Skocz do zawartości
matinx

Pro evolution soccer 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Kurcze szkoda, że dopiero wieczorem mogę siąść do konsoli, bo po południu to moja 2-letnia córka nie da pograć :biggrin: wyrywa pada i ona będzie grać w gola hehehe.Czuję, że ta społeczność może dać więcej funu aniżeli myClub czy coś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego istnieje liga pes.com.pl   Gra najsilniejszymi druzynami juz dawno nie ma sensu i to nie jest od czesci 2016.... Wystarczy dusić x plus kwadrat i tyle w obronie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie niema ratunku raczej dla tej gry. W ogóle znowu ją wypuścili nieprzygotowaną gdzie już powinna zaświecić się lampka.. U mnie problem jest taki że ja nie akceptuję tego nowego silnika który powstał wraz z częścią 2014. Po prostu nie leży mi on w ogóle i raczej trudno to będzie przeskoczyć.

Amen.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego istnieje liga pes.com.pl   Gra najsilniejszymi druzynami juz dawno nie ma sensu i to nie jest od czesci 2016.... Wystarczy dusić x plus kwadrat i tyle w obronie.

JA kiedyś grałem w tej lidze chyba 2 sezony to trwało. Merio to chyba organizował, baryberu jakiś dobry grajek był i ktoś kto grał fiorentiną. gracz który najlepiej szanował piłkę z którym kiedykolwiek grałem. Było nieźle ale to nie jest to. Zdarzało się że że to ja nie miałem czasu to ktoś inny nie mógł zagrać. Na konkretną godzinę trzeba było być w domu żeby zagrać a to coś wyskoczyło na mieście i tak w kółko.

Nie mam po prostu czasu na jakieś umawianie się. Chcę włączyć konsolę wtedy kiedy mam czas, ustawić sobie filtr i zagrać wtedy kiedy akurat mam ochotę a nie jak jest grafik ustawiony. Ot wygoda i tyle. Konami mi tego nie daje dlatego online są skreśleni. Trzeba tez pamiętać że w tej tragicznej 14 te filtry były. Nagle je zabrali. Nie poważna firma i już raczej nic wspólnego z nimi nie chce mieć. Mieli szansę wszystko zrobić na bum cyk cyk to jak co roku wypuścili niedokończoną grę. Po prostu niemożna tego wspierać i już nie mam zwyczajnie w świecie na to ochoty i cierpliwości. Lovka do tej edycji minęła szybciej niż się spodziewałem a wiem że czym więcej będę grał tym większa pogardę będę miał dla tego silnika. Ten myk z l! trójkąt już mnie wytrącił z równowagi a jakoś jestem pewny że czym więcej się pogra tym więcej się tego znajdzie. No i w pamięci ciągle jest te lepsze demo. To tez nie daje spokoju. One było dużo bardziej plastyczne. Tu znowu wszytko jest ubite, zwarte i po prostu zbiedzone. Czemu oni to robią co roku nie mam pojęcia i chyba już nie chcę mieć.

Co do tej ligi to jesli ktoś ma czas i nie uwierają go te grafiki kiedy grać to polecam. Wysoki poziom graczy, kulturalni ludzie, miło bez spinki można było przełożyć mecz. także jeśli o stronę techniczą to polecam tam granie. 

Edytowane przez vincent

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączenie do społeczności w żadnym wypadku nie eliminuje was z ligi ;- ) 

Liga to kilka meczy w tygodniu a społeczność to idealne miejsce na wieczory/weekendy aby pogadać, popisać, pograć przez cały rok

Jest tam :

-txt Chat

-możliwość stworzenia chatu głosowego dla społeczności

-każda założona gra widnieje w zakładce AKTYWNE GRY

-nie musimy dodawać się do friendsow aby tworzyć społeczność PES  

-już przy kilkudziesięciu osobach będzie można przez cały rok grac w prawdziwa piłkę 3-4 gwiazdkowymi drużynami mając w 4 literach decyzje KONAMI czy filtry będą czy nie. REALE i BAYERNY  zostawmy....  ( oczywiscie jesli 2 osoby maja ochote moga sobie grac REAL vs Bayern haha ) 

W prawdzie nie ma wyszukiwarki społeczności, ale aby dołączyć do "Pro Evolution Soccer PL" robicie tak : 

-Wyszukujecie mnie na PSN : BogitoX

-Przechodzicie na sam dół 

-i tam znajdziecie "społeczności" (communities)

-Dołączacie do Pro Evolution Soccer PL 

Edytowane przez TrueGrand
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego istnieje liga pes.com.pl Gra najsilniejszymi druzynami juz dawno nie ma sensu i to nie jest od czesci 2016.... Wystarczy dusić x plus kwadrat i tyle w obronie.

Tylko liga to delikatne zobowiązanie a tu jest większy luz

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

Zaczyna robić się ciekawie... Kurde a jutro Nba 2k16 przychodzi. Biorę chyba urlop :)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie nawidze jak ktoś gra na skryptach....i ma Robbena

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Należy mieć nadzieje, ze Konami coś zrobi z tą grą za miesiąc (pacz). Bo to co się teraz dzieje np  w ONLINE DIVISION to nie jest futbol, to jest skandal. Ja nie ogarniam w ogóle jak można było zrobić tak szybką grę.

Podobne odczucia miałem grając na dworcu PKP w 1992 roku na automacie, piłkarze tez tak szybko biegali i podania pyk pyk pyk gol, pyk pyk pyk gol.

Co smutniejsze gdy odpaliłem tryb QUICK MATCH i ustawiłem pierw na 4 następnie na 3 gwiazdki to w 30 minut nie znalazłem ani jednej gry :sad:  Więc pozostaje sprzedać grę, albo stworzyć społeczność kilkudziesięciu osób i grac swoje cały rok bez żadnych zobowiązań i łaski ze strony KONAMI

Co ciekawe, to w recenzjach wszyscy strasznie straszyli wersją PC a ja grałem do przedwczoraj na PC bo konsola była w serwisie i na tle wersji PC PES PS4 jest zepsuty. 

Grafika to MIT, bo community paczami zrobili grę prawie nie różniąca się od wersji PS4 pomijając kibiców, ale co ciekawe mi na PC grało się lepiej jak na PS4 

Ok na PS4 piłka ma ciut inna fizykę na plus natomiast operowanie piłka na PC jest lepsze, przy pass support ustawiony na 1 grając na PC zagranie trójkątem do pomocnika/obrońcy podaniem zachęcającym go do włączenia się do akcji wychodzi wyśmienicie, nawet przy bliskości opponenta. Umiejętne podanie w tempo  na wolną przestrzeń dawało masę frajdy i możliwości w ofensywie a na PS4 takie podanie to ryzyko bo nigdy nie wiem gdzie piłka poleci, najgorsze jest to, ze rzadko tam gdzie chce T_T  a najczęściej jest to dzida do napastnika !!! Na PC tego nie ma, tam operowałem trójkątem częściej jak X  ( x w tłoku) W wersji PS4 na podanie trójkątem można sobie pozowlic gdy piłkarz ma miejsca jak na lotnisku, więc ogólnie służy on do LAGI do przodu. 

Oczywiście tempo w grze ONLINE to szaleństwo a granie Polską czy Sevilla vs REAL czy BAYERN to już jest samookaleczenie się a nie przyjemność. 

Sama gra nie jest zła i pewnie po paczach będzie jeszcze lepsza, ale KONAMI filtrów nie da nam na 100%  więc spróbuję zbudować grupę ludzi na PSN  która ceni sobie grę w piłkę a nie "hokeja" lub trzeba będzie sprzedać konsole bo grac w FIFE nie wyobrażam sobie  a po wczorajszych 5 meczach w PES ONLINE znów musiałem wypróbować demo FIFA 16 

------------

EDIT

PES 2016 jest juz za szybki grając 4,5 gwiazdkami!! w PES 2015 4,5 grało się już fajnie . BAA ja grając Polską trafiałem na 4,5 gwiazdkową FC BArcelone i byłem happy, ze bedzie dobry mecz a w tej edycji  4 to chyba absolutny MAX.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konami pisało coś o zmianach także w mechanice gry, ale nie licze na rewolucje.

Oczywiście ja i tak mam zamiar grac tylko priv mecze 1v1, inne tryby sa dla arkadowców

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bogitox założył społeczność, jak dużo osób podbije to będzie Mega, narazie są chyba 4 osoby.

Dawajcie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wejdź na profil Bogitox na PSN i dołącz do społeczności

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz podać linka gdzie to założył ? 

Aby dołączyć do społeczności PES :

-Wyszukujecie mnie na PSN :
BogitoX
-Przechodzicie na sam dół mojego profilu
-i tam znajdziecie "społeczności" (communities)
-Dołączacie do Pro Evolution Soccer PL 

Juz jest nas 10 !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grałem teraz z chłopakiem od nas z forum i śmiga pięknie zero opóźnień. Jak offline. Czuję, że będzie kozak. Będzie się robić akcje kombinacyjne a nie skrypty na koksa

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie ten PES jest rewelacyjny w gameplayu, ale ciężko to dostrzec przez Bayern, Real, Barce czy nawet pojedyńcze gwiazdy futbolu jak choćby Ibrahimović. Oni tak psują rozgrywkę, że masakra. Taki Robben przechodzi prosto obok obrońcy, strzela prawie zawsze groźnie, nie da mu się odbierać piłki, on tylko podskakuje, wszędzie pierwszy, ciągle nie kryty, piłka wraca mu pod nogi . Do tego granie z 433 w grze bez specjalnych ustawień to ciągłe dziury na skrzydłach. A to że te drużyny to samograje to już totalne przegięcie, bo w każdym meczu dzieją się cuda. Wysokie statsy piłkarzy psują tą grę. Osły z Konami powinni zrozumieć, że dobra gra w online musi mieć balans. Ale oni chyba tak chcą przyciągnąć casuali z FIFY. Budowa Lig Online wymusza na nas branie słabszych drużyn aby casuale mogli nas dojezdzać samograjami jak Real itd. I dlatego nie dają ograniczeń liczbą gwiazdek drużyny. Według mnie to są drużyny 6 gwiazdkowe, a w przypadku Bayernu bym nawet dał 6,5 gwiazdki. 

P.S. A do fanów FIFY z forum którzy uważają, że jak narzekamy na grę to znaczy że jest słaba powiem tylko tyle. Wyście byli zadowoleni nawet z FIFY 15, gdzie EA chamsko "nasrało wam w pudełko" i wysłało produkt do sklepów.  :bye:

Edytowane przez chrono87

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no ja przed kilkoma minutami zagrałem w naszej nowo założonej społeczności Swansea vs Norwich I było cudownie :) Przegrałem 1-0 ale ten mecz mi dał tyle funu, że już nie mogę się doczekać żeby znów zagrać . Cudowny gameplay :)

Coś czuje, ze ta gra da mi jeszcze wiele, ale standardowego grania Online nie ruszam, aha i czekam na drobne poprawki jeśli chodzi o podania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopaki tylko bez spiny. Tak czytam wasze posty od dłuższego czasu i postanowiłem coś napisać. Grałem w " issesa" na psx namiętnie,niektórzy pewnie nigdy tej gry nie widzieli bo są za młodzi :) , w pro Evo na ps2 i trochę na PS3 , teraz gram w fifa16 (proszę nie hejtujcie mnie) . Ale to co czytam NT tegorocznego pesa w porównaniu do fify to pes jest moim zdaniem słabszą grą. W fife nie ma skryptów w tym roku jak np L1 trójkąt nie istnieje. Właśnie w fife podanie musisz sam dokładnie wyważyć aby było ono dokładne do nogi. Wiem ze nie przekonam fanów pesa do fify ale naprawdę w tym roku spróbujcie zagrać dłużej niż chwile a zobaczycie w czym rzecz. Naprawdę dajcie sobie szansę abyście czerpali przyjemność z gry w piłkę wirtualną. Fifa nie bez powodu w tym roku ma wysokie noty. Jak rok temu klnalem na fife ,,w tym roku to jest zupełnie inna gra ,a PRZEDE WSZYSTKIM trudna w kreowaniu sytuacji. Pozdrawiam wszystkich miłośników tego pięknego sportu jakim jest piłka nożna i teraz co niektórzy mogą mnie zagryźć że tu wpadłem. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego miał by Cię ktoś zagryźć. Jeśli założona grupa nie wypali to nie ma co siedzieć z PES, wtedy Fifa. PES jak się gra do 4 * jest fenomenalny.

Jest już nas 18 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grałem z kolesiem od nas,on Tottenhamem ja jakimiś typami 3,5 gwiazdki (Com mi wybrał, za długo czekałem) ale się super grało. Można sobie budować akcję podłóg swojej wyobraźni, czuć, było, że nasz skill jest decydujący. Potem zagraliśmy... On Włochy, ja - Holandia i już nie było tak przyjemnie ale nie było też źle. Fajny pomysł wyszedł na forum, dostarczy nam pewnie dużo funu. Mam nadzieję, że będzie prężnie działać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No panowie, ta gra pokazuje pazura właśnie w takich grupach społecznościowych :) dzisiaj zagrałem z 10 meczy i wszystkie byly świetne :) miło było nawet przegrywac!

Jest nas juz mocno ponad 20! zapraszajcie znajomych (grających sporo w PES) i mamy rok wielkiego funu i wielkiego grania!

Wyleczyłem się z Fify tego wieczoru, co za mecze haha.

Założenie społeczności to strzał w 10!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopaki tylko bez spiny. Tak czytam wasze posty od dłuższego czasu i postanowiłem coś napisać. Grałem w " issesa" na psx namiętnie,niektórzy pewnie nigdy tej gry nie widzieli bo są za młodzi :) , w pro Evo na ps2 i trochę na PS3 , teraz gram w fifa16 (proszę nie hejtujcie mnie) . Ale to co czytam NT tegorocznego pesa w porównaniu do fify to pes jest moim zdaniem słabszą grą. W fife nie ma skryptów w tym roku jak np L1 trójkąt nie istnieje. Właśnie w fife podanie musisz sam dokładnie wyważyć aby było ono dokładne do nogi. Wiem ze nie przekonam fanów pesa do fify ale naprawdę w tym roku spróbujcie zagrać dłużej niż chwile a zobaczycie w czym rzecz. Naprawdę dajcie sobie szansę abyście czerpali przyjemność z gry w piłkę wirtualną. Fifa nie bez powodu w tym roku ma wysokie noty. Jak rok temu klnalem na fife ,,w tym roku to jest zupełnie inna gra ,a PRZEDE WSZYSTKIM trudna w kreowaniu sytuacji. Pozdrawiam wszystkich miłośników tego pięknego sportu jakim jest piłka nożna i teraz co niektórzy mogą mnie zagryźć że tu wpadłem. :)

Tylko, że to najlepszy PES od lat. Najlepiej oceniana gra sportowa tej generacji. Fifa jest dla nas za słaba gameplayowo, dlatego wolimy siedzieć  i narzekać na Konami. Fizyka, kontrola nad piłką, nieprzewidywalność, kreowanie akcji itd, gdzie tegorocznej fifie fo pesa...  Wbrew pozorom wady PESa nie są poważne, tylko brakuje dobrej woli konami. Będę grał w PESa i narzekał, ale wiem że to słuszny wybór. FIFA swoje szanse dostała wielokrotnie i wiem że nie mam tam czego szukać. 

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza się, PES to rewelacyjna gra a jeśli poprawią trójkąt to będzie to najlepsza piłka w historii { w sumie już jest) . Problemem PES a są wykoksowane drużyny jak Real i Bayern do granic możliwości i to eliminuje PES z gry online w różnego rodzaju ladderach.

Gameplay Fify to koszmar ale aby zrozumieć to o czym mówię trzeba zagrać mecz nie Francja vs Brazylia a Sevilla vs Lyon.

Ten kosmiczny gameplay niszczy Konami idiotycznymi decyzjami które są pod dyktando dzieciaków grających w MyClub którzy pocą się na myśl o wylosowaniu Ronaldo płacąc za to realna gotówkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli granie będzie wyglądać jak wczoraj te dwa mecze z Bogitoxem, to podziękuję myClub i innym trybom na rzecz społeczności.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wina KONAMI, że poszli taką samą drogą co EA, zamiast zrobić swobodę to ograniczyli grę. Z dystansu ktoś strzelił zza 30 metrów czy potrzeba zagrać 100 spotkań ? :)

Pewnie, że można . Mi się akurat to podoba, że co strzał nie wpada. Bardzo realistyczne to jest...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też wczoraj zagrałem na społeczności Z Bogitox. Całkiem przyjemnie się grało, grając słabszymi drużynami człowiek widzi jednak ile się nauczył grając z koksami. Tam bez ogarnięcia obrony i pressingu to można pomarzyć o wygranej. Nie wiem czy to nie zasługa wygranej, ale ogólnie to opcja społeczności jest super.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie że coś takiego powstało, ta społeczność to Pro Evolution Soccer Polska czy PL na końcu?

Coś wysłałem ale nie wiem czy dobrze ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi