Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

4K i 60fps na sprzęcie za 2500zł...ludzie...kompy za ponad 10 tys zł nie dają rady. Zresztą o czym tu gadać...spora baza graczy będzie taka, że kupią PS Neo a potem będą psioczyć że rozpiska PS+ jest ciulowa i nie mają w co grać. To już nie chodzi nawet o Polskę. To, że kogoś nie stać to nie znaczy, że to coś złego, a prześciganie się w cyferkach guzik daje bo BF Hardline nawet w 4K i 60fps dalej będzie ścierwem.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Malakay napisał:

chyba się pokapowali że wraz z plotkami o ps4K spadła im sprzedaż zwykłego ps4, i to myślę że o jakieś 30% od kwietnia, druga sprawa myśle że obsrali zbroję przed xone scorpio ... wystarczy że microsoft zapowie swoją konsole na tych targach, i zrobi ją mocarną ze pociągnie 4K w 60 fps, i odbijają klientów soniakowi ... 

Taka konsola to chyba byłaby alternatywą dla gameingowych pececiarzy niż sony;) Konsola ma to do siebie, że musi być przystępna cenowo, zresztą sony lepiej wie co robi konkurencja(zamawiają sprzęt z tego samego miejsca, współpracują z tymi samymi studiami co robią gry),  niż my co robi MS;) więc o obsraniu zbroi raczej nie ma mowy.

Edytowane przez SajmonLDZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdzie nie jest napisane że konsola ma być przystępna cenowo.

PS3 na starcie kosztował majątek

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie a tak czekałem na zapowiedź ps4K na E3, dzięki temu cena podstawki spadła by o 2-3 stówki i bym wreszcie ją kupił:)

BTW ciekawe czy ktoś pełnoletni, interesujący się grami, konsolami naprawdę uwierzył w MOC  NEO i granie w 4k :22_stuck_out_tongue_winking_eye: oglądanie filmów tak, ale nie granie, bitch please.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I też sony się na tym przejechało ostro i następny sprzęt wypuścili  przystępny cenowo, zresztą konsola ma być też dla januszy lub dzieci na prezent a ktoś kto gra od święta nie kupi jakiegoś monstrum z ceną powyżej 5 tys(nawet za granicą) 40 mln ps4 i zainteresowanie vr od sony potwierdza, że cena jest jednym z kluczy do sukcesu. Taki xbox kosztowałby "prawdziwy" majątek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, PS4-wioskaGuy napisał:

BTW ciekawe czy ktoś pełnoletni, interesujący się grami, konsolami naprawdę uwierzył w MOC  NEO i granie w 4k :22_stuck_out_tongue_winking_eye: oglądanie filmów tak, ale nie granie, bitch please.

Jesli grafika i framerate pozostana bez zmian to jak najbardziej - wyswietlenie takiej samej grafiki w 4x wiekszej rozdzielczosci wymaga ok. 2-2.5x wiekszej mocy obliczeniowej, i mniej wiecej taki ma byc przeskok miedzy PS4 a Neo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, SajmonLDZ napisał:

I też sony się na tym przejechało ostro i następny sprzęt wypuścili  przystępny cenowo, zresztą konsola ma być też dla januszy lub dzieci na prezent a ktoś kto gra od święta nie kupi jakiegoś monstrum z ceną powyżej 5 tys(nawet za granicą) 40 mln ps4 i zainteresowanie vr od sony potwierdza, że cena jest jednym z kluczy do sukcesu. Taki xbox kosztowałby "prawdziwy" majątek.

eee tam, przystepna cenowo bedzie zwykla ps4 dla niedzielnych graczy po premierze 4k a jak dla mnie nowa odslona moze kosztowac sporo wiecej jesli bedzie warta swojej ceny i myśle że oprócz mnie znalazło by sie wtedy sporo chetnych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja obstawiam cene 499$ - 599 sie koszmarnie skonczylo dla Sony, natomiast 399 bylo niesamowitym sukcesem komercyjnym, wiec 499$ stawialo by PSNeo idealnym stosunku cena/wydajnosc.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

499 euro na start na pewno nie przeskoczy. Ja przy takich sprzetach i tak zawsze czekam rok aby wyeliminowali wszystkie usterki (zdzierajace się analogi czy głośność odkurzacza)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba wszyscy się już wyleczyli z kupowania sprzętu na premierę wierząc w obietnice producentów. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Siriondel napisał:

• Z bardziej interesujących kwestii, padły słowa o tym, że na PS4 mają działać wszystkie gry, natomiast Sony oczekuje, że na PS4 Neo będzie działać znaczna większość. "Znaczna większość", czyli jednak nie wszystkie?

Pewnie chodzilo o to ze na obydwu konsolach będą chodziły wszystkie gre, ale znaczna wiekszosc bedzie miala ladniejsza grafike jesli gramy na neo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może chodziło o to, że cześć już wydanych nie dostanie łatki umożliwiającej odpalenie na PS4 Neo. Nowsze produkcje pewnie wszystkie będą dostosowane do uruchomienia na obydwu konsolach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Frost Prime napisał:

4K i 60fps na sprzęcie za 2500zł...ludzie...kompy za ponad 10 tys zł nie dają rady. Zresztą o czym tu gadać...spora baza graczy będzie taka, że kupią PS Neo a potem będą psioczyć że rozpiska PS+ jest ciulowa i nie mają w co grać. To już nie chodzi nawet o Polskę. To, że kogoś nie stać to nie znaczy, że to coś złego, a prześciganie się w cyferkach guzik daje bo BF Hardline nawet w 4K i 60fps dalej będzie ścierwem.

wierzysz ze cena za zabawke która obsługuje 4K będzie 500EUR? to nowe smartfony które wychodza co roku kosztuja po 1000euro i ludzie kupują - spokojnie można tyle przywalić za konsole. Ja pamiętam jak wychodziły ps2 albo Dreamcast i ludzie płacili ponad 3000pln i trzeba było sprowadzać i były kolejki. Pierwsze ps3 również chodziły na początku po tyle, to po prostu w ps4 obnizyli ten pułap cenowy kosztem długości żywotności konsoli, i teraz wszyscy zdziwieni ... Jestem rozczarowany polityką Sony że się bawią w jakieś półśrodki, powinni zapowiedzieć ps5 z wsteczną kompatybilnością i nowymi tytułami, jak zapowiedzą ps4K która będzie miała te same gry co ps4 to zatrzymają branże, i dlatego chciałbym żeby teraz Microsoft zmusił Sony do podkręcenia na maks kolejnej konsoli nawet kosztem jej ceny. Chciałbybm żeby zapowiedzieli ps5 z nowymi tytułami na za rok np na grudzień :) 

Edytowane przez Malakay

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

499 euro na start na pewno nie przeskoczy. Ja przy takich sprzetach i tak zawsze czekam rok aby wyeliminowali wszystkie usterki (zdzierajace się analogi czy głośność odkurzacza)

I odebrać sobie na rok przyjemność z gry gdy wielu znajomych zaryzykowało? I sie w sumie nie zawiodłem, pada sony wymienilo a konsola juz niedługo 3 rok posłuży (nie jest taka glodna jak ja malują). Nawet po roku możesz miec pecha i trafić dziadostwo.

Gdyby to byla nowa generacja (ps5) ja bym nie czekal.

Malakay jeszcze nie czas na nowa generacje, za malo tv 4k w domach graczy, vr tez dopiero ma premiere, jest drogie nie wiadomo czy nie podzieli losu 3d.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja obstawiam ze 4K bedzie dotyczyc odtwarzania mediow a nie grania...No moze od biedy dadza rade odpalic gry 4K30FPS...

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, Nath_147 napisał:

I odebrać sobie na rok przyjemność z gry gdy wielu znajomych zaryzykowało? I sie w sumie nie zawiodłem, pada sony wymienilo a konsola juz niedługo 3 rok posłuży (nie jest taka glodna jak ja malują). Nawet po roku możesz miec pecha i trafić dziadostwo.

Gdyby to byla nowa generacja (ps5) ja bym nie czekal.

Malakay jeszcze nie czas na nowa generacje, za malo tv 4k w domach graczy, vr tez dopiero ma premiere, jest drogie nie wiadomo czy nie podzieli losu 3d.

ja jestem bardzo za obecną next gen generacja, tylko mnie denerwuje że tak szybko przestaje dawać rady, oczywiście z tym 1000 eur to się wygłupiam bo tyle może kosztować zestaw w pakiecie z VR, natomiast dawniej na starych generacjach było normalne że seria obleciała 2-3 części na jednej konsoli  np Uncharted1-2-3, albo GoW 1-2. Poza tym na starych playstation np PSX to były same hity ...

Wyścigi Ridge Race, GT, Colin McRally, Destruction Derby,

Bijatyki Soul Edge, Toshiden, Tekken,

Slashery Nightmare Creatures, Fighting Force,

Horrory Resident, Sillent Hill, Dino Crisis, Parasite Eve

przygodówki i platformówki Crash, Spyro, Tomb Raider

Symulatory F1, samoloty Air Combat,

Fpsy  MoH i Quake 2,

skradanki Tenshu, Mgs

rgp FF7, Chrono Croos, albo Legend of Dragon 

a dzisiaj ciężko jest o dobry tytuł, ps4 ma do tej pory ma dwie bardzo dobre gry na wyłączność, Bloodborne oraz Uncharted4, a reszta tytułów ekskluzywnych jest po prostu średniawka ... także tutaj nawet się nie zaczeło rozpędzać i to nie jest napewno czas na przesiadke. 

Edytowane przez Malakay
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i ciekawe co dalej i jak skośnookich wrażenia po tym co pokazał MS ;)

jak sie okaze, że premiera tez poznym 2017 to chyba jednak bede musiał znowu kupic aktualny model bo tyle bez grania nie wytrzymam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie M$ pięknie to rozegrał, zmusił Sony do wrócenia do deski kreślarskiej i podkręcania swoich teraflopów

Święta 2017 to optymalny okres na nowe konsole

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
53 minut temu, pablos_83 napisał:

Święta 2017 to optymalny okres na nowe konsole

Chyba tak wlasnie bedzie, swieta 2017 start kolejnej generacji, kolejna wojna ;) Sony mialo smieszny plan wprowadzenie pol-generacji ale MS im to skutecznie wybil z glowy. Tylko niestety oznaczaloby to kolejne 2 lata na maszynach ktore juz dzisiaj nie wyrabiaja, w gry MS bedzie mozna grac na PC i problem calkowicie znika, natomiast jesli gry na PS4 nie beda chodzily nawet w 30FPS to nic sie z tym nie da zrobic az do wyjscia Neo. 

PS. Ale Slim w 14nm ktory nie wyje jak startujacy Jumbo Jet to by sie juz teraz przydal...

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w mojej opinii MS to jednak samobójca bo kto zapowiada slima i zaraz mówi, że jego data ważności to rok bo w 2017 już wydamy drugą konsole. Trzeba też zaznaczyć, że w wojnie na vr MS już przegrał bo po prostu przez najbliższe półtora roku nie będzie miał powyższego. A co do mocy to dalej uważam, że firmy mają na tyle informacji o sobie na wzajem, że Sony dokładnie wiedziało jakie plany ma MS ale teraz skupiło się na vr i zapowiedź na nową konsole jeszcze przyjdzie czas ale oczywiście nie znaczy to, że będzie mocniejsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

żaden samobój - MS pewnie przejdzie tylko na produkcję nowych modeli, które wyprą dotychczasowe i będą równolegle w sprzedaży ze Scorpio.

Nie każdy rzuci się na nowy sprzęt (pewnie nie tani). Moim zdaniem dobry ruch.

Sam teraz chętnie bym kupił slima od PS skoro Neo pewnie wyjdzie w okolicach Scorpio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Plejacz już jest slim:) Generalnie wypuszczanie jednocześnie dwóch konsol przy czym jedna jest sześć razy mocniejsza i twierdzenie, że nie będziemy dzielić graczy i jesteśmy rodziną to lekka komedia. Pytanie w takim razie czy scorpio nie będzie wykorzystywać swojego potencjału będąc blokowanym przez slima czy gry na slima nie będą działały bo wykorzystają pełny potencjał scorpio. Można porównać do dwóch braci gdzie jeden jest wysokim dobrze zbudowanym sportowcem a jego brat jest niski pryszczaty i garbaty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Streści mi ktoś co zapowiedział MS a co Sony? Interesuje mnie w zasadzie tylko kwestia sprzętu, nowych modeli, dat wydania itp., z grami na szczęście mam tak, że zazwyczaj zaczynam się nimi jarać w okolicach premiery, a nie po pierwszych zapowiedziach. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, SajmonLDZ napisał:

Plejacz już jest slim:) Generalnie wypuszczanie jednocześnie dwóch konsol przy czym jedna jest sześć razy mocniejsza i twierdzenie, że nie będziemy dzielić graczy i jesteśmy rodziną to lekka komedia. Pytanie w takim razie czy scorpio nie będzie wykorzystywać swojego potencjału będąc blokowanym przez slima czy gry na slima nie będą działały bo wykorzystają pełny potencjał scorpio. Można porównać do dwóch braci gdzie jeden jest wysokim dobrze zbudowanym sportowcem a jego brat jest niski pryszczaty i garbaty.

to że podzielą to jasne jak słońce :)

gadają tylko tak bo co mają powiedzieć? gry na slabszych sprzetach beda smigac zdecydowanie gorzej (rozdzialka, fps)

po to robia nowe sprzety zeby mogly ogarniac mocniejszy software.

W sumie to ludziom trudno dogodzic - najpierw płaczą, że gry wygladaja slabo itd. a jak chcą im dać lepszy sprzęt to wyzywają od "oszustów" :) - nie dogodzisz :) 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.