Flinston 11 Napisano 24 Styczeń 2014 W dniu 24.01.2014 o 07:54, SephiroT napisał: Mapy skarbów - skrzynie oraz flota Kenway'a. Poszukaj w temacie a znajdziesz mojego posta z linkiem do pliku gdzie co jest i która mapa jest do tego potrzebna. Aha, dzięki śliczne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fiaam 0 Napisano 26 Styczeń 2014 Jak zaznaczyć statek żeby go zatopić? W wyzwaniami abstergo jest coś takiego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 26 Styczeń 2014 W dniu 16.01.2014 o 08:35, kloose napisał: Nie zaznaczasz na mapie, tylko po "namierzeniu" (przycisk X) okrętu przez lunetę (przycisk R2)... Wystarczło pogrzebać w temacie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
urbee 1 Napisano 27 Styczeń 2014 (edytowane) Witam, podczas jednej sesji znalazłem niebieską skrzynię i wieloryba. Drugiego dnia podczas drugiej sesji znalazłem niebieski konwój więc każde wydarzenie zaliczyłem. Nie wpadł mi trofek, czy to dlatego, że wszystkie 3 wydarzenia muszą być podczas jednej sesji odkryte czy jaki może być powód? Czy może mieć znaczenie, że konwoj znalazłem dziś kolo 16:30 czyli jak konserwowali już PSN? Dodam, ze o 16 wbiłem trofka za legendarne i on się pojawił na koncie i synchronizowało i jak spotkałem konwój i znalazłem teoretycznie 3 wydarzenie do podzielenia to też się jeszcze trofea synchronizowały ale trofek się już nie pokazał tak jakby nie zostal zdobyty, w grze też nie pojawiła się informacja o zdobyciu trofeum. Edytowane 27 Styczeń 2014 przez urbee Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niuchacz 0 Napisano 27 Styczeń 2014 Nawiązując do pytania powyżej, jeżeli odnalazłem wszystkie skrzynie podczas robienia 100% to czy po tym wszystkim znajdę niebieską skrzynie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Numinex 636 Napisano 27 Styczeń 2014 (edytowane) W dniu 27.01.2014 o 20:36, Niuchacz napisał: Nawiązując do pytania powyżej, jeżeli odnalazłem wszystkie skrzynie podczas robienia 100% to czy po tym wszystkim znajdę niebieską skrzynie ? Tak, eventy społecznościowe pokazują się cały czas, niezależnie od reszty i nie są wliczane do 100%. Edytowane 27 Styczeń 2014 przez Numinex Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burzyciel33 1 Napisano 27 Styczeń 2014 (edytowane) W dniu 27.01.2014 o 19:57, urbee napisał: Witam, podczas jednej sesji znalazłem niebieską skrzynię i wieloryba. Drugiego dnia podczas drugiej sesji znalazłem niebieski konwój więc każde wydarzenie zaliczyłem. Nie wpadł mi trofek, czy to dlatego, że wszystkie 3 wydarzenia muszą być podczas jednej sesji odkryte czy jaki może być powód? Czy może mieć znaczenie, że konwoj znalazłem dziś kolo 16:30 czyli jak konserwowali już PSN? Dodam, ze o 16 wbiłem trofka za legendarne i on się pojawił na koncie i synchronizowało i jak spotkałem konwój i znalazłem teoretycznie 3 wydarzenie do podzielenia to też się jeszcze trofea synchronizowały ale trofek się już nie pokazał tak jakby nie zostal zdobyty, w grze też nie pojawiła się informacja o zdobyciu trofeum. Ja ten trofek zaliczyłem dwa dni temu i wpadł mi bez problemu. Poszczególne elementy znajdowałem w przeciągu 3 różnych dni. A w wyzwaniach Abstergo pokazało ci, że znalazłeś poszczególne elementy? Edytowane 27 Styczeń 2014 przez Burzyciel33 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niuchacz 0 Napisano 27 Styczeń 2014 Dzięki Panowie ;) "Wydarzenia" ? Chodzi Ci o "Wyzwania Abstergo" ? UP, tak mam 1/3 konwój oraz 1/3 wieloryb także brakuje tylko skrzyni ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
urbee 1 Napisano 27 Styczeń 2014 Mam tak: podziel się ze spolecznością 3 lokacjami skrzyn 1/3 , podziel się 3 lokacjami królewskiego konwoju 1/3 oraz podziel się 3 lokacjami bialych wielorybów 1/3 więc widać że każde raz spotkałem a trofeum nie wpadło Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Numinex 636 Napisano 27 Styczeń 2014 (edytowane) W dniu 27.01.2014 o 21:01, Niuchacz napisał: Dzięki Panowie ;) "Wydarzenia" ? Chodzi Ci o "Wyzwania Abstergo" ? Chodzi o właśnie o konwoje, skrzynie i wieloryba :). Co do problemu Urbee - najwyraźniej coś się musiało zbugować. Próbuj dalej eksplorować i odkrywać te wydarzenia, to może trofeum zaskoczy. Nie ma chyba inna wyjścia. Edytowane 27 Styczeń 2014 przez Numinex Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niuchacz 0 Napisano 28 Styczeń 2014 Czy mam pewność że gdzieś w świecie gry jest jakaś niebieska skrzynia za każdym razem gdy jestem podłączony do sieci ? Obiegałem się za tą skrzyneczką dość sporo, ciągle będąc online ale skrzyneczki ani widu ani słychu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 28 Styczeń 2014 Nie masz. Tylko część serwerów AC4 obsługuje eventy społecznościowe. Najpierw zbierz od kogoś koordynaty (zmieniają się co jakiś czas więc ludzie podają ile jeszcze zostało do końca) W dniu 12.01.2014 o 14:17, SephiroT napisał: Szybsza metoda przeskakiwania międz serwerami Ubi: Wbijamy na lokację z eventem - najlepiej skrzynia albo wieloryb bo są nieruchome. Wchodizmy w ustawienia sieci i wyłączamy internet w konsoli (albo wyciągamy wtczkę jak kto woli) Włączamy spowrotem internet Wchodizmy w baze dnaych Animusa > satystyki i wcismaky kwadrat żeby porównać ze znajomymi Wtedy zaloguje nas do serwera Ubi. Sprawdzamy czy pojawiła sie ikonka. Jeżeli nie ma w danej lokacji ikony, to powtarzamy aż do skutku. Sprawdzane, działa. Właśnie wpadło mi trofeum a brakowało mi skryzni tylko Jeżeli wyskakuje informacja że nie masz znajomych lub nie można porównać statystyk to znaczy że musisz próbować dalej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niuchacz 0 Napisano 28 Styczeń 2014 Wielkie dzięki, tylko skąd mam wziąć aktualne koordynaty lokacji w której znajduje się skrzynia ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 28 Styczeń 2014 Jak zwykle na ps3trophies (obecnie zmienili nazwę na playstationtrophies) jest osobny temat poświęcony dzieleniu się koordynatami. Tam zawsze znajdziesz najnowsze. ...i nie, dodawanie (na siłę) znajomych nie ma nic wspólnego z tym trofeum. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niuchacz 0 Napisano 28 Styczeń 2014 Koordynaty wszystkich możliwych lokacji mam https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AvhhVsGK1kB-dHpXRXdvX01kUHVHcXhIZnRid2xIbFE&usp=sharing#gid=0 ale z wypowiedzi kolegi z góry wnioskuję że mam szukać konkretnych na których w danej chwili występuje skrzyneczka i relogować na serwery Ubi tak długo aż mi się ona pokaże ? Dzięki ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 28 Styczeń 2014 Dokładnie tak. Wbijasz na potwierdzone obecne miejsce skrzynki lub wieloryba (statki są ruchome) i się relogujesz aż trafisz na właściwy serwer. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niuchacz 0 Napisano 28 Styczeń 2014 Jeżeli ktoś jest chętny do boosta lvl w multi to pisać, zapraszać ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 28 Styczeń 2014 Niuchacz, przeczytaj sobie mój post odnośnie solowania Watahy ;) Lepszego expa na multi nie znajdziesz - chyba że masz świetna i zgrana 4 osobowa ekipe :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
urbee 1 Napisano 28 Styczeń 2014 Co do problemu Urbee - najwyraźniej coś się musiało zbugować. Próbuj dalej eksplorować i odkrywać te wydarzenia, to może trofeum zaskoczy. Nie ma chyba inna wyjścia. Dziś wpadło to trofeum. Miałem tamte 3 a dziś wystarczyło, że przepłynąłem obok wieloryba i poszło, coś faktycznie chyba się zbugowało. Za każdym razem jak się pojawiła niebieska ikona byłem na serwerze gdzie nie mogłem porównać statystyk ze znajomymi więc nie jest tak do końca jak ktoś wcześniej pisał, ze wydarzenia działają tylko na tych serwerach gdzie można porównać statystyki. Zresztą od kiedy gram w ogóle w AC4 to ciągle miałem na czerwono komunikat, ze nie mozna porównać statystyk obojetnie ile razy zrywałem połączenie żeby zmienić serwer. Gdyby ktoś potrzebował to wieloryb na 880,427 do końca 2h 46min, gram na ps4. Pozdrawiam 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Numinex 636 Napisano 29 Styczeń 2014 (edytowane) Równie dobrze mogła to być wina samych serwerów Ubi - one mają skłonność do częstego padania, rozłączania i tym podobnych, co może skutkować takimi cyrkami. Edytowane 29 Styczeń 2014 przez Numinex Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 29 Styczeń 2014 ...przecież to jest znany problem już od 2 miesięcy. Serwery Ubi najpierw nie działały wcale (dla PS4). Teraz działa tylko kilka więc trzeba się próbować na nie wbić i tyle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burzyciel33 1 Napisano 29 Styczeń 2014 Dziś miałem pierwsze starcie z legendarnym statkiem - El Impoluto. Zanim go zniszczyłem miałem chyba z 8 podejść do niego (kawki jeszcze nie ulepszyłem na max) nawet próbowałem abordażu :) , ale po dwóch kółkach wokół niego nie udało mi znaleźć żadnego wejścia wiec odpuściłem. Ewidentnie już tutaj trzeba mieć jakąś taktykę, a nie bezmyślnie strzelać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Numinex 636 Napisano 29 Styczeń 2014 W sumie każdy wymaga jakiejś taktyki, może poza Princem, który jest po prostu silniejszym Liniowcem :P. Przy tych walkach nauczyłem się jednak, żeby doceniać możliwość taranowania - zadaje dość konkretne obrażenia, nawet legendarnym statkom. Jedynie od Fearless i Sovereign lepiej trzymać dystans. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nath_147 267 Napisano 29 Styczeń 2014 Ja odpuściłem przy starciu z tymi dwoma statkami, co trzeba je rozwalić jednoczesnie. Cholernie ciezkie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 29 Styczeń 2014 Legendarnych statków nie da się ograbić. Abordaż odpada. Da się je tylko i wyłącznie zatopić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach