SkibaPL 1851 Napisano 4 Grudzień 2016 (edytowane) 3 godziny temu, Chazy_Chaz napisał: i bedziemy grac ellie Neil Druckmann wygadal sie, ze w 2 czesci bedziemy sterowac Ellie ale nie wyobraza sobie gry bez tej dwojki wiec Joela pewnie usmierca w trakcie... cant wait... Edytowane 4 Grudzień 2016 przez SkibaPL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kovacs 367 Napisano 4 Grudzień 2016 Jedynka była dobra, ale tylko dobra. Świetny klimat, nakreślenie postaci, muzyka. Ale mocno przeciętny gameplay i masę błędów i irytujących rozwiązań (zaraz Mag wyskoczy jeszcze z ząbkami). No to teraz lista życzeń: większa swoboda - daliby większe mapy w singlu, tym razem prawdziwą dowolność ich przechodzenia - po cichu, lub na jana. Mega mnie irytowały skrypty w jedynce, gdzie całą mapę przechodziłem cichaczem, ale nagle odpala się skrypt i horda mięsa leci na mnie z drugiego końca mapy widząc przez ściany. część osób narzekała na zakończenie, choć mnie się podobało. Mogliby jednak wprowadzić elementy rpg - jakieś tam podejmowanie decyzji w trakcie fabuły, dzięki czemu mamy co najmniej ze 2 różne zakończenia (mnie np. podobał się czyiś pomysł, że po akcji na kampusie Joel się nie wykaraskał i od zimy gramy Ellie). wiele osób zachwalało też multi, ale imo nie było jakieś odkrywcze, czy rewelacyjne - zdaje się dwa tryby na premierę - przydałaby się jakaś horda z grzybkami - i praktycznie były te same mapy co w singlu. Zamiast pierdyliarda skórek i innych czapek do odblokowania, wolałbym aby podróż między fireflies i hunters się od siebie jednak różniła. No i te eventy w czasie tygodni również nie do końca przemyślane. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
schranz 488 Napisano 4 Grudzień 2016 WG mnie świetne posunięcie, Ellie trochę podrosła i będzie idealną bohaterką . Sytuacja trochę podobna jak TWD/TWD season 2 podobne relacje między postaciami jak LEE i Clementine. Będzie elegancko Ciekawi mnie też jak multi, bo było bardzo fajne, jedno z niewielu grywalnych jak dla mnie pośród zalewu adhd naqurwiaczy . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chazy_Chaz 133 Napisano 4 Grudzień 2016 21 minut temu, SkibaPL napisał: Neil Druckmann wygadal sie, ze w 2 czesci bedziemy sterowac Ellie ale nie wyobraza sobie gry bez tej dwojki wiec Joela pewnie usmierca w trakcie... cant wait... nie tylko ty , w 1 zagrałem dopiero w tym roku ... sam nie wiem dlaczego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablos_83 4001 Napisano 4 Grudzień 2016 nie przypominam sobie aby się zarzekali. może jakiś stary link? Ogólnie branża jest dość oszczędna w takich deklaracjach by później nikt tego nie wypominał 40 minut temu, danken000 napisał: A tak się Naughty Dog zarzekało parę lat temu, że nie będzie drugiej części, a nawet jeśli to nie będzie o Ellie i Joel'u. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fryz 915 Napisano 4 Grudzień 2016 Ja czekam na informacje o multi , które moim zdaniem było świetne. Singiel mnie średnio interesuje, bo raczej nie będzie lepszy niż w jedynce, więc na nic wielkiego nie liczę, choć zdaję sobie sprawę, że jestem w mniejszości. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JackBuilt 6 Napisano 4 Grudzień 2016 PART II, czyli PART III i zamknięcie tego jako trylogii jest pewne. Zwiastun magiczny, wspomnienia o najlepszej grze poprzedniej generacji wróciły. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 4 Grudzień 2016 Jak hajs się będzie zgadzać to będzie i Part 4 i 5, potem dlc osobne, itd. Tak jak Uncharted miał być trylogią Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frog__PL 121 Napisano 4 Grudzień 2016 Ehh i dalej nic specjalnie nie wiemy o grze..Wolalbym z 30sekund samego gameplay niz przerywniki filmowe... Chociaz tym wypadku raczej wtopy nie bedzie.. Jedynie czego mozna sie spodziewac ze gra bedzie okrojona jak Uncharet 4 i zapewne pozniej w DLC beda dodawane kolejne rzeczy ktore w zasadzie powinny byc od poczatku Glownie mysle o multi... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xsynapse_ 545 Napisano 4 Grudzień 2016 Zadziwiają mnie opinie typu "singiel i tak nie będzie lepszy niż w jedynce"... serio? Skąd Wy to wszystko wiecie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malpka 931 Napisano 4 Grudzień 2016 (edytowane) Neil Druckmann jest dla mnie zagadką. O ile TLoU genialnie mu wyszło tak już ze skryptem do ekranizacji dał ciała a U4, jak dla mnie, jest najgorszą częścią Uncharted. Oby TLoU nie okazało się być wypadkiem przy pracy. Edytowane 4 Grudzień 2016 przez malpka 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Traws 40 Napisano 4 Grudzień 2016 naughty dog robi hiciory w swoim gatunku, w uncharted 4 nie grałem jeszcze ale pewnie też jest dobre że akurat tobie nie podeszło to cóż. może być najgorszą częścią ale poziom pewnie jakiś trzyma. czekamy na part 2 i tyle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 4 Grudzień 2016 Uncharted 4 jest rewelacyjne, nie słuchaj typa wyżej, on ma zawsze odwrotne zdanie niż jest naprawdę 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Talerz 38 Napisano 4 Grudzień 2016 (edytowane) Gdzieś czytałem że ten zwiastun powstał półtora roku temu. Wędruje na telefon jako MP3 Nawet piosenka Priscilli z Wieśka mi się tak nie podobała jak piosenka "Ellie" Edytowane 4 Grudzień 2016 przez Talerz 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
danken000 352 Napisano 4 Grudzień 2016 9 godzin temu, pablos_PRO napisał: nie przypominam sobie aby się zarzekali. może jakiś stary link? Ogólnie branża jest dość oszczędna w takich deklaracjach by później nikt tego nie wypominał Jednak mam złą pamięć. Znalazłem tylko to http://www.pssite.com/news/26119/kim-zagramy-w-kontynuacji-the-last-of-us.html Ja w przypadku The Last os Us 2 mam mieszane uczucia. Z jednej strony to więcej TLoU, a z drugiej jednak jedynka nie była grą, która potrzebowała kontynuacji. Mam nadzieję, że tego nie zepsują. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 4 Grudzień 2016 Gdzieś czytałem że ten zwiastun powstał półtora roku temu. Wędruje na telefon jako MP3 Nawet piosenka Priscilli z Wieśka mi się tak nie podobała jak piosenka "Ellie" ja juz mam a aucie na CD od rana Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartek_Red 667 Napisano 4 Grudzień 2016 https://www.youtube.com/watch?v=RBi9lr176uA Ten kawałek i scena Spoiler gdy wynosimy Ellie ze szpitala to najwspanialszy, najbardziej poruszający moment w grach fabularnych, w jakie było mi dane zagrać. Majstersztyk. Głupio dawać to w spoiler, ale zdaję sobie sprawę, że jest jeszcze 1% posiadaczy PS3/4, którzy nie grali. Gra może nie miała najlepszej mechaniki (słynne i legendarne już noszenie drabiny), jednak od strony fabularnej i narracyjnej gniecie 99% dostępnych tytułów. Nie wydaje mi się, aby w kontynuacji byli w stanie choćby zbliżyć się do tego poziomu. Jeśli otrzymamy bardzo dobrą grę, to i tak będzie to zawód, bo TLoU jest dla wielu, w tym dla mnie, grą wybitną, głównie za sprawą opowiedzianej historii. To nie jest tak, jak przy Uncharted, gdzie wystarczyło sklecić na kolanie kolejny scenariusz, zmienić lokacje i poprawić co nieco. Owszem, jeśli chodzi o gameplay, Naughty Dog ma nad czym pracować przy Part II, ale bez dobrej historii ta gra się nie obroni. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zdun 1522 Napisano 4 Grudzień 2016 Ok bardzo fajnie, jedynka była kawalem dobrej ale przehajpowanej giery. O wiele bardziej zrobiły mi inne petardy od sony czyli yakuzy po angielsku, ni no kuni 2, nier automata czy crash w nowej odświeżonej odsłonie Za to reżyseria I sam trailer trzeba oddać że zrobiony niesamowicie przez swój minimalizm I subtelnosc... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grecky 1422 Napisano 5 Grudzień 2016 Cytuj Scenarzystka Westworld współtworzy historię w The Last of Us: Part II 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malpka 931 Napisano 5 Grudzień 2016 Akurat Halley Wegryn Gross jest bardziej znana jako aktorka. Napisała scenariusze do dwóch krótkich metraży, czterech odcinków Westworld i jednego Banshee. Jako scenarzystka dużego doświadczenia raczej nie ma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DigitalMan_PL 1527 Napisano 5 Grudzień 2016 Akurat Halley Wegryn Gross jest bardziej znana jako aktorka. Napisała scenariusze do dwóch krótkich metraży, czterech odcinków Westworld i jednego Banshee. Jako scenarzystka dużego doświadczenia raczej nie ma. Czyli że co? Bardziej porywająca fabuła będzie w Minecraft Story Mode ja? Dobra biere Minecrafta... Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xsynapse_ 545 Napisano 5 Grudzień 2016 @DigitalMan_PL czyli że scenariusze powinien pisać doświadczony scenarzysta z Oscarami na koncie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marko 49 Napisano 5 Grudzień 2016 (edytowane) Ten trailer powstał 1,5 roku temu Ściąłem go w jakości 4k i naprawde jakość niesamowita Mam wrażenie że gra wyjdzie w okolicy premiery scorpio, to będzie odpowiedź sony na premierę scorpo a to wszystko co mówią to tylko zasłona dymna. Jak dla mnie najlepsza wersja muzyczna to ta Edytowane 5 Grudzień 2016 przez marko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grecky 1422 Napisano 5 Grudzień 2016 Sony zrobiło zasłonę idealną. The Last of Us Part II już do ściągnięcia z PS Store! 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek_07 170 Napisano 5 Grudzień 2016 (edytowane) 18 godzin temu, Bartek_Red napisał: To nie jest tak, jak przy Uncharted, gdzie wystarczyło sklecić na kolanie kolejny scenariusz, zmienić lokacje i poprawić co nieco. Uważaną przez wielu za najlepszą jak do tej pory mimikę twarzy w grach nazywasz poprawieniem co nieco?? LOL Ja tam jestem spokojny o jakość nowego TLOU. Nie wiem skąd u was te obawy, że NG nie sprostają postawionej przez siebie poprzeczce części pierwszej. Równie dobrze można mieć obawy, że nowy RDR od R* będzie lichy a jakoś tam w temacie same ochy i achy. Edytowane 5 Grudzień 2016 przez Przemek_07 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach