Skocz do zawartości
crash5

Battlefield 4

Rekomendowane odpowiedzi

to chyba normalne ze to ma dzialac ja wpisujac kod na nawalnice na ps3 kod ktory jest przypisany do konta nie do konsoli nie widze mozliwosci ze mi to nie pojdzie na ps4 :O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 19.12.2013 o 16:01, jajnica napisał:

to chyba normalne ze to ma dzialac ja wpisujac kod na nawalnice na ps3 kod ktory jest przypisany do konta nie do konsoli nie widze mozliwosci ze mi to nie pojdzie na ps4 :ohmy:

Czyli co było już tak w przeszłości (bądź masz jakieś grypsy zza krat że będzie w przyszłości) czy jest to poprostu normalne bo............. normalne i już? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 19.12.2013 o 15:40, wojcik_dan napisał:

No to może dlatego , że Bf premium 4 przechodzi z systemu na system to dlaczego nie miałby przejść jeden dodatek? Tym bardziej, że kod wpisywałem z poziomu Ps4 i normalnie mi go przyjęło bez informacji, że będzie działać tylko na Ps3. I ostatni powód. Na Ps4 w zakładce Co nowego widnieje BEZPŁATNIE a po wejściu do Psn jest już cena. Można przypuszczać, że powinien działać tylko może coś im się porąbało.

Porąbało im się. Nie mam premium ani jeszcze nie wpisywałem swojego kodu na DLC, a mi pokazuje Chińską Nawałnice na pulpicie za free. Od kiedy mam grę to tylko to widzę :P

Dopiero po wejściu do sklepu jest cena wyświetlana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie możecie wklepać kodu na PS3 a potem po prostu pobrać na PS4 ? Jedno i to samo PS Store a to jest przypisane do konta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niby jedno i to samo Ps store ale na Ps4 sklep jest przecież okrojny tylko do pozycji na Ps4 więc teoretycznie wpisując w nim kod z nnawałnicy który został przyjęty można pomyśleć, że powinien działać na Ps4 bo nie było żadnej informacji o tym że to dodatek na Ps3 czy na Ps4.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiające jest jednak to że są osoby które uważają że dodatek nie ma prawa przejść z ps3 na ps4 bo to by było za dobre itd. W takim razie dlaczego w usługach PSN na ps4 mam jasno napisane "China risign (pre-order)" kiedy kod wpisywałem na PS3? jeśli było by faktycznie tak że sie to DLC NIE należy to dlaczego taka informacja sie znajduje w usługach PSN na PS4?? kolejna sprawa nigdzie nie ma napisane że kod nie przechodzi a dodatkowo wpisując kod na PS4 nie ma żadnej informacji o tym że to nie zgodna wersja gry, a jedynie (Dziękujemy Twój kod został przyjęty) a później okazuje się kup 63zł WTF?? Przecież to istne wprowadzanie w bład człowieka.

Edytowane przez Cholewa152
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie na karteczce z kodem chińskiej nawałnicy pojawia się w bodajże dwóch miejscach słowo klucz- ps3, także założyłem(jak dotąd słusznie), że jest to dodatek tylko do ps3. Na tym się stąnąłem. Nic więcej nie zakładałem, bo słabo wierzę w darmowe dodatki z jednej, starej platformy działające na zupełnie nowej od firmy(EA) która co roku, jak jeden mąż wypuszcza nową fife i najprawdopodobniej co 2 lata nowego battlefielda.PS Tekst, że ,,nie ma nigdzie napisane że nie będzie działało czy coś" niszczy moją psychikę już drugi raz dzisiaj. Czy jak nie ma nigdzie napisane, żeby nie skadać na bańkę z mostu na beton to też skaczecie?Albo nie wrzucać konsoli do wanny, włączonej najlepiej do prądu, to co bierki elektryczne pod wodą robicie czy co?Gdzie wyście się uchowali?

Edytowane przez Niciej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość cykor

Panowie proszę o spokój. Pomyślcie logicznie: skoro na ps4 logujemy sie tym samym koncie co na ps4 i przechodzą nam trofea to dlaczego nie przechodzily by takze uslugi ? Uslugi ? Tak uslugi poniewaz chinska nawalnica z pre ordera jest uslugą( dowod nizej) i przejdzie nam z ps3 na ps4 tak samo jak abonament ps plus ktory tez jest usługą

Proste ?

Sent from my GT-I9100

post-54632-1387475672,0253_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytajcie sobie regulamin promocji na kodzie od chinskiej nawałnicy i główcie się tym co jest tam napisane, szczególnie w miejscu gdzie jest napisane o łączeniu z rabatami i innymi. Może tam być moim zdaniem odpowiedź na ten problem kodów. Chciałem wrzucić skan na gotowo ale nie chce wejść

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

There are two conditions of getting the China Risings Expansion.
1-Customers should have pre-ordered Battlefield 4 for their Next Gen Console at full retail price.
OR
2- Customers should have purchased Battlefield 4 Premium for either their Gen 3 or Gen 4 Console. Amen w temacie. Regulamin trzeba znać! całość tutaj http://answers.ea.com/t5/Battlefield-4/PS3-to-PS4-China-Rising-Code-EA-says-sorry-your-out-of-luck/td-p/2027409

Edytowane przez Niciej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 19.12.2013 o 18:47, Niciej napisał:

There are two conditions of getting the China Risings Expansion.

1-Customers should have pre-ordered Battlefield 4 for their Next Gen Console at full retail price.

OR

2- Customers should have purchased Battlefield 4 Premium for either their Gen 3 or Gen 4 Console. Amen w temacie. Regulamin trzeba znać! całość tutaj http://answers.ea.com/t5/Battlefield-4/PS3-to-PS4-China-Rising-Code-EA-says-sorry-your-out-of-luck/td-p/2027409

Też to już czytałem. Co nie zmienia faktu, że pomoc EA odpowiedziała "na chwilę obecną nic nie wiemy".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie wasz problem to małe piwo ;) Ja kupiłem premke i krzyczy mi, żeby kupić ...

// Już rozwiązałem problem

Edytowane przez Dkrecik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydawalo to sie logiczne, ale EA swoje, moze jaksie przetoczy fala hejtu przez Internet, to rozwiążą ta sprawę by obie strony byly zadowolone. Nacilem sie trochę na warfighterze, multi bylo swietne tylko EA wycofala sie z supportu, teraz nacieli mnie na niedokończonym Bfie, do tego naciagneli na CR, gdybym wiedzial, ze dlc nie przejdzie, ze gra jest tak zbugowana, to bym nie bral na premiere, przynajmniej nie na ta platformę. Wcześniej myslalem nad zakupem tego dlc z metro, ale teraz mi przeszlo i nie kupie juz żadnej nowej gry od ea, tak by oni na tym zarobili.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cztery razy próbowałem zabić typa defibrylatorem i nie mogę;/ stałem ,klęczałem i nawet kładłem się obok typa i nic .Kur... mać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierdolnij go w glowe, na maxa naladowanym, powinno sie udac. Tak zabilem kolesia na ps3, na ps4 nie powinno sie niczym roznic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wbilem kod w psstore, pobralem dodatek ktory ku mojemu zaskoczeniu zajmowal 1mb no i po odpaleniu gry widze ekran poczatkowy (opady atmosferyczne, w tle zamazane wiezowce) no i nic pozatym, w prawym gornym ragu pulsuja te kreseczki jakby sie cos ladowalo. Pytanie: gra sie updateuje czy jakas zwiecha? Mial ktos podobnie?

Juz wszystko ok, zamknalem aplikacje i uruchomilem ponownie i wyskoczyl mi komunikat: ODBLOKOWANO ZAWARTOSC i potem ze zawartosc bedzie do pobrania w grudniu z poziomu sklepu. wszedlem do sklepu i pobieram. idzie szybciutko 35min

Edytowane przez bany1987

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne-grałem kilka dni temu kampanię a dzisiaj po odpaleniu okazuje się,że muszę zaczynać od nowa :shok: ,co jest do k....

Wszystko co do tej pory odblokowałem poszło w las????!!!!

Uwielbiam tą grę,ale takie numery to...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 20.12.2013 o 13:04, zyggi napisał:

hmm na PS4 też zaczęło wywalać save'y?

Tak, miałem ukończonych 5 misji i wy... ;) 3 raz nie zamierzam zaczynać kampanii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi