Skocz do zawartości
pablos_83

Uncharted 4: A Thief's End

Rekomendowane odpowiedzi

Troy Baker jako ...

EnAed7d.jpg

iego4JlgdG1lY.png

Edytowane przez Malibu19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biorąc pod uwagę że gra jest w fazie alfa, a jakość streamu nie była najlepsza to trzeba przyznać że gra wygląda świetnie. Nie mogę się doczekać aż wrzucą to w dobrej jakości na gamersyde. Sam gameplay to w zasadzie trochę odświeżony pomysł z u2-u3. Dla mnie to plus bo grzebanie w tej sprawdzanej formule mogłoby się nie udać. Do tego mam wrażenie że celowo został wybrany taki fragment żeby pokazać jak gra prezentuje się od strony wizualnej, jednocześnie nie zdradzając za dużo ze zmian w gameplayu. Może też się okazać że ich nie ma, ale znając ND jestem przekonany że w trakcie grania wielokrotnie osramy się z wrażenia. Spokojnie to tylko 10-cio minutowy wycinek wielkiej przygody.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat ten błąd gdzie drake spada i się posypała gra do mnie przemawia. Przynajmniej wiem ze to co zobaczyłem to faktyczna gra a nie głupoty typu Ubisoft gdzie widzimy piękne trailery a później downgrade -10 i po uruchomieniu gry masz ochotę kupę zrobić na telewizor. Coś mi się wydaje ze jak pecetowcy zobaczyli tego draka i mdlenie ludzi nad grafiką to musieli mieć niezły ubaw. Podniecenie to ja miałem jak pierwszy raz zobaczyłem gameplay uncharted 2 ten z helikopterem i rozpie..sie domem do dziś to pamiętam wręcz nie mogłem uwierzyć że to może być prawdziwe a było a tutaj na razie trza czekać co więcej pokarzą bo to było dobre ale tylko dobre. Chyba jest już przesyt i człowiek by chciał nowego IP choć draka się łyknie jak każdego ale panowie ten materiał na prawdę nie porwał. To widać jak na dłoni że to stary silnik z dopałkami które można zastosować na ps4 tej bestii którą coraz częściej omijają 60 klatki na sekundę gdzie to miał być standard. No ale mamy zastępczy kit w postaci "cinematic experiance" czy jak to się tam nazywało. Grunt że mają humor chłopaki wciskając nam te głupoty tylko kto w to uwierzy.

Edytowane przez vincent
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@zyga101

Już jest: http://www.gamersyde.com/download_uncharted_4_a_thief_s_end_psx_gameplay_demo-33743_en.html

Zauważyliście, że karabin ma pasek do zarzucenia na ramię i jak Drake ma karabin na plecach to on faktycznie się sensownie tam trzyma i jest nawet animacja jak schyla głowę i ręką łapie ten pasek podczas zdejmowania broni z pleców? Miło zobaczyć takie detale. W zdecydowanej chyba większości gier broń zarzucona na plecy trzyma się tam na niewidzialnym rzepie. Na szybko przypominam sobie dwie gry, które nie poszły na taką łatwiznę - Max Payne 3 i Ghost Recon Future Soldier (broń na plecach ale przyczepiana na magnes).

Jakość grafiki jest wystarczająco dobra, dla mnie i tak większe znaczenie (pomijając grywalność) w kwestii graficznej mają animacje niż jakość tekstur. A po The Last of Us w 60 kl/s wolałbym te 60 fps kosztem jakości cieni i innych efektów graficznych. Fajnie by było jakby dali wybór 60 kl/s lub 30 z lepszej jakości efektami graficznymi tak jak w TLOU.

Edytowane przez Trzebiat
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciesze się ze wszyszcy sa sceptycznie nastawieni do tej gry. Nie ma hypeu. Fajnie. Ale ja za prawdę powiadam wam ze ta gra to będzie killer nextgenowy. Wyznaczy standard jak gry powinny wyglądać i działać. Nie zapominajmy jak uncharted Drake fortune na ps3 wygladalo a jak czesc trzecia. Naprawdę gameplay robi wrażenie. Widzieliscie tak wyglądającą gre na ps4 do tej pory? Nie bo tylko naughty dog robi to z pasją. Ta gra juz jest skazana na sukces. Juz sie boje jak będzie wygladac gra ND za 2 lata w nastepnej produkcji. Sokow napewno nie wycisna przy U4. Tylko przy następnej części lub innej gry jak w przypadku starej generacji:-D Trzymam kciuki i czekam jeszcze na oficjalne info trylogii :-D

• Like 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@UP 

Teraz to takie trendy krytykować wszystko jak leci :) zwłaszcza, kiedy się jeszcze nie grało :D

Cóż. Ja podobnie jak Ty twierdzę, że ta gra to będzie killer. 

ND póki co jeszcze nie zawiodło. 

Zaraz wypatrzą na tym trailerze spadki FPS się zacznie :) 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie chciałbym położyć nacisk na to że jest jeszcze pewnie z rok do premiery tej gry. Przypomnijcie sobie jak wyładniał killzone shadowfal od konferencji zapowiadającej PS4 do finalnej wersji, to samo z driveclubem, pierwsza prezentacja DC nie zrobiła na mnie żadnego wrażenie, a finalnie dostaliśmy chyba najlepiej wyglądającą obecnie grę na PS4 (IMHO). Rok to szmat czasu, jest pięknie, a może być tylko lepiej i biorąc pod uwagę że to ND to jestem pewien że tak będzie.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to będzie prawdziwa next-genowa produkcja, wygląda obłędnie, gameplay też wygląda wspaniale. Żaden malkontent mnie nie przekona. Typowe biadolenie made in Poland.

Produkcja będzie super jak wszystko od Naughty Dog.

• Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak już wszyscy wspominali - to samo w nowej (oczywiście fantastycznej) oprawie. Niestety - dla mnie U3 już się przejadł. Pamiętam, jak w serii Uncharted podobały mi się strzelaniny - zwłaszcza na wyższych poziomach trudności. Potem zagrałem w MaxPayne3 i gdy później odpaliłem U3 to poczułem... jak bardzo drętwa jest wymiana ognia w serii Uncharted.

Ktoś już pisał - brak tego WoW! Jakiegoś ficzera, którym odświeżyliby trochę serię. Ja praktycznie żadnych wartych uwagi nowości nie zauważyłem. Hak/Harpun jest, ale to trochę za mało. Jedynie co mnie zaintrygowało po zobaczeniu gameplayu to... design lokacji. Miałem wrażenie, że ta lokacja była bardziej dużą areną, niż korytarzem z tzw. killroomem. Fajniy, jakby dali w U4 trochę więcej swobody - zwłaszcze gdy skradanie się i strzelaniny tak płynnie się przeplatają.

ND ma jeszcze sporo czasu i pewnie jeszcze nas zaskoczą. Póki co dla mnie nic specjalnego nie pokazali.

Edytowane przez winiasz
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi sie podoba, graficznie moze i nie robi wrazenia bo z grubsza wyglada jak UC2/3 tylko w FullHD, ale to wystarczy az nadto, co robi natomiast wrazenie to rozmach mapy, nie zdziwie sie jak nie bedzie zadnych loadingow tylko dostepna bedzie cala wyspa. Dzwieki tez na plus, w koncu slychac ze bron ma moc. Tak samo sterowanie - pierwszy UC gdzie nawet sam deweloper nie meczy sie z celowaniem, wszystko jest plynne tak jak powinno byc. No i najlepsze co pokazal trailer czyli roznorodnosc w gameplay'u, bo tu seria kulala najbardziej i wialo nuda na kilometr, a tu prosze bardzo mile zaskoczenie.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja oceniam tą grę nieco z boku bo nie jestem wielkim fanem serii (choć przeszedłem wszystkie części i uważam je za dobre )

Dużo pisało się o tym że U4 pokaże prawdziwą moc ps4, 1080p 60 fps i w ogóle grafa powali na kolana .

Ja tu nic takiego nie widzę, i porównując do tego jak na swoje czasy prezentowało się U2 wygląda to na dziś słabiej wg mnie .

A że gra odniesie sukces ? odniesie, unity w 20 klatkach się sprzedało na kanwie marki/hype'u/marketingowej bajery to i U4 się sprzeda( i chyba każda jedna gra z metką ND )

Ale czy to jest kiler ? system seler ?

Dla mnie nie, choć pewnie tak będzie dla wielu osób,ale to nie za sprawą oprawy a przystępności tytułu .

Tak więc bez spiny, niech pokażą jakiś ciekawszy gameplay bo ten do mnie nie przemawia .

• Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko fajnie, lecz wyczuwam downgrade:

original.jpg

I wtedy będzie płacz ;P 

A tak na poważnie, to nie ma co oczekiwać grafiki jak na high endowym PC z 2 titanami w SLI. Gra na twitchu prezentowała się bardzo ładnie, pobieram wideo w FHD i obadam na TV jeszcze raz ;) 
Ciekaw jestem tylko jak sprawa z rozdziałką i FPS. Jeśli chodzi o rozdzielczość to wydaje mi się, że 1080p utrzymają, gorzej będzie ze stałymi 60 FPS. 
Ale i tak jestem pewny, że ekipa z ND zaoferuje nam kawał dobrego kodu, miejmy nadzieję już w następnym roku ;)

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pobiore wideo to ocenie.

Rozumiem sceptykow - rozumiem, ze ktos mogl oczekiwac walniecia tak silnego ze bedzie lezal na deskach a go nie bylo.

Przyznam sie bez bicia ogralem tylko cz3 choc byc moze siegne chociaz po 2ke ktora  wielu graczy ktorzy ograli calosc trylogi ocenialo wyzej.

Krotkie podsumowanie tego co widzialem (a filmik w fHD zassysam) - to jest Uncharted - i ogladalo sie to dosc milo choc patrzenie to nie to samo co granie inaczej sie to odbiera i li tylko patrzac na gameplay nie raz podejmowalem bledne dezycje czy to o zakupie czy tez o nie kupieniu danego tytulu.

Ja nie mam jakis mega oczekiwan - plynnosc i full hd oraz przygoda. I moze dlatego jestem nastawiony pozytywnie do tej produkcji (absolutnie nie wsiadam do hype train) ale tez nie mam sie do czego przyczepic.

To moze byc gra ktora bedzie kolejna motywacja do przesiadki na current gen. Ale do premiery daleko wiec podchodze na spokojnie acz jak wspominalem z pozytywnym nastawieniem.

Gre pewnie i tak kupie jakis czas po premierze bo nie zwyklem brac gier na premiere - ot taki ze mnie niewdzieczny gracz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sony juz potwierdzilo ze gra chodzi w 30FPS:

Although we are still in the pre-alpha stage of development, everything you see in the video is in-game and in real-time running at 1080p and a stable 30hz. It’s looking pretty spectacular already and we still have quite some time to optimize and refine our technology to make this the best looking and playing Uncharted game to date.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Preorder zamawiam. Czekam. Ufam ND. Grają w otwarte karty co cenie. Pokazują co mamy na talerzu i z czym to się je. Nie obiecują gówna na choince jak to robi ubisoft czy inne studia. Gra i tak najbardziej oczekiwana 2015. Gorzej nie będzie niz to co nam pokazali. Czego jeszcze chcecie? Wiecej ptakuff, przehodniufff? :-D

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chocbym nie wiem jak się napalił na daną grę to nie wiem czy jeszcze kiedykolwiek preorder zamówię ;d Choc @sakosusz masz rację zapewne, o ND możemy byc raczej spokojni. Mimo wszystko z przykrością odnoszę wrażenie, że nastały takie czasy w tej branży że każdy może nas wydymac. Bo zawsze przecież można wypluc potem milion łatek. Niedługo gry będziemy otrzymywac jak jakieś zestawy do składania: płacąc otrzymujesz pierwszą częśc, a resztę puzzli będziez otrzymywał w kolejnych aktualizacjach i łatkach i przy odrobinie szczęścia po paru miesiącach będziemy miec w pełni sprawną grę.
Dobra bo cholernie odbiegłem myśląc o tym preorderze. Szczególnie w temacie gry, po której naprawdę takich akcji się nie spodziewam. Czekam z niecierpliwością, oby 2 tygodnie przed premierą dostępne materiały pokazywały rozgrywkę co najmniej na tym samym poziomie :) Wtedy będę pierwszy w kolejce po tytuł w sklepie :biggrin:

Edytowane przez Mariusz1501

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przez chwile myslalem ze ze mna musi byc cos nie tak bo dupy mi ta grafika nie urwala, ale z tego co czytam sporo ludzi ma podobna opinie, wyglada swietnie, ale nie jest to poziom jaki bym oczekiwal od ND, myslalem ze bedzie w 60 fps, wtedy byloby cacy ale tak niestety nie jest. Licze na to ze gra do premiery jeszcze jakos sie poprawi pod tym wzgledem.

Gameplayowo stare dobre Unchrted z kilkoma usprawnieniami, bez zarzutow, kazdy wie czego sie spodziewac :)

Edytowane przez Bansai
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja tu nic takiego nie widzę, i porównując do tego jak na swoje czasy prezentowało się U2 wygląda to na dziś słabiej wg mnie .

To jest bardzo dobrze powiedziane. Dokładnie o to chodzi. Kiedy grało się w U2, oprawa wyrzucała ze skarpetek. Kiedy znaną deweloperom sztuczką jest ukrywanie niedoróbek graficznych w ciemnych barwach co by gracz nie chciał zaglądać, ND spisało się na medal, tworząc super kolorową i jasną oprawę, jakby chcieli powiedzieć "zobaczcie, nasza grafa jest tak zajebista, że nie ma niedoróbek i nie boimy się tego pokazać". A teraz, patrząc na U4 - no technicznie jest pięknie i w ogóle, ale oceniając przez pryzmat czasów - technicznie "pięknie" wyglądają teraz wszystkie current-genowe AAA i IMO nie ma się czym podniecać. Dlatego uwielbiam, kiedy gra wyróżnia się oryginalnym stylem, np. The Order. Uncharted się nim nie wyróżnia, ale to nie oznacza, że nie mogłoby zacząć.

Edytowane przez Siriondel
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie ciekawi co Drake rozwali w tej części, był już pociąg, samolot i statek więc co teraz ?

Co do gameplayu to graficznie mi się podobało, nie chcę niczego więcej. Podobało mi się natomiast usprawnienie mechanik rozmaitych. Ściągam wroga ze skały ? może się mnie jeszcze złapać przy spadaniu. Zabiłem kogoś po cichu ? jego kolega jest zainteresowany gdzie zniknął jego kompan. To nie żadna rewolucja i nowa jakość ale dobrze że ND przygląda się różnym elementom gry i myśli co by usprawnić. Mnie się podoba. Czekam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajna grafika, klimatyczne miejscowki, fajne oswietlenie scen, mega plynna animacja postaci ... to sprawi ze bedzie sie gralo baaardzo przyjemnie.

Dobra fabula sprawi za to, ze to bedzie kolejna zajebista odslona serii Uncharted. Bo chyba niektorzy zapomnieli, ze Uncharted to przede wszystkim fabula, a nie tylko pixele. A o fabule akurat sie nie martwie, zabrali sie za nia mistrzowie.

Czekam na ta gre!

Edytowane przez czacha79
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To delikatne rozczarowanie poniektórych tylko tej grze wyjdzie na dobre , nie będzie znowu pompowania balonika ... Ona wygląda zajebiście dla mnie juz teraz , trochę takimi starymi Splinter Cellami zaleciało heh plus mechanika z The Last of Us i widać spory ten poziom :) Jeszcze co niektórzy się zdziwą bo na e3 pewnie będą te super skrypty które znamy i kochamy a na razie duży szacunek za kawalek kontkrenego gameplayu na konkretnym sprzęcie bez ściemniania ..... Roślinność i to jak się zachowuje dla mnie coś pięknego ech

Edytowane przez Danielski_82
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grafa jest okej ale to jeszcze nie poziom teaser a. . Gdzieś to wyczytałem ze nd robiło u4 na starym silniku ktoś może to potwierdzić czy to płoty z dupy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma zbyt wielu zmian - to dobrze bo wówczas byłby twór Uncharted'o podobny. Tak samo jak Bloodborne jest czymś zupełnie innym i nie powiązanym z serią Souls aż za bardzo tak tutaj zdecydowano się zachować większość znanych elementów dodając niewiele nowych. Mi się to podoba. Grafika wygląda pięknie. Generalnie to cała ta lokacja jako jeden chapter jest dosyć rozległa i niesamowicie bogata w detale. Jest petarda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi