FreshPrince 25 Napisano 19 Grudzień 2014 Operacja przebiegła bardzo sprawnie i bez problemów :)Wszystko zajęło około 30 min włącznie z rozłożeniem dysku przenośnego :) Teraz od nowa zapycham dysk :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
INO1 101 Napisano 19 Grudzień 2014 (edytowane) a tak z ciekawości jeśli ktoś wrzucał te 2TB to ile rzeczywiście mają w GB u Mnie przy HGST 1,5TB jest 1313GB 1.77 TB Edytowane 19 Grudzień 2014 przez INO1 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemi06 3 Napisano 19 Grudzień 2014 Takie pytanie o SSD mam. Czy warto ładować do PS4? Np w GTA zapieprzając przez miasto czuję, że gra zwalnia zastanawia mnie czy to nie wina właśnie dysku? Zmiana na SSD jak wspomniał wyżej kolega SephiroT poprawi jedynie ładowanie map/gier czy takie spowolnienia też zniweluje. Kurdę pluję sobie w brodę, bo wczoraj sprzedałem SSD 128gb nówkę a mogłem sobie w do PS4 wrzucić, kurdę nie pomyślałem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
redlumek 41 Napisano 19 Grudzień 2014 128 GB w ps4 to już masakra - będziesz tylko w jedną grę grał na raz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemi06 3 Napisano 19 Grudzień 2014 128 GB w ps4 to już masakra - będziesz tylko w jedną grę grał na raz? 3 gry spokojnie się zmieszczą, a nie zamierzam kupować wydań cyfrowych, sam fakt, że chciałem włożyć 128gb nie oznacza, że nie miałbym w planach 256Gb. Ale czy warto, bo jeśli tylko loadingi się skrócą to wolę coś SSHD wrzucić np. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adrian1990004 35 Napisano 19 Grudzień 2014 Co sądzicie o tym dysku:http://allegro.pl/dysk-twardy-seagate-samsung-sshd-1tb-8gb-ssd-i4873041080.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
INO1 101 Napisano 19 Grudzień 2014 3 gry spokojnie się zmieszczą, a nie zamierzam kupować wydań cyfrowych... Z tym że kupując wersje pudełkowe PS4 zainstaluje ich CAŁĄ zawartość na dysku - czyli jest inaczej niż na PS3... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemi06 3 Napisano 19 Grudzień 2014 Z tym że kupując wersje pudełkowe PS4 zainstaluje ich CAŁĄ zawartość na dysku - czyli jest inaczej niż na PS3... Np teraz mam TLOU 50gb(cyfrowa), GTA V 50gb(pudełko), Destiny 12Gb(cyfr), FF XIV 12gb(cyfr), pudełkowe zajmują jeszcze więcej? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
INO1 101 Napisano 19 Grudzień 2014 Na PS3 jest tak, że gra instaluje na dysk pliki niezbędne do działania a resztę doczytuje z płyty w trakcie grania ale bez instalacji na dysk. Na PS4 gra instaluje się w 100% z płyty na dysk dla szybszego i płynnego działania ale za to co jakiś czas jest sprawdzana obecność płyty w napędzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konstant 31 Napisano 20 Grudzień 2014 Na PS4 gra instaluje się w 100% z płyty na dysk dla szybszego i płynnego działania ale za to co jakiś czas jest sprawdzana obecność płyty w napędzie. Pierwsze słyszę. Może ktoś to potwierdzić/zaprzeczyć ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarkShadowPL 306 Napisano 20 Grudzień 2014 A Wojtek Google wyjechał? Na tapczanie leży leń! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
m0rph 3307 Napisano 20 Grudzień 2014 Pierwsze słyszę. Może ktoś to potwierdzić/zaprzeczyć ? Uwaga - potwierdzam. btw SSD poprawia takze szybkosc wczytywania sie tekstur - im wieksze tym mniejszy popping. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konstant 31 Napisano 20 Grudzień 2014 (edytowane) A Wojtek Google wyjechał? Na tapczanie leży leń! Google kłamie. A tak na serio to po prostu nie wiedziałem - byłem pewny, że coś z płyty cały czas się doczytuje, skoro napęd napierdziela. Dzięki za wyjaśnienie. Edytowane 20 Grudzień 2014 przez konstant 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 20 Grudzień 2014 Google kłamie.Jak masz nabijać sobie głupio posty to nie pisz wcale.A propos instalacji całej zawartości płyty to wiadomo było długo przed premierą jak to będzie wyglądać. Niezły shitstorm się wtedy rozpoczął ...ale trzeba było to przełknąć i kupić większy dysk. W każdym razie nie ważne czy masz grę cyfrową czy z płyty - cała leci na dysk. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vibez 5 Napisano 21 Grudzień 2014 Witam, najwieksza pojemnosc w tej chwili to 2 TB do ps4? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vibez 5 Napisano 21 Grudzień 2014 http://www.morele.net/dysk-twardy-toshiba-2-5-1tb-serial-sata-ii-5400rpm-8mb-cache-9-5-mm-mq01abd100-475180/ taki dysk podejdzie? nie wiem jak i ile na glebokosc i szerokosc jest w ps4;/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rockyzib 4 Napisano 21 Grudzień 2014 IMO lepszy jest http://www.morele.net/dysk-twardy-hitachi-hitachi-travelstar-1000gb-2-5-7200rpm-sata-iii-32mb-rv-czujnik-wibracji-0j22423-556010/. Opinie znajdziesz w tym temacie. Ja jestem zadowolony. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cykor 129 Napisano 21 Grudzień 2014 IMO lepszy jest http://www.morele.net/dysk-twardy-hitachi-hitachi-travelstar-1000gb-2-5-7200rpm-sata-iii-32mb-rv-czujnik-wibracji-0j22423-556010/. Opinie znajdziesz w tym temacie. Ja jestem zadowolony. Tani cos ten dysk, moze sie skuszę :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 21 Grudzień 2014 Rok temu był 100zł droższy. Nie narzekam :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Don_Maccarone 0 Napisano 24 Grudzień 2014 (edytowane) Miał ktoś tez problem z mega "osadzonymi" śrubkami trzymajacymi dysk? 3 chłopów się siłuje i nie ma opcji tego odkręcić, każda z czterech śrubek tak cholernie mocno siedzi, że nawet zadna nie drgnela....E: W ruch poszły kombinerki i ruszyły ;) Edytowane 24 Grudzień 2014 przez Don_Maccarone Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wszebor 610 Napisano 28 Grudzień 2014 (edytowane) Co robicie z dyskami które Wam zostały z konsoli? Zostawiacie, sprzedajecie? Ja stary wsadziłem do obudowy która mi została http://www.euro.com.pl/dyski-twarde-zewnetrzne/seagate-expansion-usb-3-0-stbx2000401.bhtml#opis i używam jako zewnętrzny dysk Edytowane 28 Grudzień 2014 przez Wszebor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 28 Grudzień 2014 Mój siedzi w PS3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szpieg997 2 Napisano 29 Grudzień 2014 Dobra pytanie mam takie. Chciałbym zmienić swój dysk na 2 TB. Jaki najlepiej polecacie? Wszebor używasz tego dysku? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yogurt2006 65 Napisano 6 Styczeń 2015 http://www.entertainmentbuddha.com/nyko-unveils-data-bank-and-type-pad-for-ps4-light-grip-and-mini-charge-dock-for-xbox-one/ Wygląda ochydnie ale będzie więcej możliwości. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patrykos 21 Napisano 8 Styczeń 2015 (edytowane) Ja mam ogólnie takie pytanie co do zmiany dysku dokładnie chodzi o dane na konsoli. Na PS3 jak zmieniałem to musiałem na każdym użytkowniku dezaktywować jakieś ustawienia potem kopiować dane na dysk i już na nowym dysku znowu aktywować te dane żeby gry z poszczególnych kont działały. Czy ja takie operację muszę także przepowadzać na PS4 jeśli mam kilka kont i na różnych kontach mam gry? Czy wystarczy skopiować dane na nowy dysk i cacy? Edytowane 8 Styczeń 2015 przez Patrykos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach