Skocz do zawartości
ONE

Heavy Rain: The Origami Killer

Rekomendowane odpowiedzi

Taka mała mnie rozkmina ostatnio wzięła:

Edycję kolekcjonerską Uncharted kupiłem za 210zł. W skład zestawu oprócz gry wchodziło metalowe pudełko, motyw do ps3, 2 dodatkowe bronie do multi i 2 obrazki. Z tego co widzę, to w zestawie Heavy Raina jest dużo więcej dodatków niż w takim Uncharted. Obawiam się że cena może sięgnąć 300zł. Ogólnie wkurzające jest to, że GOW3 wychodzi miesiąc później niż HR a już znamy jego cenę. Pozostaje tylko czekać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie złożyłem zamówienie na Specjalną edycję HR na hmv.com i co ciekawe, cena jest taka sama jak za podstawową wersję. To lubię :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@UP

£39.99 (40 GBP = 183 PLN) - nie wiem, jak to wygląda z przesyłką do Polski, bo w moim przypadku ona jest za darmo (UK free delivery).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niesamowicie tanio tylko, że mi zależy na polskiej wersji. Trzeba śledzić allegro, pewnie na dniach pojawią się jakieś aukcje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

He, już sprawdziłem. No i jednak nie zamawiam, przesyłka do Europy 27 funtów. Czyli 66.99 funtów = 319.42 PLN.

Nieopłacalne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

He, już sprawdziłem. No i jednak nie zamawiam, przesyłka do Europy 27 funtów. Czyli 66.99 funtów = 319.42 PLN.

Nieopłacalne.

a poza tym wg mnie warto wspierac sony polska i kupic gre u nas gdyz iz widac ze chlopaki i chlopczyce staraja z dubbingami. mozesz go nie sluchac itd. ale odkad mam wybor jezyka kupuje polska wersje. nalezy im sie ;) btw mam jedna obawe co do tej gry. opierajac sie na filmikach pokazyjacych wszystkie rozwiazania sceny w sklepie stwierdzam ze gra moze miec jedna kluczowa wade. bo nie wazne jak detektyw zareagowal. pomogl sklepikarzowi, nie pomogl, nagadal bandycie czy dal sie postrzelic, nie wazne, i tak efekt byl taki sam, a mianowicie otrzymal origami. wiec troche kiszka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedno wiem - to będzie pierwsza gra na jaką złożę preorder. Naturalnie jak jakiś polski sklep ten preodrer zrobi:rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja czekam i 24 przejdę się po sklepach. Do tej pory udawało się znaleźć lepsze oferty niż w pre-orderze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedno wiem - to będzie pierwsza gra na jaką złożę preorder. Naturalnie jak jakiś polski sklep ten preodrer zrobi:rolleyes:

Pewnie ULTIMA.

A ja mam takie pytanie natury technicznej... w ilu % HR wykorzystuje PS3?

Bo jak powyżej 90% to nie wiem czy jestem gotów zobaczyć w pełni potencjał konsoli bo później wszystko inne bedzie beee :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie ULTIMA.

A ja mam takie pytanie natury technicznej... w ilu % HR wykorzystuje PS3?

Bo jak powyżej 90% to nie wiem czy jestem gotów zobaczyć w pełni potencjał konsoli bo później wszystko inne bedzie beee :D

nie ma czegos takiego jak 100% konsoli, tworcy U2 przed premiera mowili ze wykorzystali pelne 100% (co bylo widac, taki design, akcja i ZERO spadkow FR) a pozniej w wywiadach zarzekali sie ze jednak mozna jeszcze na spokojnie podrasowac wszystko i na pewno sie tym zajma przy U3, takze gadki o procentach mocy mozna sobie w buty wsadzic, bo zawsze COS bedzie mozna BARDZIEJ zoptymalizowac w kodzie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ubiegliście mnie ze skanami :D Ja magazyn dopiero jutro w lokalnym sklepie znajdę i wrzucę wszystkie strony, dla pełnego zaznajomienia się z w/w recenzją.

Co się tyczy oceny, to jestem jak najbardziej zadowolony z takowej. 10/10 mogłoby pachnieć nadgorliwością recenzenta-fanboja. :P

Zobaczymy jak to będzie wyglądało ostatecznie, gdy machina recenzentów rozpędzi się na dobre i gra przeleci jak sito przez ważniejsze portale. Liczę, że słabiej niż 8/10 nie będzie, co jak na tak oryginalną pozycję jest sporym sukcesem, bo wielu graczy i tak ją pominie, ze względu na brak standardowego dla obecnych gier akcji z cyklu "Alleluja i do przodu, granatem go granatem". Już nie mogę się doczekać, kiedy się zagłębie w meandry tej ezoterycznej przygody w zaciszu własnego pokoju. :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest edycja kolekcjonerska w Empiku za 235zł http://www.empik.com

Bardzo przystępne cena, szkoda tylko, że nie napisali czy wersja polska czy nie...a może nie zauważyłem. Tak czy siak, jestem zaskoczony bo spodziewałem się znacznie więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Język / Lokalizacja: pełna lokalizacja gry

Czyli chyba jednak pełna polska wersja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już dawno było podawane, że będzie można sobie ustawić wiele opcji językowych związanych z dubbingiem jak i napisami (do wyboru każdy język, w którym gra się ukazała).

A wiecie kiedy będzie demo? Bo za miesiąc przecież już HR wychodzi więc demko powinno być wcześniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już dawno było podawane, że będzie można sobie ustawić wiele opcji językowych związanych z dubbingiem jak i napisami (do wyboru każdy język, w którym gra się ukazała).

A wiecie kiedy będzie demo? Bo za miesiąc przecież już HR wychodzi więc demko powinno być wcześniej.

A skad ta pewność że demo bedzie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

było gdzies info że będzie demo HR ale mają problem z wyborem "wycinka" gry żeby przedstawić charakter gry i zamierzenia twórców... ponoć miało wychodzić bardzo niebawem - jeszcze przed premierą...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pre order jest już też w moim ukochanym sklepie ultima.pl

Zwykła za 199zł, limitka za 239zł. Ja zamówiłem już tą drugą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Preorder na limitkę złożony w empiku. Zaskoczył mnie przewidywany czas dostawy - 1 marca...

No trudno, HR nie zając nie ucieknie, jak dadzą znać, że jest to zrobię sobie 10 minutowy spacerek do mojego empiku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprawcie mnie jesli sie myle,ale wersja limitowana HR miala miec origami i kartki ze sledztwa right?

Bo jak patrze na EK z Ultimy to nie ma ich tam,czyzby polska wersja miala sie obejsc smakiem i nie dostanie tych rzeczy czy tylko ultima ma jakas "inna" wersje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi