fryz 915 Napisano 18 Marzec 2015 Z każdą minutą coraz bardziej rozumiem narzekania fanów BF4 - a jednocześnie gra coraz bardziej mi się podoba. W sumie w BF4 grałem tylko conquest, tutaj praktycznie każdy tryb gra się fajnie (może poza DM, bo to wiadomo, nuda), tyle, że do niektórych (przede wszystkim crosshair i rescue) bez komunikacji nie ma sensu podchodzić. Ode mnie brawa dla deweloperów za odważny krok - na szkielecie Battlefielda zrobili miks BF-a i CS'a (głównie ze względu na udostępnione tryby gry), doprawiając to bardzo przyjemnym, satysfakcjonującym gameplayem. Bardzo podoba mi się fakt, że w przeciwieństwie do BF4, każdą klasą postaci i każdą bronią gra się inaczej, a do tego każda jest przydatna. Wiadomo, że w niektórych trybach/mapach lepiej sprawdza się medyk niż mechanik, ale ogólnie wszystkie klasy warto sprawdzić. Co do pojazdów - ich dobre użycie ma duży wpływ na wynik, tyle, że dużo łatwiej je zniszczyć - wiadomo, nie ma czołgów czy jetów. Bardzo duży wpływ na rozgrywkę ma też oczywiście strona po której gramy - wiadomo, że przestępcy mają zupełnie inne cele niż policjanci i naprawdę warto o tym pamiętać w trakcie gry. Same mapy wydają się ok, ale myślę, że do ich oceny trzeba jednak pograć nieco dłużej. Większych problemów z serwerami nie uświadczyłem, największy problem to póki co fakt, że w trybie crosshair (czyli eskortowanie VIPa, którym jest jeden z graczy) graliśmy większość meczu 4 vs 3 zamiast 5 vs 5. W skrócie: jeśli ktoś jest zakochany w BF4 i liczy na coś podobnego to do Hardline'a niech lepiej nie podchodzi. Jeśli ktoś szuka czegoś bardziej intensywnego i zróżnicowanego to chyba warto rozważyć zakup gry. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OLIMP 8 Napisano 18 Marzec 2015 Jak nie ma jak w empiku juz dawno na pulkach za 229 zl dzisiaj widzialem,dla zainteresowanych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fredi_Bobik 12 Napisano 19 Marzec 2015 Jak nie ma jak w empiku juz dawno na pulkach za 229 zl dzisiaj widzialem,dla zainteresowanych.Niezła cena jak na empik! BTW: dla tych co grali też w payday 2, bo tematyka podobna: jak porównacie obie gry? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fryz 915 Napisano 19 Marzec 2015 Ja grałem tylko w Payday 1, to zupełnie inne gry i jakiekolwiek porównania raczej nie mają sensu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BogitoX 62 Napisano 19 Marzec 2015 (edytowane) Nie widać euforii w komentach, gra chyba jednak szalu nie robi? Czy tak dobra, że nie ma czasu na pisanie? :D Edytowane 19 Marzec 2015 przez BogitoX 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 19 Marzec 2015 Nie widać euforii w komentach, gra chyba jednak szalu nie robi? Czy tak dobra, że nie ma czasu na pisanie? Łap 4 warna i bana za uporczywe prowokowanie, offtop i suchy trolling. 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Foxter 825 Napisano 19 Marzec 2015 (edytowane) Orientuje się ktoś czy już można wynajmować serwery i czy jest tak jak było " obiecane " że jest zdecydowanie więcej opcji i ustawień serwera?Nie ma obecnie opcji wynajecia serwera.Co do samej rozgrywki, to jezeli liczy sie pierwsze wrazenie, to jest ono srednie. Czytalem kiedys wypowiedz, ze po premierze BF:H wiele osob opusci 4. Osobiscie ciezko mi sobie wyobrazic taka sytuacje. Gdybym spedzil setki godzin w 4 to tutaj... nie mialbym czego szukac. Podziwiam odwage za podjete ryzyko i przedstawienie BFA w nowym swietle, ale tytul ten nie oferuje niczego szczegolnego. Osoby zainteresowane na pewno wyrobily sobie zdanie podczas bety. Ja zagralem w pierwsza przez 10 min i odpuscilem, teraz czuje sie oszukany xD Aczkolwiek bede cisnal i zawiesze sobie karteczke samoprzylepna z cena jaka przyszlo mi zaplacic na psn za wersje deluxe. Ahe, zeby nie bylo, ze czepiam sie ceny. Po prostu widzac multum opcji w bfie 4, myslalem ze dostane cos podobnego... skoro juz wycieli tanki, a tu dupka... xD Pewnie i tak tytul wyladuje w top 3 (sprzedazy) ze wzgledu na marke oraz nawiazanie do CSa, ale w tym drugim przypadku jedyna wspolna rzecza sa strony konfliktu. Edytowane 19 Marzec 2015 przez Foxter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmunt 218 Napisano 19 Marzec 2015 Gry w wersji cyfrowej powinny kosztować max 200zł w dniu premiery. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cykor 129 Napisano 19 Marzec 2015 Gry w wersji cyfrowej powinny kosztować max 200zł w dniu premiery. Zapomniales? Cyrfowki zawsze beda drogie bo serwery kosztuja i internet. A btw, cena za delux to masakra, o wersji premium nie wspomne. Na ps3 ta gra powinna kosztowac max 100zl Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MateoF1 59 Napisano 19 Marzec 2015 Śmiga to w 60fps? Bo nie w temacie jestem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeraJacek 2089 Napisano 19 Marzec 2015 Śmiga to w 60fps? Bo nie w temacie jestem? Niby mówią że 900p 60fps. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kielbas 17 Napisano 19 Marzec 2015 Swego czasu EA skasowało markę MOH co miało być czymś pomiędzy BF a CoD. Teraz wymyślili, żeby wprowadzić coś na styl MOH ale żeby wszystkim się fajnie kojażyło i żeby nie robić nowej marki to nazwali to BF Hardline :)Moim zdaniem porównywanie BF4 i BFH mija się z celem. W bete hardline grało mi się przyjemnie dlatego też zapodałem gierkę i dzisiaj będę testował :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fryz 915 Napisano 19 Marzec 2015 Z jednej strony wykorzystanie marki Battlefield nakręca zainteresowanie. Z drugiej strony, nawet po tym temacie widać, że tym krokiem narazili się na niechęć dotychczasowych fanów BF-a. Ot, paradoks Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Foxter 825 Napisano 19 Marzec 2015 Ludzie kupia, beda hejtowali, ze kupili g*wno, ale i tak pocisna po kilka godzin dziennie. To tak jak z fifa xD Z kolei, gdyby wypuscili tego bfa w klimatach jakie byly dotychcasz, to spotkaliby sie z fala krytyki, ze nie wprowadzili zadnych innowacji xD jednym slowem... tworcy gier nastawionych na online nie maja lekko. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
okoni 8791 Napisano 19 Marzec 2015 Myślę że to idealnie sobie wyliczyli. Ilu hardkorowych graczy strzeli focha , a ilu niedzielnych graczy , zwabionych rozpoznawalną nazwą, łyknie bez wgłębiania się w szczegóły. Zresztą, rynek rozrywki multimedialnej to nadal gigantyczny tort który co roku przynosi zyski. Mimo wahań na rynku, mimo kryzysów srysów, ta branża non stop ma progres. Musimy się z tym pogodzić że takich forumowych wyjadaczy jak my , w ogólnym rozliczeniu jest garstka. Całą machiną napędową są amerykańskie dzieciaki i kanapowi gracze, którzy grę odpalą na godzinkę, dwie dziennie i nie mogą się przemęczać że jest trudna :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fryz 915 Napisano 19 Marzec 2015 Szczerze mówiąc to nie uważam, żeby gra była w jakikolwiek sposób łatwiejsza od BF4 (no dobra, może z wyłączeniem jetów, których opanowanie na pewno jest ciężkie). A ze względu na mniejszy AA i mniejszą wytrzymałość na obrażenia może być wręcz odwrotnie. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jodzio 197 Napisano 19 Marzec 2015 Polska reklama TV Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomi915 173 Napisano 19 Marzec 2015 Tłok na serwerach :) Jak dla mnie PODBÓJ zamiata, po BECIE myślałem, że tylko mapa "pustynia" będzie dla mnie, a tutaj miłe zaskoczenie. Plac budowy i mokradła miodzio, miast nie lubię. Zagrałem w BETĘ, spodobało mi się, kupiłem slocik, bo sklep nawalił z wersją delux, od wczoraj nie jem, nie śpię, zero stresu przy grze :) Stary dziad, a ma radochę jak dzieciak, zero laserów, skoków 100m, kosmitów Za parę dni coś więcej i konkretniej napiszę ;) 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Singularity 320 Napisano 19 Marzec 2015 (edytowane) pograłem wieczorem trochę w singla zapowiada się ciekawie ale twórcy przegięli z tym, że pełne wgranie pliów gry zajęło prawie godzinę.... Graficznie nie jest źle ale bez szaleństwa. Mechanika ok. Zobaczymy jak rozwinie się dalej gra ten kod na bronie do pss jest tylko do multi ? Edytowane 19 Marzec 2015 przez Singularity Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OLIMP 8 Napisano 19 Marzec 2015 Zgadzam sie ze to calkiem innna gra niz cala seria BF i dlatego ja nazwali tak jak nazwali,porownywac nie ma co bo inny rozmach i objetosc obu gier.Krytykowac nie bede choc nie kupie,poczekam na BF5 pewnie do konca roku albo dluzej.Z tego co slyszalem to tworca BF zaczyna sie nudzic wojna i kombinuja juz z jakimis gwiezdymi wojnami niestety....Jak ktos pisal za mala jest konkurencja w fps wojennych jedynie cod i bf.Mam nadzieje ze ktos nowy wejdzie do gry i zrobi w koncu cos dla fanow wojny typu vietnam,czy 2 wojna swiatowa.Zastanawia mnie brak gier o tego typu tematyce same sf,pokemony i potwory:). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sakosusz 169 Napisano 19 Marzec 2015 Przeciez battlefield to jedyna gra wojenna. Nie wiem czemu mieszasz BFa z codem. Cod gra wojenna? Od kiedy? Ja tam tylko widze lasery jakies kosmiczne wyglupy. Ja chwile pogralem w hardline i to nie dla mnie. Szkoda tylko ze nie uzyli innej nazwy. Bo wątpię by zrobili druga czesc hardline. Predzej jakieś kosmiczne monstrum z nazwa battlefield z przodu. Zamiast tego wolalbym remaster Bad company vietnam. Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fryz 915 Napisano 19 Marzec 2015 Cod gra wojenna? Od kiedy? Od pierwszej części? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jodzio 197 Napisano 19 Marzec 2015 (edytowane) Właśnie ukończyłem kampanie i jestem pozytywnie zadowolony. Fabuła była nawet "zjadliwa", przejście zajęło mi coś koło 6-7h czyli nie jest tak źle. Dla przypomnienia BF4 czy BF3 to max 5h gry. Jest szybko, intensywnie i nawet ładnie (dla mnie to pierwszy BF na PS4 więc różnica między starą generacją a nową duuuża). Kampania czasami przypomina mi Far Cry 4. Nie wszystko trzeba przejść na rozwałkę, możemy pozałatwiać ludzi po cichu, wyłączając przy tym alarmy. Teraz czas na młócenie w multi, które po poznaniu mapek wydaje się coraz fajniejsze. Edytowane 19 Marzec 2015 przez jodzio 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pony o))) 46 Napisano 19 Marzec 2015 up..a można być negatywnie zadowolonym? ;) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregor_TSK 226 Napisano 19 Marzec 2015 Z każdym battlefieldem obiecuje sobie że nie kupie tej gry na premiere, poczekam jak wyjdzie kilka łatek a gra stanie się grywalna. Niestety, wyszedł ze mnie cebularz i wyrwałem slota za 89zł :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach