Skocz do zawartości
Tomo

Różne Poglądy Graczy

Rekomendowane odpowiedzi

me 3 nie polecam... z niego taki rpg jak ze mnie znawca gier sportowych...

z dobrych rpg w pl polecam dragons age (ale pamietaj ze 1 bo 2 to straszna kupa).

Jako action RPG sprawdza się znakomicie i jest po polsku - a zbyt dużego wyboru w tej kwestii nie ma...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie kiedy kingdom hearts hd??? bardzo lubie uniwersum i z checia zabiore sie zamserie raz jeszcze... czy wogole w,eu ma wyjsc??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie kiedy kingdom hearts hd??? bardzo lubie uniwersum i z checia zabiore sie zamserie raz jeszcze... czy wogole w,eu ma wyjsc??

Wiemy, że w Japonii ma być 14 marca. Oficjalnych wiadomości, że ma być w Europie, nie ma, ale powinna i do nas trafić, ale to tylko domysły.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koło marca ma wyjść, ale póki co tylko w JP...

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eh cale szczescie ze ta generacja nauczyla mnie grac w inne gatunki niz rpg/strategie/jrpg gdyz bym zdechl zaglodzony :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja już chyba za stary żeby wkręcić się w inne gatunki. Takie w sumie nienajgorsze gierki jak SD, MP3 i inne Battlefieldy śmiertelnie mnie nudzą a brutalność w nich w ogóle nie rajcuje tylko irytuje i odpycha tak, że nie moge ich pokończyć. Wyciągnąłem w związku z tym ps2 z szafy i cioram w SO3 i od razu wróciło te fajne odczucie które pojawia się na samą myśl, że zaraz odpale konsole i zagłębie się w gierke na pare ładnych godzin.

JRPG UBER ALES

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie i zarazem prośbę, przepraszam jeśli to nieodpowiednie miejsce.

Jaką grę rpg polecili by mi wyjadacze, taką przy której spędzę sporo czasu i przynajmniej napisy będą po polsku, gdyż obce niezbyt rozumiem, a żona nie zawsze siedzi obok żeby przetłumaczyć ;)

Deus Ex: Human Revolution na konsole, a jeżeli masz dobry komputer, to Wiedźmina 1 bądź któregoś z starych Fallout'ów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drk2 mam dokładnie takie same odczucia jak Ty. Mam nadzieję że NNK i Xillia zaspokoi głód i wciągną tak jak porządne jrpgi na psx i ps2. Mam cichą nadzieję że czekający od miecha na półce ToGf okaże się też taką grą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktoś ma Ps2 albo dobrego kompa i emu Ps2 to może ciorać w klasyki które zaspokoją głód jrpgów...ewt. NDS/3DS jest wylęgarnia dobrych jrpgów oczywiście bez zbędnych wodotrysków...

eh cale szczescie ze ta generacja nauczyla mnie grac w inne gatunki niz rpg/strategie/jrpg gdyz bym zdechl zaglodzony :P

Mam dokładnie tak samo...moje granie na ps2 wyglądało kiedyś tak że na 10rpg/jrpg przypadały może 2 gry które nimi nie były xD a teraz niestety jest odwrotnie i na 10 innych gier przypadają może 2-3 rpg/jrpg :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem tak za czasów PSONE, grałem tylko w JRPG, a jak nie miałem już w co grać to grałem w FFT, FFVIII i Vagrant Story na zmianę :)

Na PS2 grałem więcej w inne gry, a w szczególności w genialne DMC i GT3, jednak było też sporo JRPG głównie w postaci serii FF.

Na PS3 to już porażka, chyba jedynym JRPG w jakiego grałem to FFXIII i po tym odpuściłem sobie, bo gra mnie totalnie zniechęciła do tego gatunku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj w klubie. Ja po FF13 unikam jrpgow jak ognia i nie moge sie na nowo przekonac do tego gatunku :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktoś ma Ps2 albo dobrego kompa i emu Ps2 to może ciorać w klasyki które zaspokoją głód jrpgów...ewt. NDS/3DS jest wylęgarnia dobrych jrpgów oczywiście bez zbędnych wodotrysków...

Ale to nie to samo. Na emu gra się 'dziwnie', choć mam podłączonego pada od PS3. Grałem sobie na emu PSone w The Legend of Dragoon, gra miodzio, ale jakoś mnie nie ciągnie, by włączyć kompa i tam to uruchomić, sam trochę nie wiem czemu.

Witaj w klubie. Ja po FF13 unikam jrpgow jak ognia i nie moge sie na nowo przekonac do tego gatunku :/

Uznaj, że ten nowy FF jest jak Call of Duty, gra najpopularniejsza na świecie, więc powinna być dobra, a jest pasztetem. FF najpopularniejszy JRPG w Europie, co ta popularność robi z producentami :cool:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze że chociaż Level-5 stanęło w obranie klasycznych jrpg'ów i stworzyło Ni No Kuni...może twórcy ogarną się i przestaną w koncu rzucać głupimi argumentami typu "niee jrpg z mapa swiata po której chodzi ludzik to juz nie moze byc...nie w tych czasach"...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko że Ni No Kuni jest spory kawałek czasu w Japonii i jakoś nie widać aby coś się zmieniło, nadal są produkowane jRPG'owe ( a raczej usaRPG'owe) potworki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie dlatego że FFXIII sprzedało się tam w nakładzie kilku mln a NNK tylko lekko ponad 500k :/

Moze jakby było odwrotnie to by się wszystko zmieniło...

I tutaj mowa o wersji na Ps3...

Wersja na NDS'a sprzedała się w ilości ponad 600k sztuk...

Edytowane przez TRaCeGuitar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic się nie zmieni, a jRPG stanie się niszowym gatunkiem poza Japonią, o ile już nim nie jest. Co to jest 500k ? Jakby było 5 mln to może coś by się ruszyło. Za mało kaski z tego jest żeby inwestować miliony. Skoro taki Crono Cross sprzedał się w 1,5 mln sztuk i "wspaniałe" wówczas Square postanowiło nie robić kolejnej odsłony, bo im się nie opłaci to ruszą dupy do 500 000 szt ? Albo sprzedadzą miliony, albo zrobią action-siekankę z elementami jRPG.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie czasy, trzeba przeczekać, a może coś się kiedyś ruszy.

Na chlebak wyjdzie jeszcze parę ciekawych tytułów, a to jest lepsze niż nic.

Po Graces f Bamco u mnie zapunktowało, splatynowanie tego tytułu to była czysta przyjemność, 182h czystego miodu jak za starych dobrych czasów z szarakiem i czarnulą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam planuje kupić TOGF...ale to dopiero w następnym miechu...albo jeszcze później z powodu NNK...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja obiecałem sobie że nie tkne Togf póki nie skończę FF13 tzn:nie wbiję platyny.

Strasznie się męczę z Togf bo juz zabrałbym sie za niego ale wtedy wiem ze pewnie nie wróce już do FF

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja też myślałem nad platynowaniem FFXIII szczególnie że dostałem gierke od dziołchy xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FF 13 wciągnął mnie niesamowicie,ale dopiero po 50 godzinach męczarni i od 11chapteru zaczyna się faktyczna gra.

Za pierwszym podejściem do niego to były mega blzugi i okropne zawód...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam się cieszyłem jak dziecko...oooo nowy fajnal bla bla bla...i mimo że wiele ludzi narzekało na niego...mnie osobiscie się podobał i to bardzo...tak samo xiii-2...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi niby tez...13 ukonczyem 3x (2x ps3 i 1x 360 i na ps3 gra wyglada 100 razy lepiej), 13-2 poki co raz ale tak myslac po latach od premiery 13ki stwierdzam ze moze i zle nie jest ale to nie jest to... duzo dalbym za remake xenogears mojego ulubionego jrpga...

Edytowane przez zdun

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za Xenogears'a dałbym się pochlastać, 4 razy ukończyłem ten tytuł.

Co do 13 to farmienie trapezów i ignotów to sztuczne wydłużanie rozgrywki, mogli to lepiej rozwiązać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi