Skocz do zawartości
kubaork

Assassin's Creed IV: Black Flag

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli ktoś szuka królewskiego konwoju to 142.623, pozostały czas 6:50. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...ta mapka była wklejana juz nie raz ;) Byłaby super jakby serwery dobrze działały. Jeżeli nie jesteśmy na serwerze eventowym to sobie można ją wsadzić w odbyt. ;)

...chyba że kogoś bawi przelogowywanie się pierdyliard razy na każdym możliwym spocie :D

Nadal poczta pantoflowa z lokacjami rządzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak tak patrzę na tą mapkę to wszystkie 3 eventy które miałem u siebie zgadzają się z lokacjami z mapki. więc jeśli ktoś sprawdzi wszystkie lokacje z mapki to może mu coś siądzie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...jeżeli serwery eventowe już działają poprawnie to można zacząć od mapki.

Wcześniej na ileś tam ich serwerów z którymi łączymy sie randomowo eventy działały na ... JEDNYM w który trzeba było się wstrzelić, więc było trochę na odwrót.

Ktoś dawał koordynaty > leciało się na spot > przelogowywało aż do natrafienia na serwer eventowy i dopiero wtedy ewentualnie mapka się przydawała.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

jak tak patrzę na tą mapkę to wszystkie 3 eventy które miałem u siebie zgadzają się z lokacjami z mapki. więc jeśli ktoś sprawdzi wszystkie lokacje z mapki to może mu coś siądzie?

Gro ludzi korzysta z tej mapki i sobie chwalą  :) także musi coś być na rzeczy :)

U mnie też się zgadza, i złapalem je co najlepsze w trakcie normalnej gry :) bez przelogowywania.

Edytowane przez lennox

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zrozumcie mnie źle. Mapa jest bardzo dobra ... O ile serwery działają jak trzeba ;-)

Ja trochę nerwów z serwerami przeszedłem ...jej i setki innych graczy na całym świecie. Jeżeli już naprawili serwery to mapa jest idealna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@UP - wychodzi na to, że coś ogarneli bo serio problemy zniknęły. 

Ale wiem co masz na myśli bo na początku też mnie szlag trafiał. Czy na PS3 czy już na PS4. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam pytanie czy w trybie Watachy online trzeba zaliczyć 25 sekwencje we wszystkich lokacjach czy wystarczy tylko w jednej ? Mam na dwóch lokacjach  ukończoną 25 sekwencje a trofeum nie wpadło ... dzięki i podrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trofeum jest za ukończenie trybu fabularnego czyli ten jakby tutorial do Watachy (po lewej z 8 misjami i jest offline).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki stary, nie spostrzegłem tego .. hmm mam 99% gry został tylko jeden liniowiec bezczelny do pokonania i grałem online watache ponieważ nie zauważyłem tego nigdzie. Muszę się przyjrzeć chyba lepiej menu :) skoro już mi odp. na to pytanie to proszę odpowiedz jeszcze co do androida i zarządzania flotą ( co mam pobrać na telefon ? )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Assassin's Creed IV Companion. Świetna aplikacja, w sam raz na dłuższe posiedzenia na kibelku:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też mam problem z tymi odkryciami -raz udało mi sie znajśc wieloryba :biggrin: - dzis jak bedzie czas to zkorzystam z mapki -od "łukasza" może coś znajdę - da sie jakos odróżnic czy się jest na serwerze z tymi własnie odkryciami czy poprostu jak sie trafi?

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki stary, nie spostrzegłem tego .. hmm mam 99% gry został tylko jeden liniowiec bezczelny do pokonania i grałem online watache ponieważ nie zauważyłem tego nigdzie. Muszę się przyjrzeć chyba lepiej menu :) skoro już mi odp. na to pytanie to proszę odpowiedz jeszcze co do androida i zarządzania flotą ( co mam pobrać na telefon ? )

kolega niżej napisał. 

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ubisoft.assassin.blackflag

Assassin's Creed IV Companion. Świetna aplikacja, w sam raz na dłuższe posiedzenia na kibelku:)

Dokładnie ta aplikacja.

Ja też mam problem z tymi odkryciami -raz udało mi sie znajśc wieloryba :biggrin: - dzis jak bedzie czas to zkorzystam z mapki -od "łukasza" może coś znajdę - da sie jakos odróżnic czy się jest na serwerze z tymi własnie odkryciami czy poprostu jak sie trafi?

Pierwsza rzecz to na serwerze musza być widoczne osiągnięcia/statystyki znajomych. Wtedy można się rozglądać za miejscami na mapce.

Najlepiej na playstationtrophies.org wejść w temat o AC4, podpatrzeć od kogoś koordynaty i wtedy udawszy się na nie serwery zmieniać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mati póki co to graj normalnie, przejdź fabułe - być może w trakcie stanie się "samo się" :D i wpadniesz na te event`y.

Jak nie, to po zakończeniu fabuły.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miesiąc po zakończeniu fabuły trafiłem pierwszy event.

...Ale to serwery działały jak działały i trzeba było znaleźć zależność i metodę jak na to trafić. ;-)

W każdym razie rób fabułę, zbieraj znajdźki i inne rzeczy a to zostaw na koniec.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś z Panów orientuje się czy wyzywania w multi można zrobić w ustawce ? np. w trybie "Wataha" ? 

Pytam bo "Zatrzymać cel i zabić używając pułapki potykowej" chyba nie jest powszechnie łatwe i od reki ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wataha, obrona skrzyni?

Wataha - nd łatwym można robić solo. Gdzieś w temacie to opisywałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wataha, obrona skrzyni?

Wataha - nd łatwym można robić solo. Gdzieś w temacie to opisywałem.

Ok dzięki Man :) przeszukam temat :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na trudnym tez się da ale jak ja robiłem to na PS4 był bug że leciał podwójnie exp ale za to nie działały bonusy za różnego rodzaju zabójstwa więc nie dało się na PS4 solo robić trybu trudnego. Łatwy się robi średnio mając jeszcze 4 minuty zapasu ;)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Piszę tutaj bo już sam nie wiem co robić i gdzie szukac informacji. Problem jest następujący: Nie działa mi tryb Multiplayer :D dokładniej gdy chce wyszukać jakąś rozgrywke to gra przechodzi mi w tryb ograniczony. 

Uplay passport wpisany, ps + wykupiony, porty na routerze poodblokowywalem jak na stronce Ubisoftu bylo, rodzaj połączenia mam NAT 2 czyli chyba takie jak powinno być z tego co czytałem. Dodam że Killzone Shadow Fall multiplayer działa mi bez zarzutu. 

Proszę o jakąs wskazówkę, napisałem pytanie do supportu ubisoftu ale wyskakuje ze jakis błąd na stronce i sie nie da do nich nic wysłać.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak sprawa z NAT ?

Wywal grę z dysku i zainstaluj raz jeszcze. Tylko na wszelki wypadek zrób Backup Save na chmure.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli KZ SF działa a AC4 nie to:

- sprawdź czy gra jest uaktualniona do najnowszej wersji

- sprawdź czy gra poprawnie weryfikuje uPlay Pass (sam uPplay Pass nie jest potrzebny bo zrezygnowali z niego ale gra nadal przeprowadza weryfikację z serwerami

- upewnij się że masz konto uPlay powiązane z kontem SEN

- jeżeli chodzi o porty, to tutaj masz liste portów które musza być odblokowane: http://manuals.playstation.net/document/pl/ps4/settings/nw_test.html

- Ubi ma znowu jakiś problem z serwerami?

- Ty masz problem z połączeniem z serwerem Ubi - porty lub IP?

- Gra się skopała i tak jak radzi Lennox zrób reinstal

- Kontakt ze wsparciem Ubisoftu: Telefon czynny w godzinach 16:00 – 20:00 : (22) 306 00 63

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, przeszukiwałem już temat ale nie znalazłem dokładnej odpowiedzi : chodzi o wyzwania absterego.

Brakuje mi dosłownie dwóch i wszystko będzie na 100%

1. Traf harpunem i zabij każdy gatunek zwierzęcia morskiego 0-6

2. Rozbrój i zabij 3 zwinnych strażników ich własną bronią

Przy pierwszym rozbrajam ale noża nie idzie podnieść ...

Przy drugim poluje na wszystko i nic ? Wczoraj biały wieloryb się trafił i też nic ..

Nie mam pojęcia jak już mam zaliczyć te dwa wyzwania ...

Z góry dziękuję za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, przeszukiwałem już temat ale nie znalazłem dokładnej odpowiedzi : chodzi o wyzwania absterego.

Brakuje mi dosłownie dwóch i wszystko będzie na 100%

1. Traf harpunem i zabij każdy gatunek zwierzęcia morskiego 0-6

2. Rozbrój i zabij 3 zwinnych strażników ich własną bronią

Przy pierwszym rozbrajam ale noża nie idzie podnieść ...

Przy drugim poluje na wszystko i nic ? Wczoraj biały wieloryb się trafił i też nic ..

Nie mam pojęcia jak już mam zaliczyć te dwa wyzwania ...

Z góry dziękuję za pomoc

Ty grasz na ps4 ale zerknij

http://www.ps3trophyclub.pl/showthread.php?6019-Wyzwania-Abstergo-Glitch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi