Skocz do zawartości
ONE

Battlefield: Bad Company 2

Rekomendowane odpowiedzi

Ehhh, myslalem ze po kilkuset godzinach spedzonych w multi juz nic nie dostarczy mi tyle radosci co pierwszy headshot. Kilka tygodni temu na mapie port valdez, gdy gralem w druzynie broniacych tuz na poczatku obrony trzeciej bazy jako pierwszy sie zrespilem i korzystajac z okazji wsiadlem do helikopterka. Jako ze zobacztlem kolesia ode mnie z druzyny, ktory biegl w moja strone postanowilem na niego poczekac bo co jak co, ale wsparcie drugiego działka jest bardzo pomocne. Czekam na niego i czekam, patrze a ten ch%j wyjmuje karabin i mnie zabija sam zasiadajac za sterami. Jak juz z wieloma tego typu przypadkami mialem do czynienia, i zwykle zaciskałem ze złosci zeby probujac o tym zapomniec tak tego chujka postanowilem zapamietac. Jego nick zapisalem sobie na karteczce i powiesilem na scianie tuz za monitorem. Dzisiaj, jak co dzien po pracy wlaczam bc 2, popykalem kilka mapek, juz mialem wychodzic gdy w ostatnim momencie wcisnalem select co by zobaczyc jak wyglada punktacja. Patrze a tu ten typ jest w mojej druzynie. W dodatku gramy na port valdez! Jako broniący! Postanowilem oczywiscie jeszcze chwile pograc (muahahaha! ekhm...). wiecie, nadarzyla sie dobra okazja aby odplacic pieknym za nadobne. Bałem sie tylko ze przeciwna druzyna nie dotrze nawet do 3 bazy bo rangi miała dwa razy mniejsze niz nasze. Na szczescie im sie udalo (za bardzo im nie przeszkadzałem). No i nadszedł final. Po zdobycie przez wrogów 2 bazy szybko wcisnalem suicide i odrodziłem sie tuz przy heli. Ten typ musial zrobic to samo poniewaz od razu go zobaczylem jak biegnie w moją strone ( na szczescie on sie zrespil dalej, kolo tego "czolgu"). Tu powinienem dostac oscara dla najlepszego aktora poniewaz udawalem ze heli mnie zupelnie nie obchodzi. Pobiegłem w przeciwną stronę, w kierunku tego typa a jak sie minelismy, odwrocilem sie na piecie i wpakowałem mu piękną serię prosto w plecy. Najlepsze bylo jeszcze przede mna. Wsiadlem do heli i chwile sobie polatałem nad baza przeciwnika. Po jakims czasie mnie zestrzelili, na szczescie chwile wczesniej "katapultowałem" sie i wyladowałem w pierwszej bazie. Nie wiem jakim cudem ale tam jakby specjalnie dla mnie czekał quad. Wsiadłem na niego i srrrrruuuuuu do swojej bazy. Zrobilem rajd na drugiej bazie miedzy czolgami przeciwnika, przjechałem przez nasz budynek gdzie miesci sie skrzynia B i zobaczylem znowu tego typa, ktory jak szalony biegł do heli (ktory wlasnie sie zrespil). No wiec ja gaz do dechy i chyba nie przesadze gdy powiem, ze na sekunde przed tym jak gosc juz mial wejsc do helikoptera pieknie go przejechałem.

Przypadków, ze ktos mi strzela w plecy gdy np zasiadam za uav mialem chyba setki. Zawsze to zlewam i zlosc mnie trzyma maks pare minut. Nie wiem czemu ale ten przypadek z tym gosciem wyjatkowo mnie wtedy wyprowadził z rownowagi. teraz znowu czuje, ze zycie ma sens, i ze sprawiedliwosc istnieje. Jak spotkacie goscia co gra pod nickiem [ESP]Molina to wbijcie mu heada z pozdrowieniami ode mnie.

Edytowane przez marcizello
  • Like 8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie, miewam tak samo. Zabić od swoich kiedy byłem na UAVie mam bardzo dużo. Ostatnio też miałem identyczną sytuację jak Ty, tylko że na Oasis. Nie mogłem się jednak odwdzięczyć, bo gość po wzięciu heli latał nim CAŁĄ grę, jakieś 20 minut. :rolleyes:

Hej, mam taki problem, jeśli chodzi o Veterana. Zarejestrowałem się na stronie http://www.battlefie...y2.com/veteran. Jestem zalogowany, mam swoje statystyki pokazane. Chciałbym zostać Veteranem. W poradniku na forum napisane jest, że wystarczy mieć jedną grę. No to naciskam "Veteran", potem "Bad Company 2" i tylko wyskakuje mi informacja o BC2. Czy to oznacza, że trzeba mieć jeszcze jedną grę BF?

Edytowane przez kuba105000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najdluzszy post w historii tego tematu (chyba). Takie rzeczy to tylko na HC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, mam taki problem, jeśli chodzi o Veterana. Zarejestrowałem się na stronie http://www.battlefie...y2.com/veteran. Jestem zalogowany, mam swoje statystyki pokazane. Chciałbym zostać Veteranem. W poradniku na forum napisane jest, że wystarczy mieć jedną grę. No to naciskam "Veteran", potem "Bad Company 2" i tylko wyskakuje mi informacja o BC2. Czy to oznacza, że trzeba mieć jeszcze jedną grę BF?

Jakąkolwiek poza BC2. Np darmowe BF Heroes na PCta.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najdluzszy post w historii tego tematu (chyba). Takie rzeczy to tylko na HC

faktycznie opisana sytuacja też by mnie wkurzyła :) długi post pozwala wyzwolić negatywne emocje, ja idę czasami do lodówki coś zjeść i też pomaga ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie bardziej wkurza jak koles ma 0% i nadal biegnie, jak 3 strzaly z saigi nie zabijaja albo dostaje super strzal z pistoletu z polowy mapy (pozdrowienia z nelson bay). Dzisiaj wszedlem na HC doslownie na kilka minut i dalem sobie spokoj. Jedna wielka kampa. Ruszyc sie nie mozna bo zaraz leca kule z krzakow

Dzis mialem przyjemnosc wbic platynke z saigi na White Pass. Po drugiej stronie goscie z klanow DMZ i HDP. Polowa z nich walila z qs jak ja z saigi. Rozgrywka jak na arice. Mega intensywna, ale nie wyrownana. Kosiarz na chwile do mnie dolaczyl i po chwili juz go nie bylo :biggrin: to samo siara. Chyba sie chlopakom nie podobalo, a mnie sie swietnie ganialo. Nie ma to jak w ciasnym pomieszczeniu zarabac bezczelnie 2 snajperow gotowych do qs'a i sprejka z mg36 :biggrin:

Edytowane przez NFL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie bardziej wkurza jak koles ma 0% i nadal biegnie, jak 3 strzaly z saigi nie zabijaja albo dostaje super strzal z pistoletu z polowy mapy (pozdrowienia z nelson bay). Dzisiaj wszedlem na HC doslownie na kilka minut i dalem sobie spokoj. Jedna wielka kampa. Ruszyc sie nie mozna bo zaraz leca kule z krzakow

To jest bardzo irytujące jak gość w którego pakuje kulki zabije mnie i ma 0% życia i żyje.. :confused: Jak to możliwe sam nie wiem..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak spotkacie goscia co gra pod nickiem [ESP]Molina to wbijcie mu heada z pozdrowieniami ode mnie.

Pozdrowienia wysłane przyciskiem :r2: :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak spotkacie goscia co gra pod nickiem [ESP]Molina to wbijcie mu heada z pozdrowieniami ode mnie.

Wypadałoby wrzucić go do tematu "Mendy". Nick i "numer z koszulki" zapamiętałem. Jak się natknę będzie go bolało, tym bardziej że nigdy nie biegam sam tylko sprzedam temat w składzie :thumbsup:

Pozdrawiam.

PS

Czy T-bag jest w takiej sytuacji uzasadniony ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... Hej, mam taki problem, jeśli chodzi o Veterana. Zarejestrowałem się na stronie http://www.battlefie...y2.com/veteran. ...

Właśnie z nudów to sprawdziłem i bez problemu odznaczył mi się Veteran; na liście gier mam dwa tytuły BF BC2 i BF 1943 (PSN). Wszystko działa poprawnie musisz mieć jednak przynajmniej dwie gry :thumbsup:

BTW Ten bonusowy M1 Garand coś potrafi czy to taki pistolet na wodę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak masz oblatane M-14, to M-1 Garand jest kolejnym karabinem na platynę. Moim zdaniem do walki na średni dystans, trzeba przycelować przez szczerbinkę (no scope). W close combat raczej się nie sprawdza bo trzeba często dobijać z pistoletu (chyba że trafisz od razu w dyńkę a i to nie zawsze pomaga). Podsumowując: Jeśli trzymasz się raczej z boku to pukawka dla ciebie, jeśli lubisz wbić się do budynku i robić rzeźnię to raczej weź sobie saigę :biggrin:

Pozdrawiam :thumbsup:

Edytowane przez Gedeon1974

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musze oblookac to M-14. Kiedys probowalem, ale polowanie na gwiazdki bylo priorytetem no i bron poszla w odstakwe.

Ostatnio odkryłem też że dobrze mi się gra ABAKAN'em ale do tego chyba wstyd się nawet przyznawać :blush:

Do dzis nie umiem nim grac :biggrin:

Edytowane przez NFL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak masz oblatane M-14, to kolejny karabin na platynę (...) Jeśli trzymasz się raczej z boku to pukawka dla ciebie, jeśli lubisz wbić się do budynku i robić rzeźnię to raczej weź sobie saigę :biggrin:

Pozdrawiam :thumbsup:

Raczej nie sądzę żebym miał cokolwiek oblatane ;) Platyny jak dotychczas też żadnej nie uświadczyłem i pewnie nie prędko to się stanie. Co do stylu gry to uzależniam go od tego z kim akurat jestem w team'ie. Gram głównie Assaultem i staram się nadążać za drużyną, różnie to wychodzi ale patrząc na swoje statystyki to chyba jednak częściej "robię rzeźnię", najwięcej killi mam nabite właśnie Saigą :biggrin:

Ostatnio odkryłem też że dobrze mi się gra ABAKAN'em ale do tego chyba wstyd się nawet przyznawać :blush:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej nie sądzę żebym miał cokolwiek oblatane ;) Platyny jak dotychczas też żadnej nie uświadczyłem i pewnie nie prędko to się stanie. Co do stylu gry to uzależniam go od tego z kim akurat jestem w team'ie. Gram głównie Assaultem i staram się nadążać za drużyną, różnie to wychodzi ale patrząc na swoje statystyki to chyba jednak częściej "robię rzeźnię", najwięcej killi mam nabite właśnie Saigą :biggrin:

Po znerfowaniu go wcale nie taki wstyd, jest już mniej więcej na poziomie innych broni Assaulta. Oczywiście jest lepszy na dystans, ale na close-mid to już gorzej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musze oblookac to M-14. Kiedys probowalem, ale polowanie na gwiazdki bylo priorytetem no i bron poszla w odstakwe.

Do dzis nie umiem nim grac :biggrin:

Co Wy od niego chcecie? Bardzo dobra broń! :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie z nudów to sprawdziłem i bez problemu odznaczył mi się Veteran; na liście gier mam dwa tytuły BF BC2 i BF 1943 (PSN). Wszystko działa poprawnie musisz mieć jednak przynajmniej dwie gry :thumbsup:

filmik umieściłem wyżej, wg mnie jest to fajna zmiana do pozostałych broni. Trochę to wkurza przeciwników jak ktoś dostanie z garanda :) trochę wstyd aby dostać w papę z takiej starej broni ale jak to się mówi stara ale jara ;) Jednak grając nią trzeba mieć trochę inną strategię od maszynowych. Nie można na pałę biec w wir walki tylko lepiej ze średniego dystansu zdejmować gości a z bliska przełączyć się na guna. Trochę trzeba bardziej grać z rozwagą i bardziej taktycznie. Na core od trzech do czterech strzałów trzeba zmieścić w gościa no i nie ma super optyki razy cztery więc trzeba się bardziej skupić przy celowaniu. Ja tam go bardzo lubię bo to naprawdę miła odmiana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

filmik umieściłem wyżej, ...

Nie mam flash playera w służbowym laptopie i nie mogłem go odpalić przez Firefoxa, na szczęście poszło z z innej przeglądarki :) Fajna ta pukawka, dzisiaj pewnie popróbuje. Co do gościa z filmiku to miał fuksa w pierwszych 4 minutach że się po niego jakaś ekipa nie pofatygowała. Niektórych zdjął po 2-3 razy praktycznie za każdym razem z tego budynku w którym stał M'com. Choćbym miał przez pół mapy po niego lecieć to skoro śmierć z Garanda traktujemy w kategorii policzka to bym się pewnie zdecydował :thumbsup:

BTW Nie ma to jak 22 Piny zebrane na jednej rundzie RUSH'a :blink: Szacun :sweat:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no, z tym policzkiem to czasami sam to odczuwam jak dostaję z niego i jeszcze do tego mój zespół przegrywa. Pomyślcie co to by był za policzek aby przegrać przeciwko całemu zespołowi weteranów, którzy grają wyłącznie garandem :))))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

. Pomyślcie co to by był za policzek aby przegrać przeciwko całemu zespołowi weteranów, którzy grają wyłącznie garandem :))))

Hmm..... przegrywać nie mam zamiaru, ale można by tak w drugą stronę: ZAŁOŻYĆ taki team! :biggrin: Pozbierać drużynę w temacie ustawki.... (chętni napewno się znajdą)......portek by to nagrał..........no, no i mamy oscara za film pod tytułem "Polish (your) Garand" :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po znerfowaniu go wcale nie taki wstyd, jest już mniej więcej na poziomie innych broni Assaulta. Oczywiście jest lepszy na dystans, ale na close-mid to już gorzej :)

Co ty gadasz? Nie ma gorszej i lepszej broni dla ssualt'a. Sa tylko te, ktorymi najlepiej ci sie gra. Dla mnie Abakan 94 (ponad 2500 kill'i), to cudo... polaczenie XM Prototype z M16, czyli siilnego damage na krotki i dluzszy dystans (nie uwzgledniam tutaj shotgunow). A najwiekszym crape'em jest VIntowka, z ta wielgachna muszka :) Pzdr

Edytowane przez kabotyn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co ty gadasz? Nie ma gorszej i lepszej broni dla ssualt'a. Sa tylko te, ktorymi najlepiej ci sie gra. Dla mnie Abakan 94 (ponad 2500 kill'i), to cudo... polaczenie XM Prototype z M16, czyli siilnego damage na krotki i dluzszy dystans (nie uwzgledniam tutaj shotgunow). A najwiekszym crape'em jest VIntowka, z ta wielgachna muszka :) Pzdr

No, jestem pewien, że wiesz lepiej ode mnie, w końcu przegrałem tylko 144h z samymi broni szturmowymi w rękach. A zwłaszcza masz rację co do Vintowki, najgorsza muszka w grze, nie ma co!

Btw. "Nie ma gorszej i lepszej broni dla ssualt'a (wtf?)" vs "A najwiekszym crape'em jest VIntowka, z ta wielgachna muszka" - FAIL.

the_sarcasm_detector_by_nerdsloth.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, ja dalej nie mogę zdobyć tego Veterana. :confused: Zarejestrowałem się na tym BF Heroes, zainstalowałem i zagrałem kilka rund - aż do dobicia 4 poziomu. Jednak strona dalej nie wykrywa, że grałem w BF Heroes. Dodam, że jestem pewny, że zalogowałem się odpowiednim e - mailem. Miał ktoś podobny problem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co widziałem to aktualizacje są chyba co 24 godziny. Przynajmniej tak było jak najechałem na ten mały zegareczek w rogu tabelki.

Ale co najlepsze to mi dodało Veterena za triala BF 1943... :)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, ja dalej nie mogę zdobyć tego Veterana. :confused: Zarejestrowałem się na tym BF Heroes, zainstalowałem i zagrałem kilka rund - aż do dobicia 4 poziomu. Jednak strona dalej nie wykrywa, że grałem w BF Heroes. Dodam, że jestem pewny, że zalogowałem się odpowiednim e - mailem. Miał ktoś podobny problem?

yep... niektórym nie wiadomo czemu, ale nie zalicza.... czytałem o tym problemie nawet na forum bodajże EA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.