Skocz do zawartości
lda77

Problemy I Pytania (Ogółem)

Rekomendowane odpowiedzi

Staty normalnie Ci się zapisują, ale mecz jest traktowany jako przegrana.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 17.05.2011 o 13:19, premko_pl5 napisał:

Witam!

Na początku mojego pytania chciałbym zaznaczyć, że jestem całkowitym amatorem jeżeli chodzi o FPS na PS3, więc dla wielu moje pytanie może wyglądać śmiesznie, ale jest to poważny problem. Zaznaczam też, że przeszukałem cały wątek o CoD i nie znalazłem na nie odpowiedzi.

Otóż często jak gram czynniki z zewnątrz jak koledzy, dziewczyna itp. itd. przerywają moje tzw. "młócenie" w multi w CoD4 i często zdarza się, że muszę wyjść z serwera, jakby jeszcze było mało najczęściej wtedy kiedy mam najlepsze staty..:confused:

Kiedy klikam by opuścił grę pisze mi tam ostrzeżenie że zmiany się nie zapiszą, a gra będzie dopisana jako "przegrana", ale patrząc później w barakach i porównując je z zapamiętanymi statami przed meczem wydaję mi się, że coś się dodaje w śmierciach. coś zabójstwach (nie mówię, że pamiętam na 100%) Więc czy mógłby ktoś mi łaskawie wyjaśnić czy staty przy wyjściu, czyli zabójstwa i padnięcia zapisują się ?

Prosząc o wyrozumiałość, że zadaje tak idiotyczne pytanie (wg większości)

pozdrawiam

Pewnie liczyłeś że jak wyjdziesz to nie popsujesz sobie statystyk, a tu zonk :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 21.05.2011 o 17:56, whitejin13 napisał:

Pewnie liczyłeś że jak wyjdziesz to nie popsujesz sobie statystyk, a tu zonk :P

Wystarczy że odłączy się kabel od neta, wyłączy natychmiastowo konsolę (raczej przez kabel) lub jeżeli grasz bezprzewodowo wyłącz router, w grze rozłączony poprzez problem, a to że przegrałeś to wyszedłeś to się nie zapiszę. ;)

Pozdrawiam

Edytowane przez Screen-PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 1.06.2011 o 18:18, Screen-PL napisał:

Wystarczy że odłączy się kabel od neta, wyłączy natychmiastowo konsolę (raczej przez kabel) lub jeżeli grasz bezprzewodowo wyłącz router, w grze rozłączony poprzez problem, a to że przegrałeś to wyszedłeś to się nie zapiszę. ;)

Pozdrawiam

Piękna porada godna CS. Szczególnie w COD4, kiedy jest się hostem i przez takie działania niszczy się wszystkim mecz. Brawo! :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 1.06.2011 o 18:23, kill napisał:

Piękna porada godna CS. Szczególnie w COD4, kiedy jest się hostem i przez takie działania niszczy się wszystkim mecz. Brawo! :thumbsup:

Nigdy nie byłem hostem ;), ale niestety taka prawda chociaż często napotykam takie dzieci co specjalnie kończą grę co chwilę grę, aż trafi się im ulubiona mapa.

Chciałem również dodać że nie stosuje takich praktyk tylko gram do końca i wychodzę z gry gdy jesteśmy w lobby.

i c***

Pozdrawiam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 1.06.2011 o 18:18, Screen-PL napisał:

Pozdrawiam

Powodzenia Ziom... Wyłączać konsolę z grą odpaloną poprzez wyciągnięcie kabla z kontaktu... no na bank Ci długo będzie działać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 2.06.2011 o 06:54, Link396 napisał:

Powodzenia Ziom... Wyłączać konsolę z grą odpaloną poprzez wyciągnięcie kabla z kontaktu... no na bank Ci długo będzie działać.

Podaje możliwości, a jeżeli chcesz się do nich stosować to proszę bardzo tylko potem nie płacz że coś nie tak.

Wyraziłem się jasno że nie stosuje takich praktyk tylko podaje przyczyny, które mogą spowodować że się nie zapiszą statystyki, a Ty mi do tematu o Modern Warfare wyskakujesz z tekstem o psuciu się konsoli poprzez wyciągnie wtyczki O_O

Lepiej palnąć jakąś głupotę niż poczytać trochę więcej, niektórych to niestety boli.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam problem z multi ;/. Nie mogę dołączy do kolegi, żeby zagrać mecz prywatny lub normalny mecz gracza, zawsze jak chce dołączyć to na ekran wyskakuje mi serwer nie dostępny. Dodam, że mam wersje PL a on francuska. Do graczy mogę się normalnie dołączyć i grą z nimi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 4.06.2011 o 12:31, Zioomek napisał:

Witam, mam problem z multi ;/. Nie mogę dołączy do kolegi, żeby zagrać mecz prywatny lub normalny mecz gracza, zawsze jak chce dołączyć to na ekran wyskakuje mi serwer nie dostępny. Dodam, że mam wersje PL a on francuska. Do graczy mogę się normalnie dołączyć i grą z nimi.

Witam,

Która to część, jaki masz NAT i Twój kolega.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś blokuje, poszukaj na necie jak odbezpieczyć PS3, DMZ, UpnP i takie tam, jaki NAT macie w grze?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanko odnośnie operacji specjalnych w MW2 na podzielonym ekranie. Na konsoli posiadam 2 profile (swój i brata) , kiedy chcemy sobie pyknąć i jestem na swoim profilu to jako gracz 1 jest mój nick, a pod spodem jest "Gracz 2". Moje pytanie, czy da się zalogować profil brata na gracza 2? Szukałem, kombinowałem i nigdzie nie widzę takiej opcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 15.06.2011 o 13:22, MOLO47 napisał:

Mam pytanko odnośnie operacji specjalnych w MW2 na podzielonym ekranie. Na konsoli posiadam 2 profile (swój i brata) , kiedy chcemy sobie pyknąć i jestem na swoim profilu to jako gracz 1 jest mój nick, a pod spodem jest "Gracz 2". Moje pytanie, czy da się zalogować profil brata na gracza 2? Szukałem, kombinowałem i nigdzie nie widzę takiej opcji.

Niestety nie da się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam problem z grą call of duty : black ops. Dotyczy on zwykłego trybu multiplayer jak i trybu multi dla zombie. Otóż, gdy chce zaprosić do gry przyjaciela ( ja mam wersje polska, a on francuska ) wyskakuje mi błąd : sesja gry nie dostępna. Nie wiem co robić , wszystko robiłem dobrze, bo wchodziłem na lobby i wysyłałem mu zaproszenie. Próbowałem jeszcze normalnie do niego dołączy ( bez zaproszenie ), był w lobby, ale tez się nie dało. Dodam, że z do nie których graczy mogę się dołączyć, podobnie jak mój kolega. Nie wiem co robić dlatego bardzo proszę o pomoc. Nat mamy oczywiście na : otwarty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kumpel ma problem, pisze w jego imieniu.

Nie chce mu się uruchomić żaden poziom, nawet w solo - chodzi tutaj o tryb zombie.

Jest loading i nagle czarny ekran i tylko reset konsoli pomaga ...

Wszystko zaczęło się po aktualizacji konsoli do numerka 3.66

Ktoś wie w czym problem i jak to naprawić ?

Rozumie żeby się DLC posypało, ale nawet mapki z płyty czyli Kino i Piątka też nie działają :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 25.06.2011 o 17:09, Dranz! napisał:

Nie chce mu się uruchomić żaden poziom, nawet w solo - chodzi tutaj o tryb zombie.

Rozumie żeby się DLC posypało, ale nawet mapki z płyty czyli Kino i Piątka też nie działają :/

Może niech skasuje dane gry, a konkretnie patch, odpali offline i zobaczy czy solo będzie działało i ściągnie tego patch'a jeszcze raz.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 25.06.2011 o 17:09, Dranz! napisał:

Swojego czasu miałem podobny problem (freezy przy loadingach (w MW2)), wykasowanie danych gry pomogło ;)

Edytowane przez Arti_P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zjawiłem się u niego osobiście i usunęliśmy wszystkie dane gry - patch & save.

Po uruchomieniu w trybie offline problem nadal występuje - również po ponownym pobraniu patcha.

Wydaje się to typowy problem z FW,

Z dnia na dzień sam problem nie powstał, lecz dopiero po aktualizacji :/

Musi to być odosobniony przypadek, bo jak na razie u nikogo z moich znajomych podobny problem nie wystąpił.

Kazałem dzwonić mu do biura obsługi - ale na cud niema raczej co tam liczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie da sie zmienic jezyku gry, jezeli kupisz angielska masz po angielsku, jezeli kupisz polska masz po polsku i tak dalej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam pytanie do wszystkich posiadaczy polskiej wersji Black Ops. Mianowicie, czy jest taka możliwość, by ta gra była po angielsku? Czy da się zmienić język w grze, a jeśli się nie da to czy po zmianie języka w konsoli na angielski, gra nadal jest po polsku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy DLC ściągnięte z polskiego PSStore będą kompatybilne z angielską wersją Black Ops?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 2.07.2011 o 18:04, Danny27 napisał:

A czy DLC ściągnięte z polskiego PSStore będą kompatybilne z angielską wersją Black Ops?

Sprawdź czy BLES Code, który znajduje się na opakowaniu małym druczkiem jest też w opisie tego DLC w PSS.

Jeżeli nie wiesz o co chodzi zeskanuj nam okładkę lub zrób zdjęcie skrzydełka bocznego, a my to sprawdzimy.

To jest pierwsza rzecz, a druga to co masz w pytaniu sam nie jestem pewien z tą wersją językową bo czy coś z Polskiego PSN'u jest dla Angielskiej gry poprawne, aby nie wyskoczyło że region nie poprawny.

Poczekaj na wypowiedzi innych użytkowników.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gry jeszcze nie kupiłem, dlatego się pytam. Z tego co się orientuję to w opisie DLC na PSS nie ma informacji o BLES.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi