Skocz do zawartości
cwir

Serwis/Gwarancja PS4

Rekomendowane odpowiedzi

Przy oddawaniu konsoli do serwisu, jeśli będziesz chciał użyć lewego rachunku a konsola była podłączana do netu przed datą jego wystawienia to od razu odrzucą gwarancyjną naprawę - jedynym wyjątkiem, kiedy byś był w stanie to obejść to konsola niepodłączana do netu :)  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie logiczne, a ja zawsze się zastanawiałem skąd oni wiedzą czy dana konsola jest jeszcze na gwarancji czy nie, bo ani razu nie chcieli ode mnie faktury (w przypadku PS4 i Vaio).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś kupiłem ps vita bez gwarancji (sprzedawcy pisał że nówka, ale nie ma paragonu), zadzwoniłem na infolinię i mi powiedzieli, że w przypadku braku dowodu zakupu, gwarancja jest liczona od pierwszego zalogowania do psn.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie pokierujcie jak wszystko sprawnie zalatwic bo mi sie zrobila Emergency sytuacja...Kupilem rok temu bialego pada seria 122... Kilka dni temu siadla mi wibracja... Tzn dziala ale bardzo slabo i ten silniczek slychac jakby caly sie tam ruszal w srodku. Pamietam ze podobny odglos i dzialanie mialem w padzie na ps3 jak go rozbieralem kiedys i zle zamocowalem spowrotem. Podobne odczucia byly. oczywiscie tutaj nic nie grzebalem... No i znalazlem paragon a tu za tydzien 27mego mija rok od kupna ! Czyli rozumiem ostatni gwizdek na danie na gwarancje bo gwarancja 12miesiecy ?

Pada kupilem przez allegro, jakis sklep sprzedajacy na aukcjach. Paragon mam. Ale nie jestem pewny czy opakowania nie wyrzucilem... Co teraz ? Mam wypelnic jakis formularz na stronie cos kojarze ? Zkserowac paragon  i moge dac opakowanie zastepcze ? Na jaki adres sie wysyla czy czeka sie na kuriera ? Kurde zebys ie wyrobic do tego 27mego...:/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszytko masz opisane w jasny sposób na stronie sony.pl jak wejdziesz do działu wsparcia technicznego.

https://hardware.support.eu.playstation.com/#/

THX ! Ale panowie sa jaja. Wpisuje kod 12201473352452 wybieram kolor Mroźna biel i pisze mim na czerwono UPEWNIJ SIE ze KOD JEST PRAWIDLOWY... Mam podrobke ? Juz rok temu krazyly podrobki jakies kurde nie wiedzialem....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

THX ! Ale panowie sa jaja. Wpisuje kod 12201473352452 wybieram kolor Mroźna biel i pisze mim na czerwono UPEWNIJ SIE ze KOD JEST PRAWIDLOWY... Mam podrobke ? Juz rok temu krazyly podrobki jakies kurde nie wiedzialem....

Do reklamacji nie potrzebujesz opakowania. Zgłoś do sprzedawcy.

Panowie pokierujcie jak wszystko sprawnie zalatwic bo mi sie zrobila Emergency sytuacja...Kupilem rok temu bialego pada seria 122... Kilka dni temu siadla mi wibracja... Tzn dziala ale bardzo slabo i ten silniczek slychac jakby caly sie tam ruszal w srodku. Pamietam ze podobny odglos i dzialanie mialem w padzie na ps3 jak go rozbieralem kiedys i zle zamocowalem spowrotem. Podobne odczucia byly. oczywiscie tutaj nic nie grzebalem... No i znalazlem paragon a tu za tydzien 27mego mija rok od kupna ! Czyli rozumiem ostatni gwizdek na danie na gwarancje bo gwarancja 12miesiecy ?

Pada kupilem przez allegro, jakis sklep sprzedajacy na aukcjach. Paragon mam. Ale nie jestem pewny czy opakowania nie wyrzucilem... Co teraz ? Mam wypelnic jakis formularz na stronie cos kojarze ? Zkserowac paragon i moge dac opakowanie zastepcze ? Na jaki adres sie wysyla czy czeka sie na kuriera ? Kurde zebys ie wyrobic do tego 27mego...:/

Wysłane z Samsunga Note 4 N910C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Zauważyłem że coś w środku mojego pada lata. Nie jakaś śrubka, tylko coś dużego. Pad nie spadł, i w zasadzie nie wiem co mogło zainicjować to poluzowanie się czy oderwanie elementu. Wiec prawdopodobnie bez swojej ingerencji, po prostu oddam na gwarancje.

I tu mam dylemat.

Konsola została kupiona w mediamarkt 11 lutego 2016. Do tego MM mam dosłownie 5 min na piechotę. Pad był w zestawie z konsolą. Czy mogę przynieść samego pada, w czymkolwiek do sklepu, i mieć nadzieję że załatwią to szybciej, niż bezpośrednie wysyłanie do Sony?

Zastępczego pada nie mam, to też zależy mi na czasie :/

Tapnięte dłutem do kamienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dualshockach jest jeden element który nie jest przyklejony do reszty i ma odrobinę luzu. Jest to bateria. Może o nią chodzi?

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właściwie to nie byłbym taki pewien że to bateria. Trzymając go prawą ręką i potrząsając słychać stukanie, natomiast trzymając lewą, stukania nie ma. Tak jakby w lewym "uchwycie" coś latało dużego.

Mogę go rozkręcić bez utraty gwarancji?

Tapnięte dłutem do kamienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie możesz. W warunkach GW masz ile GW na akcesoria chyba. Jeśli GW na pada trwa to wystarczy samego pada przynieść z dowodem zakupu. Chyba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie możesz. W warunkach GW masz ile GW na akcesoria chyba. Jeśli GW na pada trwa to wystarczy samego pada przynieść z dowodem zakupu. Chyba.

Wątpię.

Jak mi padły słuchawki od telefonu, to mimo że mam 2 lata gwarancji na akcesoria to nie chcieli przyjąć na serwis bez telefonu.

Podejrzewam, że w tym przypadku będzie podobnie.

Na fakturze/paragonie masz konsole a nie pada. Prawdopodobnie nawet nigdzie on nie jest wyszczególniony, nie mówiąc już o jego SN.

Wysłane z mądrego telefonu.

Edytowane przez maniol12

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wątpię.

Jak mi padły słuchawki od telefonu, to mimo że mam 2 lata gwarancji na akcesoria to nie chcieli przyjąć na serwis bez telefonu.

Podejrzewam, że w tym przypadku będzie podobnie.

Na fakturze/paragonie masz konsole a nie pada. Prawdopodobnie nawet nigdzie on nie jest wyszczególniony, nie mówiąc już o jego SN.

Kolego, na akcesoria masz pół roku. Wszystko zależy od zapisach w warunkach gwarancji. Inna firma tele może mieć tak, a inna tak. Np. Samsunga jak wysyłasz to nie płacisz za kuriera, a nokie to musisz wywalić 50 zł co jest trochę lipa. Moim zdaniem samego pada powinno się moc dać. Pracuje w sklepie z tele i my przyjmujemy tak. Mogę się mylić. Można zadzwonić do sony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego, na akcesoria masz pół roku. Wszystko zależy od zapisach w warunkach gwarancji. Inna firma tele może mieć tak, a inna tak. Np. Samsunga jak wysyłasz to nie płacisz za kuriera, a nokie to musisz wywalić 50 zł co jest trochę lipa. Moim zdaniem samego pada powinno się moc dać. Pracuje w sklepie z tele i my przyjmujemy tak. Mogę się mylić. Można zadzwonić do sony.

Na akcesoria od czego?

Od ps czy od telefonu?

Jak widać pisałem o przykładzie telefonu i akcesoriów do niego.

Wiadomo, że każda firma ma swoje warunki gwarancyjne, ale wątpię by przyjęli samego pada bez konsoli.

To wystarczyło by by jakiś znajomy, czy nawet osoba z internetu przeskanowala swój dowód zakupu konsoli i na jego papierach byś poszedł wymienić pada.

Gwarancja na pada kupionego na premierę była by dzięki takiemu mykowi ważna kilka lat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mówiłem o telefonach. Nie ma co gdybać. Wszystko jest napisane i w papierach razem z konsola i na necie. Nie chce mi się szukać. Wystarczy minuta.

O padach nie wiem czy ne mają numeru id.

Edytowane przez FunkdocPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mówiłem o telefonach. Nie ma co gdybać. Wszystko jest napisane i w papierach razem z konsola i na necie. Nie chce mi się szukać. Wystarczy minuta.

O padach nie wiem czy ne mają numeru id.

To jeszcze końcówka.

Na akcesoria w moim lg mam 2 lata.

EOT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to miło z ich strony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I moją konsole dopadł ten słynny BLOD  :angry: . I to zaledwie kilka miesięcy po skończeniu się gwarancji producenta. Konsola się nie włącza, po wciśnięciu przycisku power niebieska dioda zapala się na 1 sekundę i gaśnie. Jest to tym dziwniejsze, że ja na tej konsoli mało grałem, zaledwie kilka gier AAA przeszedłem a w multi prawie w ogóle bo nie miałem wykupionego plusa. W związku ze wszystkim mam kilka pytań:

1. Jest sens powoływać się na niezgodność towaru z umową czy sklepy to zlewają i lepiej serwis? Konsole kupiłem w MM a z tego co czytałem w internecie trzeba mieć dobrą gadane żeby przyjęli.

2. Jeżeli udałoby mi się oddać konsole do sklepu to w formularzu lepiej zaznaczyć wymianę czy naprawę?

3. I co w związku z dyskiem? Musi być w konsoli czy mogę go wykręcić?

4. Jeśli nie mogę to jest jakiś sposób żeby zgrać dane i save z dysku? Sporo ważnych rzeczy tam miałem.

5. Jakby tego było mało, w konsoli została płyta z grą Until Dawn, co mam zaznaczyć żeby mi ją na 100% zwrócono?

Z tego co zauważyłem w sieci to coraz więcej tych konsol pada :/

Edytowane przez amsterdream

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec tak. Lepiej skorzystać z reklamacji. Zaznaczasz ze gra jest w środku. Chyba lepiej wymiana. Musisz chyba dostarczyć z dyskiem. Nie, nie trzeba mieć gadane. Zanosisz i juz. Ja sam musze tak zrobić bo mi wywala płyty z napędu, a GW prod się skończyło. Na razie się wstrzymuje bo mecze the division.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5. Jakby tego było mało, w konsoli została płyta z grą Until Dawn, co mam zaznaczyć żeby mi ją na 100% zwrócono?

Płytę możesz ręcznie wyciągnąć. W szczelinie wentylacyjnej pod pokrywą dysku, znajduje się śruba którą należy przekręcić w lewo https://www.playstation.com/pl-pl/get-help/help-library/system---hardware/disc-drive---ports/manually-eject-a-stuck-disc-from-your-playstation-4/

Wysłane z X Tetki

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrób jak mówią poprzednicy - masz 24mc świętego prawa konsumenta na takie wady - sony o tym doskonale wie (zobacz tutaj: http://www.ps3site.pl/forum/topic/83890-blod-blue-light-of-death-ps4-te%C5%BC-ma-swojego-ylod-a/)

W razie problemów z gwarancją jesteśmy w stanie trwale naprawić BLOD - wystarczy wykonać poprawnie od A do Z cały montaż i przygotowanie procesora APU do takiej operacji

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

Edytowane przez fryz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to klops bo konsole kupiłem w bundlu z Destiny a grę już dawno sprzedałem :\ Na pewno trzeba cały zestaw? Na innym forum ktoś pisał, że wystarczy sama konsola bo tylko ona uległa usterce i podlega wymianie.

Da się zgrać jakoś save z PS4 na komputer? Bo po podłączeniu do PC dysk zostaje wykryty, ale Windows nie widzie żadnych plików.

Edytowane przez amsterdream

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi