rafal777 6 Napisano 27 Marzec 2019 Ja narazie użyłem na początku kilka razy parowania. Mam za sobą 3 mini bossow i każdego pokonałem odskakując i czekając na zadanie ciosu. Unik w tył i ładowanie ciosu R1 i znów unik. No i działa. Pewnie w późniejszym etapie nie będzie się to sprawdzać. Ale bazując tylko na parowaniu ginąłem co chwilę. Trafiłem na jakiegoś bezgłowego w jaskini i nawet nie zadałem mu ciosu a próbowałem 2 podejścia. Jestem wielkim fanem From Software. Właściwie tylko w ich gry już gram i tylko na nie czekam. Muszę powiedzieć, że Sekiro póki co musi mnie do siebie przekonać. Jak na mój gust jest trochę zbyt dynamicznie i jakoś tak dziwnie na PS4 wygląda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
The_Siemek 1040 Napisano 27 Marzec 2019 Bezgłowego nie ruszysz bez nałożenia na miecz Boskiego Confetti (i lepiej mieć więcej niż jedno... plus item na zmniejszanie strachu). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xavris 2446 Napisano 27 Marzec 2019 Przebiegałem koło niego w poniedziałek w celu dostania się do dzwonu. Sgurwyzyn jak na bezgłowego to ma niezłego cela tym mieczorem :/ 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzyzak86 107 Napisano 27 Marzec 2019 @Karaluch69Zupełnie nie widzę gdzie mogę zdobyć tą protezy o której pisałeś. W drodze między Pijakiem a Panią Motyl znalazłem tylko jedno ukryte miejsce za ścianą...Tam jej nie ma, ona jest na samym dole budynku gdzie jest ten w niebieskim kimono:) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzyzak86 107 Napisano 27 Marzec 2019 Jak te posrane pioruny odbijac? Albo okijac?:/Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grabeq 1138 Napisano 27 Marzec 2019 Madre de Dios, ile bólu i cierpienia w tym wątku, tyle płaczu i zgrzytania zębami, to chyba nawet przy Demon's Souls nie było. Nie zrozumcie mnie źle, podziwiam Was za wytrwałość i skilla. Ja się do tej gry jednak nie dotykam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzyzak86 107 Napisano 27 Marzec 2019 Sami masochiści haha:) Spoiler:Dobra juz wyczailem ale to nic nie zmienia:/ Pierwszy etap przechodze bez drasniecia, szesc tykw, kulki leczenia a i tak nie ma czasu tego wziac w drugiej fazie bo gosc jest strasznie szybki i skacze przez pol mapy:/ Ale opaca sie brac na klate te pioruny i je odbic, bo zabiera mu to polowe zycia i jeszcze oglusza:) Ale to nie jest takie proste... Najciekawsze jest to ze mozna bossy ominac, tzn nie bic sie, i isc dalej:) Ale ja tak nie potrafie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karaluch69 542 Napisano 27 Marzec 2019 3 godziny temu, Kolos28 napisał: @Karaluch69 Zupełnie nie widzę gdzie mogę zdobyć tą protezy o której pisałeś. W drodze między Pijakiem a Panią Motyl znalazłem tylko jedno ukryte miejsce za ścianą... Zmylilem Cię niechcacy. Ta proteza jest w tym samym budynku co kolo w niebieskim kimono tylko na innym poziomie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adick007 872 Napisano 27 Marzec 2019 Ciekawe jakie będą zależności do każdego z czterech zakończeń. I czy do ng+ przechodzą skille, tykwy, ulepszenia protezy etc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xavris 2446 Napisano 27 Marzec 2019 Nie jestem chyba aż tak kiepski, bo marszałek kaczynski na kasztance padł za 3 razem i to z jednym leczeniem w trakcie i jednym na samym końcu, bo chciałem go ubić za szybko :p pierwszy Boss, wiadoma sprawa, ale z tym dziadem na schodach męczyłem się dobre kilkanaście razy. Obstawiam, że ta babcia fruwająca mi napsuje znacznie więcej krwi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frost Prime 537 Napisano 27 Marzec 2019 Odblokowałem fajną zdolność i mogę zwiedzać niedostępne wcześniej "głębokie" tereny i tu nieźle się zdziwiłem bo wcześniej był boss w jaskini i odkryłem dokładnie 2 kolejnych....takich samych Ja wiem, że fabularnie...tzn pod względem lore trzyma się to kupy, ale kurde...przede mną sentymentalna walka. Ciężki jest ten dziad... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karaluch69 542 Napisano 27 Marzec 2019 Dzisiaj nie podołałem. 3h grania a Yebany Genichiro dalej stoi dumnie. Jutro muszę spróbować na trzeźwo bo chmiel skutecznie otępił moje zmysły a tu trzeba być gotowym cały czas. Sama walka jest zajebista. Jakieś sugestie jak sobie pomóc? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frost Prime 537 Napisano 27 Marzec 2019 20 minut temu, Karaluch69 napisał: Dzisiaj nie podołałem. 3h grania a Yebany Genichiro dalej stoi dumnie. Jutro muszę spróbować na trzeźwo bo chmiel skutecznie otępił moje zmysły a tu trzeba być gotowym cały czas. Sama walka jest zajebista. Jakieś sugestie jak sobie pomóc? A Ty wiesz, że Genchiro ma dwie fazy? Ja to w ogóle sporo zrobiłem sam. Już wiem, że popełniłem jeden błąd odnośnie jednego NPC...jeden pełny quest zrobiłem odnośnie innego NPC, drugi już prawie zrobiony też...wygląda to wszystko bardzo dobrze. Im dłużej gram tym ta gra coraz bardziej zyskuje w moich oczach. Koralików zebrałem już ponad 20 więc ktoś może sobie zobrazować na jakim etapie jestem. Jest npc który w nieco skomplikowany sposób mówi co trzeba zrobić, a pasuje do tego jeden konkretny skill...efekt...dla mnie wow. Póki co sprawdzałem na wiki 2 rzeczy - gdzie farmić konfetti i odnośnie questu do tego typa co chce zostać karpiem...bo kupiłem wszystko i nic i myślałem, że mi się zbugował a okazało się, że quest ciągnie się dalej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzyzak86 107 Napisano 27 Marzec 2019 W zamku Ashina też jest ukryte przejście. Tam gdzie samurajowie, 2 siedzi na podłodze. Koralik tam jest:)A ja nie korzystam z żadnych poradników. Na NG+ bede już wiedział co robić Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adick007 872 Napisano 27 Marzec 2019 Ja chyba zmienię język napisów na angielski bo dziwne te polskie nazwy przedmiotów. No i wiecie - wiki etc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karaluch69 542 Napisano 28 Marzec 2019 7 godzin temu, Frost Prime napisał: A Ty wiesz, że Genchiro ma dwie fazy? Wiem już szampan miał strzelać a zamiast tego strzelił piorun. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzyzak86 107 Napisano 28 Marzec 2019 Skad wziąć trzecią zakładkę w umiejętnościach przy posagu? Tam jest Sztuka shinobi, Sztuka protezy i wiem ze jest jeszcze jedna ktorej nie mam:(Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xavris 2446 Napisano 28 Marzec 2019 16 minut temu, krzyzak86 napisał: Skad wziąć trzecią zakładkę w umiejętnościach przy posagu? Tam jest Sztuka shinobi, Sztuka protezy i wiem ze jest jeszcze jedna ktorej nie mam:( Po pokonaniu marszałka kaczyńskiego na kasztance i odblokowaniu posążka wracasz się przez pole bitwy po schodkach i w prawo do domku. Tam jest ziomek w masce, który daje zadanie na ubicie 3 typków, które zrobisz w 20 sekund. W nagrode dostajesz książkę z drzewkiem. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzyzak86 107 Napisano 28 Marzec 2019 Bylem u niego, ten od szczurów w kanałach? Zabiłem te krasnale na polance kolo drzewa i nic:( Musze sprawdzić jeszcze raz.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xavris 2446 Napisano 28 Marzec 2019 6 minut temu, krzyzak86 napisał: Bylem u niego, ten od szczurów w kanałach? Zabiłem te krasnale na polance kolo drzewa i nic:( Musze sprawdzić jeszcze raz. No to on. Wróciłem do tego i dostałem księgę. Ziomki były 3, może nie zabiłeś wszystkich albo jakiś bug :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karaluch69 542 Napisano 28 Marzec 2019 (edytowane) 5 godzin temu, krzyzak86 napisał: Skad wziąć trzecią zakładkę w umiejętnościach przy posagu? Tam jest Sztuka shinobi, Sztuka protezy i wiem ze jest jeszcze jedna ktorej nie mam:( Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Jest chyba nawet więcej niż trzy, ale ta której szukasz to Ichimonji i ma kilka fajnych perkow. edit; Leży gnój, w końcu padł w sumie jakieś 4 godziny nad nim siedziałem. Edytowane 28 Marzec 2019 przez Karaluch69 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
The_Siemek 1040 Napisano 28 Marzec 2019 Gdyby ktoś miał problem z Marszałkiem i Kasztanką: Po tym filmiku walka się wydaje najprostsza na świecie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xavris 2446 Napisano 28 Marzec 2019 Macie otwartą ta bramę bezpośrednio po arenie z bykiem? Ta co ja dwóch gości otwierało? Ja ich nie ubiłem, tylko pobiegłem do posążka bo jechałem na oparach i mam ją teraz zamkniętą :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolos28 550 Napisano 28 Marzec 2019 Ale ten boss jest czyba najprostszy w grze Co do samej gry to coś wspaniałego, projekt lokacji to mistrzostwo. Ukryte przejścia, walki, muzyka!Jestem zachwycony, choć wczoraj byłem obrażony na grę bo ustawiała mnie do pionu na każdym kroku. Co by nie było to i tak do niej co chwilę wracałem. Romans z tą grą działa jak narkotyk, wraca się do niej namiętnie, jak do najlepszej kochanki @xavrisTo chyba bug, gdzieś o tym czytałem.Na XO była wczoraj łatka 130mb ale nie wiem czy miała na celu rozwiązanie tego problemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frost Prime 537 Napisano 28 Marzec 2019 Ja dzisiaj spory progres zaliczyłem. Wpadł mi trofik za wszystkie lokacje w grze, za odkrycie wszystkich technik (nie wykupiłem wszystkich tylko odkryłem) no i kilku bossów znowu załatwiłem. Ci ninja co zadają kopniaki mnie denerwują Najlepsze jest to, że robię to wszystko sam, bez poradników itp i fakt...satysfakcja chyba większa niż w Soulsach. Lokacje, przeciwnicy, design i muzyka - wow. Trochę łażenia i nerwów było robiąc różne pierdoły dla jednego npc...ale jakoś mi się udało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach