Skocz do zawartości
DaraS

The Evil Within

Rekomendowane odpowiedzi

Do bani to by było jakbyś akumu zaczynał z bazooką i maszynówą .

Pierwsze przejście mnie nie powaliło gra owszem bdb ale czegoś mi brakowało(poza lepszą fabułą, a w zasadzie końcówką)

Za to przejście na akumu wspominam super, gra zmienia się diametralnie .

Każdy nabój jest ważny, wykorzystanie kuszy, zapałek i elementów otoczenia nabiera nowego wymiaru .

Trochę jak w Bioshocku gdzie grę na normalu robiło się bez zająknięcia a na hardzie trzeba było kombinowac jak koń pod górę ze skilami z wierzyczkami itd .

Ale widzę że ludzie przyzwyczaili się do standardu gdzie w survivalu po przejściu gry startujesz z infinity amo i robisz sieczkę, najchętniej  w coopku :biggrin:

Edytowane przez schranz
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przechodziłem RE5 na poziomie Pro za pierwszym podejściem do gry w ogóle jej nie znając. Satysfakcję miałem ogromną ale od tamtej pory przeszła mi ochota na kombinowanie jak koń pod górę. Mimo wszystko trudno nie przyznać Ci racji :yes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siema ktos moze wie czy mozna kupic ammo na tym krzeselku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko w grze mozna zdobyc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zaprzeczałoby to założeniom Survival Horroru jakby można było amunicje,apteczki itp itd kupować ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ogladalem gameplay na youtube jak tam wszystko gosc wymaxowal i full amunicji pewnie kody;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pewnie NG+ przechodził a ammo miał ze skrytek za kluczyki .

Nie ma żadnych kodów ....

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Hej mam pytanie odnośnie season pass'a.

Grę miałem na płycie, zainstalowałem, przeszedłem i sprzedałem. Czy jak kupie teraz tą przepustkę sezonową to będę mógł to ograc czy potrzebna mi bedzie znowu płyta z grą?

Nie znam się na tych DLC bo nigdy nie kupuję, ale takie produkcje chę wspierać więc będzie to mój pierwszy zakup i stąd pytanie.

Edytowane przez kudziowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak do DLC potrzebujesz podstawowej wersji gry. Czy to na płytce czy kupionej i pobranej z PSS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ahhh :sad: no to kiepsko. Dzięki za info!

Edytowane przez kudziowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie zaczynam kampanie i zapowiada się ciekawie . Kupiłem na pss store ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nowy patch wyszedl 4gb,ktos  oze wie co ma naprawic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupił ktoś najnowszy dodatek? Może jakieś wrażenia? Ja czekam aż to wszystko stanieje, bo 42 złote to chora cena. 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten dodatek jest samodzielny czy wymaga gierki w napędzie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten dodatek jest samodzielny czy wymaga gierki w napędzie?

Podbijam. Niech ktoś kto ograł dodatek da znac czy płytka jest potrzebna. 

Tak w ogóle jaka jest mechanika w tym dodatku. Bo widziałem gdzieś filmik że to bardziej skradanka niż strzelanka prawda to? Dajcie ktoś znać  kto to ograł bo mechanika w tej grze mnie po prostu pochłonęła i chcę więcej ale ten skradankowe podejście w tym dlc mnie trochę odstrasza jeśli oczywiście takie jest bo nie mam pewności

Edytowane przez vincent

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oglądałem streamy i zdecydowanie skradankowo jest. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oglądałem streamy i zdecydowanie skradankowo jest. 

Eh to słabo ta gra ma tak genialny system strzelania że aż się prosi żeby napierd.. do tego truchła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lubię takie klimaty, kocham Resident Evile i The Evil Within z początku bije podobną atmosferą. Nie wiem jak dalej bo na razie ukończyłem 3 rozdział. I męczy mnie jedno. Kto do cholery wsadził do tej gry head bobing :(, kamera podskakuje przy każdym ruchu naszej postaci... czemu nie ma opcji aby to wyłączyć. Może jakoś się przyzwyczaję bo jak na razie po dłuższej rozgrywce robi mi się nie dobrze :(. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam w Wielkanocny poniedziałek (szkoda, ze taki śnieżny na Śląsku)! Mam pytanko, wyczytalem w internetach, iż można w pierwszym starciu pokonać Laurę... Tylko nie bardzo wiem jak tego dokonać. Ma ktoś jakieś rady?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem że coś było w necie na ten temat ale słabo pamiętam. Wiem że jeśli się miało wykupione bełty level 5 to szło ją za pierwszym razem zabić bo były one na ogień i w tedy każdy strzał zadawał jej obrażenia przez ów ogień. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem po i powiem ze to jeden z najlepszych o ile nie najlepszy wg mnie. A grałem w większość horrorów od czasów PS1. Gdyby tylko grafika i animacja była na wyższym poziomie byłby wypas ;) Jeśli ktoś jeszcze nie grał zdecydowanie polecam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już na początku mówiłem że ta gra zapadnie w pamięci a takiego systemu strzelania i całego podejścia do niego to nie wiem czy kiedyś się jeszcze doczekam chyba tylko jak mikami znowu zrobi grę. Facet tym systemem strzelania zdmuchnął z rynku w zasadzie wszystkie "pifpafy" 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi