Skocz do zawartości
Emir

RAGE

Rekomendowane odpowiedzi

Ech jaka cholerna szkoda, że to wychodzi w tym samym miesiącu co Dark Souls, Rage będzie musiał poczekać.:verymad:

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie Rage to obowiązkowy zakup

Jestem ciekawy jak będą sie prezentować wersje konsolowe i czy znowu będzie wojna o trawę ? :)

Edytowane przez saracen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam się grafiką nie zachwycam, dla mnie jest przeciętna. Najlepsze i najważniejsze to koszenie wrogów na wiele sposobów, ale już gdzieś to widzieliśmy... Mam nadzieję, że nie będzie nudy. Kick ass, gentleman!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

According to Creative Director Tim Willits, RAGE will have several locations on its map with locked doors, doors that are only accessible to players that purchased the shooter new. Unlike most new-purchase incentives, these doors do not have a purchasable access code tied to them. That means you either buy new or you go without these missions.

041544924c9989019fc665c.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to pojechali po calosci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

According to Creative Director Tim Willits, RAGE will have several locations on its map with locked doors, doors that are only accessible to players that purchased the shooter new. Unlike most new-purchase incentives, these doors do not have a purchasable access code tied to them. That means you either buy new or you go without these missions.

Pewnie za każdą z tych lokacji będzie trophy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakos trzeba sobie radzic z second-handem :pardon:. Szkoda tylko ze uczciwi dostana po gaciach, bo znajac zycie na torrentach bedzie krazyc "pelna" wersja.

Edytowane przez AlucardMZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paranoja co zaczynają już wymyślać...VIP Passy, Online, YouTube w grze na kod, odblokowane misje jak wpiszesz kod, odblokowane jakieś drzwi...no przecież paranoja.

Zaraz dojdzie do tego, że gra będzie rozbudowana jak cholera, ale jak nie kupisz/wpiszesz kodu, to będziesz leciał tylko jedną ściężką.

Do tego oczywiście online na kod, a dojdzie zaraz do tego, że żeby zobaczyć końcówkę gry też trzeba będzie płacić.

Ehh...nie spodziewałem się takiego zabiegu po idSoftware...gdyby jeszcze tam był multi...ale to typowo singlowa gra do hooya pana!

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętasz taką grę, jak Prince of Persia z roku 2008?

Tak, już nie chciałem tego przypominać nawet bo krew się w człowieku gotuje na takie wymysły. A najgorsze w tym wszystkim jest to, że ludzie zamiast ich zjechać to kupują to jak leci :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla twojej wiadomości w Rage jest tryb multi i nie jedź tak po id Software bo wszystkie firmy walczą z rynkiem wtórnym. Ja zakupię nówke i cieszę się, że dostane jakieś dodatkowe misje w singlu. Do tego nie porównuj Online Pass do DLC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jadę po idSoftware, bo wg mnie to jedna z tych firm, które naprawdę już dzisiaj są legendą, jaki ktoś chociaż trochę zna się na grach to nie muszę tutaj więcej tłumaczyć.

Prawie w każdą ich grę zagrywałem się jak głupi i spędzałem całe nocki przy takim chociażby Doomie z tą latarką łapie i tylko czekałem na zawał.

Nie mówiąc już o ich pierwszych produkcjach, które powodowały opad szczęki na podłogę.

A multi w RAGE to będzie chyba tylko taki, żeby był. Wyraźnie mówili, że skupiają się na singlu i chwała im za to.

Najzwyczajniej w świecie zapomniałem o tym mutli, bo zresztą nic specjalnego tam nie ma, żeby jakoś na niego czekać.

Ta gra to singiel i tylko dlatego się ją kupuje.

No i nie porównuje Online Passa do DLC, bo dla mnie DLC to konkretny dodatek, taki jak np. do Borderlands czy Fallouta.

A wycinanie tego co normalnie powinno być w grze, a potem chwalenie się, że dla ludzi co kupią nówkę będą dodatkowe misje to nie jest DLC tylko czyste chamstwo.

I właśnie takie zabiegi są coraz częściej stosowane...

Co do rynku wtórnego to takie coś i tak mu nie przeszkodzi. Kto chce sprzedać grę to sprzeda, czy to z jakimś durnym kodem czy bez, a kto chce kupić to kupi.

Ale to nie temat na taką rozmowę, dlatego proszę nawet nie kontynuować dyskusji o tym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i nie porównuje Online Passa do DLC, bo dla mnie DLC to konkretny dodatek, taki jak np. do Borderlands czy Fallouta.

A wycinanie tego co normalnie powinno być w grze, a potem chwalenie się, że dla ludzi co kupią nówkę będą dodatkowe misje to nie jest DLC tylko czyste chamstwo.

I właśnie takie zabiegi są coraz częściej stosowane...

Moze troszke inaczej , w grze beda kanaly i wlasnie do tych kanalow bedzie dostep po wpisaniu kodu czyli innymi slowy bedzie to dodatkowa mapa. To tak jak w BBC2 byl kod VIP , ktory odblokowywal mapy i dzieki ktoremu mapy dodawane w pozniejszym terminie takze byly dostepne.Wielu graczy byc moze nawet nie natkneloby sie na te lokacje . Jesli ktos kupi gre to nie musi po jej zainstalowaniu wpisywac kodow , moze pograc troche i po stwierdzeniu czy gra jest ok czy tez nie zdecydowac o tym czy ten kod uzyc czy moze gre sprzedac .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wszystko rozumiem. Jeśli takie coś nie będzie miało związku z fabułą, a raczej na pewno nie będzie miało, ani nie wpakują tam trofeów, które wymagane będą do platyny, to o mnie za mnie mogą to dawać.

Ale jeśli takie coś robią na zasadzie "zapłać jak chcesz platynę" czy "zapłać jak chcesz wiedzieć o grze więcej" to nie jest to normalne.

No, ale tak jak mówisz. Wyjdzie gra i wtedy sami zobaczymy co tam wymyślili i czy jest to warte zachodu czy nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomek Kutera- pierwsze wrażenie z Rage nie są optymistyczne...

http://polygamia.pl/...rwszy.html?bo=1

Edit:

Czekam na szerszy materiał, ale jeżeli się to potwierdzi anuluję swój pre-order. :verymad:

Edytowane przez Mrterminatorro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@up

daj spokoj ktos tam cos tam a ty zaraz cancel pre-order'a ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli inni będą brać przykład z id software to muszą udowodnić że ich gra jest tego warta

"Rage" to pewniak i nie wyobrażam sobie kupowania gry z drugiej ręki jak producent daje mi 15-30 godzin zajeb.....o grania

Takie gry kupuje sie w dniu premiery

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rage będziemy musieli jednak zainstalować na dysku....

zawsze dodatkowe 8gb mniej, ale i tak lepiej niż na X-klocu

Ktoś mądrze na portalu napisał

"Nie masz wolnego miejsca na dysku ? Na x360 wkładasz płytę i grasz.

Na PS3 jak nie masz wolnego 8 GB to nie grasz"

W xboksie zrzucenie całej gry na dysk jest opcjonalne. Można ale nie musisz

Nie jest to nic nowego ani wyjątkowego dla przykładu:

Blue Dragon --------- ok.19 GB

Final Fantasy XIII ---- ok.18 GB

L.A. Noire --------------- ok.19 GB

Lost Odyssey ---------- ok 22 GB

Trzymajmy sie faktów a nie to co komu się wydaje

Edytowane przez saracen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaraz, zaraz. Twierdzisz, ze bez wolnych 8GB na dysku nie pogram? Dziwne. Chyba nie mam ani jednej gry, która zajmowałaby więcej niż 5GB, a większość pożera maksymalnie 3GB.

Trzymając się faktów, pamiętajmy o tym, że ta "opcjonalna" instalka jest bardzo istotna. Jeśli jej nie przeprowadzimy, "męczymy" X360, a sama gra może funkcjonować ciut słabiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaraz, zaraz. Twierdzisz, ze bez wolnych 8GB na dysku nie pogram? Dziwne.

Kolego jakie dziwne. Zwyczajnie nie zagrasz na PS3. Ta konsola nie działa bez dysku twardego

Xbox to zupełnie inny sprzęt on nie potrzebuje dysku twardego

Xbox się meczy ? :) możesz to rozwinąć bo nie wiem o co chodzi

Edytowane przez saracen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytaj raz jeszcze to, co napisałem. ;) Nie sugeruję, że bez dysku można zagrać w jakąkolwiek gierkę. Napisałem, że mało która gra wymaga tak dużo miejsca na dysku. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KopaczK xbox nie potrzebuje zadnego miejsca na dysku

Xbox w ogóle nie potrzebuje dysku twardego

Koniec tematu

Edytowane przez saracen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi