wojcik_dan 332 Napisano 10 Grudzień 2015 To i ja się pojawię ok 17 tej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kosciarz 504 Napisano 10 Grudzień 2015 No ja , jak juz wczoraj sie deklarowalem rowniez bede.Dzis mam zamiar zglebic dokladnie tajniki bety i dark zone! we 3 to juz mozna tam isc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kongiPL 3 Napisano 10 Grudzień 2015 No ja , jak juz wczoraj sie deklarowalem rowniez bede. Dzis mam zamiar zglebic dokladnie tajniki bety i dark zone! we 3 to juz mozna tam isc. Będę też, ale tak chwilę po 18 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kongiPL 3 Napisano 10 Grudzień 2015 Patricko powinienes sprobowac Dark Zone - czytam wlasnie Reddita i ludzie strasznie sie tym jaraja. To nie jest tryb PvP czy DeathMatch .. tzn jest i nie jest .. to od graczy zalezy czy beda fragowac czy moze jednak poruszac sie razem. Ludzie pisza ze to cos na wzor DayZ i ze wciaga bardziej niz bagno... jaram sie :whistling: Różnie to może być (w finalnej wersji) zależy jak to Ubi poukłada. Na tą chwilę, Dark Zone podzielone jest na strefy zależne od levelu - przy czym w alphie dotyczy to lvl NPCów, gracze mają i tak max lvl cap (osobny dla DZ i osobny dla stref poza) Ale nie trudno sobie wyobrazić sytuację, w której ludzie z lvl 30 będą przychodzić polować na innych do strefy z lvl 10 :-> Na razie NPCów jest w DZ strasznie mało, więc ludzie z nudów polują na wszystko co się rusza. Najczęstsza sytuacja: spotykają się 2 grupki 4 osobowe w extraction zone, ktoś wzywa śmigłowiec, wszyscy się chowają - po czym jak zostaje ostatnie 10 sekund zaczyna się eliminowanie :) niby zabawne, ale w związku z tym ciężko coś z tej strefy wynieść, dużo zależy od szczęścia - fajniej to wygląda na youtube niż jest w rzeczywistości :) Do tego dochodzą sytuacje, w której gdzieś po drodze 4ka spotyka 4kę - ktoś zaczyna strzelać....a tu w trakcie wymiany ognia na plecy wchodzi kolejna 4ka.... (albo 7mka) Ja jestem ciekawy czy będzie jakiś sensowny content PvE, na razie prawie na pewno widać że będzie jakaś fabuła + grindowanie podobne jak w Destiny - ale czy coś jakaś aktywność robieniem w kółko podobnych misji+zbierania+wytwarzania przedmiotów to trudno powiedzieć, praktycznie wszystko w alphie jest zablokowane. Wydaje mi się że w alphie dostępne jest jakieś 1/3 terenu - można poruszać się tylko pieszo (jest fast travel pomiędzy strategicznymi punktami) więc przejście z jednego końca mapy na drugi zajmuje parę minut, ale jeśli to faktycznie 1/3 to w finalnej wersji to może być w sumie mało jeśli główną aktywnością ma być tylko Dark Zone w endgame. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czacha79 900 Napisano 10 Grudzień 2015 Na razie NPCów jest w DZ strasznie mało, więc ludzie z nudów polują na wszystko co się rusza. Najczęstsza sytuacja: spotykają się 2 grupki 4 osobowe w extraction zone, ktoś wzywa śmigłowiec, wszyscy się chowają - po czym jak zostaje ostatnie 10 sekund zaczyna się eliminowanie :) niby zabawne, ale w związku z tym ciężko coś z tej strefy wynieść, dużo zależy od szczęścia - fajniej to wygląda na youtube niż jest w rzeczywistości :) Do tego dochodzą sytuacje, w której gdzieś po drodze 4ka spotyka 4kę - ktoś zaczyna strzelać....a tu w trakcie wymiany ognia na plecy wchodzi kolejna 4ka.... (albo 7mka) Super, czyli klimat DayZ ... nie wiesz czy ktos kogo spotkasz nie nie wsadzi ci kosy w plecy :laugh: .. albo ty jemu :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
haobao_PRO 639 Napisano 10 Grudzień 2015 A na czym polega to "wynoszenie" rzeczy ze strefy ? Jak to działa ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czacha79 900 Napisano 10 Grudzień 2015 (edytowane) Z tego co pamietam - jesli ktos z kolegow dostanie fajniejszy loot ... no to mozesz go killim i zabrac loot :P :laugh: Druzyny "przeciwne" tez mozna pacyfikowac :P Edytowane 10 Grudzień 2015 przez czacha79 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
haobao_PRO 639 Napisano 10 Grudzień 2015 Ale jakoś widać kto ma jaki loot ? i ile tego lootu może jedna osoba zabrać ? Są jakieś limity ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czacha79 900 Napisano 10 Grudzień 2015 A tego nie wiem ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kongiPL 3 Napisano 10 Grudzień 2015 (edytowane) Z tego co pamietam - jesli ktos z kolegow dostanie fajniejszy loot ... no to mozesz go killim i zabrac loot :P :laugh: Druzyny "przeciwne" tez mozna pacyfikowac :P Zbiera się przemioty, XP i chyba walute do plecaka (widać czy inny gracz coś ma zebrane - ale nie widać co i (chyba) ile) - żeby móc tego używać, trzeba iść do extraction zone (są bodajże 4 w całej DZ) i wezwać extraction (śmigłowiec, strzela się flarą) - wszyscy w okolicy dostają informację że ktoś wezwał i ile czasu zostało do przylotu (czas to 90 sekund). Jak śmigłowiec przyleci (extraction zone to takie małe kółko) zrzuca linę do której można przyczepić to co się ma. Póżniej można to odebrać w bazie (jest taki valut) i używać. Jeśli się zginie przed podczepieniem ładunku ktoś inny może go zebrać, ale można się zrespić i jeśli jest się blisko wrócić i ubić gościa i odebrać. Oczywiście można zginąć po drodze do extraction zone i również stracić to co się zebrało :) LvL w DZ jest płynny - tzn XP przybywa za kille i ubywa (chyba za deady). Oczywiście można killować ludzi ze swojego teamu również i nigdy nie wiadomo czy spotkany koleś który pomagał przed chwilą ubijać bandę NPCów za chwilę nie zacznie do nas strzelać :-) Ale jakoś widać kto ma jaki loot ? i ile tego lootu może jedna osoba zabrać ? Są jakieś limity ? Nie widać jaki, widać że ma (lub nie ma) coś - jest limit, 6 sztuk (możliwe że później można rozbudować plecak itp) Nie widać też co komu wypadło (chyba że ktoś się pochwali na chacie) - i chyba (nie jestem pewien) wypada każdemu osobno (z npc'a) lub też wypada tylko temu któremu zaliczyło kill. Edytowane 10 Grudzień 2015 przez kongiPL 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bany® 907 Napisano 10 Grudzień 2015 (edytowane) System pewnie będzie wzbudzać kontrowersje ale mi się podoba Jak mi multi uncharted 4 nie pyknie to się przerzuce na TC TD Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka Edytowane 10 Grudzień 2015 przez bany1987 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
haobao_PRO 639 Napisano 10 Grudzień 2015 Nie widać też co komu wypadło (chyba że ktoś się pochwali na chacie) - i chyba (nie jestem pewien) wypada każdemu osobno (z npc'a) lub też wypada tylko temu któremu zaliczyło kill. A jak komuś coś wypada to można to podebrać czy jest to "osobisty" loot ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kongiPL 3 Napisano 10 Grudzień 2015 A jak komuś coś wypada to można to podebrać czy jest to "osobisty" loot ? Nie potrafię niestety na to pytanie odpowiedzieć. Z NPCami jest albo tak że wypada każdemu coś - albo wypada tylko temu kto zabił/dobił. Jak ubiłem/dobiłem NPC'a i coś wypadło - to goście z mojego teamu podeszli, poszli dalej a przedmiot dalej na mnie czekał, nie wiem czy coś zebrali bo to były randomy i nie miałem z nimi komunikacji. Z innego gracza raczej wypada raz - i wtedy kto pierwszy ten lepszy prawdopodobnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 10 Grudzień 2015 Ja tak do godziny będę, także kto mnie nie ma jeszcze w znajomych to niech doda. Będę się kręcił po mieście :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czacha79 900 Napisano 10 Grudzień 2015 Hype, hype, hype .. koles fajnie opisuje akcje w DarkZone ... ech jakbym se pogral ... https://www.reddit.com/r/thedivision/comments/3w6alf/best_moment_in_a_videogame_ever/ 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Even 14 Napisano 10 Grudzień 2015 (edytowane) Hmm wpszedłem tutaj przez przypadek i troche sie zajarałem tą gierką, pewnie nie da sie w tym momencie zdobyc dostępu do testów? A juz wiem ze tylko XO :<< Edytowane 10 Grudzień 2015 przez Even Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 10 Grudzień 2015 No DarkZone jest świetny, zupełnie inna gra. Wpadasz ze znajomymi i każdy kąt jest niebezpieczny. Staliśmy w 4 na extraction i przyszedł gość i podniósł ręce w górę bo nie chciał spiny. Podpielismy sprzęt i każdy poszedł w swoją stronę. Później zrobiliśmy sobie mały bunkier w alejce i bilismy wszystkich jak leci. Ale w końcu tyle ludzi się zlecialo, że nie daliśmy rady. Ogólnie fajne akcje, ale tak jak mówię, to wszystko jest fajne przez dzień, dwa. Jak nie znajdą pomysłu na ciągły powrót do tej gry to będzie klapa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sLk 1405 Napisano 10 Grudzień 2015 Tak czytam wasze opinie ..... i chyba nie jest najgorzej. Po wstępnym hypie po prezentacji zapał trochę opadł po kolejnych downgradeach i uświadomieniu sobie, że to Ubi. Jednak po waszych wypowiedziach odnoszę wrażenie, że może wyjść całkiem przyzwoity tytuł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Trzebiat 160 Napisano 10 Grudzień 2015 Czekam na betę PS4, ale i tak biorę w ciemno, a po opiniach zapowiada się porządny tytuł. Downgrade graficzny a la Watch Dogs mało mnie obchodzi bo animacje mają dla mnie większe znaczenie, a co jak co w grach Ubi te stoją na najwyższym poziomie. Patricko, pisałeś o grafice ogólnie, a jak na żywo się prezentuje animacja postaci? System osłon chyba w stylu Ghost Recona i Splinter Cella z tym przebieganiem do kolejnej osłony, fajnie. Jestem ciekaw jak jest z zadawanymi obrażeniami w starciach PvE, czy pojedynczy strzał w głowę niezależnie od broni jest śmiertelny czy oparte na cyferkach, i czy da radę się skradać i działać po cichu jak właśnie w SC i GRFS. Jeśli tak to czuję, że dla mnie będzie ekstra. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sLk 1405 Napisano 10 Grudzień 2015 Ja graficznym onanistą raczej nie jestem, ale irytuje mnie oszukiwanie graczy cukierkowymi cgi, żeby potem powiedzieć, sorry ale nie dało się. Co nie zmienia faktu, że dobra gra potrafi się bez większych problemów obronić pomimo gorszej grafy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 10 Grudzień 2015 Jakoś nie mogę się w tym odnaleźć póki co. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czacha79 900 Napisano 11 Grudzień 2015 Troche materiałów z Alphy :laugh: .... linki moga nie dzialac po jakims czasie. Jakosc taka sobie, ale dobre i to ;) As a PC-only player who will be away from home for the rest of the Xbox alpha, I spent a few hours tonight digging up all the leaked photos, videos and webms I could find. Then, I thought: why not share the wealth? So, here you go! Enjoy! Photo gallery of pictures from from /v/: http://imgur.com/a/08p5z 24 min HD video: https://www.youtube.com/watch?v=_X74CxUT4ZA SD reupload of that video for when it inevitably gets taken down: https://mega.nz/#!X5tWjBCR!vRv2OA9TQ4NMNQv-btNOdVaaaMOna_ot5QInzPbYd_g yeezus_h_christ's stream Part 1: https://mega.nz/#!m11yWQ5Z!CWMi-cHukDleWS0bGiPTeinRNhmVRqz-bgWfgXbC2aM And 2: https://mega.nz/#!b1tiwaxJ!w5SeVOdo466yoG-6LzYZl6LhJ0-5fhhNzeBBUpcfJK4 Periscope link to stream part 1: https://www.periscope.tv/SomeGoodFootage/1ypKdVpAMrQJW Stream part 2: https://www.periscope.tv/SomeGoodFootage/1vOxwLrgZkEKB Webm of the map: https://mega.nz/#!aklSSLBJ!v77I71Im784cGol9CIEbe3zoeWAHybXt5ZRhBDiqyW0 Webm of the base: https://mega.nz/#!qk0jAKII!dBpgkp57-KzUaIPdJX8b4WKAeQct0cE7mHjlrXEo8hk Video run through of the base: https://mega.nz/#!Phc1SQSR!nRpQnnAYnmcj4NJhXA6Qvpp9i8hCIHvFgbqloctfTk8 Video of an 'Echo': https://mega.nz/#!m1VFHDRZ!cnwdtxpY6wpvEEA5mTdPawNxFX8MeM2XPn6oG4XpIKM Video of attack to secure the base, base run through and talking with vendors (no sound): https://mega.nz/#!qoFkiaCI!9yNJKAtbUxlsS0nKfdSEy8PPlzatu3PHcmH9Sly4ZlI Video of a fight at the Madison field hospital: https://mega.nz/#!PpMEhYzT!T4poOd-aSdW9Bo4ECgAauggmaPQ5P1f0y2DcykEXT0s A photo of what happens when you're not careful about breaking the NDA: https://i.imgur.com/zKX6xk2.png 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kosciarz 504 Napisano 11 Grudzień 2015 (edytowane) No my pogralismy troche w alphe. Troche porzadzilismy w Dark zone.Poszliszmy we 4 i zaczelismy zabijac ludzi (no w koncu area pvp zobowiazuje nie?) Nieminelo duzo czasu jak caly serwer, no wszyscy ludzie ktorzy byli aktualnie w dark zone, zaczeli na nas polowac. Jak sie zabije kogos w dark zone to dostajemy status Rogue. Jak dalej zabijamy "gra" wyznacza za nasze glowy nagrode, wiec mozecie sobie to wyobrazic;p Bylismy w slepiej uliczce, wiec chwile sie bronilismy, w gruncie rzeczy zaczelismy padac chyba dlatego ze zaczelo konczyc nam sie ammo...;p Tyle ludzi chcialo nas zabic, ze w pewnym momencie zaczelo to wygladac jak coop na 4 osoby i "HORDE MODE" ;] (boskie) :) Nie wiem jak bedzie z ta gra, po "ograniu"alphy to dalej zagadka, bo tak naprawde w tej alphie jest malo do roboty. Aczkolwiek aspekt pvp OMG bedzie MNOSTWO zabawy=] Edytowane 11 Grudzień 2015 przez kosciarz 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czacha79 900 Napisano 11 Grudzień 2015 (edytowane) Piękne.. przypomnia mi sie latanie z PK w Lineage (player kill - po zabiciu gracza ktory nie oddal hita naliczana jest karma.. im wieksza karma tym wieksza szansa ze przy smierci stracisz swoj ekwipunek), gdy w poscig za toba ruszalo kilkadziesiat osob :laugh: :laugh: :laugh: Edytowane 11 Grudzień 2015 przez czacha79 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kongiPL 3 Napisano 11 Grudzień 2015 No my pogralismy troche w alphe. Troche porzadzilismy w Dark zone. Poszliszmy we 4 i zaczelismy zabijac ludzi (no w koncu area pvp zobowiazuje nie?) Na oficjalnym 4um, ludzie się kłócą - ale ktoś to słusznie wytłumaczył, że DZ to nie jest strefa PVP, tylko strefa PVE z możliwością strzelania do innych graczy. Ubi podało że 1 (czy też 2giego) dnia tylko 11% graczy zdecydowało się strzelać do innych (Rouge status) - co w sumie jest trochę dziwne, bo ja mam wrażenie że ta liczba jest bliżej 50% :) Dużo ludzi na tym 4um twierdzi też, że jest (w DZ) na tyle mało mobków i spawnują się w tak dużych odstępach czasu że ludzie z nudów zabijają innych, często ktoś opisuje jak został zabity jak nic przy sobie nie miał. Jak się zginie jako Rouge to strasznie XP z lvl zabiera - opłaca się za to polować na ludzi z Rouge status. Teraz w DZ i tak jedyną chyba sensowną rzeczą jaką można zdobyć to lock pick'i, ew jak ktoś dozbiera walutę DZ to u vendora w Safe Room można kupić lepszą pukawkę. Ubi podało też że rekordzista skilował coś 350 graczy (wow) a inny rekordzista extractował 260 przedmiotów (wow) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach