kill 10044 Napisano 9 Listopad 2014 Najgorszy moment... Nie wiem dlaczego nie masz pasów. Zapytaj Bansaia, on jest specjalistą :P Czy ty nie masz przypadkiem ustawionego na TV dopasowania do ekranu? To nie zniekształca ci proporcji? Obraz wydaje się lekko rozciągnięty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 9 Listopad 2014 Hehe, U got me! Moja Viera ma opcję Zoom niwelującą czarne pasy, jest lekkie zniekształcenie ale zauważasz je tylko po zmianie proporcji. Po chwili grania jest już ok i dla mnie osobiście dużo lepiej. Dla porównania dwa shoty poniżej, mam tylko nadzieję że się gdzieś nie odbijam bo pykam akurat w samych gaciach ;) LoL 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anarom 1 309 Napisano 9 Listopad 2014 Nie chcę być snobem, ale też mam taką opcje w swoim Samsungu. Tylko że dla mnie to jest duże zniekształcenie i wolałem wrócić do pasków. Nie mogłem znieść postaci wyglądającej, nawet gorzej niż Prokop ;) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 9 Listopad 2014 Spoko luz, moja Vierka to ma już z 10lat więc domyślam się że to nie jakaś super duper wypas opcja. Napisałem jednak wyraźnie że "dla mnie osobiście" lepiej to wygląda i cóż tu rzec, nie ma z czym dyskutować :pardon: 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mroczas87 147 Napisano 10 Listopad 2014 Wybacz nie moglem sie powstrzymac ale.... Tomo dlaczego masz tv wmontowany w podloge??:):):) perspektywa mistrz:) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 10 Listopad 2014 Oj tam oj tam ... dzięki takiemu ujęciu można jednoznacznie stwierdzić że Panasonic trzyma poziom :crazy: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zyga101 497 Napisano 10 Listopad 2014 Też właśnie ukończyłem, muszę przyznać że gdyby nie parę zgrzytów to był by dla mnie GOTY, po masie miałkich i wtórnych do bólu produkcji w końcu była okazja zagrać w coś co powodowało u mnie coś więcej niż tylko ziew i oczekiwanie na napisy końcowe. O klimacie już wiele osób wspomniało jednak trzeba przyznać że gra jest trochę nie równa bo prócz genialnych wręcz rozdziałów przy których aż mi skóra cierpła (super klimatyczna lokacja przy robieniu zapisu - szczególnie później)zdarzały się takie kupy jak choćby 11 (po co to w ogóle ????) ogólnie trochę słabsze poziomy w świetle dnia jak dla mnie. Technicznie też w kratkę bo w pomieszczeniach gdzie do gry wchodziło dynamiczne oświetlenie i gra światło cienia, gra potrafiła wyglądać jak na UE4, żeby za chwilę jakby tekstury były rysowane w paincie. Do tego żenujące spadki animacji. idTech 5 do piachu. Duży + za brak przegiętej walki z bosem na końcu, a zapowiadało się że będzie srogo, a ja prawie bez amo się do kulałem. PS. Za rozdział 9-10 należy się tytuł najbardziej klimatycznego momentu w przemyśle gier video A.D 2014 PS2. Odnośnie zakończenia, może mi ktoś je trochę wyjaśnić ?? Jak myślicie w którym momencie Seb zostaje podłączony do maszyny ??. I kto zamordował jego córkę bo niby żona była na tropie jakieś konspiry i dlatego zniknęła i co z tym ?? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojcik_dan 332 Napisano 11 Listopad 2014 (edytowane) Ja też dzisiaj skończyłem. Poziom survival 18h,90 zgonów końca też do końca nie kumam. Mam ochotę jeszcze na NG+ z nowymi gadżetami. Rozumiem że jak wezmę większy poziom to wszystko od nowa, nic nie przechodzi? Edytowane 11 Listopad 2014 przez wojcik_dan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anarom 1 309 Napisano 11 Listopad 2014 Rozumiem że jak wezmę większy poziom to wszystko od nowa, nic nie przechodzi? Niestety nie przechodzi. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 11 Listopad 2014 ... Za rozdział 9-10 należy się tytuł najbardziej klimatycznego momentu w przemyśle gier video ... Ubiłem dzisiaj 9 i jestem w 2 checkpointcie 10. Dziewiątka jednak mnie wgniotła w fotel. Niezła schiza, motyw z otwieraniem trzech rygli metalowych drzwi wiadomo jak i wiadomo czym przyprawiał mi ciary na plerach. Super ta gierka, ma swoje grzeszki ale niektóre akcje po prostu wymazują wszelkie niedociągnięcia :) 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Struggler 45 Napisano 11 Listopad 2014 Ile jest chapterów? 14 czy 15?długie są te ostatnie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grecky 1422 Napisano 11 Listopad 2014 15. Podobnie jak reszta, są całkiem długie. Z lizaniem ścian po około godzinkę. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 12 Listopad 2014 Dobra! Dotarłem do 15stki, na końcówce 14 zdrowo się wystrzelałem, w ostatnim rozdziale czekają mnie jakieś przegięte akcje? Jakieś hardcorowe walki, bossowie itp? Musiałem przerwać do jakiejś 21 granie więc ewentualne posty mile widziane do tej godziny :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Joleke22 27 Napisano 12 Listopad 2014 Mam takie pytanie czy poziom Akumu oprócz tego że giniesz praktycznie na strzał różni się czymś od normalnego ? Chodzi mi o to czy możemy uświadczyć nowe patenty jak np,przeciwnicy z ostatnich lokacji naglę pojawiają się w tych początkowych,Szkoda że odrazu nie można Akumu zacząć na NG+ dla mnie to głupota Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zyga101 497 Napisano 12 Listopad 2014 O dziwo właśnie ostatni rozdział nie jest przegięty, też się tego obawiałem, ale jest mocno dziwnie :) W pozytywnym tego słowa znaczeniu. Niech ktoś mi wytłumaczy zakończenie :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 12 Listopad 2014 O dziwo właśnie ostatni rozdział nie jest przegięty, też się tego obawiałem, ale jest mocno dziwnie :) W pozytywnym tego słowa znaczeniu. Niech ktoś mi wytłumaczy zakończenie No dobra! Nie bolało :) Ostatni chapter faktycznie jest zdrowo pokręcony. No ale, cała gierka jest surrealistyczna więc co się dziwić, taki mamy klimat. Ogólnie bardzo dobrze spędzone kilkanaście godzin, uwielbiam takie ryjące w psychice gierki. Dawno nie pamiętam abym aż tak dużo korzystał ze skradankowego stylu grania. Tu Rambo pierwszej misji nie przejdzie, wiem bo próbowalem :pardon: Tak czy inaczej wszystkiego ciągle jest za mało, za mało ammo, za mało miejsca na ammo, za mało zapałek, jedynie apteczek mi nie brakowało. W arenach gdzie atakuje nas dużo słabych przeciwników naraz obrałem bardzo oszczędną taktykę, ganiałem się z nimi na tyle długo aż zbili się w zwartą grupkę, potem brałem lekki dystans i z podstawowej broni strzelałem w nogi jednemu z nich, po tym jak upadał wbiegałem w ten tłumik i rzucałem zapałkę paląc zazwyczaj wszystkich naraz, polecam wypróbować. Zakończenie zrozumiałem po swojemu, co o tym sądzę wrzuciłem do spoilera ze screenami na dole postu. Postanowiłem też wrzucić screena swoich statów do czego zachęcam również innych odważnych którzy gierkę ukończą. Zrobimy sobię ścianę płaczu jak w Top Gear ;) Tylko że z liczbą zgonów zamiast czasu okrążenia; Jeśli chodzi o długości chapterów to średnio zamyka się to w okolicy godzinki czasu, robiłem ososbny save po każdej planszy więc może się to komuś przyda, mniej wiecej tak to wygląda; :teehee: No a na koniec kilka screenshotów z mojego gameplaya, wrzucam w spoiler aby nie dać nimi po oczach tym co jeszcze gry nie skończyli, otwierać na własną odpowiedzialność :yes: Co do zakończenia to cóż, czysty Matrix, nasz bohater i reszta cały czas gnili w tym szpitalu podłączeni do mózgu o imieniu Ruben, wszystko co działo się przez 15 rozdziałów odbywało się wyłącznie w ich głowach, tłumaczy to choćby irracjonalność niektórych scen. Coś tam jednak się wymknęło spod kontroli i miało to na imię Ruvik a młoda Policjantka była wtyką, nadzorowała przebieg całego "eksperymentu" - tyle w temacie ode mnie. :wacko: The End :ok: 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Struggler 45 Napisano 12 Listopad 2014 Ja jestem właśnie po napisach końcowych. Dla mnie mocne 9/10 , mam swojego RE4 na Ps4. Fabuła jednak jakaś była i nawet fajnie przedstawiona. Gra ma niesamowity klimat i daje tą rzadko spotykaną teraz w grach satysfakcje i poczucie spełnienia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brzmiwtrzcinie 317 Napisano 15 Listopad 2014 http://www.dualshockers.com/2014/11/13/ps4-win-again-in-october-in-the-us-according-to-npd-sales-data/ Evil Within na 3cim miejscu w rankingu sprzedaży gier w USA w październiku! Jest zatem szansa na sequel :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek_07 170 Napisano 17 Listopad 2014 (edytowane) Chłopy, jak i do czego używać tego złomu, który zbieramy po rozbrojonych pułapkach? Edytowane 17 Listopad 2014 przez Przemek_07 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grecky 1422 Napisano 17 Listopad 2014 Do tworzenia bełtów w menu aktywowanym R3. Najedź na ikonkę kuszy, kwadratem zmieniasz rodzaj a tworzysz R1. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
schranz 488 Napisano 23 Listopad 2014 Początek trochę niemrawy ale im dalej tym lepiej . 9 chapter rewelacyjny, poczułem starego RE, zagadki bardzo fajne . Boss z 11 ch też bardzo fajny i z pomysłem . 12ch opad szczeny, wizja rozpadającego się miasta rewelacja . Szkoda że niektóre ch wypadły blado, gra jest nieco nierówna . Ale już na tym etapie wiem żę zrobię speedruna i 1 hit mode, będzie się działo . Mam 1 pytania, czy w ng+ wszystkie znajdzki zostają(klucze/postery itd) Czy zaczynając ng+ będę mógł zmienić poziom trudności na najwyższy ? No i czekam jeszcze na ten mindfuck ending . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gandi77 18 Napisano 23 Listopad 2014 (edytowane) Początek trochę niemrawy ale im dalej tym lepiej . 9 chapter rewelacyjny, poczułem starego RE, zagadki bardzo fajne . Boss z 11 ch też bardzo fajny i z pomysłem . 12ch opad szczeny, wizja rozpadającego się miasta rewelacja . Szkoda że niektóre ch wypadły blado, gra jest nieco nierówna . Ale już na tym etapie wiem żę zrobię speedruna i 1 hit mode, będzie się działo . Mam 1 pytania, czy w ng+ wszystkie znajdzki zostają(klucze/postery itd) Czy zaczynając ng+ będę mógł zmienić poziom trudności na najwyższy ? No i czekam jeszcze na ten mindfuck ending . W ng+ masz wszystko co zdobyłeś w pierwszym przejściu,do wyboru jest poziom na którym skonczyłeś grę oraz niższy(jeśli grałeś na survivalu)Przejście na najwyższym - akumu,zaczynamy bez bonusów.Na ng+ dobrze jest zrobić speedrun i przejście bez używania żelu,polecam wcześniej wymaxować wszystkie bronie i skille przez chapter select. Edytowane 23 Listopad 2014 przez gandi77 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_Tommy13_ 67 Napisano 23 Listopad 2014 Nightmare i Akumu są dostępne w new game, czy new game +? Pytam, ponieważ przeszedłem całą greę na ps3 i nigdzie nie widzę odblokowanych wyższych poziomów trudności. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gandi77 18 Napisano 25 Listopad 2014 Nightmare i Akumu są dostępne w new game, czy new game +? Pytam, ponieważ przeszedłem całą greę na ps3 i nigdzie nie widzę odblokowanych wyższych poziomów trudności. Oba tryby są dostępne w new game,przynajmniej po skończeniu gry na survivalu.Może ukończenie na casualu ich nie odblokowuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
schranz 488 Napisano 26 Listopad 2014 Robił ktoś speedruna ? Chciał bym mieć jakiś obraz tego jakie mniej więcej czasy powinienem mieć po skończonych chapterach . Ruszam dziś ze speedrunem a nie chcę żeby się okazało że gdzieś tam zabraknie parenaście minut i muszę zaczynać od nowa . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach