Skocz do zawartości
erwines

Lightning Returns: Final Fantasy Xlll

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedyś się zmieniało zbroje dla lepszych statów a teraz :D. Zaczęło się niewinnie od fikuśnych akcesoriów bez statów w XIII-2, ciekawe jakie są granice absurdu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś się zmieniało zbroje dla lepszych statów a teraz :biggrin:. Zaczęło się niewinnie od fikuśnych akcesoriów bez statów w XIII-2, ciekawe jakie są granice absurdu.

Zbroje ze statami w których opcjonalny boss zabiera nam po 1 HP jednym atakiem :whistling:

Edytowane przez MarcinX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to w jakiej grze była taka zbroja? Rozwój postaci w jrpg to kwintesencja tego gatunku - zaczynasz jako leszcz którego bije byle króliczek a kończysz jako zakapior niszczący bossa wielkości PKiN w Warszawie. W LR będzie można to zrobić w stroju kwiaciarki z koszykiem kwiatków w ręku xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to w jakiej grze była taka zbroja? Rozwój postaci w jrpg to kwintesencja tego gatunku - zaczynasz jako leszcz którego bije byle króliczek a kończysz jako zakapior niszczący bossa wielkości PKiN w Warszawie. W LR będzie można to zrobić w stroju kwiaciarki z koszykiem kwiatków w ręku xD

Chyba w żadnej, ale to właśnie byłaby granica absurdu jeśli coś takiego byłoby w DLC :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cool. Niech dadzą jeszcze w dlc strój cat woman to zadowolą i mniejszość seksualną i fanów Batmana jednocześnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biorę na premierę! w końcu będę miał zaspokojoną potrzebe przebierania kobiet xD

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

owszem, customizacja postaci jjest fajna, kazdy chyba lubi grac postacia, ktora prezentuje sie np. w ladnej zbroi ALE

oni robia z tego jakies wielkie halo. co screeny to kolejna porcja szmat. zly kierunek promocji gry obieraja, ale co ja tam wiem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecie to je gra pod salaryman'ów co mają poduszki z wizerunkiem Lightning... No błagam was. Pierwszą rzeczą, którą robi japończyk odpalając Final Fa(il)ntasy XIII to kombinowanie kamerą, tak żeby było widać majty. Stąd te fatałaszki....

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecie to je gra pod salaryman'ów co mają poduszki z wizerunkiem Lightning... No błagam was. Pierwszą rzeczą, którą robi japończyk odpalając Final Fa(il)ntasy XIII to kombinowanie kamerą, tak żeby było widać majty. Stąd te fatałaszki....

Raczej pod kobiety około 30-go roku życia i transwestytów xD. Gdzieś mi się obiło, że wg. statystyk Sony, kobiety około 30-stki to w tej chwili największa grupa targetowa na ps3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten system walki jest epicki kojarzy mi się z FF VII i VIII oj widzę długie godziny spędzę przy FF XIII LR :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

System walki podobny do ff7/f8?? :shok:  

Prosze o wytłumaczenie gdzie widać podobieństwa albo czas na jakieś glassy dla mnie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temu bliżej do walki z FFX-2 + FFXII:International Zodiac Sphere System niż FF7 i FF8.

Chociaż fakt...ilość zadawanego DMG przypomina troche FF7.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Zdun

Małe sprostowanie chodzi mi o to, że tzw "Limit Breaker" w FF XIII LR jest epicko podobny do Squala "Lion Heart" i Cloud'a "Omnislash" uwielbiam takie sieczki na ekranie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sieczka sieczką ale niech to ma cokolwiek więcej do zaoferowania niż tempą sieczkę i kolorowe wdzianka które można tuningowac niczym zderzaki w  nfs ...

Walka nawet nie najgorzej wygląda, zresztą taki CC z psp systemowo też nie powalał ale historia Zacka i masa smaczków z 7 to był kosmos .

Czy FF 13-3 ma cokolwiek ciekawego do opowiedzenia to szczerzę wątpię .

Mimo wszystko jako fan FF cały czas tli się nikła nadzieja że będzie to przyjemny tytuł na który będzie warto wydac te kilka dyszek na używkę u schyłku ps3 .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biadolicie, a i tak wszyscy co piszą w temacie w to zagrają :P 

System walki to kwadrat kwadrat X X uskok i czar :) pewnie po 10h dojdzie trzeci X i wtedy będzie się sadziło combosy :P

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie będę kłamał...poprzednie dwie części mnei się podobały i tej też dam szansę. Może nie na premierę ale zawsze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jakbym napisał że mi się nie podobały to by była też bzdura, bo w obu mam platynę, gry były dobre, ale każdy po finalach się spodziewał o wiele więcej, a tego nie dostaliśmy.

Te gry nie dorastają do pięt poprzednikom z szaraka i ze snes'a (VI), na tą generację dostaliśmy parę perełek, ale to ma się nijak do stanu sprzed kilku lat, gdzie byliśmy raczeni co parę miechów jakimś kozackim jRPG'iem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FFXIII-2 był pierwszy fajnalem w którego nie grałem i na pewno nie zagram.

FFXIII to jedna z gier przy której prosiłem aby ta agonia się zakończyła, przeszedłem tylko z sentymentu do poprzednich części.

Lightning Returns wygląda na grę która stawia bardzo na gameplay i mam nadzieję, że to poprawią.

Właśnie rozgrywka dobiła mnie najbardziej, lubię w grach wyzwania, a przy FFXIII nabawiłem się tylko bólu kciuka :P

Jeśli gra będzie chociaż trochę wymagająca i pozwoli graczowi na jakąkolwiek swobodę to dam jej na pewno szansę.

Edytowane przez shemaforash
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę to dziwne że teraz gracze oczekują od FF swobody czy wyzwania .

Dla mnie FF to był taki jRpergowy Beyond .

Po prostu zajebista przygoda z często super fabułą, gra którą się przeżywało od początku do końca, poznając postacie z drużyny i zżywając się z nimi .

Tak że dla mnie na 1 miejscu jest fabuła dialogi i relacje między postaciami .

Z tego wzgloędu dla mnie gry z 1 czy 2 bohaterami są skreślone niemalże .

FF 13 wg mnie o wiele lepszy od 13-2 .

13-3 jest spalony w zasadzie już na starcie jako jrpg ale może coś tam się polata kiedyś .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czemu dziwne? Każdy fajnal oprócz fabuły gwarantował też opcjonalne uber bossy i wymagał grindu i kompletowania najlepszego ekwipunku odkrywając różne sekrety, żeby ich pokonać. To samo w sobie było wyzwaniem. Swobode też dawał jak się już zdobyło airshipa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi FF XIII-2 najbardziej brakowało FMV, jak final może mieć cut scenki( te najważniejsze) na silniku gry? To profanacja, od 7 każda część kosiła wszystkie tytuły pod tym względem i było to niejako wizytówką serii.

Tak samo z uzbrojeniem, zmiana kolorków  :shok:  do jasnej ciasnej największy debilizm jaki mogli wymyślić i wszystko dostępne w sklepie  :thumbsup: .

Po co Ci airship? W najnowszych odsłonach nawet nie ma "normalnej" MAPY świata, i to się chyba już raczej nie zmieni, Ni No Kuni było ostatnim tytułem z mapą, która zmiażdżyła wszystkie inne razem wzięte :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Airship to taki przykład na swobode w eksploracji. Ja zawsze czekałem momentu kiedy po wielu godzinach wędrówek z punktu A do B narzuconych z góry i ciągłych ograniczeń w eksploracji świata w końcu dostawało się statek i można było swobodnie udać się gdzie się chce i kiedy się chce. Mogą to być i teleporty przy savepointach, ale wiadomo- airship + mapa najmiodniejsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi