Seba_17 0 Napisano 3 Luty 2013 Niezłe jaja były z Nascarem, Ktoś jeszcze wpadł do pitlane czy tylko ja miałem takie szczęście BMW też fajnie się jeździło Rholek dopiero w XMB zobaczyłem że suwak od HSa miałem na mini i dlatego nie było mnie słychać, następnym razem ustawię dobrze :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sharent 174 Napisano 3 Luty 2013 Kowi - co to za kawałek przy twoim filmiku? SoundHound mi nic nie znajduje jak mu puszczam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KOWI 165 Napisano 3 Luty 2013 Seba ja jak dostałem strzała tak znalazłem się w boksie jeszcze wcześniej niż ty :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rhol 52 Napisano 3 Luty 2013 Spoko Sebek :) W drugim wyścigu Nascarów też dostałem się do boksów, a już wtedy miałem dobry start, tylko mijając kolejnych obróconych zahaczyłem tyłem o kogoś stojącego w poprzek i skończyło się :P Faktycznie super przyjemnie się BMW jeździło, nieźle narwany jest. Zabawa była przednia, ale niektórzy muszą zwrócić uwagę na innych którzy są dookoła i przede wszystkim nie ciąć tak, bo Cooperami to niektórzy cieli zakręty nieźle :P Już żałuję że za tydzień mnie nie będzie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
s0-Vicky 312 Napisano 3 Luty 2013 A czy sa jakies przeciwwskazania ku temu by "testy" robic takze w tygodniu? Nie musza byc to jakies z zapisami, 50 osobami ale takie bardziej dla fun i oswojenia sie z gra i jej ustawieniami? Bo w przypadku weekendowego, jednorazowego testu nieobecni traca bardzo duzo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
INO1 101 Napisano 3 Luty 2013 Ja organizuję takie coś praktycznie codziennie, tyle tylko, że bez żadnych zapisów na forum... Odpalam pokój i czekam aż ktoś dołączy, po 1h jest prawie komplet. Ostatnio coraz więcej ludzi docenia jazdę dla zabawy i stawiają na losowanie kompletne przed samym wyścigiem. Chętnych zapraszam do pokoju -><LOTERIA><- w poczekalni lub przez żółtą kropkę :happy: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sharent 174 Napisano 3 Luty 2013 Spoko, ja pewnie od czasu do czasu wbiję. W jakich godzinach zwykle grasz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 4 Luty 2013 Ja tylko dodam od siebie, że po ostatniej naszej sesji, nie wiem jak mogliśmy się babrać w tym szambie od Shitmasters przez tyle czasu... Ta jedna sesja dała mi więcej radochy z jazdy niż całe ostatnie 2 sezony. Szkoda tylko, że nie wszyscy mają GT5 ze starej ekipy, byłoby ekstra. Były emocje, była zabawa, zero jakichkolwiek spięć, tylko wymiana śmiechu na torze i tyle :) To mi się podoba. Ostatnio coraz więcej ludzi docenia jazdę dla zabawy i stawiają na losowanie kompletne przed samym wyścigiem. Nie ma się co dziwić. Ludziom na dłuższą metę po prostu się nudzi jakieś mega poważne granie. A jak ktoś naprawdę chce się wykazać umiejętnościami, to wg mnie powinien próbować rFactory i inne simy na PC. Bądź co bądź konsola to konsola. Tutaj nigdy prawdziwego sima z krwi i kości nie będzie, bo po prostu by na siebie nie zarobił. Gran Turismo jest temu najbliższe, ale też nie ma się co czarować, że to jakieś odwzorowanie rzeczywistości. Co nie zmienia faktu, że GT5 to i tak król królów samochodówek :) PS. Żeby nie było, że off-topuje, to jutro postaram się wybrać pulę np. 10 różnych fur planowanych na sobotę, z których potem coś wylosujemy. Na kolejną sobotę będzie ktoś inny wybierał, itd. Potem w lobby twórca listy będzie leciał numerami, a ktoś powie stop i jedziemy :) To samo z torami. Metodę się dopracuje w przyszłości, ale wg mnie będzie przy tym zabawa i zero jakiegokolwiek noł-lajfienia nawiedzonych :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamil908 43 Napisano 4 Luty 2013 Ja mam pytanie do Patricko, bo on jest jednym z organizatorów. Czy prawdziwe są plotki, że zamierzasz zrezygnować z system punktacji? Jeśli tak to dla mnie to jest bez sensu. Ja rozumiem że ścigamy się dla przyjemności, ale punktacja jest głównym czynnikiem, kryterium określającym na jakim poziomie się teraz znajduję. Dla mnie to akurat jest bardzo ważne i myślę że dla innych osób które mi to mówiły również. Z pytań takich ogólnych. 1. W niedziele planujesz jechać jeden wyścig dłuższy, czy parę krótszych? Czy mieszanie? 2. Z tego co się orientuje, to można zrobić własne barwy na samochodach? Do czego zmierzam? Jeżeli tak, to fajnie wcześniej by było wiedzieć jakimi autami mamy jeździć i każdy by mógł przygotować jakieś swoje barwy. Wiem że to może szczegół, ale jak oglądałem filmiki to te auta w takich samych barwach i głupio to wygląda. 3. Myślę że jak mamy w tej grze super możliwość nagrywania, zgrywania filmów, to możemy pomyśleć wreszcie o normalnym systemie kar(sędziowie itp.) Co o tym myślisz? 4. Kiedy planujesz zacząć sezon? W ile osób będziemy grali? Rozumiem że ligi podzielone jak w f1?(czyli stare składy) 5. Czy możemy zrobić z 2 wyścigi w sezonie na kartingach? (myślę że to fajne urozmaicenie by było) 6. Jak ustawiamy opony? Pełne zużycie, średnie? 7.Jeśli chodzi o tory to popieram pomysł losowania, bez żadnej puli z której tory będą losowane, chciałbym tylko właśnie by wiedzieć jakimi autami wcześniej jeździmy. 8. Ile niedziel przewidujesz poświęcić na cały sezon? 9.Jakie ustawienia chcesz wprowadzić? Wszystko na off? Jak mi przyjdzie jeszcze coś do głowy to napiszę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Greg38PL 20 Napisano 4 Luty 2013 (edytowane) Dzisiaj doszła moja gra :) Klacza ale ty lubisz dużo gadać :) Edytowane 4 Luty 2013 przez Greg38PL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fuczak 43 Napisano 4 Luty 2013 facet chce miec wszystko jasne, wiec pyta :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamil908 43 Napisano 4 Luty 2013 To mnie nie widziales z kobietami, tam gra wstepna to pare godzin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Greg38PL 20 Napisano 4 Luty 2013 (edytowane) tyle masz do powiedzenia :) Edytowane 4 Luty 2013 przez Greg38PL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kasper 29 Napisano 4 Luty 2013 Klacza, na połowę twoich pytań pozwolę sobie odpowiedzieć za Patricko, bo jego odpowiedź będzie taka sama. "Nie wiem, zobaczymy. Może tak, może nie" :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamil908 43 Napisano 4 Luty 2013 Licze na konkretne odpowiedzi, mam teraz troche wiecej czasu, zamiast konczyc batmana zaczne grac w GT 5 i zdobywac kasiore, bo mi sknercy fur nie kupicie zebym przegral Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MateoF1 59 Napisano 4 Luty 2013 3. Myślę że jak mamy w tej grze super możliwość nagrywania, zgrywania filmów, to możemy pomyśleć wreszcie o normalnym systemie kar(sędziowie itp.) Co o tym myślisz? Jak mi dobrze wiadomo w GT5 nie ma takiej opcji aby zgrać powtórkę, można je tylko zapisywać i potem na spokojnie kamerką nagrać replay ale o zgrywaniu filmów nie słyszałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sharent 174 Napisano 4 Luty 2013 a zgrać na pendrivea i potem puścić w świat tego nie można? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kasper 29 Napisano 4 Luty 2013 Z tego co wiem to można tylko zgrać na kompa jako save i wtedy druga osoba może to ściągnął i wrzucić sobie na swoje PS3 i tam obejrzeć. Innej opcji nie ma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 4 Luty 2013 Odpowiem na to co wiem raczej na 100%... Nie będzie żadnej klasyfikacji ogólnej, punkcików, srunkcików, itd. Chcesz tak bardzo robić zestawienia to możesz sobie na karteczce w domu pisać :) Co najwyżej będzie się umieszczać kto jakie miejsca zajmował w danym evencie i tyle. Dzięki temu każdy będzie miał podgląd jak tak bardzo będzie chciał wyniki. 1. Jak będziemy jeździć w niedzielę to na pewno nie będzie to tylko jeden wyścig, prędzej jeden na 20 lapsów + 2/3 krótkie po 5 lapsów, albo odwrotnie. Nikomu się nie chce ślęczeć godzinę na jednym torze, gdzie przez 90% jedzie się samemu. 2. Nie można żadnych barw własnych robić. Co najwyżej możesz sobie lakier zmienić na ten, który masz w swoich itemach, albo na jakiś standardowy. Ewentualnie jeszcze felgi i tyle. Aerodynamika odpada, bo ta powoduje już zmiany w prowadzeniu się fury. 3. Ale po co...kto się tym będzie zajmować? Liga będzie wyglądać mniej więcej jak w sobotę teraz. Oczywiście jak ktoś ewidetnie komuś zepsuje wyścig to można pomyśleć o reprymendzie czy jakiejś karze czasowej. Ale wg mnie to i tak bez sensu, bo mimo że np. Error mi zepsuł walkę o 1 miejsce, to miałem to totalnie gdzieś, bo zaraz Sharent przyjechał i znów była walka zderzak w zderzak. 4. Pomijam, bo nie jestem jasnowidzem. Ale sezonu jako takiego nie będzie, że np. jedziemy 20 eventów i koniec. Sami stwierdzimy kiedy zrobić przerwę, a kiedy można znów wrócić do gry, itd. 5. Karty jak najbardziej będę, obowiązkowo. Na torze Daytona :P 6. Zużycie będzie ustawione zawsze na bardzo szybkie, z racji małych dystansów jakie będziemy pokonywać. I tak to w niczym Ci różnicy nie zrobi, bo przez te 5 lapsów nawet się dobrze zużywać nie zaczną. Tunel aerodynamiczny będzie na słaby ustawiony, bo zbyt duże jazdy by były przy wolnych furach. 7. Rozumiem, że chcesz np. Fiatem 500 jechać po La Sarthe albo Nurbie? Pula jakaś teoretyczna do fur musi być. Ewentualnie wykluczyć te mega długie tory. 8. Patrz pkt. 4 9. Wszystko na OFF poza ABS, który ustawiamy na 1. Opony przeważnie będą Sportowe Twarde, a jak wolne fury to Komfortowe Miękkie, albo Średnie, żeby się coś działo :P No i Klaczuś, jak Ci się pomysł ligi nie podoba, to wiesz...tutaj nie ma obowiązku jeżdżenia :) Po ostatnim komplecie można jasno stwierdzić, że ludzi nam brakować nie będzie. A i tak kilka osób nie dotarło, albo nie mogło się dostać :D Powtarzam się, ale...ta liga jest dla ludzi, którzy mają dość jakiegoś poważnego jeżdżenia dla wyników, punktów, naklejek na zderzaki, itd. Spotykamy się w sobotę/niedzielę, odpalamy grę na około 2 godziny dla śmiechu i w miarę czystej jazdy i tyle. Potem filmiki i śmiechy na forum, jak to bardzo lamimy :) Ta idea nigdy się nie zmieni. PS. Ustaliłem wstępnie furki na sobotę: 1. BWM Z4 M Coupe '08 - 69k cr 2. Honda NSX TypeR '02 - 119k cr 3. Mitsubishi Lancer Evo X GSR P.P '07 - 43k cr 4. Mazda RX-7 SpiritR Type A '02 - 40k cr 5. Alfa Romeo 147 - 31k cr 6. Ford Mustang '07 - 48k cr 7. Peugeot 307 CC - 43k cr 8. Mazda Eunos Roadster '89 - 17k cr 9. Citroen C4 - 31k cr 10. VW Golf IV '01 - 31k cr Wszystkie fury są z salonu. Oczywiście żadnego modyfikowania, wymiany oleju, dokładania spojlerów, itd. Kupujesz furę, ewentualnie malujesz i zmieniasz felgę i tyle. Jak nie ma odp. opon to kupujesz Sportowe Twarde. I tyle :) Tor będzie losowany w sobotę przed wyścigiem. Trzeba też będzie coś wymyślić, bo fur w salonie też nie ma nieskończenie wiele, a używki ciężko trafić takie same u ludzi. Więc niech lepiej PD poprawi szybko te różnice w tym PP, żeby dało się jakoś znośnie grać, nawet jak są inne fury. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamil908 43 Napisano 4 Luty 2013 Sluchaj,powiem tak. Jestam za tym by to w ankcie ludzie zdecydowali o tym czy jezdzimy z punktami i z tabela czy nie. Nie jestes jakis Lukaszenka i nie masz prawa sam o tym decydowac. Ja sie po glosowaniu dostosuje do wiekszosci. A jezeli sam nie bedziesz mial odwagi zrobic ankiet w kilku kwestiach to robie sam nowa lige w gt5 i beda 2 ligi, tylko u mnie demokracja zdecyduje. Wszystkie punkty mi sie podobaja oprocz kar i tabel. Jezeli wiekszosc uzna to co ty piszesz to ok, dostosuje sie. Jezeli nie bedziesz mial odwagi to robie nowa lige: czy to w gt5 , czy w f1 czy wrc, to zalezy od chetnych. I to nie jest atak na Ciebie, bo gdyby to kto inny napisal to tak samo bym zareagowal. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
INO1 101 Napisano 4 Luty 2013 Spoko, ja pewnie od czasu do czasu wbiję. W jakich godzinach zwykle grasz? W każdym tygodniu o innej porze (taka robota). W tym od 15:00 do 20:00..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KOWI 165 Napisano 4 Luty 2013 (edytowane) Ups spoznilem sie :P Klacza jak chcesz szybki hajs daj znac na pw to Ci furkę podklepie i napisze co i jak. Edytowane 4 Luty 2013 przez KOWI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kryman 2016 Napisano 4 Luty 2013 Kamil908 od samego początku byłeś przeciwny całej tej lidze w GT5, teraz jak zobaczyłeś, że jednak są chętni to nagle zacząłeś być zainteresowany ściganiem się. Nie widzę w tym problemu poza tym, ze jesteś bardzo pretensjonalny w tym co piszesz. Chcesz to, chcesz tamto... O tym jak prowadzić swoją ligę, wydaje mi się, że Patricko dobrze wie i nic tutaj nie pomogą Twoje, mów sobie co chcesz, ale w gruncie rzeczy uszczypliwe pytania, czy takie głupie pisanie, że jak się nie dostosuje to założysz własną ligę. A rób, przecież to jest wolny ... wolne forum, rób sobie ligę z czego chcesz, ale patrząc po tych co zrobiłeś już to nie pamiętam już dobrze, ale chyba Twój temat w GT5 miał 3 posty. Już wiele ludzi to podkreślało, ale powiem to jeszcze raz. Tak liga, a właściwie jej zaczątki zostały utworzone dla zwykłej przyjemności i odstresowania się od bubla Codemasters. Każdy może tutaj jeździć, nawet osoby, które w lidze F1 nie uczestniczyły. To ma być czysty fun i spontan, a nie jakaś napinka jak w F1. Czy Ci się to podoba, czy nie nie chodzi tu o punkty, przynajmniej do momentu, aż znudzi nam się jeżdżenie dla funu (co ja gadam??? ). Nigdy nie było prawdziwej demokracji... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sharent 174 Napisano 4 Luty 2013 (edytowane) Mi punkty się akurat podobają. Też jestem za tym, żeby to była jazda dla funu, ale klasyfikacja punktowa zawsze wyzwala pewien zastrzyk emocji i rywalizacji który dla mnie jest nieodłącznym elementem wyścigów. Odwracając słowa Patricko - jeśli komuś nie zależy na punktach, niech po prostu nie patrzy w tabelę i się nią nie przejmuje. A ci co lubią, niech ją mają. W czym problem uszczęśliwić jednych i drugich? PS da się w tej grze ustawić obowiązkową manualną skrzynię? Edytowane 4 Luty 2013 przez sharent Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KOWI 165 Napisano 4 Luty 2013 (edytowane) No to co za problem. Jak tak bardzo chcą punkty to tabelka to jest 5 minut roboty. Punktacja dajmy na to pierwsze miejsce 16 pkt, drugie 15 itd. Ja tam sensu w punktacji nie widzę, bo i tak tor weryfikuje twoje możliwości, i jeżeli jeździsz ze znanymi sobie ludźmi to nie masz szans nie wiedzieć z kim możesz powalczyć a do kogo tracisz. Jeżeli chodzi o fury to można pogadać z zaufaną osobą znającą realia GT5 która dobrałaby kilka furek którymi podobny czas się wykręci. EDIT: Ej dawajcie gokartami po nordschleife :D Edytowane 4 Luty 2013 przez KOWI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach