Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Masa krytyki została wylana na Assetto Corsa,ale szczerze panowie powiem wam tak nie oczekujcie za 169zl ze dostaniecie 1000 samochodów i 200 tras plus bardzo dobrze odwzorowany model jazdy.

Bo wystarczy spojżeć na tak zachwalany iRacing na blaszaki tam za kilka aut i tras trzeba zapłacić 40$ na rok plus kilka dolarów za kolejne auto i trasy,grafika też nie powala ,kolejny tytuł raceroom czy jakos tak to się pisze, gra za darmo ale każdy dobry samochód,trasa to wydatek kilku dolców. Ja uważam że i tak trzeba się w jakimś stopniu cieszyć że Kunos505 odważył się wejść w świat konsol :)

Osobiście gram i w AC i pCars i w obu tytułach odnajduje to co potrzebuje

Dziękuje miłego wieczoru ;)

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@sieniu

Alez krytyka wynika z subiektywnych odczuc. Nie spotkalem sie z opiniami ani recenzjami (z wyjatkiem jednej ktora pisal jakis gamon) gdzie narzekano by na model jazdy. 

Narzeka sie raczej na brak pewnych elementow ktore maja inne gry, wiecej torow, pare wiecej opcji (jak matwe strefy), czy brak pewnych warunkow pogodowych jak i dynamicznej pogody. Taki sobie tryb kariety, a sciganci stawiajacy na online na brak prywatnych lobby. 

Nizsza cena moze acz nie musi sugerowac produkt "robiony z mniejszym rozmachem", tutaj akurat uwazam ze szczegolnie jesli ktos nie preorderowal, a czekal na recki to kupujac pare dni po premierze wiedzial w co sie pakuje. 

ale to tylko moja opinia

Milego popoludnia

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@MagEllan

To dodam jeszcze od siebie ze w iRacing też niema zmiennej pogody a ile lat już jest na rynku

RaceRoom to samo brak zmiennej pogody ;)

Wielkim minusem napewno jest brak prywatnych pokojów,i tego im nie wybaczę ;)

Ilość torów też nie powala ale są one skanowane laserowo,wiem żaden to argument :)

Ale model jazdy w moim odczuciu jest zajebi...... Lepszy niż w PCars, moje odczucie.

Nikt mi nie płaci za zachwalanie tej gry ani jej nie ubóstwiam :)

Jest to moja opinia

Miłego popołudnia

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W iRacing nie ma wielu rzeczy, jest za to mega fun. Niestety strasznie drogi fun.

Dziś może wreszcie uda mi się coś pograć w AC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do modelu jazdy.

To, ze ludzie uważają, że w AC jest inaczej to nie znaczy, że bardziej realnie.

Aby to stwierdzić to trzeba zrobić prawdziwy test z udziałem kierowców zawodowych.

Do takiego testu potrzeba tych samych aut zarówno w AC, pCars itp. Musi być ten sam tor, warunki pogodowe itp.

Takie opinie powielane na necie, przez ludzi, którzy jeździli do tej pory w inne gry i po przesiadce na AC stwierdzają, że jest to symulator bo lepiej im się jeździ, lepiej czują auto są niestosowne bo nie wiedzą jak takie auto na prawdę by się zachowywało.

Nie rozumiem natomiast fali krytyki co do ilości aut. 96 na start to mało? W pCars że wszystkimi dodatkami mamy tylko 124. Do tego moim zdaniem w AC mamy lepsze auta.

12 torów, niby mało ale coś może dojdzie.

Tutaj akurat wygrywa pCars.

Powiem tak, jeśli rzeczywiście AC jest bliższy realizmowi od pCars i bliżej tej grze do miana bycia symulatorem to wolę mniej torów. Grając na kierownicy to już w ogóle mega fun oraz "nauka jazdy" takimi autami po torach :)

Wysłane z mojego HTC 10 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja czym dłużej gram tym bardziej mi się podoba. Od GT5 nie miałem takiej radochy w ścigałce. Jest to moim zdaniem idealna gra dla fana GT, który oczekuje trochę poważniejszego podejścia do fizyki i zachowania auta. Wczoraj pierwszy raz odpaliłem zawody specjalne tryb drift bmw e30 i wsiąknąłem na kilka godzin(trzeba samemu zmniejszyć docisk i ustawić najsłabsze opony bo standardowo są semi slicki) i tak dobrze mi się nie driftowało w żadnej grze. W gt niby łatwiej, ale w AC jest taki FFB i naturalność zachowania auta, że po udanym drifcie jest mega radocha. Szczerze po tej grze nie wrócę do pCars, bo jak dla mnie to i to jest symulacją, ale jazda tam jest w porównaniu do AC nijaka, głównie przez słabszy FFB i praktycznie brak dźwięku opon. Gra nie ma prywatnego online co jest największym minusem, ale tak serio to inne, które miały taką możliwość i tak przez wiele miesięcy nie nadawały się do poważnego ścigania online. GT6 przez ponad pół roku miało błąd z pit stopami(po zjeździe zbugowana fizyka i gorsze czasy), a do tego notorycznie wyrzucało. PCars to samo, po pitstopie złe opony/przegrzewajace się, problemy z tankowaniem i jeszcze te niewidzialne ściany.

Jeszcze co do tras, to rzeczywiście mało, ale jaka jakoś. A do tego jest kilka tras, których nie uświadczymy w innych grach na playstation, więc nie ma tragedii.  W najbliższym czasie powinna dojść fikcyjna Black Cat County razem z Maseratti Levante w darmowym updejcie.

Na jednym polskim forum dotyczącym simracingu wpadłem na ciekawą listę dotyczącą przyszłości AC:

Maserati MC12 GT1 - potwierdzone
BMW M6 GT3 - poczatek 2017.
Toyota TS040 due styczen/luty 2017
Nie bedzie Circuit de la Sarthe w AC1.
24 modele Porsche zaplanowane, trzy odzielne DLC i prawdopodobnie sesson pass na porshe (kwestia jeszcze steam`a)
w tym podobno 3 dostaniemy za free
Porsche 919 Hybrid 2015 and 2016 - potwierdzone
ma byc tez Cayman GT4 CS
McLaren P1 GTR and 570S are - potwierdzone
z tym ze pojawi sie pewnie po paczkach z Porsche czyli pod koniec roku
Lotus 3-Eleven - potwierdzone
Koenigsegg przestal odpowiadac na emaile w sprawie licencji...
Suzuka - za duzo sobie zycza
Aston Martin - jw
bez szansy na licencje od Bugatti, Peugeota, 
2017 - napewno dojda 2 marki
DLC 26 sierpnia, ver 1.8 AC i premiera na konsole (Ferriari 488, Ferrari FXXK, Praga R1 i cos pewnie jeszcze)
Pierwsze Porshe DLC prawdopodobnie pod koniec wrzesnia
w sumie przygotowuja 10 nowych autek
czeka nas spory upgrade dla Audi w tym TT Cup, TT RS, R18, Sport Quattro S1, R8 LMS 2016
wspomienili rowniez o TS040 oraz najnowszym Fordzie GT
w planach byc moze beda 2 tory fikcyje w Toskanii lub Szkocji
nie ma planów na tory owalne a wiec i samochody NASCAR, IndyCar

Edytowane przez piotras3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to będzie trzeba przeprosić AC, bo demko GT przełożyli. Gdybym zarządzał 505G, to otworzyłbym szampana i zaprosił swoją sekretarkę do biura. Tyle można przecież na tych śmiesznych DLC z trasami i autkami zarobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie a SP do AC upoważnienia do całej przyszłej zawartości?

Wysłane z mojego HTC 10 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i zarobią znów kupię wszystkie dodatki w dzień premiery jak w PCarsach jedyne gry gdzie dlc kupiłem kupię no i wiedźmin. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pograłem trochę i wszystko jest właściwie tak samo jak na pc, poza jednym szczegółem.

Dlaczego gamonie tak okroili możliwości ustawień?

Wywaliło regulacje FOV i dowolne przypisywanie przycisków. DRS jest pod L3 które jest na bazie kierownicy, świetny pomysł. Mam nadzieję że to poprawią.

Najważniejsze że jeździ się zajebiście :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem pod coraz większym wrażeniem. Robiłem kilka podejść pod widok z maski ale czy to na PCars czy GT6 - wykładałem się. Za cholerę nie mogłem się przestawić co miało też pewnie wpływ na to, że romans z kierownicą szybko się skończył i wróciłem do sprawdzonego pada. Odpaliłem AC, przejechałem z maską na wierzchu dwa okrążenia a po trzecim poczułem się jak w domu. Trudno to opisać ale satysfakcja jest przeogromna. Dodatkowy ogromny plus to poczucie prędkości - BMW M1 jest naprawdę szybkim autem w rzeczywistości ale próżno tego szukać np. w GT6 - zupełnie nie czuć tej mocy, zupełnie nie widać, że auto się zbiera. Z kolei w AC auto idzie, widać to i słychać (chociaż dźwięki są moim zdaniem mocno nierówne to Beemki brzmią świetnie), jest płynnie, naprawdę płynnie. Samo zachowanie auta wydaje mi się bardzo naturalne. Co mi tam oceniać skoro gram póki co na padzie ale fakt, że w porównaniu do PCars jest po prostu rozsądniej a w stosunku do GT6 po prostu ambitniej. W AC wiem dokładnie kiedy wypadam i tylko od mojej pazerności zależy czy utrzymam się na torze - za dużo w palnik na wyjściu z zakrętu i krzaki, jest kontrola bo być musi. W PCars miałem z kolei takie przejazdy, że jechałem uważnie jak cholera ale mimo to auto czasami stawało dęba z niewiadomych przyczyn, niekoniecznie intuicyjnie to wszystko działało. Dodam też, że setupu pada w AC (domyślnego) nie ruszałem nawet o milimetr a z kolei w PCars tylko dzięki uprzejmości Sienia ustawiłem go tak, że mogłem jakoś jechać. Nie wiem jak jest z mocniejszymi furami, może być trudniej ale porównanie na w/w półce mocy wypada zdecydowanie na korzyść AC - co byśmy do zestawienia nie postawili.

Aż dziw bierze ale dopiero dzisiaj przetestowałem funkcję udostępniania gry w YT i z miejsca postanowiłem wrzucić jakiś randomowy przejazd w/w beemką :) Oto on, przy okazji pokazuje, że przycinki się jednak zdarzają (kiedy jest więcej aut na ekranie) - nie specjalnie to przeszkadza ale wspominam bo zdaje się ktoś pisał, że działa bez absolutnie żadnych zacięć (zerknijcie na nawrót po prostej s/m).

Do pełni szczęścia brakuje mi w tej grze tylko otoczki, funkcji do ścigania. Sedno jest świetne, trzeba je tylko uzupełnić porządnym online i w zasadzie można łupać ligi namiętnie :) Można by rzec, że to najlepiej wykonane demo w jakie miałem okazję w swojej karierze gracza pogrywać ;) Kiedy to piszę, biję się z myślami o zakupie kierownicy. Nie ukrywam, że spore znaczenie ma tutaj pozytywny odbiór AC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym demem to trochę Cię poniosło :24_stuck_out_tongue:

Wygrał ktoś zawody tym starym bmw? Trochę przegięli z tym wyścigiem, jestem 4s w plecy na kółku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się wydaję, że gra trzyma 60 klatek, ale nie ma takiej płynności jak pcars i czasem rwie obraz. Czytałem gdzieś, że oni zrezygnowali z V-sync(czy jak to się zwie nie znam się) aby wyeliminować laga. Z tego powodu pewnie mamy wrażenie mniejszej płynności, dziwnych skoków i rwania obrazu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, mataman napisał:

Z tym demem to trochę Cię poniosło :24_stuck_out_tongue:

Niekoniecznie - jeśli porównasz AC np. z GT6 to widać jak mało zawartości oferuje i jak płytkie są dostępne tryby gry. Ponad to co wymieniłem, sam przecież wspominałeś o ubogiej konfiguracji a przecież i sama jazda - mimo, że super miodna - jest obdarta z istotnych elementów interfejsu (gapy, skandaliczne podsumowanie po wyścigu). Zupełnie tak jakby ktoś chciał dać zajawkę w stylu - "zrobiliśmy to co najtrudniejsze, dodanie reszty to już rzecz wtórna, wkrótce to dostaniecie". Wyobraź sobie co to by była za gra z bazą pojazdów z GT6, tamtejszym trybem online i całą resztą z dema AC ;) 

PS. By nie było nieporozumień, ja osobiście mogę dostać grę bez jakiegokolwiek single player - to mi do szczęścia niepotrzebne. Tryb treningowy wystarczy. Online to esencja.

Edytowane przez cieglo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma sensu porównywać GT6 z AC. Symulatory nigdy nie mają 500 fur i przeróżnych trybów.

Jedyna różnica z wersją pc to właśnie ta uboga konfiguracja. Jakby dev bał się że gracze konsolowi tego nie ogarną, tylko że jakoś przy pcars ogarneli. Naprawdę dziwna decyzja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z punktu widzenia inżynieryjnego, odblokowanie możliwości ingerencji w parametry gry to akurat chyba najprostsza zmiana więc tu bym się nie martwił - feedback z rynku idzie i Kunos na pewno już to przeczytało :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobna sytuacja jest z hudem. Na pc można wrzucić na hud dosłownie wszystko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
33 minut temu, cieglo napisał:

PS. By nie było nieporozumień, ja osobiście mogę dostać grę bez jakiegokolwiek single player - to mi do szczęścia niepotrzebne. Tryb treningowy wystarczy. Online to esencja.

O widzę, że myślimy podobnie. Kariery mogłoby w  ogóle nie być(choć mi zawody specjalne się podobają.) i jakiegokolwiek AI, a daliby porządnie konfigurowalne online, tryb treningowy tak jak wspomniałeś i bez tych bzdurnych uproszeń związanych z hudem, a gra byłaby dla wielu idealna i kupiłbym ten season pass z miejsca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czy miał ktoś sytuację że kod Prestige pack został aktywowany ale nie ściągnął się na PS4?

Przy samochodach mam "chmurkę" i kiedy klikam otwiera się ps store i wyskakuje komunikat, że zawartości nie można pobrać w tym momencie. Żenada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wejdź do psstore i tam wpisz kod. Po włączeniu gry auta powinny być już dostępne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie zrób tak jak Piotras pisze i będzie gitara :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak jest w ps store zakładka po lewej "wpisz kod" lub "zrealizuj kod" o już wiem na 100% "zrealizuj kody" :1_grinning:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wpisałem kod przez www na kompie i mam ten pack w zakupionych. Czyli co mam jeszcze raz to zrobić z poziomu konsoli?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, mataman napisał:

Wygrał ktoś zawody tym starym bmw? Trochę przegięli z tym wyścigiem, jestem 4s w plecy na kółku.

Wygrałem, ale podczas prostej startowej, gdy zostałem daleko w tyle, myślałem, że już pozamiatane, że nie da się

tego zrobić tym autem i wygrać, ale podczas wyścigu, jechałem na maksa cały czas, byłem 4. Na przed ostatnim kółku

panowie zjechali do boksu, czyli skończyłem pierwszy. Hehe, ot takie małe zaskoczenie.

Pozdrawiam :o)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi