie tak. od razu faktycznie czułem ze w becie było lepsze sterowanie, ale po kilku godzinach przestawiłem sie do nowego i tyle. pozatym jak ktos uzywa słowo input lag to od razu kojarzy mi sie moj ulubiony KZ2, gdzie sterowanie było na poczatku naprawde uciazliwe. tego typu opoznienia co teraz mam to w ogole mi nie przeszkadzaja i uwazam ze nie maja zadnego wplywu na pojedynki 1vs1. grałem u kolegi ktory skarży sie ze ma strasznego input laga ( prawdopodobnie naczytal sie na forach i tak teraz gada), ale jakos u niego nie miałem najmniejszych problemów z celowaniem i nawet miałem akcje gdzie wpadłem do pomieszczenia i wygrałem pojedynek 1vs4... 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalowski2 29 Napisano 19 Grudzień 2011 (edytowane) lepiej powiedz dlaczego kazdy ma input laga i niektórym to nie przeszkadza? Edytowane 19 Grudzień 2011 przez michalowski2 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mierniczek 130 Napisano 19 Grudzień 2011 lepiej powiedz dlaczego kazdy ma input laga i niektórym to nie przeszkadza? bo sie przyzwyczaili? 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ziele 6 Napisano 21 Grudzień 2011 (edytowane) Dokładnie lag jest i bedzie ;) miałem z tym problemy grałem na 576p bo inaczej nie potrafiłem zdobywać fragow, aż w końcu zmęczylem sie ta grafika i zmieniłem na 720p dostawałem baty zabijali ale dalej grałem aż w końcu juz sie przyzwyczailem kiwnalem rękę i powiedziałem sobie ze dam radę i tak tez sie stało. Od tego czasu gram na 720p z lagiem ale juz sie przyzwyczailem i bez problemu celuje ;) juz nie szukam w internecie ustawień zeby coś poprawić, nie czytam forum kiedy bedzie kolejny patch, nie pisze do DICE ze zjebali sterowanie poprostu gram i juz mi to nie przeszkadza a wam radzę zrobić to samo bo nie wiadomo czy to poprawia może juz tak zostać a naprawdę szkoda odkładać gre na bok o jest warta wszystkiego. Nie gracie na 576p bo nie będziecie mieli tego efektu grafiki i silnika wiem ze trudno sie gra na 720p ale do wszystkiego można sie przyzwyczaić. Pozdro all Edytowane 21 Grudzień 2011 przez kakaroto-songo : poprawiłem "720i" na "720p" itp 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cola225 4 Napisano 21 Grudzień 2011 Wystarczy zwiększyć czułość i lag już tak nie doskwiera(ja gram na max i nie czuje :thumbsup: go ) 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kisiel49 10 Napisano 26 Grudzień 2011 (edytowane) :D Nie moge nadal zrozumieć czemu tak wszystko rozwalasz? Musisz zacząć robić filmiki i pokazać jak grasz, bo dla nas "przeciętnych" to jest dziwne. EDIT - już się domyśliłem... np. pomocnik w pojazdach. W większości chyba nie grasz sam. Edytowane 27 Grudzień 2011 przez Kisiel49 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
splacz 31 Napisano 27 Grudzień 2011 Taka ciekawostka: http://www.doesbf3stillhaveinputlag.com/ 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dApo 34 Napisano 27 Grudzień 2011 aha juz widze o co wam chodzi... i powiem ze ja zadnego laga nie mam a napewno nie takiego jak na tym filmiku co podal splacz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kakaroto 3892 Napisano 27 Grudzień 2011 Taka ciekawostka: http://www.doesbf3st...veinputlag.com/ ten filmik po lewej to chyba kalkulatorem byl krecony zreszta oba filmiki sa imo krecone przez jakies dzieci co im ratio niskie wychodzi i na aiming laga to zwalaja. moglyby najpierw grac w kz2 to by sie nauczyly z tym lagiem grac :thumbsup: 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
splacz 31 Napisano 27 Grudzień 2011 ten filmik po lewej to chyba kalkulatorem byl krecony zreszta oba filmiki sa imo krecone przez jakies dzieci co im ratio niskie wychodzi i na aiming laga to zwalaja. moglyby najpierw grac w kz2 to by sie nauczyly z tym lagiem grac :thumbsup: lol, twoje ratio k/d tez jaj nie urywa, przekroj uzywanych broni rowniez. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kakaroto 3892 Napisano 27 Grudzień 2011 moze ratio jaj nie urywa (nigdy tak nie twierdzilem) ale nie tlumacze go lagiem (mam takiego samego laga jak inni wiec po co plakac z tego powodu?) itp tylko moja slaba gra. motywuje mnie to tylko do coraz lepszej gry. doskonalenia sie i przewidywania co przeciwnik zrobi itp.... faktycznie przekrój broni hmm. ile ja gralem jakies 30 pare godzin. mnóstwa broni jeszcze nie odblokowalem 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
portek 142 Napisano 27 Grudzień 2011 ten filmik po lewej to chyba kalkulatorem byl krecony Lewy film - kalkulator czy lodówka ale nakręcił masz lepszy sprzęt to się pochwal swoimi filmami :thumbsup: zreszta oba filmiki sa imo krecone przez jakies dzieci co im ratio niskie wychodzi i na aiming laga to zwalaja. moglyby najpierw grac w kz2 to by sie nauczyly z tym lagiem grac :thumbsup: Prawy film - dobrze się przyjrzyj odbiciu w TV a na pewno tam dziecka nie zobaczysz :whistling: Tu masz mój film,tylko proszę nie pisz mi dziecko jak już to nastolatek - poczuję się młodziej :laugh: 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalowski2 29 Napisano 27 Grudzień 2011 Lewy film - kalkulator czy lodówka ale nakręcił masz lepszy sprzęt to się pochwal swoimi filmami :thumbsup: Prawy film - dobrze się przyjrzyj odbiciu w TV a na pewno tam dziecka nie zobaczysz :whistling: Tu masz mój film,tylko proszę nie pisz mi dziecko jak już to nastolatek - poczuję się młodziej :laugh: haha, i ze co niby? takie cos ma przeszkadzac niby w grze i celowaniu? no prosze Was. dajcie juz spokój. ps: zwiększ czułośc rozglądania 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BrzozaLuk 876 Napisano 27 Grudzień 2011 To z lewej strony to wrecz ocieka mistyfikacja.. Chyba ze to oryginalny pad z allegro za 70zl.... Portek masz takiego laga ze ja bym sie chyba powiesil.. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wilk 1 Napisano 27 Grudzień 2011 moze ratio jaj nie urywa (nigdy tak nie twierdzilem) ale nie tlumacze go lagiem (mam takiego samego laga jak inni wiec po co plakac z tego powodu? W nagrodę, że jesteś taki dzielny i nie płaczesz, mama kupi lizaka... 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pioraj 18 Napisano 28 Grudzień 2011 Może dodam swoje 2 grosze, z konsolami już współżyję od czasów ps1, wcześniej także miałem inne urządzenia do gier, jak pegazus, amiga, ale mniejsza z tym nie do tego zmierzam, tak na poważnie grę online zacząłem z battlefield 2 modern combat na ps2, grając po sieci. W sumie potem kupiłem xboxa, xboxa 360, obecnie mam ps3, i jak czytam niektóre wypowiedzi to bez urazy, ale niektórzy albo za mało czasu spędzają przed konsolą i nie odczuwają laga, albo są inni! xD samo Dice przyznało, że lag jest! Nie mówię, że to bardzo przeszkadza, ale jednak jest denerwujące! Odnośnie K/D, jak dla mnie K/D nie jest w 100% wyznacznikiem umiejętności gracza, bo może omijać zadania, a siedzi gdzieś i czatuje żeby tylko mieć jak najwięcej killsów! Według mnie, gracz który nawet ma problemy z celowaniem, a przyjmie dobrą taktykę ma większe szanse na lepsze K/D niż ktoś kto czuje się dobry, a biega na pałe! Ja nie uważam się za pro gracza, ale w każdej grze online ratio mam ponad 2, nawet kiedyś w cod 4 mw miałem 4 z czymś, ale to było jeszcze za czasów na x'a. Tak czy owak, lag jest! I Ci którzy go "nie mają" niech lepiej nic nie mówią, bo jeszcze wyjdzie na to, że dice nic nie naprawi, bo stwierdzi, że połowa go nie ma 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalowski2 29 Napisano 28 Grudzień 2011 (edytowane) Może dodam swoje 2 grosze, z konsolami już współżyję od czasów ps1, wcześniej także miałem inne urządzenia do gier, jak pegazus, amiga, ale mniejsza z tym nie do tego zmierzam, tak na poważnie grę online zacząłem z battlefield 2 modern combat na ps2, grając po sieci. W sumie potem kupiłem xboxa, xboxa 360, obecnie mam ps3, i jak czytam niektóre wypowiedzi to bez urazy, ale niektórzy albo za mało czasu spędzają przed konsolą i nie odczuwają laga, albo są inni! xD samo Dice przyznało, że lag jest! Nie mówię, że to bardzo przeszkadza, ale jednak jest denerwujące! Odnośnie K/D, jak dla mnie K/D nie jest w 100% wyznacznikiem umiejętności gracza, bo może omijać zadania, a siedzi gdzieś i czatuje żeby tylko mieć jak najwięcej killsów! Według mnie, gracz który nawet ma problemy z celowaniem, a przyjmie dobrą taktykę ma większe szanse na lepsze K/D niż ktoś kto czuje się dobry, a biega na pałe! Ja nie uważam się za pro gracza, ale w każdej grze online ratio mam ponad 2, nawet kiedyś w cod 4 mw miałem 4 z czymś, ale to było jeszcze za czasów na x'a. Tak czy owak, lag jest! I Ci którzy go "nie mają" niech lepiej nic nie mówią, bo jeszcze wyjdzie na to, że dice nic nie naprawi, bo stwierdzi, że połowa go nie ma ale wszyscy go maja, wiec o co Ci chodzi? chyba gramy w te sama gre, takze niby dlaczego ja mam go nie miec, a inni go maja? Ogarnijcie sie, jak mozna grac w ta sama gre i kazdy ma niby inne sterownie? co Wy za głupoty piszecie. chyba to chodzi o Wasze podejscie, ja mam takie samo sterowanie jak portek na filmiku, ale co to jest niby za lag??!! lag to byl w KZ2 i tez kazdy go miał!! i mimo to Ci którzy grali i sie przestawili nie miali najmniejszego problemu ze sterowaniem i celowaniem.. Ci którym nie podpasowało to sobie odpuscili gre. nie wiem czemu niektórzy tak mecza tego BF3, nie podoba sie to nie grajcie.Ludzie czekaja na naprawde sterowania ale według mnie juz nic w tym temacie nie zmienia. a nawet jak, to i tak Ci sami ciagle beda mieli laga. Ktos kto czuje sie dobry nie oznacza ze jest dobry. to tylko jego subiektywne odczucie.Bo z tego co mi sie wydaje to Ci dobrzy raczej mysla niz biegna na pałe a ktoś kto omija zadania nie bedzie miał najwięcej killsów, bo tam gdzie sa cele, tam zawsze sie cos dzieje. a nie w rogu mapy, gdzie nie ma ani ładunków, ani obszaru do przejęcia.. Edytowane 28 Grudzień 2011 przez michalowski2 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gierej 1 Napisano 28 Grudzień 2011 (edytowane) ale wszyscy go maja, wiec o co Ci chodzi? chyba gramy w te sama gre, takze niby dlaczego ja mam go nie miec, a inni go maja? Ogarnijcie sie, jak mozna grac w ta sama gre i kazdy ma niby inne sterownie? co Wy za głupoty piszecie. chyba to chodzi o Wasze podejscie, ja mam takie samo sterowanie jak portek na filmiku, ale co to jest niby za lag??!! lag to byl w KZ2 i tez kazdy go miał!! i mimo to Ci którzy grali i sie przestawili nie miali najmniejszego problemu ze sterowaniem i celowaniem.. Ci którym nie podpasowało to sobie odpuscili gre. nie wiem czemu niektórzy tak mecza tego BF3, nie podoba sie to nie grajcie.Ludzie czekaja na naprawde sterowania ale według mnie juz nic w tym temacie nie zmienia. a nawet jak, to i tak Ci sami ciagle beda mieli laga. Ktos kto czuje sie dobry nie oznacza ze jest dobry. to tylko jego subiektywne odczucie.Bo z tego co mi sie wydaje to Ci dobrzy raczej mysla niz biegna na pałe a ktoś kto omija zadania nie bedzie miał najwięcej killsów, bo tam gdzie sa cele, tam zawsze sie cos dzieje. a nie w rogu mapy, gdzie nie ma ani ładunków, ani obszaru do przejęcia.. w Fifie11 też był problem z lagami w grze ale takimi perfidnymi. No i nie wszyscy go mieli z tego co pamiętam tylko niektórzy posiadacze konsoli slim. Edytowane 28 Grudzień 2011 przez gierej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
The_Siemek 1040 Napisano 28 Grudzień 2011 (edytowane) @michalowski2 Problem leży w tym, że my płacimy za te gry i OBOWIĄZKIEM producenta jest rozwiązanie problemów uniemożliwiających satysfakcjonujące granie. Przyzwyczaić to się mogę do tego, że zimą w Polsce czasami pada śnieg. Jesteśmy na poziomie klienta a nie gracza-dzieciaka, który dostał zabawkę. EDIT: Doszło do tego, że na tv 29', który do PS2 używałem o wiele lepiej mi się gra niż na 46' specjalnie pod PS3 kupionym. Pomogła dopiero czyjaś dobra rada ze zmianą rozdzielczości. Edytowane 28 Grudzień 2011 przez The_Siemek 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daw1985 38 Napisano 28 Grudzień 2011 Dajcie spokój, już wcześniej pisałem że zawsze się znajdzie kretyn który będzie tu wchodził i gadał że laga nie ma albo da się z nim grać.... Ja sobie już odpuściłem granie na 576 i wróciłem do starego dobrego BC2. Tak naprawdę to mam duży większy fun z gry niż w bf3, nie wiem z czego to wynika ale jakoś się lepiej gra. No i destrukcja jest duuużo większa. Przynajmniej małych domków jest sporo które się rozsypuje jak domki z kart :) Mam nadzieję że nie będzie BF4 tylko wcześniej BC3 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bas 214 Napisano 28 Grudzień 2011 http://getsatisfaction.com/battlefield3/topics/input_lag_on_ps3_large_number_of_people_affected Zachęcam do przyłączenia się i zreportowania (kliknięcie +1 przy głównym poście lub zaznaczenie gwiazdki przy liście tematów) - problem 'aiming/input laga' ma już status 'Acknowledged', a DICE/EA stwierdzili gdzieś, że portal getsatisfaction.com jest u nich wysoko na liście feedbacków. Obecnie 719 osób (7. miejsce pod względem 'liczebności' to i tak wysoko jak na problem, który dotyczy tylko użytkowników PS3) potwierdziło problem, im nas więcej, tym lepiej! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalowski2 29 Napisano 28 Grudzień 2011 Dajcie spokój, już wcześniej pisałem że zawsze się znajdzie kretyn który będzie tu wchodził i gadał że laga nie ma albo da się z nim grać.... Ja sobie już odpuściłem granie na 576 i wróciłem do starego dobrego BC2. Tak naprawdę to mam duży większy fun z gry niż w bf3, nie wiem z czego to wynika ale jakoś się lepiej gra. No i destrukcja jest duuużo większa. Przynajmniej małych domków jest sporo które się rozsypuje jak domki z kart :) Mam nadzieję że nie będzie BF4 tylko wcześniej BC3 określenie kretyn zdecydowanie lepiej pasuje do Ciebie, ja w końcu daje rade grac z lagiem, Ty juz nie 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kakaroto 3892 Napisano 28 Grudzień 2011 Dajcie spokój, już wcześniej pisałem że zawsze się znajdzie kretyn który będzie tu wchodził i gadał że laga nie ma albo da się z nim grać.... bez takich Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach