Skocz do zawartości
drk2

Tales Of Graces F

Rekomendowane odpowiedzi

Zazdroszczę Ci że w to grasz, ja po 20h na razie odpuściłem Ni No Kuni jakoś nie mam parcia na ten tytuł, ogrywam tylko z małym Lego Piratów, a w Graces'a zdobyłem wszystko co było możliwe i teraz tylko Xillia chyba mnie pochłonie jak wyjdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za cholerę nie potrafię pojąć jak taki jrpg może być tak mało popularny,okrutnie cieszę się że łyknąłem limitkę.Czuję się jak za dawnych czasów na psxa...NNK koniecznie muszę ograć jak tylko skończe NG+,ale nie nastawiam się że przebije Togfa.Był Togf w ogóle recenzowany gdzieś,mam na myśli czasopisma?

P.S nie mogę doczekać się Xilli.

Edytowane przez Struggler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To pojmij że najlepsze tytuły jrpg mogą konkurować sprzedażowo najwyżej z największymi crapami fps vide Colonial Marines :D czy DNF ;.

Ja na pewno kupię ale teraz mam darmową wymiankę Hitman na Dishonored a później biorę się za Ni no kuni, tales jest 3 w kolejce .

Jak by ktoś chciał to na allegro jest teraz bardzo dobra oferta 120zł za nówkę w foli .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest lepsza oferta na allegro 100zł za nówkę i pewnie cena będzie spadać na dniach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jest lepsza oferta na allegro 100zł za nówkę i pewnie cena będzie spadać na dniach.

Co się nagle stało że gra taka tania ? jeszcze pamiętam że niedawno po 199zł chodziła...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj to chyba czas na mnie :) zaraz zamawiam :) nie wiem jak to możliwe ale zawsze mi jakoś nie podrodze do tego tytułu było czas nadrobić tą niewybaczalną zaległość...

Edytowane przez zdun

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A więc zdun oboje nabijamy kabze na allegro tej osobie co sprzedaje po 100zł XD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oczywiscie jeno nie wziąłem zdrpek z nordei a w robocie jestem wiec do wieczora póki co w koszyku a wieczorem się przejdzie do płatności (aby nas ta osoba nie wyujała ;) )no zobaczymy i porówna się do nnk (strife i struggler mówili że dla nich togf to rpg tej generacji - konkurencje od tego roku na best jrpg ma niezłą więc zobaczymy :) )

ps. widzę że gra leci jak bułeczki ;)

ps2. zamówione czekać zostało cierpliwie

Edytowane przez zdun

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No w ciągu 2-3 dni gra będzie u mnie więc jak coś to w weekend ją shejtuje XD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No w koncu sie przelamaliscie,za 100 to grzech nie kupuc tej gry dla fana jrpg.

Ja jestem po 80h gry i dalej ciagnie mnie do niej.Glowny watek pekl po okoli 65h.

A tanieje pewnie z tego powodu ze jej nikt nie kupuje,widzieliscie gdzies reklamy,recenzje Togfa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnią grą z serii w jaką grałem był bardzo dziki i dobrze wspominany przez mua tales of destiny na psx... Poza naprawdę fajnym systemem walki (valkyrie profile 1ka przecież ściągnęła od tej gry system walki) śmieszne były te wielkie głowo-nogi ;)

jedyna pl recenzja mówi o tytule bez szału...

http://gameonly.pl/recenzja/tales-of-graces-f-recenzja

którys się ustosunkuje??

Edytowane przez zdun

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim ulubionym tales'em był i jest Tales Of Abyss w którego grałem na Ps2 ( ohhh yeah można było odpalić japońskie głosy ) i mam zamiar kupić na 3DS'a...

Zobaczymy czy ToGF podleci chociaż do ToA...

Edytowane przez TRaCeGuitar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim był ten więc jak widzicie mam zaległosci w serii ;)

edit - przy okazji zamówiłem tales of vesperia na x360 za 79 zł... zobaczymy czy i to dobre jest ;) Edytowane przez zdun

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby dawali tales'y na pss to brałbym każdą część ! XD animacje w tej Twojej ulubionej strasznie mi przypominają Slayersów ;D

Ale widać że koleś miał mało styczności z japońskimi wersjami gier XD tam X i O są zamienione ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby dawali tales'y na pss to brałbym każdą część ! XD animacje w tej Twojej ulubionej strasznie mi przypominają Slayersów ;D

To jacyś fanatycy Slayera ??? :laugh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dokładnie xD wiesz tanie jabole i raining blood XD

A Ty MarcinX kiedy kupisz ToGF ? XD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tales of destiny może i nie był moim ulubionym jrpgiem co swego czasu dla mnie bardzo porzadnym gameplayowo szpilem którego ukończyłem z maksymalnie dopakowaną drużyną... i ten tytuł raczej znalazłby się w moim top 10 jrpg na psx (ale byłby przy koncu bo jak to tak dać ją przed ff7,9,tactics, vagrant story, xenogears, legend of mana, parasite eve, front mission3, suikoden2, chrono cross, legend of dragon, znów mam ponad 10.. To jakiś absurd że do czasów premiery ps2 ograłem wiecej rpgów aniżeli przez 2 generacje dalej na wszystkich konsolach które posiadałem(ps2, xkloc, gacek, wii, x360, ps3 + handheldy - psp, ds, vita)..... - kuźwa i cholera znów do mnie doszło że żyje w biednych dla graczy jrpgowych czasach :( )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdun...3ds + tales of abyss i poczujesz sie jak w poprzedniej generacji gdzie gracze byli rozpieszczani...chociaż to fakt, wczesniej to własnie jrpg'i i większość japońskich gier sprzedawało konsole sony...teraz niestety to wszystko jest w odwrocie i ludzie chca proste gierki które nie wymagaja farmienia ani wiekszego wysiłku...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tyle że to już od czasów ps2 dla mnie jrpgi zaczęły przeżywać kryzys z najgorszymi dla mnie ffami w historii (10ka i 12 dla mnie są pół finalami ;) )... Gatunek "niduje" jakiegoś final fantasy 7 tej generacji... Dobra chyba czas przenieść temat bidolenia o jrpgach w dział różne poglądy graczy gdyz rozmowa zaczyna średnio o talesach mówić ;) ...

Edytowane przez zdun

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie najlepsza bezsprzecznie 2 ale w 1 też grałem, na emulatorku .

Gra bodaj ze snesa(chyba był tez port na psx) a byłem w szoku, jeśli chodzi o walkę rozwój postaci eksplorację miasta itd to nie ustępowała tytułom z psx .

Trochę to śmieszne ale jrpg z ps3 często nie mają takiego "contentu" grało sie mega miodnie ale ostatecznie nie ukończyłem .

Graces f oczywiście kupię w niedalekiej przyszłość choć mimo wszystko wolał bym Vesperię czy Xilię .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety kiedy świat idzie do przodu, coś musi zostać w tyle...żałuje że nie padło na fps'y albo sportówki ale jedyne co nam zostaje to zagrywać się w stare perełki i wyczekiwac mesjasza z gatunku jrpg/rpg który wszystko zmieni...niby NNK miało to zrobić ale jednak nie cały 1mln sprzedanych kopii to za mało...na szczęście dostaliśmy ToGf,ToX 1 i 2,ToV i ToIR które pozwolą nam powspominać jak to fajnie było na starszych generacjach...

A ja teraz obejrze to całe "łoktru" z Tales Of Destiny i będę się zastanawiał, co poszło nie tak...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi