Skocz do zawartości
kubaork

Assassin's Creed IV: Black Flag

Rekomendowane odpowiedzi

Jak ktoś chce szybko wbić expa na Multi a nie chce mu się użerać z ludźmi bądź nie ma z kim grać:

- Wataha

- tryb normalny

- zawsze celujemy w max bonus 450 za skupienie + x2 za ukrycie lub coś w tym stylu + 150 za pełne skupienie

- lepiej est zrobić mniej zabójstw a lepiej punktowanych niż iść na Rambo

W rezultacie wpada około 40K expa za pełną watahę + bonusy za wyzwania - nikt nic nie psuje, do nikogo nie ma pretensji, wszystko zaplanowane i przemyślane.

Edytowane przez SephiroT
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...z tego co się zorentowałem, to jest bug i:

- nie działają zadania/bonusy dodatkowe

- nie działa dzienny bonus - podwójny exp w pierwszych 20 minutach gry

- za to gracze PS4 dostają podwójny exp w trybie Wataha ... więc warto go wykorzystać póki tego nie naprawią ;)

Edytowane przez SephiroT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 13.01.2014 o 19:32, cwir napisał:

jeśli masz tu na myśli AC4 Black Flag to w większym błędzie nie możesz być.. żadnego innego AC nie ukończylem wcześniej (zaczynałem większość począwszy od pierwszej), ta mnie wchłonęła na amen. mam przegrane z 60-70 godzin i już patrzę jakie DLC można dokupić. dla mnie to jest druga gra ubiegłego roku, po GTA V.

Widać masz slaby gust, AC2 jest uważany za najlepszy AC w serii. Ograłem Black Flag i jest fajny, ale AC2 to inna bajka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 19.01.2014 o 08:59, Winter napisał:

Widać masz slaby gust, AC2 jest uważany za najlepszy AC w serii. Ograłem Black Flag i jest fajny, ale AC2 to inna bajka.

dzięki szefie, myślałem że mam dobry gust ale widocznie żyłem w błędzie przez te wszystkie lata. dobrze że jesteś i decydujesz kto ma jaki gust, przynajmniej jest wszystko jasne. w takim razie cofam co powiedziałem, Black Flag jest tylko fajny, szkoda czasu i pieniędzy na niego...

AC2 jest "uważany" za najlepszy? przez kogo? panel weteranów serii? jakiegoś super dziennikarza? czy ankietę na forum? czyli nie można uważać że jakiś inny jest lepszy bo oznacza to że się ktoś nie zna na rzeczy? albo ma kiepski gust tak?

ty cały jesteś słaby..  :down:

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najbardziej rewolucyjny?

Pewnie tak, bo AC1 miał na tyle sztywną i powtarzalną formułę że liczba nowości w AC2 była wręcz przytłaczająca.

Z najlepszą historią? 

Dla niektórych może, dla mnie losy Ezio są dużo słabsze mimo wszystko niż Altaira ale wciąż lepsze niż np. Connor z AC3.

Z najlepszą grafiką?

Ponownie, skok w stosunku do AC1 był znaczący ale już AC4 na nową generację gniecie klejnoty wszystkich poprzednich odsłon razem wziętych. Odpaliłem ostatnio AC:L HD na PS3 i autentycznie mnie odepchnęło. Pop up, szarpanie, rysowanie obiektów i ludzie na kilka metrów przed Aveline, wszędobylskie rozmycie, tragiczna rozdzielczość niektórych tekstur, ogólna sterylność otoczenia. Żeby nie było, AC3 ma tą przewagę, że tekstury i miejscówki są ciut lepsze. Do AC4 nie ma to startu.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qrdel świetnie to określiłeś, i zgadzam się z tobą w 100% ale tu nie o to chodzi tylko o to że Cwir jest totalnym bezguściem, nie zna się na niczym i nie może mieć swojego zdania a w ogóle to śmierdzi.

Poza tym to chyba nie jest temat o AC?

Edytowane przez SephiroT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wiem co miał na myśli, napisałem co napisałem bo fragment dyskusji wydał mi się ciekawy. :] Zresztą EOT jak najbardziej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 19.01.2014 o 09:07, cwir napisał:

dzięki szefie, myślałem że mam dobry gust ale widocznie żyłem w błędzie przez te wszystkie lata. dobrze że jesteś i decydujesz kto ma jaki gust, przynajmniej jest wszystko jasne. w takim razie cofam co powiedziałem, Black Flag jest tylko fajny, szkoda czasu i pieniędzy na niego...

AC2 jest "uważany" za najlepszy? przez kogo? panel weteranów serii? jakiegoś super dziennikarza? czy ankietę na forum? czyli nie można uważać że jakiś inny jest lepszy bo oznacza to że się ktoś nie zna na rzeczy? albo ma kiepski gust tak?

ty cały jesteś słaby..  :down:

Jeśli uważasz AC: BF za kontynuację piratów Sida Meiersa to mylisz gatunki gier to raz. Dwa, że fabularnie BF to najsłabsza część serii - zapomniana świątynia bez żadnego znaczenia dla całej fabuły, artefakt, który nie ma żadnego znaczenia. Widać, że wcisnęli coś na siłę do epoki piratów. Mogli zrobić z tego odrębną grę, a zrobili padakę. Gdyby nie mnogość zadań pobocznych byłaby to chyba najsłabsza część po AC1. Zresztą spora część wysepek jest zrobiona metodą kopiuj-wklej.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Winter nadal nie rozumiesz.

AC:BF pod względem głównego wątku fabuły AC, zwłaszcza po AC2 gdzie działo się mnóstwo rzeczy, to nie zaprzeczalne dno (fabularne) ...ale gra ma coś w sobie i jest to kolejny AC którego JA spatynuję z przyjemnością.. 

Nie rozumiesz o co w całej tej dyskusji chodzi - Cwir "Czarno Brody"  lubi piratów i to jest jego rzecz. Szalenie mu się podoba i sprawia mu przyjemność i jest to dla niego świetna produkcja ... ale to jest JEGO zdanie i uszanuj je bo dla NIEGO ta gra jest rewelacyjna a DLA CIEBIE może być stratą czasu. ...ale "moje jest najmojsze k*rwa"?

Tolerancja?

Szacunek dla opinii innych niż nasza?

Dojrzałość emocjonalna?

Jeden lubi pomarańcze inny jak mu stopy śmierdzą. 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 19.01.2014 o 10:07, Winter napisał:

Jeśli uważasz AC: BF za kontynuację piratów Sida Meiersa to mylisz gatunki gier to raz

dzięki za to zdanie, po nim uznaję dalszą dyskusję z tobą za bezsensowną i bezcelową. koniec offtopu o AC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Black Flag obsrywa kazdego poprzedniego asasyna, a Ezio makaroniarz do piet Edziowi nie dorasta. I w dupie mam to co uwaza wiekszosc dinozaurow na sile gloryfikujacych 2jke sami pewnie nie wiedzac czemu. Zaloze sie ze wyjdzie jeszcze z 50 asasynow i zaden nie bedzie lepszy od 2jki, bo przeciez wiara przyzwyczaila sie juz powtarzac jak kukielki ze 2jka to 2jka tamto. Dziekuje za uwage.

Edytowane przez Bansai
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W UBI powinni przemianować BF na inną markę i nie byłoby problemu. Assassin Pirates czy coś i malkontenci wielbiący 5 letnie gry nie mieliby o czym piany bić. W przyszłym roku powinni w zamian dostać AC2: fullhd edition żeby sobie jeszcze troszkę pokotletować bo przecież nowe i inne jest złe, kiedy stare było dobre i mimo trzech gier o tym samym i z tym samym bohaterem nadal jest mało.

W ogóle kolega Winter to chyba się przehibernował z lat przed '89 kiedy w Polsce liczyło się zdanie władzy nad zdaniem ludu i za odmienne opinie ludzi osadzano, piętnowano, topiono z kamieniami u szyi itp w sposób jawny i oczywisty. Dzisiaj też chciałby wyraźnie powiedzieć mua zdanie jest mua i najlepsze a ty jesteś debil i kompletny ignorant bo ośmielasz się mieć odmiennie od mojego.

Żebyśmy się źle nie zrozumieli, kocham AC2 jako wyznacznik tego ile UBI było w stanie zrozumieć po masie błędów i niedociągnieć w AC1. Podoba mi się klimat tej gry, odwzorowanie włoskich miast czy chocażby obecność Leonardo da Vinci i jego wynalazków. Na tamten czas to był fenomen, AC idealny. Niestety, minęło trochę lat, UBI przez 3 odsłony serwowało nas tym samym a teraz wpadli na genialny pomysł wysłania gracza na morza i oceany i jest to imho NA TEN MOMENT właściwy kierunek. Żegluje się super, szczególnie przy udziale szant załogi - bitwy morskie są soczyste i praktycznie na nich opiera się dobra połowa gry. Eksploracja wysp może i trochę powtarzalna ale jest na tyle dodatków na tych wyspach, że nie przeszkadza mi to absolutnie. No i wreszcie nie ma tego całego 'crapu z końcem świata' i nudnym jak flaki z olejem Desmondem. Jest Edward the pirate i piraceniem się trudzi i to jemu kibicuję a nie jakiemuś kolesiowi z muszlą klozetową na głowie.

Historia jest lżejsza, to fakt - ale po kilku 'niby' cięższych odsłonach już to samo w sobie jest rewolucją. Po raz pierwszy od początku istnienia gra z logo AC nie traktuje o cudach wiankach i złotych jabłkach tylko o faktycznym momencie w historii.

I na koniec - oby w przyszłym roku cesarska Japonia. Rozpłynąłbym się :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ojeju, ale aferę robicie, jakbym komuś niby narzucał zdanie :D

Przez takich graczy, jak cwir robią właśnie takie casual gierki a'la Black Flag. Początkowe 2-3 godziny były fajne, ale potem wałkowanie tego samego schematu abordażu statku jest po prostu nudne. Wyspy też niewiele się różnią. Dodatek Freedom Cry jest nudny i wepchany na siłę, równie dobrze mogli o zrobić dodatek o niewolnictwie do AC3. Tutaj wypadałoby zrobić jakieś DLC o kapitanie Kiddzie lub może Francisie Drake'u, ogólnie o jakimś żeglarzu, ew. piracie. Widać nie mają pomysłu na rozwój serii.

Kolega Qurdel, a wcześniejsze wersje nie traktowały o faktycznych momentach w historii? Spało się na lekcjach, co? Ponadto motyw z Desmondem był ciekawy, o wiele lepszy niż ten nieznany jegomość a'la Gordon Freeman, który nie wypowiada ani słowa przez całą grę. To jest 2014 rok, chcę interakcji...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 19.01.2014 o 13:34, Winter napisał:

Ojeju, ale aferę robicie, jakbym komuś niby narzucał zdanie :biggrin:

nie narzucasz zdania, uznajesz czyjeś za niewłaściwe i jeszcze wyskakujesz z oceną gustu bo jest inny niż twój wspaniały najmądrzejszy..

Cytat

Przez takich graczy, jak cwir robią właśnie takie casual gierki a'la Black Flag.

1403.gif

czyli przez jakich?? :). błagam oświeć mnie.

• Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha, czyli:

-Asassin's Creed 2 - gra dla weteranow elektronicznej rozgrywki, prawdziwy hardkor.

-Assassin's Creed Black Flag - gra dla smierdzacych niedzielniakow, casualowe gowno.

Czlowiek codziennie uczy sie nowych ciekawych rzeczy.

Edytowane przez Bansai

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale paplanina. Wszystko zależy jakim jesteśmy odbiorcą i jakie okresy historycznie lubimy. Co z tego że wszyscy zachwalali AC II ?! Skoro mnie ten okres historyczni nie pasował i gra odrzucała pomimo iż była dość dobra ale nie wciągnęła mnie. Black Flag pomimo iż to podobna gra z super fajną grafiką jest o piratach, a ja uwielbiam te klimaty, a takich gier brakowało. Dlatego stwierdzam że jest świetna jednak nie pozbawiona czasami irytujących błędów.  Tyle w temacie a Wy przepychajcie się słownie dalej ktora cześć jest najlepsza, tylko ... po co ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwójka zawsze będzie ślepo broniona bo zmyła gówniany posmak jaki pozostawiła po sobie słabo rozwinięta część pierwsza. Kolejne odsłony nie przyjęły się już tak bardzo bo nie wnosiły wiele świeżego ponad dwójkę, z kolei czwórka wnosi zbyt dużo i stąd fala hejtu ze strony wyznawców którzy obawiają się detronizacji swojego "króla". Tak czy siak, jeszcze się taki nie urodził który by wszystkim dogodził a w kraju kwitnącej cebuli to już z pewnością nigdy nie nastąpi :sad:

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytając to forum powinniście wprowadzić też ograniczenie względem IQ, bo pewne jednostki i co najciekawsze zajmują posadę administratorów, nie rozumieją jednej kwestii - nikt im nie narzuca swojego zdania. Napisałem "Widać masz slaby gust, AC2 jest uważany za najlepszy AC w serii. Ograłem Black Flag i jest fajny, ale AC2 to inna bajka.". Czy napisałem "Masz kochać AC2, bo AC:BF jest do bani!"? Nie zamykaj się na swoje malutkie forum, czytaj inne zagraniczne to spotkasz się z innymi opiniami.

Nie warto nawet pytać, ale czy na pewno grałeś we wszystkie AC, żeby mieć jakiekolwiek rozeznanie w serii?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://psnprofiles.com/cwir

PSNProfiles mówi że grał w AC2 i Brotherhood ale o wiele mniej wbił niż w AC:BF ...przynajmniej na swoim profilu.

Wniosek - gra o Edku Piracie mu się bardziej podoba niż Ezik Casanova. Proste jak drut.

Obraziłeś chłopa i dałeś do zrozumienia że jest leszczem bo mu podoba się coś co "jakiś ogół" uważa za gorsze bo dostał produkt inny niż oczekiwał, teraz zasłaniasz się jak dziecko zagranicznymi forami. Jest to jego sprawa a o gustach się nie dyskutuje.

Przykład  - u mnie GTA5 leży nie tknięte po paru epizodach, Beyond Two Souls leży sobie spokojnie, TLoU na półce czeka na rozpakowanie, a ja napieprzam w Toy Story 3 z córką bo uważam że jest to całkiem przyjemny sandbox i mi się podoba. ...też mam zły gust bo gram w grę dla 7 latka? Według toku Twojego rozumowania ja też powinienem się schować i płakać w kącie "bo na zagranicznych forach gra się teraz w coś innego"?

Dobre moje, dobre twoje, nie wyśmiewaj i szanuj zdanie innych nie ważne jak odmienne.

Zapamiętaj jedno. Jak jesteś u kogoś i obrażasz gospodarza lub jego żonę bo nie podoba ci się ich dywan o którym zawsze marzyli, to zazwyczaj długo u nich nie posiedzisz, ale to trzeba mieć wysokie IQ żeby to załapać. Taka rada na przyszłość.

Z jednym się z Tobą zgodzę:

Patrząc na fabułę głównego wątku to fabularnie dla mnie też jest to dno, ale jako "gierka o piratach" jest bardzo ale to bardzo przyjemna.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 19.01.2014 o 19:11, Winter napisał:

Czytając to forum powinniście wprowadzić też ograniczenie względem IQ, bo pewne jednostki i co najciekawsze zajmują posadę administratorów, nie rozumieją jednej kwestii - nikt im nie narzuca swojego zdania. Napisałem "Widać masz slaby gust, AC2 jest uważany za najlepszy AC w serii. Ograłem Black Flag i jest fajny, ale AC2 to inna bajka.". Czy napisałem "Masz kochać AC2, bo AC:BF jest do bani!"? Nie zamykaj się na swoje malutkie forum, czytaj inne zagraniczne to spotkasz się z innymi opiniami.

Nie warto nawet pytać, ale czy na pewno grałeś we wszystkie AC, żeby mieć jakiekolwiek rozeznanie w serii?

Czy ty w ogóle potrafisz czytać? Napisałem ci już że mi nie narzucasz zdania (chciałbyś..) tylko w ogóle mojego nie bierzesz pod uwagę. Jeszcze mi piszesz że mam słaby gust? Kim ty chłopie jesteś żeby takie oceny mi wystawiać, jeszcze na podstawie jednej gry? Ponadto, twoja interpretacja (bo zrozumieniem tego nie można nazwać) wypowiedzi innych jest jakaś skrzywiona, wychwytujesz zdania z kontekstu, przeinaczasz ich sens i na ich podstawie drwisz z ludzi. Pojęcia o mnie nie masz, nie znasz mnie, nie wiesz w co grałem, nie wiesz jakie mam IQ, nie wiesz jakie fora czytam, a obrażasz mnie, od casuali wyzywasz. Nie tym tonem koleś, nie tak i nie tu.

Dla twojego swiętego spokuju ekspercie od AC, grałem we wszystkie części oprócz 3 i Liberation. W dupie mam czy AC4 uraziła twoją duszę assasyna bo fabuła była za mało "dwójkowa", bo za dużo casuali w nią gra, czy przeczytałeś tak na jakimś zagranicznym forum dedykowanym Assasin's Creed 2 is the best. Gram w to co mi się podoba, wyrażam opinię o tym, możesz się ze mną nie zgadzać ale nie obrażaj mnie przy tym i nie pisz że mam słaby gust bo jest inny niż twój (o ile w ogóle to jest twój gust a nie wyczytana czyjaś opinia). Nie potrafisz uznać że ktoś ma swoją opinię na jakiś temat to szukaj miejsca gdzie mają taką jak ty. Tutaj go nie znajdziesz.

Tak że pomyślnych wiatrów życzę w rejsie na zagraniczne fora, oby ci jacyś piraci opini nie naprostowali po drodze ;).

• Like 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.Możliwe,że miał ktoś ten sam problem i pomoże.Otóż chodzi mi o zlecenie morskie w forcie Serranilla.Nigdzie nie widzę gościa z tym zadaniem a na informacji o forcie pisze jak byk zlecenia morskie 0/1.Ktoś się orientuje co jest grane? Błąd w grze czy gdzieś zleceniodawcę szukać trzeba?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 19.01.2014 o 21:23, skoczny88 napisał:

Witam.Możliwe,że miał ktoś ten sam problem i pomoże.Otóż chodzi mi o zlecenie morskie w forcie Serranilla.Nigdzie nie widzę gościa z tym zadaniem a na informacji o forcie pisze jak byk zlecenia morskie 0/1.Ktoś się orientuje co jest grane? Błąd w grze czy gdzieś zleceniodawcę szukać trzeba?

a zrobiłeś wszystkie pozostałe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Google mi mówi że to zlecenie pojawia się jako ostatnie więc zrób wszystkie pozostałe i powinno się pojawić.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zarzuce troche offtopa ale...jest nowy serial Black Sails wsystkim fanom AC4 goraco polecam.

Wczoraj pojawil mi sie bialy wieloryb. Mam pytanie konwoj i skrzynka tez bedzie na "niebiesko" na mapie jak go spotkam?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się, że Winterowi chodziło o patrzenie na AC jako serię gdzie coś się układa w logiczną całość (lub nie). Traktuję AC2 jako najbardziej spójną, najlepiej napisaną grę z serii.
Jestem fanem Assassinów i dla mnie BF jako osobny produkt jest super, ale jako element ciągu słabo wypada - zwłaszcza fabularnie, zero uzasadnienia skąd nagle latamy jakimś nowym gościem i co w ogóle chodzi a wątek teraźniejszość jest chyba tylko na siłę, żeby jakoś włażenie do Animusa uzasadnić.
Z drugiej strony nie dziwię, się że ktoś ma inne zdanie, trochę się przejada robienie tego samego w 6-tej grze z rzędu i ciągnięcie tej samej historii, więc duża ilość morskich wątków to ratunek dla BF.

Jako gra o piratach - kozak, jako gra o Asasynach - gorzej.

EDIT: @up Tak, wszystkie społecznościowe na niebiesko.

Edytowane przez The_Siemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi