gamExp 0 Napisano 6 Styczeń 2015 Niestety nie mialem ps 3 wiec nie dane mi bylo zagrac we wczesniejsze czesci . Wiec czekam zarowno na remastered jak i sama 4 czesc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Castiel 262 Napisano 6 Styczeń 2015 @Perła, news o niczym, piszą specjalnie nowego newsa o tym że w tym miesiącu będą nowe informacje o U4. : / Przez chwilę poczułem się jak na pssite. Mówisz masz. Zajrzyj na główną portalu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablos_83 4001 Napisano 7 Styczeń 2015 Troszkę przecieków: http://www.ppe.pl/news-33161-game_informer_nie_zawodzi__masa_nowych_informacji_o_uncharted_4_.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sLk 1405 Napisano 8 Styczeń 2015 Na głównej też się news pojawił. Będzie dobrze, pewnie po tych wszystkich zmianach i usprawnieniach i tak będzie to stary dobry Uncharted, ale o to przecież chodzi. Chyba nikt nie oczekuje jakiejś rewolucji. Mam jeszcze nadzieje na remaster pierwszych trzech części przed premierą dwójki ale coś ucichło ostatnio :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wili23 258 Napisano 15 Styczeń 2015 (edytowane) Tak naprawdę jesteśmy powyżej 30 klatek, ale zastosowaliśmy blokadę (na potrzeby dema). Zrobimy wszystko, aby stworzyć grę dokładnie taka jaką chcemy. Jeśli to oznacza, że moglibyśmy pójść w kierunku 60 klatek na sekundę, ale stracić coś, co miało by ogromny wpływ na doświadczenie gracza, to naszym obowiązkiem jako dewelopera, jest powiedzieć "Cóż, to doświadczenie płynące z gry jest ważniejsze niż 60 klatek". Prawie jakbym czytal wypociny Ubi, ale czego sie spodziewac po starym silniku z U1, ktory jest troche przypudrowany jak stara lampucera po 40. :P Edytowane 15 Styczeń 2015 przez wili23 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sLk 1405 Napisano 15 Styczeń 2015 Prawie jakbym czytal wypociny Ubi, ale czego sie spodziewac po starym silniku z U1, ktory jest troche przypudrowany jak stara lampucera po 40. :P Trochę jak z filmowymi doznaniami, które zapewniają czarne pasy na górze i na dole ekranu :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Castiel 262 Napisano 15 Styczeń 2015 Nie wiem skąd pojawił się ten cały hype na te 60 klatek. Ludzie oceniają produkcje przez to czy te klatki ma czy nie. Bez sensu. To gameplay ma być miodny. Ma ci się świetnie grać. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marko 49 Napisano 15 Styczeń 2015 Ciekawe skąd oni wzięli tą informacje że Uncharted 4 ma wyjść w Czerwcu 2015 :shok: http://gry.interia.pl/zapowiedzi/news-uncharted-4-a-thief-s-end-zapowiedz,nId,1590327 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagEllan 2738 Napisano 15 Styczeń 2015 Nie wiem skąd pojawił się ten cały hype na te 60 klatek. Ludzie oceniają produkcje przez to czy te klatki ma czy nie. Bez sensu. To gameplay ma być miodny. Ma ci się świetnie grać. Wszystkie trzy odsłony Uncharted śmigały w 30 klatkach, jednak nadzieje, na Uncharted 4: A Thief's End (PS4) w 60 klatkach rozbudził strateg ds.społeczności - Arne Meye, który to pod koniec lipca stwierdził, że Naughty Dog celuje w tym przypadku z 1080p i 60 klatek. No tyle pssite ma na ten temat do powiedzenia. Zasadniczo sie z Toba zgadzam, gra ma dawac radoche i to jest najwazniejsze. W grze takiej jak Uncharted stabilne 30 w zupelnosci wystarczy. I po tym demku ktore bylo pokazane powiem ze siegne bez wahania pewnie nie na premiere ale ogram. Hajp na 60fps to sprawa dosc prosta - ludzie oczekiwali wiele od obecnej generacji poprzednia mimo iz sluzyla wiele lat borykala sie z frame dropami oraz rozdzialka w wiekszosci 720p. Do tego wczesne zapowiedzi niektorych tytulow i jak mantra powtarzane Full Ejdż Di oraz 60fps. To trafilo na dosc podatny grunt i ludzie powtarzali wow ale to bedzie, potem przyszla rzeczywistosc nie tak kolorowa jak marketingowy belkot. Ja myslalem ze po paru wtopach ludzie zwiazani z dana produkcja beda raczej powsciagliwi ale jak sie okazuje tak byc nie musi. Do tego te 60fps sie zakorzenilo w glowach mniej jak i bardziej swiadomych graczy i w kolko macieju temat jest walkowany. Lawina ruszyla tego sie nie powstrzyma. jak pisalem o ile gra nie zalicza koszmarnych frame dropow (w przypadku Uncharted jestem spokojny to przytyk do multiplatform) i co najwazniejsze jest grywalna to ja osobiscie nie widze problemu. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frog__PL 121 Napisano 15 Styczeń 2015 Niestety to samo SONY zaczelo ten hajp reklamujac przed premiera nowa generacje ze bedziemy w koncu mogli grac w FHD 60FPS. A wypuscili mozna powiedziec lekko podrasowana PS3. To najmniejszy skok technologiczny miedzy generacjami jaki byl. Dla mnie osobiscie 30FPS styka, bardzo fajnie mi sie gralo w poprzednie unchartedy wiec jak zrobia przynajmniej tak fajna gre jak poprzednia czesc to bedzie ok. I wole zeby skupili sie nad wydluzeniem rozgrywki a nie nad klatkami. Bo zebysmy sie nie rozczarowali ze wyjdzie nowa czesc ktora zapewne bedzie najladniejsza ale nie daj boze NAJKROTSZA :/:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mardok_1986 18 Napisano 16 Styczeń 2015 (edytowane) Ale my już przecież możemy grać w fhd i 60 fps. Przykładem jest Metro Redux. Ale wtedy trzeba ciąć. To nie pc z prawie nieograniczonymi osiągami, tutaj zawsze będą kompromisy. Edytowane 16 Styczeń 2015 przez Mardok_1986 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zyga101 497 Napisano 16 Styczeń 2015 A wypuscili mozna powiedziec lekko podrasowana PS3. To najmniejszy skok technologiczny miedzy generacjami jaki byl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frog__PL 121 Napisano 17 Styczeń 2015 (edytowane) @Mardok wiem ze sa tytuly ktore osiagaja te parametry tyle ze SONY powinno zrobic taki sprzet by kazda gra to miala .Wtedy mozna by bylo powiedziec o zdecydowanym kroku na przod. A tu co troche mamy newsy ze tworcy musza isc na kompromis i tlumaczom nam ze jak chcemy wiecej klatek to musza poswiecic efekty... a dlaczemu ? Bo SONY wypuscilo lichy sprzet.Zreszta to samo tyczy sie Microsoftu. @zyga ten obrazek dalej utwierdza mnie w tym ze miedzy ps3 a ps4 nie ma tak wielkiej roznicy w grafice jak miala miejsce miedzy ps1 a ps2 czy ps2 a ps3. Serio bedziecie sie cieszyc jak za kilka lat wyjdzie nastepna generacja konsol i szczytem jej mozliwosci bedzie FHD 60FPS stale w kazdej grze ? Bo cos tak czuje ze wlasnie takie minimalne skoki teraz beda w kolejnych generacjach patrzac na ten ostatni.. No dobra ale koniec offtopa bo to temat o grze a nie o konsoli ;) Edytowane 17 Styczeń 2015 przez Frog_PL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czacha79 900 Napisano 17 Styczeń 2015 @zyga ten obrazek dalej utwierdza mnie w tym ze miedzy ps3 a ps4 nie ma tak wielkiej roznicy w grafice jak miala miejsce miedzy ps1 a ps2 czy ps2 a ps3. Porównujesz grafike z konca zycia PS3 do grafiki z poczatku zycia PS4 .. takie porownanie nie jest fair ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gtaVplayer 10 Napisano 17 Styczeń 2015 Dla mnie ten obrazek tez pokazuje ze roznica niewielka :D Ale po przykladzie GTAV widze ze skok jednak jest, na oldgenie byla piekna grafa GTA V a tutaj jeszcze lepsza i jak dla mnie w GTAV roznice widac golym okiem,a przeciez na pastgenie wycisneli juz naprawde ostatnie soki z konsol starej generacji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czacha79 900 Napisano 17 Styczeń 2015 Wystarczy porownac NBA 07 do NBA 14 .. albo AC do AC Unity .. roznica jest miazdzaca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagEllan 2738 Napisano 17 Styczeń 2015 (edytowane) @zyga101 Masz swoje zdanie na temat PS4 i przeskoku, prosze bardzo masz do tego pelne prawo. Niemniej wielu uwaza ze PS4 nie jest rewolucja i wielkim skokiem technologicznym a tylko ewolucja z malym upgradem. Tak owszem zmieniono wiele np architekture, ale to co Sony na jej temat bedzie mowic to jedno a przecietnego gracza interesuje - jak to wyglada, czy jest fun (i to niestety w tej kolejnosci - a powinno byc odwrotnie) Nadzieje byly rozbudzane przez Sony, a owe magiczne FullHD i 60fps pojawialo sie czesto jako zacheta marketingowa a pozniej musialy byc sprostowania. Co do screenow ktore wkliles - nie odbierz tego zle, ale ja nie widze sensu takiego porownania. Jedyne sensowne porownanie to screeny z kazdej z czesci gry zrobione w podobnej lokacji (las, dzungla) i natywnej rozdzielosci. Bo grajac w U3 nie pamietam zebym jesli gdzies sie zatrzymalem i obracalem kamera zeby Drake mial az taka ilosci detali jak prezentuje screen. I teraz zeby bylo jasne grafika, plynosc sa wazne (przynajmniej dla mnie) ale jesli gra mi gameplayowo nie podejscie to FullHD w 120klatkach mozna o kant pupy potluc. Grywalnosc dla mnie stala zawsze na pierwszym miescu. Owszem sa gry z czasow PS2 wydawane jako ClassicsHD ktore mi nie weszly bo jednak przez te 10 lat sporo sie zmienilo, ale sa i gry z lat '90 do ktorych wracam na PC i dobrze sie bawie mimo iz jak na dzisiejsze standardy wygladaja bardzo slabo lub jak kto woli retro. Przyklad jesli chodzi o grafike ktorego ostatnio doswiadczylem - PS3 plusowe tytuly Vessel i The Swapper - jedno i drugie to puzzle platformer, zupelnie rozna kolorystyka i klimat. Jedna i druga gra maja moim zdaniem duzo miodnosci (choc gram w tego typu gry z doskoku) pierwsza 720p druga 1080p co wiecej sa to tytuly z dosc skromna grafika (w porownaniu do Uncharted), ale wiesz co jakos fakt ze w The swapper wszystko jest gladsze nie ma ząbkow wplywa ogolnie na odbior produkcji to wysoce subiektywne i ciezkie do zdefiniowania ale tak po prostu jest. Podobnie jesli porownamy jakies platformery w 720p do Raymanow dzialajacych w 1080p. Jak pisalem wczesniej, ogralem U3 z plusa i polecialem kupic pudelko (zeby odciazyc dysk) i ogralem ta gre raz jeszcze z inna sciezka dzwiekowa, niedawno ogralem U2, i to tylko utwierdzilo mnie w przekonaniu ze chce ograc kolejna czesc. Moje oczekiwania: gra ma byc ladna, dzialac plynnie (bez wdawania sie w liczenie fpsow), miec historie na miare idiany jonesa, i dawac tyle zabawy co U2 od krotrego nie moglem sie wprost oderwac. Jak bedzie czas pokaze - poki co wierze ze otrzymam produkt zgodny z moimi oczekiwaniami. Edytowane 17 Styczeń 2015 przez MagEllan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zyga101 497 Napisano 17 Styczeń 2015 Wszystko się zgadza ale prawda jest taka że ta konsolka dopiero w tym roku pokaże nam co tak naprawdę potrafi bo do tej pory mieliśmy albo kulejące cross-geny albo średnie next-geny zrobione na szybko "bo coś musi być na premierę", nie neguję również tego że gra z grafiką która nie jest petardą może być dobra (vide FEZ). Mogę się również zgodzić że PS4 nie jest aż tak mocne jakbyśmy chcieli, ale biorąc pod uwagę jego cenę jest to potężna maszynka i nazywanie jej lekko podrasowaną ps3 jest zwykłą ignorancją. Bo ten model Drake'a z U4 można by spokojnie wkleić w dowód osobisty i bym powiedział że to prawdziwy koleś. - zmieniłem tylko tło w corelu Do tego dochodzą takie cuda jak np. demo z czarodziejem od quantic, czy wiadome the order, no i oczywiście z obecnych już np. Driveclub od którego nie mogę się oderwać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagEllan 2738 Napisano 17 Styczeń 2015 (edytowane) @zyga101 - po dzentelmensku wypada nam sie zgodzic ze Ty jak i pewnie wiele osob ma jedna opinie a ja i zapewne tez wiele osob ma druga. Dalsza dyskusja bedzie raczej bezcelowa bo nie ma sensu przekonywac kogos do swoich racji. W zupelnosci wystarczy wygloszenie opinii. Zgodze sie z tym ze biorac pod uwage nastepujace fakty: Sony chcialo zarabiac na konsoli od poczatku, sprzet mial byc tani (tanszy niz poprzednicy na premiere) to wyszla calkiem ok konsola, ktora zakupie najpewniej za rok. A juz teraz po roku bytnosci sprzetu na rynku wiem czym PS4 jest a czym nie jest co oferuje a czego nie. Wiec kupujac konsole teraz - widzialy galy co braly :) ;) Edytowane 17 Styczeń 2015 przez MagEllan 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sakosusz 169 Napisano 17 Styczeń 2015 A ja bede gral w ta gre nawet jakby miała miec 20 klatek bo to uncharted. Nawet gdyby ps4 mogloby odtwarzać gry z ps3/ps2 tez bym gral. Kupilem konsole dla rozrywki a nie dla grafiki. Jak chcecie miec super realistyczna grafike wyjdzcie do lasu i szukajcie skarbu jak Drake. Ja sie jaram i czekam i wiem czego oczekuje od tej gry. Ma mi dac fun i tylko to sie liczy. Olewam grafike w grach 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lennox 1641 Napisano 17 Styczeń 2015 @UP 100% popieram. Dla mnie również najważniejsza jest rozrywka. Syfu na pewno nie będzie bo kto jak kto ale ND graficznie zawsze wygląda super. I nie rozumiem jak można mówić, że coś jest do dupy bo ma słabszą grafikę, niż by ktoś tam chciał. Nie podoba się, nie kupuję i tyle. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czacha79 900 Napisano 17 Styczeń 2015 Uncharted to chyba jedyny tytul o ktory sie nie martwie, ze cos w nim spieprzą. W sumie jeszcze o GTA sie nie martwilem i slusznie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frog__PL 121 Napisano 18 Styczeń 2015 A nie no jasne ze grafika nie jest najwazniejsza, poprostu byl poruszony aspekt FHD i 60FPS temu napisalem posta. W ostatnim zdaniu tez zaznaczylem ze bardziej martwie sie o dlugosc rozgrywki niz wyglad bo wiem ze bedzie piknie wygladac a wlasnie sam Gameplay jest wazniejszy. Sam ostatnio przekonalym sie o tym dobitnie grajac w Shadow Of Mordor na PS3 gdzie wyglada tragicznie w prownaniu do ps4 ale gra jest wyczesana gameplayowo i zrobilem ja na 100%. Dlatego tez w przypadku U4 tak jak czacha tez nie martwie sie ografike bardziej o wlasnie rozgrywke o jej dlugosc i oby niektore nowosci co wprowadza nie zmienily az nadto rozgrywki ktora juz w poprzednich czesciach byla ZAJO. Ktos sie orientuje kiedy maja oglosic dokladna date premiery ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lennox 1641 Napisano 18 Styczeń 2015 Póki co cisza. Ale nie zdziwię się, jeśli będzie to druga połowa roku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
redo 530 Napisano 18 Styczeń 2015 Pewnie październik/listopad. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach