Skocz do zawartości
crash5

Battlefield 4

Rekomendowane odpowiedzi

Wmawiaj sobie dalej. Słaby jesteś i tyle :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To był hardcore i strzelałeś do swoich, dlatego takie wysokie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kakaroto jesteś pewien, że aby na pewno wina nie leży po Twojej stronie/dostawcy? konsola przewodowo czy bezprzeowodowo podpięta?

Ja naprawdę dużo gram w BF'a i serio takich problemów nie mam. 

Może to kwestia serwera który wybierasz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grałem na dwoch różnych serwerach i na obydwu to samo. może miałem pecha. Cały czas gram cały czas na wifi i wczesniej tak nie miałem. Jutro jeszcze raz przetestuje i dam znać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Czasami nie da sie grac to prawda,i to z winy arabow lub innych lagerow,bo watpie ze serwerow.Latwo to sprawdzic ja np sprawdzam polaczenie w konsoli jak mam wszystko ok to jeszcze wlaczam inna gre zeby sprawdzic i co?Wchodze do bf i jedynie tam sa lagi....albo te kwadraciki i rwie albo nawet jak mam wszystko ok nic sie nie swieci to tez lagi,juz nie wspomne jak cala gimbaza sie zleci na weekend to nie idzie grac laguje na maxa.Ogolnie staram sie nie grac  w wekkend.

Dzisiaj weekend z xp wiec moze chwile zagram wie ktos od kiedy bo musze moj marny lvl podbic:)

Edytowane przez Pirat_x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pirat daj psn id lepiej :D

od 18:30 bodajze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj zauważyłem że mój serwer ma 45 Hz Tickrate i ciekawi mnie czy wszystkie teraz tak mają?Niedawno przeczytałem że niby do 32 graczy a u mnie jest 44.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Wczoraj zauważyłem że mój serwer ma 45 Hz Tickrate i ciekawi mnie czy wszystkie teraz tak mają?Niedawno przeczytałem że niby do 32 graczy a u mnie jest 44.

a wytłumacz laikowi jak to się przekłada i na co poza estetycznymi doznaniami dla oka  ;)

Edytowane przez KrisPora_PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem zwolennikiem teorii,mówiącej że to nie ma znaczenia.Moje pytanie spowodowane jest ciekawością,ponieważ zachodzi tutaj istotna niekonsekwencja w tym co twórcy mówią a robią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tickrate to częstotliwość odświeżania serwera, więc "estetycznych doznań dla oka" wiele z tego mieć nie będziesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Czasami nie da sie grac to prawda,i to z winy arabow lub innych lagerow,bo watpie ze serwerow.Latwo to sprawdzic ja np sprawdzam polaczenie w konsoli jak mam wszystko ok to jeszcze wlaczam inna gre zeby sprawdzic i co?Wchodze do bf i jedynie tam sa lagi....albo te kwadraciki i rwie albo nawet jak mam wszystko ok nic sie nie swieci to tez lagi,juz nie wspomne jak cala gimbaza sie zleci na weekend to nie idzie grac laguje na maxa.Ogolnie staram sie nie grac  w wekkend.

Dzisiaj weekend z xp wiec moze chwile zagram wie ktos od kiedy bo musze moj marny lvl podbic:)

Jeśli Ciebie rwie, to nie jesteś lepszy od arabów. Mnie nigdy nie "rwało". Aktualne pingi podczas gry 20-70 ms. Ale racją jest że im gorsze połączenie mają inni gracze na serwerze, tym gorzej się gra nam samym. Ja wtedy właśnie mam tą górną granice pingu 60. I wiem, że na serwerze są laguski.

Edytowane przez Naruto_Uzumaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tickrate to częstotliwość odświeżania serwera, więc "estetycznych doznań dla oka" wiele z tego mieć nie będziesz.

dlatego pytam, więc domniemam, że  ma wpływ na jakość gry?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie ja jeszcze pomęczę z tym wspomaganiem celowania. Uparłem się ze się w końcu nauczę grać na padzie. I teraz szybciej nauczę się z włączonym autocelowaniem czy wyłączonym. Chwilowo mecze battelfronta i tam rownież zamykam tabele punktowa :(

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze wspomaganiem i tak większość gra... więc sam sobie odp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK. To jakby się wyjaśniło. Najgorsze jest to ze jak tylko zobaczę przeciwnika to mój kciuk wykonuje tak dziwne manewry ze często po prostu się odwracam - żałosne wiem. Druga rzecz już pare razy się sam złapałem ze zamiast strzelać to się chowam jak debil. No nic może kiedyś mi się uda. Oglądałem wczoraj stream jednego z użytkowników to nie mogłem uwierzyć ze on nie meczy tej gry na myszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

dlatego pytam, więc domniemam, że  ma wpływ na jakość gry?

Teoretycznie tak. Większa częstotliwość odświeżania oznacza mniejsze opóźnienia jeśli chodzi o rejestrację trafień czy pozycje graczy. Niestety, dodając lagi, pingi i różne połączenia, tickrate ma raczej mało zauważalny efekt.

Edytowane przez danken000
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pogralem dzisiaj chwile i w porownaniu do ostatniej sesji jest duzo lepiej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wreszcie grałeś trzeźwy :)

Dziś trochę pograłem na tdmie ze znajomymi , sajga robi dobry troling. Bumbum i trup.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

nvm

Edytowane przez nenesior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam pytanie czy premium battlefielda można podzielić na dwóch jak zwykła grę czy będzie działać tylko na podstawowym koncie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będzie działać na dwóch

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK. To jakby się wyjaśniło. Najgorsze jest to ze jak tylko zobaczę przeciwnika to mój kciuk wykonuje tak dziwne manewry ze często po prostu się odwracam - żałosne wiem. Druga rzecz już pare razy się sam złapałem ze zamiast strzelać to się chowam jak debil. No nic może kiedyś mi się uda. Oglądałem wczoraj stream jednego z użytkowników to nie mogłem uwierzyć ze on nie meczy tej gry na myszy.

To poprostu kwestia wprawy. Mnie przestawienie sie z M+K na pada zajeło 2-3 tygodnie a nabranie wprawy, żeby nie robić takich manewrów jak ty to z kolejny miesiąc czasy. Teraz gram na padzie już z 4 lata i jest to mega wygodne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi