Rafix 9 Napisano 18 Październik 2008 Decyzja należy do Ciebie, ale ja wziął bym Far cry 2 mimo wszystko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sszaki 0 Napisano 18 Październik 2008 dla mnie far cry jest wypas ale czy kupie okaże sie po przetestowaniu, resistance chciałbym kupic dla multi i coopa i zrobie to jak cena bedzie odpowiednia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesgogo 2 Napisano 18 Październik 2008 Co do wersji PL (kinowa) znalazłem dopiero jeden sklep gdzie można zamówić. http://www.empik.com/far-cry-2-pl-ps3-mult...a,prod4620124,p A i data to 28.11.2008. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Major_Kupricz 0 Napisano 19 Październik 2008 A jak pisze, że wersja kinowa to znaczy, że będzie Lektor PL? czy tylko napisy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafix 9 Napisano 19 Październik 2008 Kinowa, czyli napisy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Major_Kupricz 0 Napisano 19 Październik 2008 A wie ktoś może ale tak na 100% czy będzie możliwość wyłączenia napisów PL i grania normalnie jak na wersji angielskiej? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 19 Październik 2008 Fajne explozje w FC2 http://n4g.com/gaming/News-218098.aspx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ajwer 0 Napisano 19 Październik 2008 eksplozje miodzio. liczę na multi. zgłaszać się na PSN ak ktoś będzie chciał grać online. w weekend startujemy:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Major_Kupricz 0 Napisano 20 Październik 2008 Napisze ktoś czy da się wyłączyć język PL i grać normalnie na ANG jak się kupi wersje Kinowa PL? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
D4Ru73K 15 Napisano 20 Październik 2008 28 pukawek (każda do upgrade) + 8 pojazdów + masa ekwipunku, a to wszystko dokupienia za diamenty w internecie od przemytników. Sporo godzin rozgrywki, misje główne, misje dodatkowe od kumpli, misje z "podziemia" Klimat dobry, czuć Afrykę. Przeciwnika bardzo trudno zauważyć w oddali, trawa, zarośla, drzewa doskonale zlewają się z ubiorem wroga. Miotacz płomieni miazga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 20 Październik 2008 28 pukawek (każda do upgrade) + 8 pojazdów + masa ekwipunku, a to wszystko dokupienia za diamenty w internecie. Sporo godzin rozgrywki, misje główne, misje dodatkowe od kumpli, misje z "podziemia" Klimat dobry, czuć Afrykę. Przeciwnika bardzo trudno zauważyć w oddali, trawa, zarośla, drzewa doskonale zlewają się z ubiorem wroga. Miotacz płomieni miazga Grasz juz w Far Cry 2 ? Na PC? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ajwer 0 Napisano 20 Październik 2008 28 pukawek (każda do upgrade) + 8 pojazdów + masa ekwipunku, a to wszystko dokupienia za diamenty w internecie od przemytników. Sporo godzin rozgrywki, misje główne, misje dodatkowe od kumpli, misje z "podziemia" Klimat dobry, czuć Afrykę. Przeciwnika bardzo trudno zauważyć w oddali, trawa, zarośla, drzewa doskonale zlewają się z ubiorem wroga. Miotacz płomieni miazga ooooo taaak:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
D4Ru73K 15 Napisano 20 Październik 2008 Grasz juz w Far Cry 2 ? Na PC? Na x360 ot takie czary mary Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bolek 7 Napisano 20 Październik 2008 28 pukawek (każda do upgrade) + 8 pojazdów + masa ekwipunku, a to wszystko dokupienia za diamenty w internecie od przemytników. Sporo godzin rozgrywki, misje główne, misje dodatkowe od kumpli, misje z "podziemia" Klimat dobry, czuć Afrykę. Przeciwnika bardzo trudno zauważyć w oddali, trawa, zarośla, drzewa doskonale zlewają się z ubiorem wroga. Miotacz płomieni miazga Darudek, a jak jest z "zasięgiem wzroku" ? Słyszałem, że ma być ostro ograniczony względem PC... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fayabusa 7 Napisano 20 Październik 2008 Darudek, a jak jest z "zasięgiem wzroku" ? Słyszałem, że ma być ostro ograniczony względem PC... przeciez napisal, ze gra na Xboxie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
D4Ru73K 15 Napisano 20 Październik 2008 Darudek, a jak jest z "zasięgiem wzroku" ? Słyszałem, że ma być ostro ograniczony względem PC... Jak jest w porównaniu do PC to nie wiem, bo takowej wersji nie posiadam, ale wydaje mi się, że wszystko chodzi cacy. Widać, słychać i czuć wszystko tak jak być powinno. Z minusów: >> początek jest nudny, wprowadzenie, poznawanie okolicy, tu sklep, tam przystanek, ogólnie tuturial >> mam nadzieję, że będą jakieś inne lokacje, bo jak narazie to jazda jeepem po sawannie i napotykanie chałupy, w której kryje się przecinik. Może jakieś jakisnie, albo teleportacja do Egiptu i piramidy haha >> początkowa pukawka, jakaś afrykańska odmiana jest trudna do obsługi, celownik lata jak pilot po paru browarach Generalnie jest dobrze, teren rozgległy, można walić wszędzie bez napisu loading, ale na poczatku teran jest zamknięty, przekroczenie granic grozi chorobą, w dosłownym tego słowa znaczeniu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bolek 7 Napisano 20 Październik 2008 przeciez napisal, ze gra na Xboxie... A co to ma do rzeczy? Chodziło mi o wersje "ogólnie" konsolowe Dzięki za odpowiedź. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fayabusa 7 Napisano 20 Październik 2008 A co to ma do rzeczy? Chodziło mi o wersje "ogólnie" konsoloweDzięki za odpowiedź. ok, inaczej to skumalem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koosa666 0 Napisano 20 Październik 2008 eee tylko 28 broni? XD Liczyłem na poziom Bad Company xD Lubie jak jest czegoś dużo, broni w fps, samochodów w ścigałkach itp. D4Ru73K a jak graficzka? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 20 Październik 2008 Lubie jak jest czegoś dużo, broni w fps, samochodów w ścigałkach itp. będziesz miał duży teren i sporo możliwości a jak ze zniszczalnością otoczenia? wszystkie obiekty da się zniszczyć czy tylko co nie które? broń/samochody nie psują się za szybko? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
D4Ru73K 15 Napisano 20 Październik 2008 Pukawek jest dużo, 2x więcej niż w przeciętnym FPS, można nosić 4 jednocześnie. Maczeta + pistolet + karabin/shotgun + coś ciężkiego haha rpg/moździerz, to musi być dobre, kompaktowy moździerz, na plecy i w teren Brak liniowości [!] misje można przechodzić jak się chce. Dostajemy zlecenie od kogoś i mamy kogoś ubić, zaraz dzowni telefon od drugiej strony konfliktu i proponują Nam inne rozwiązanie sprawy. Po 3 godzinach grania nie widze, aby to był zwykły FPS, chodzenie od punktu A do B. Otwarty teren, kilka wariantów przejścia misji, sprawia, że singla będzie można katować kilka razy od początku. Zniszczenie otocznie, tu jest jednak bieda, można maczeta rozwalić deski, kartonowe pudełka, szyby w samochodzie czy beczki, ale rozpierduchu nie zrobimy. Tak jak było w przypadku rpg i budynku na filmie, który się walił, muszą to być konkretne misje, albo budynek inny. Do tych budynku do których tłukłem z granatnika, leciały tylko trociny i gazety haha Po strzale w budynek zostaje dziura, w samochód dziura, ale strasznie lipna, nie da się z automatu poszatkować wozu, opony są ze skały itp. Samochód przy ostrej jeździe trzeba naprawiać co 3 minuty, jak jedziemy na przeciwnika, to lepiej nie za blisko, bo kilka kulek i trzeba machać kluczem. Dzień i noc, więc jest ciekawie, ba sami kładziemy się spać (jeden z dwóch rodzajów save w grze) i wybieramy godzine, o której chcemy się obudzić. Świt, wieczór, południe Graficznie, różnie... jest dobrze, jest czasami średnio, na PC wygląda to lepiej. Myślę, że porównywalne do Call of Duty 4, miejscami jest ładniej, miejscami Coda nic nie przebije. Tekstury giwer ładniejsze w Cod4. Sporo NPC, kumpli, upgrade broni, misje można wykonywąć z kumplami, można wezwać ich na pomoc. Do dyspozycji mamy komóre, jest dobrze Pierwszy FPS który zapewnia tak duże zróżnicowanie w działaniach, jedizemy gdzie chcemy i robimy co chcemy, bierzemy misje i wykonujemy, gra nie narzuca żadnego toru, chyba, że to się zmieni, ale zobaczymy z tymi wybuchami budynków to chyba żart w wersji pc widziałem jak koleś na kawałki niszczył budynek Być może takie uroki konsola/PC, ale na poczatku jak jest trening mamy do wyboru miotacz płomieni/rpg wychodzimy z budynku i można się pobawić. Strzał nic nie daje, leci piach, gazety, śmieci i trociny, a budynek stoi nadal Coś na szybko, sorry, że tak haotycznie, ale gram i pisze na bieżąco Na poczatek z tego co widzę to są dwie strony konfliktu, a my po środku małej wojny. Można udać się do obu stron i brać od nich misjie. Był moment kioedy wpadłem do wioski w której było mnóstwo żołnierzy, można było się poruszać normalnie pod warunkiem nie użycia broni. Miałem spotkać się z księdzem po tabletki. Nasz bohater po przylocie do Afryki choruje i musi dbać nie tylko o pasek życia, ale i o malarię Wpadłem grzecznie do tej zamkniętej enklawy, zabrałem tabletki i opuściłem ją bez strzału udając się na misję. Włączyłem save, zrobiłem to jeszcze raz, tabletki itp. ale zacząłem tłuc, z miejsca wyskoczyło 30 i ładowali we mnie, padłem, bo szans nie miałem. Już myślę... no to load, a tu nagle wpada kumpel, ratuje Nas i wiejemy. Ciekawe rozwiązanie, sprawia, że można grać na wiele sposobów Można izi na spokojnie, a można na hardcora /=== Jedno jest pewne... akcji rodem z Coda nie ma i nie będzie, kosztem nieliniowości i możliwości wyboru. Jest sporo rozmowy, a raczej słuchania, jazdy po mapie, szukania diamentów, prawdziwy FPS czyli młucenie zaczyna się wtedy kiedy jedziemy na misję, a reszta to zwiedzanie okolicy i likwidowanie od czasu do czasu posterunków pilnujących trasy. Afryka, ale zwierząt brak, nawet ptaka chyba nie widziałem, a co dopiero słonia haha nie wiem o co chodzi w fabule, o co chodzi w tym konflikcie, gra ma raczej charakter, wpada najemnik i bierze zadania. Coś jak w GTA, jeździmy sobie po mapie spokojnie, podziwiamy krajobrazy, od czasu do czasu pukniemy policjanta, a strzelanina zaczyna się gdy mamy konkretną misję i tak o to mniej więcej wygląda Far Cry 2, bo typowym shooterem to on niestety nie jest, a więc jak kto lubi. Prawde powiedziawszy nie grałem w tak rozbudowanego mixa, więc tnę ze smakiem /=== Jak narazie mało wad i nadal jestem pod wrażeniem, ale i wady sie znajdą na chłodno, 9/10 myślę, że to dla tej gry max, ale to się jeszce zobaczy, czy nie będzie mniej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SpacierShark123 0 Napisano 20 Październik 2008 z tymi wybuchami budynków to chyba żart w wersji pc widziałem jak koleś na kawałki niszczył budynek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ajwer 0 Napisano 20 Październik 2008 bez rozwalania budynków już nie będzie tak bardzo 'kolorowo'...oby jednak się dało Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
D4Ru73K 15 Napisano 20 Październik 2008 Zniszczenia: [span style=color:#000000;background:#000000]Mogę juz potwierdzić, że jest całkowity brak możliwości rozwalenia budynków, ładując z rpg z drzewo, czy zwykłą ścianę z desek, wszystko zostaje na swoim miejscu. Ogień powstający po strzale może zajarać otoczenie, trawa, drzewa, drewnany most, ale efekt będzie taki, że wszystko pozostaje na swoim miejscu, a po zmiania się tylko kolor otoczenia w wyniku pożaru. Pomijając dziury w samochodzie, beczki, deski (nie ściany z drewna) i kartonowe pudełka - brak zniszczeń w grze. Nie wiem jak to jest w przypadku PC, ale na x360 całkowity brak. Na PS3 również będzie tak samo, bo jak wiadomo wersja na PS3 to port z x360 mhy...[/span] Czytasz na własne ryzyko! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawelos21 14 Napisano 20 Październik 2008 Ja zamawiam dzisiaj torzyjdzie moze w piatek i zaczynam odrazu grac wiec moze stworzymy jakis klan ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach