Skocz do zawartości
DaraS

The Evil Within

Rekomendowane odpowiedzi

Przecież chyba domyślasz się dlaczego w tej grze były paski i 30fps... :D Cinematic experience to tylko pewna argumentacja. :) Nie licz, aby na konsolach usunęli te ograniczenia, skoro gra nie trzyma stałych 30fps.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

\m/ paski \m/ grajcie w gre nie w paski...

Edytowane przez pony o)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

The Evil Within - patch na PC wyłącza czarne paski i limit 30 fps'ów

Ciekawe czy pojawi się na konsolach :whistling:

Nawiązując do posta Domin@tora 

http://pclab.pl/news60342.html

Filmowe experience my ass. Ewidentnie mają graczy konsolowych za debili wciskając nam kit, że 30 klatek jest lepsze i koniec :D

Trochę mi "szkoda pecetowców", że nie doświadczą tego filmowego doświadczenia jak my w prawie każdej grze :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie powiem, pobrałem demko na PC i jest spora różnica... Mam średnio 45-60FPS, poniże j 45 mi nie spadło.... Gra się o wiele przyjemniej.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie powiem, pobrałem demko na PC i jest spora różnica... Mam średnio 45-60FPS, poniże j 45 mi nie spadło.... Gra się o wiele przyjemniej.

O rly? gra się w wiele przyjemniej względem czego? Filmików na YT? Jakoś nie widzę żebyś grał na PS4 ;)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczy, że na PC włączy opcję letter-box, lock na 30fps i będzie miał poziom prawie PS4.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam pytanie czysto techniczne, wymieniłem Lords of fallen na Evil within i szykuję się do jakiegoś grubszego grania. Mocno wkurzają czarne pasy ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczy, że na PC włączy opcję letter-box, lock na 30fps i będzie miał poziom prawie PS4.

Następny specjalista, który nie grał na konsoli. To bardo niezdrowe wypowiadać się w jakimś temacie i podawać swoje PSN ID. Radzę uważać ;)

Ja mam pytanie czysto techniczne, wymieniłem Lords of fallen na Evil within i szykuję się do jakiegoś grubszego grania. Mocno wkurzają czarne pasy ??

Nawet ich nie zauważysz jak się skupisz na grze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka to różnica czy grałem w to na konsoli? Porozmawiać o grze nie można? Napisałem, że jak się włączy na PC odpowiednie opcje, to jakość jest prawie jak na PS4 - prawie, bo bez spadków fps. To, że ta gra Ci się podobała to rozumiem i szanuję.

Edytowane przez KoRnick90

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka to różnica czy grałem w to na konsoli? Porozmawiać o grze nie można? Napisałem, że jak się włączy na PC odpowiednie opcje, to jakość jest prawie jak na PS4 - prawie, bo bez spadków fps. To, że ta gra Ci się podobała to rozumiem i szanuję.

Taka różnica, że rozmawiamy na forum o Playstation. Nie jest to Forum multiplatformowe. Ktoś chcący kupić ta grę na PS4 zajrzy tutaj w celu zyskania opinii o tej właśnie wersji.

I mimo tego, że edytowałeś posta, za swoją pierwszą szyderę łap nagrodę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardziej wkurzają spadki animacji podczas przerywników filmowych i momentami od strony technicznej bieda rodem z ubiegłego stulecia. No i herbatnik Joseph. I główny bohater, Sergio...Snake...a tak, Sebastian! Niektóre jego dialogi/monologi wywołują automatyczne klepnięcie się w czoło.

No, można to zwalić na jego trudną przeszłość.

Oprócz tego klimat, klimat, klimat. Jak po 3 rozdziale miałem pewne wątpliwości, tak teraz uważam grę za no prawie genialną. Kobieta-pająk i jej krzyk potrafią wywołać bardzo nieprzyjemne uczucie. 

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pół dnia dzisiaj ogrywałem Lordsów a zaraz biorę się za pół nocy z TEW, jak nie podejdzie mi po dzisiejszym wieczorem to wymieniam na Aliena Izolacje.;)Narazie jestem w 4 chapterze i szału nie ma ale tragedii też...

Co do pasów,nie da się ukryć że to mega tani chwyt ale po 2 chapterach przestały mnie wkurzać.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podejrzewam że będą cię wkurzały. Ale jakbyś nigdy o nich nie słyszał, pewnie nie zwróciłbyś na nie uwagi ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy kto pierwszy raz odpala grę mówi WTF , ja nic nie słysząłem o pasach i dwaj moi kumple też nie a w dzień premiery mieliśmy dobrego klina;)

W każdym razie da się grać i po 4-5chapterze masz inne zmartwienia niż te pasy, w rezultacie nawet na nie zwracasz uwagi tylko liżesz ściany/modlisz się by znalezć naboje i zapałki.

Ja po 5 chapterze nie mogę się oderwać,ostatnio taki gęsty klimat miałem w Downpourze,który IMO był rewelacją;)

Jeżeli jest NG+ to coś czuję wysokie replayability!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też miałem mieszane uczucia po 2 pierwszych czapterach, ale później było tylko lepiej. Aktualnie 10 chapter i ciągle chcę dalej i też myślę o NG+.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mówiłem coś o braku fabuły? To przepraszam. Jest historia. Może nie podana na tacy, ale cała otoczka to istny majstersztyk. Pierwsze 3-4 etapy to taka sobie gra o niczym, ale im dalej, tym lepiej. O boshe, zapragnąłem mieć platynę. Chyba mam swojego faworyta do gry roku <fapfap>

• Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szybkie pytanie bo dopiero wkraczam w świat gry, czemu służy palenie ciał ??, domyślam się że mogą wstawać ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szybkie pytanie bo dopiero wkraczam w świat gry, czemu służy palenie ciał ??, domyślam się że mogą wstawać ??

Jak odstrzelisz łeb/albo zabijesz po cichu to nie wstanie. Generalnie zapałki w tej grze to prawdziwe diamenty. Nie polecam ich zużywać na początku na jakiś randomów.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czasami bywa że trafiamy już na leżących. Najlepiej pokręcić się na chwilę obok takiego i sprawdzić czy nie pali głupa. Pochopnie nie spalać, szkoda zapalek ;) .

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze że piszecie o tym bo myślałem że po po prostu palić każdego, a właśnie staram się raczej zabijać po cichu albo lutować w łeb jak w residencie.

Edit: Do kulałem do piątego rozdziału i mam pytanie.

Jak prawidłowo walczyć z niewidzialnymi typami, ja się staram tylko na słuch ale jest ciężko precyzyjnie określić

Edytowane przez zyga101

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi