Skocz do zawartości
pablos_83

EA SPORTS UFC

Rekomendowane odpowiedzi

dzięki smalec, myślałem że przy obronie też używam lewej gałki. To spróbuję w ten sposób. Jeszcze jedno, wiem że aby obronić zmienić pozycje to ruszam gałką prawa 1/4 obrotu w lewo albo prawo. Jednak jak zrobić aby przeciwnik, który jest z góry nie mógł zmienić pozycji na lepszą dla niego? R2 i gałka prawa w lewo czy prawo to obrona przed dźwigniami ale jaka jest obrona przed zmianą pozycji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"...Satima, ....5 na 4 razy mi się udaje" @handy jesteś moim fanem :)  yyy idolem.

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obrażenia być może są wyłączone w demie bo strasznie karałem łokciami, a tam nawet jednego rozcięcia, co by nie mówić - rywalizacja w mordobiciu jest tak przyciągająca jak w niczym innym chyba, zmieniam zdanie - grę kupie, ale jeszcze zobaczę czy w premierę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja 2 walke jaka w demie prowadzilem byla walka na pełnym dystansie obrażenia byly spore obaj zawodnicy cali zakrwawieni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spędziłęm kilka godzin z tym demem grając ze znajomymi, mam kilka uwag ... z każdego parteru da się uciec wciskając L3, nieważne czy gość ci siedzi na plecach, czy cię dopiero położył, wciskasz L3 i twój chłop odpycha przeciwnika i wstaje, kolejna glupota to minigierka z zakładaniem dzwigni, na kilkadziesiąt meczów tylko 3 razy udało się jednemu ze znajomych poddać gościa przez dzwignie, szczerze te kwadraty i to rozwiązane prze beznadziejnie - nie dość że wogóle nie patrzymy na aniamcje co tam się robi bo nie ma na to czasu to wystarczy że gość którego próbujemy poddać kręci analogiem w kółko i zawsze ucicknie. Kolejna głupota STAMINA gościa który idzie na nas bijąc naprzemian głowa - klatka - głowa klatka ... laik wciskający te dwie kombinacje jest w stanie wygrać z kimś kto stoczył już kilkadziesiąt walk, bo gość który zadaje ciosy w ciągu męczy się wolniej niż gość który się broni .... wydaje się że jest dużo kombinacji w grze, nic bardziej mylnego, to bardzo tendencyjna szablonowa gierka, knockdawny są oskryptowane, ciosy zawodnicy mają identyczne, animacje są szarpane i gra cierpi na spadki płynności, obijanie ryja jest nienaturalne pojawia sie za późno, bo kilku czystych strzałach w stójce gość powinien krwawić a nie po ciosach w parterze lekkich, jakby nie fakt że niema innego mordobicia, nie grał bym w to wogóle, i na demie moja przygoda z tą produkcją się skończy. Max bym dał 6/10 za dość niezłą grafikę, no i za superman punch ... 

p.s ... dobrze że wypuścili demo tego, bo prawie się dałem nabrać :) 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spędziłęm kilka godzin z tym demem grając ze znajomymi, mam kilka uwag ... z każdego parteru da się uciec wciskając L3, nieważne czy gość ci siedzi na plecach, czy cię dopiero położył, wciskasz L3 i twój chłop odpycha przeciwnika i wstaje, kolejna glupota to minigierka z zakładaniem dzwigni, na kilkadziesiąt meczów tylko 3 razy udało się jednemu ze znajomych poddać gościa przez dzwignie, szczerze te kwadraty i to rozwiązane prze beznadziejnie - nie dość że wogóle nie patrzymy na aniamcje co tam się robi bo nie ma na to czasu to wystarczy że gość którego próbujemy poddać kręci analogiem w kółko i zawsze ucicknie. Kolejna głupota STAMINA gościa który idzie na nas bijąc naprzemian głowa - klatka - głowa klatka ... laik wciskający te dwie kombinacje jest w stanie wygrać z kimś kto stoczył już kilkadziesiąt walk, bo gość który zadaje ciosy w ciągu męczy się wolniej niż gość który się broni .... wydaje się że jest dużo kombinacji w grze, nic bardziej mylnego, to bardzo tendencyjna szablonowa gierka, knockdawny są oskryptowane, ciosy zawodnicy mają identyczne, animacje są szarpane i gra cierpi na spadki płynności, obijanie ryja jest nienaturalne pojawia sie za późno, bo kilku czystych strzałach w stójce gość powinien krwawić a nie po ciosach w parterze lekkich, jakby nie fakt że niema innego mordobicia, nie grał bym w to wogóle, i na demie moja przygoda z tą produkcją się skończy. Max bym dał 6/10 za dość niezłą grafikę, no i za superman punch ... 

p.s ... dobrze że wypuścili demo tego, bo prawie się dałem nabrać :)

1. Można wyjść, ale można też zablokować. Zależy też od staminy

2. Nie działa kręcenie prawym analogiem w kółko, bo kiedy przechodzimy do następnej fazy dźwigni (popychając lewy analog) to zapełnione pola się zerują, a okazja do popchnięcia dźwigni dalej nadarzy się napewno szybciej niż komuś uda się uwolnić poprzez kręcenie analogiem w kółko

3. Co do problemu związanego z zadawaniem ciosów - od tego jest kontrowanie oraz przejście w parter, przesuwać oraz wychylać ciało też możesz, ciosy które nie dochodzą do przeciwnika zabierają więcej staminy niż te, które trafiły, więc wystarczy umiejętnie blokować.

4. Ciosy nie są identyczne, zauważyłem że Jones ma więcej ciosów łokciem, zapewne w zależności od kategorii wagowych i umiejętności zawodnika wachlarz ciosów będzie się zmieniać.

A zawodnicy krwawią zarówno po ciosach w stójce jak i parterze, a prawda jest taka że większość rozcięć powstaje w parterze. Czysty cios w stójce nie oznacza rozcięcia, nawet bym powiedział że bardziej te, które się "oślizgnęły" z twarzy przeciwnika je tworzą.

Rozumiem, że komuś gra się mogła nie spodobać i część zarzutów jest oczywiście prawdziwa, ale nie popadajmy w skrajności :D 

Wrzuce jeszcze zdjęcie nieco rozbitego Jones'a (chyba to było już po pierwszej rundzie, wiem że można ich obić mocniej, ale wcześniej nie robiłem screenów) :D :

EASPORTSUFCDEMO_20140607211201.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ściągnąłem dopiero dzisiaj w nocy,, rozegrałem około 10 walk i mnie szczerze się bardzo podoba.... To jest wersja demo i myślę, że w pełnej wersji gry większości błędów nie będzie, lecz już teraz się gra bardzo fajnie.  Może nie w premiere, bo nie będę dawał 200-250 za nową gre... Poczekam i kupie używaną... Albo będzie może jakaś promocja ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie na forum ea twierdzą, że demo jest wcześniejszą wersją gry niż to, co dostaniemy na premierę, chociaż w to wątpię :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obrażenia być może są wyłączone w demie bo strasznie karałem łokciami, a tam nawet jednego rozcięcia, co by nie mówić - rywalizacja w mordobiciu jest tak przyciągająca jak w niczym innym chyba, zmieniam zdanie - grę kupie, ale jeszcze zobaczę czy w premierę :)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ładuje w typa, a on jak by z pod prysznica wyszedł :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pograłem dzisiaj w demo i jestem zadowolony. Jest o wiele trudniejsza niz od THQ. Miło sie grało jak na demo wyglada super. Mam nadzieje ze wersja full jest ładniejsza i jeszcze bardziej dopracowana :D

Edytowane przez sakosusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeci raz siadłem do dema i w końcu lawina wygranych, po radach jakie daliście nawet duszenie udało się zapiąć. Co prawda denerwuje mnie to że seria moich ciosów nie robi wrażenia na gościu w tym sierpy i kopniaki w głowę, nagle po chwili jednym ciosem na brzuch gościa powalam. Jednak gra jest fajną odskocznią od bf4.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wrzucam swoją walkę z demo. Jeśli nie ten temat to proszę o przekierowanie :). Ale myśle, że w tym temacie dotrzeć można do grupy docelowej widzów, oraz dodatkowo mile widział bym jakąś ocenę walki ;].

Walkę opisał bym jako głównie walkę w stójce. W parter na razie się nie zagłębiałem :).

Tą walkę nagrałem w celach pokazowych dla znajomych kilka dni temu, ale że całkiem ładnie wyszło wrzucam ją na Youtube.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To było słabe nawet bardzo, jednak pokazuje problem tej gry. Gość przez większość czasu grał bez gardy, zadawał ciosy na oślep i wygrał. Prawda jest taka że łatwiej wygrać w taki sposób niż próbując grać taktycznie. Na początku przegrywałem bo chciałem grać unikami, zejściami, odejściami- tak jak ma to miejsce w realu. Jak zacząłem grać jak wariat, wszystkie walki wygrane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba jednak wziąć poprawkę na to, że jednak to jest EASY, więc być może najniższy możliwy poziom trudności, na którym przeważnie w tego typu grach wygrywa się nawalając na pałę.

Ciekawe jak z taktyką walki będzie na wyższych poziomach. 

Edytowane przez Dillen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam tą grę ograłem już dość mocno i mimo wszystko nawet na easy Jones mnie potrafi zaskoczyć jakimś ciosem znikąd. Jednak nie śmiałbym powiedzieć, że okładanie na oślep zda rezultat. Wystarczy trzymać dystans lewą gałką. Bez dashów i ruchów głową idzie utrzymać bezpieczny dystans. Można nawet się cofać i kontrować, gdy już będziemy mieli siatkę za plecami. W zmęczonego przeciwnika superman czy flying knee wejdzie jak w masło czy nawet zwykłym front kickiem na twarz możemy takiego jegomości zamroczyć potem już z górki.

Na filmiku kolegi wydaje mi się, że to nie jest pierwsza lepsza walka. Albo mu się poszczęściło albo swoje przesiedział zanim trafił mu się KO, bo na prawdę walka dość tragikomiczna. No nic, ale trzeba grać dalej z czasem jest lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, nie wiecie co dobre ^^ :biggrin:. Moge zapewnić, że nie jedna walka była by gorsza od powyższej ;d.

PS Jeśli kogoś uraziłem, proszę traktować moją wypowiedź bardzo swobodnie z naciskiem na wszystkie buźki na końcach zdań :).

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak w ogóle to jak nagrywać walkę? Myślałem że tak jak w BF4 naciskam share i tam mam ostatnie 15 min nagrane. Chciałem sobie zobaczyć jak wyglądała moja ostatnia walka i nic nie było. Przy okazji wygrałem przez KO chyba w 5s. Wątpie żeby walka trwała dłużej bo wyglądało to tak, unik, sierp, hak, sierp i po walce. Szkoda że się to automatycznie nie nagrywa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz samodzielnie wystartować z nagrywaniem inaczej nie zapisuje. Jesli dobrze pamiętam, po manualnym uruchomieniu nagrywania później konsola już sama nagrywa ostatnie 15 min.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ograłem już demko do granic możliwości, chyba już ze 100 walk pękło.

Jest pięknie. Ogrywałem wszystkie części UFC, Fightnighty i itp, i wydaję mi się że EA wyciągnęło dość dobre wnioski i z każdego tytułu wyciągneli to co było godne uwagi. Co do poddań, na początku nie potrafiłem tego okiełznać, ale ładnych kilkanaście walk z targetem na suby dało rezultat i teraz praktycznie 8/10 prób zapięcia kończy się sukcesem. Moim zdaniem "gra na pałe" nie zdaje tutaj egzaminu, zobaczymy natomiast jak będą wyglądać potyczki sieciowe.

Gra jest według mnie miodna. Preorder poszedł. Ciekawy jestem tylko czy demo to był już kod taki jaki będzie w pełnej wersji.

A tutaj deser, chyba jeszcze nie było:

http://www.youtube.com/watch?v=B7laS6dKD3A&feature=youtu.be

Edytowane przez toreso
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz samodzielnie wystartować z nagrywaniem inaczej nie zapisuje. Jesli dobrze pamiętam, po manualnym uruchomieniu nagrywania później konsola już sama nagrywa ostatnie 15 min.

Ale to w ustawieniach systemu ps4 czy ustawieniach samej gry?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak masz ustawione. U mnie 2x kliknięcie share rozpoczyna nagrywanie. Jak nagra te 15 minut lub sam zakończysz nagrywanie od tej pory powinno już automatycznie zapamiętywać ostatnie 15 minut.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja może też się pochwalę swoim materiałem wideo :D

Jest to głównie zabawa z ShareFactory, uznałem że zamiast wstawiać całą walkę wstawię kilka momentów i taką małą kompilację zrobiłem na szybko, nic wielkiego ale podoba mi się to ShareFactory :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

haqu całkiem fajny filmik. Napisz mi proszę czy to się robi z poziomu konsoli, czy na kompie się tak montuje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi