malyr 14 Napisano 20 Sierpień 2010 na to czekałem:) już widzę piwne nocki z ekipą grającą w piłeczkę nic tylko czekać na premierę :) analiza gry po filmiku przed ukazaniem się gry? haha dobre niech się rwie nie będzie gorzej niż wersja 2008 :P ps. mam sporo znajomych, którzy nie mają konsol i przychodzą do mnie pograć w piłkę, jak odpalam fifę to mam rewolucję, hasła: HAŃBA WSTYD dawaj PESa :) tak w ramach żarciku :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RaFaLiK37 39 Napisano 20 Sierpień 2010 tylko po co oklamywac siebie, ze problem nie istnieje. Każdy ma swoje zdanie i nie musisz nikomu wciskac na sile ze twoje jest jedynym slusznym , jednym to przeszkadza innym nie. PES przynajmniej się jakoś zmienia nie to co FIFA 11 która wyglada praktycznie jak FIFA 10 z lepsza murawa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szejk 54 Napisano 20 Sierpień 2010 Ejjj po co Wy w ogóle zaczynacie takie gadki... co roku to samo! :ninja: [wulgaryzmy mode on] mam wyjebane w Smalce i innych fanów fify, nie wiem po kuta tutaj wchodzą i sieją ferment... ja jeśli nie jaram się fifą nie udzielam się tam, nie piszę co jest w niej zjebane itd. bo po co? [wulgaryzmy mode off] 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KopaczK 192 Napisano 20 Sierpień 2010 (edytowane) KopaczK@ Dobra nie chcesz dostrzec tego, to twoja sprawa, ale to jest i tyle, moze nie przeszkadzac, tylko po co oklamywac siebie, ze problem nie istnieje. Wcale nie odnosze sie do tego czy ty ta gre lubisz czy nie, nic mi do tego, jakos o tym, ze PES zrobil postemp dawno pisalem. Nie wmawiaj mi, proszę, takich rzeczy (w FIFie09 widziałem rózne błędy podczas gry i jakoś prawie nikt na tym forum nie chciał tego dostrzec). Widzę pewne niedociągnięcia animacji w filmikach z PESa2011, które miałem mozliwość obejrzeć wcześniej, ale tutaj tego nie widzę. Ocenię to na spokojnie po zassaniu demka. Jednym podoba się jedna, innym druga gra i nie ma co tu kogokolwiek przypominać i wszczynać wojny o krzyż. Edytowane 20 Sierpień 2010 przez KopaczK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SmaleC 280 Napisano 20 Sierpień 2010 (edytowane) Ejjj po co Wy w ogóle zaczynacie takie gadki... co roku to samo! :ninja: [wulgaryzmy mode on] mam wyjebane w Smalce i innych fanów fify, nie wiem po kuta tutaj wchodzą i sieją ferment... ja jeśli nie jaram się fifą nie udzielam się tam, nie piszę co jest w niej zjebane itd. bo po co? [wulgaryzmy mode off] To jest nalepszy przyklad ograniczonego spojzenia, krytyka gry jest niedopuszczalna, a jesli juz ktos skrytykuje to musza byc tylko i wylacznie wywody fanboja innej gry, na domiar tego musza byc one klamstwem. Ja oczywiscie nie gram w PES, bo jestem fanem fify i przychodze tylko po to zeby trolowac... Zalosne jest takie podejscie. Ja tym bardziej mam wyjebane na ludzi tego pokroju, ktorzy nie dostrzegaja wad i sa zaslepieni swoim subiektywnym wyborem. Szejk jak nie grasz w fife to nie dziwne, ze sie nie udzielasz i masz wyjebane, ja gram w obie serie wiec bede wylewal swoje zale tu i tu. KopaczK@ o fifie 09 sie nie wypowiadam, bo w nia nie gralem, przynajmniej na konsolach. Edytowane 20 Sierpień 2010 przez SmaleC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
schranz 488 Napisano 20 Sierpień 2010 Ejjj po co Wy w ogóle zaczynacie takie gadki... co roku to samo! :ninja: [wulgaryzmy mode on] mam wyjebane w Smalce i innych fanów fify, nie wiem po kuta tutaj wchodzą i sieją ferment... ja jeśli nie jaram się fifą nie udzielam się tam, nie piszę co jest w niej zjebane itd. bo po co? [wulgaryzmy mode off] Dokładnie. zgadzam się w 100% . Najważniejszy jest fun płynący z rozgryki, to czy zawodnik robi wslizg pod innym kątem niz biegnie to pikuś . Ważne aby multi było skillowe(miarodajne) a nie jakiś pinball z loterią . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 20 Sierpień 2010 SmaleC wylewaj swoje zale smialo. Bo ktos musi. I niech Ci przeszkadzaja za dlugie skarpetki, krzywe slupki i wslizgi pod za duzym katem. I szczerze - mam nadzieje ze z powodu tych wszystkich niewybaczalnych wad nowego PESa nie kupisz. Bo jesli przez nastepne 1,5 miesiaca bedziesz tu caly czas zrzedzil jak to w 35 sekundzie zawodnik nie macha odpowiednio nogami, a gre i tak kupisz, to jaki jest sens tego? Dla zasady? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sherman 31 Napisano 20 Sierpień 2010 (edytowane) To jest nalepszy przyklad ograniczonego spojzenia, krytyka gry jest niedopuszczalna, a jesli juz ktos skrytykuje to musza byc tylko i wylacznie wywody fanboja innej gry, na domiar tego musza byc one klamstwem. Ja oczywiscie nie gram w PES, bo jestem fanem fify i przychodze tylko po to zeby trolowac... Zalosne jest takie podejscie. Ja tym bardziej mam wyjebane na ludzi tego pokroju, ktorzy nie dostrzegaja wad i sa zaslepieni swoim subiektywnym wyborem. Szejk jak nie grasz w fife to nie dziwne, ze sie nie udzielasz i masz wyjebane, ja gram w obie serie wiec bede wylewal swoje zale tu i tu. KopaczK@ o fifie 09 sie nie wypowiadam, bo w nia nie gralem, przynajmniej na konsolach. Dobra, niech będzie, że grasz w obie gry, choć jak dla mnie nie jest to specjalnie możliwe, a już na pewno w podobnej proporcji, bo oba gameplaye różnią się dość znacznie, no, ale skoro tak twierdzisz to przyjmijmy, że Ci wierzę, masz do tego prawo, wolność Tomku w swoich 4 ścianach itd. W takim razie daję konia z rzędem jak mi powiesz co jest takiego fajnego w FIFIE (nie liczę licencji bo to jest najważniejszy argument dla gimnazjalistów), że się w nią zagrywasz, bo ja odkąd kupiłem ps3 ściągam co roku demo z PSN i w drugiej połowie pierwszego meczu patrzę na zegar ile jeszcze zostało do końca tych męczarni, tej przerażającej nudy. Edytowane 20 Sierpień 2010 przez Sherman 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KopaczK 192 Napisano 20 Sierpień 2010 (edytowane) KopaczK@ o fifie 09 sie nie wypowiadam, bo w nia nie gralem, przynajmniej na konsolach. Chodzi mi tylko to, że staram się patrzeć na tyle obiektywnie, na ile jestem w stanie. Wnisoki końcowe są takie, że po splatynowaniu FIFki 09 nie gram w nią praktycznie wcale bo jej wady (chodzi o rozgrywkę i typową "moroklepkowość" tej produkcji, schematyczność-kompletny brak zaskoczeń po 30 godzinach gry, itp.) odstraszyły mnie, a w PESa 2009 do tej pory ostro gram i pomimo blisko 200 godzin na liczniku widuję akcję, czy też animacje, których wcześniej nie widziałem. Udało mi się nawet Bardziej pasuje mi podejście Konami i tyle. Wolę próbę symulowania rozgrywki niż FIFę Street na stadionach. Choć uważam, ze obie serie są świetne, ale nie wyobrażam sobie sytuacji, w której spędzam więcej niż kilkadziesiąt godzin przy FIFie. Może to się zmieni, ale nie zanosi się na to, bo nowa kopanka od KONAMI nadrabiła zaległości, a w niektórych aspektach nawet przeskoczyła konkurencję, która teraz może zachęcić fajnie wyglądającymi mokrymi koszulkami, choć i te czasem wyglądają śmiesznie. Edytowane 20 Sierpień 2010 przez KopaczK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szejk 54 Napisano 20 Sierpień 2010 Podbijam Shermana... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
1908borsuk 71 Napisano 20 Sierpień 2010 Pesa uwielbiam za realizm , (jaką mam readochę jak strzele bramkę )jest w nim coś w czego nie ma w tym 2 i na odwrót )Nowy Pes prezentuje się superowo poprawiona :animacja,nowe ruchy piłkarzy,fajne kiwki, nic tylko czekać -(cwir pamiętam o wspólnym graniu -online ,muszę potrenować) No to może ja wtrącę swoje 3 grosze niech nikt nie pisze co w fifie jest lepsze bądź gorsze od pesa bo temat nie ten ,tu wypowiadamy się na tematy samego pesa.[ Ja pogrywam w obie gierki i uważam że porównywanie ich jest nie na miejscu -niby o tym samym jednak nie dokońca.] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 20 Sierpień 2010 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szejk 54 Napisano 20 Sierpień 2010 Jaram się tym edytorem stadionów... nie będzie można zrobić każdego, ale takie Stamford Bridge jest do zrobienia na lajcie :D Gdzieś widziałem już listę stadionów i jestem tym zawiedziony, jak co roku z resztą... nawet Anfield już nie ma :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SmaleC 280 Napisano 20 Sierpień 2010 (edytowane) Dobra, niech będzie, że grasz w obie gry, choć jak dla mnie nie jest to specjalnie możliwe, a już na pewno w podobnej proporcji, bo oba gameplaye różnią się dość znacznie, no, ale skoro tak twierdzisz to przyjmijmy, że Ci wierzę, masz do tego prawo, wolność Tomku w swoich 4 ścianach itd. W takim razie daję konia z rzędem jak mi powiesz co jest takiego fajnego w FIFIE (nie liczę licencji bo to jest najważniejszy argument dla gimnazjalistów), że się w nią zagrywasz, bo ja odkąd kupiłem ps3 ściągam co roku demo z PSN i w drugiej połowie pierwszego meczu patrzę na zegar ile jeszcze zostało do końca tych męczarni, tej przerażającej nudy. Dobre(choc nie idealne) AI obrony Swoboda kontrolowania pilki: 360* drybling, system zwodow, rodzaje podan i strzalow i tempa gry(przez tempo rozumiem szybkosc prowadzenia pilki, a mianowicie bardzo wolne do robienia trickow, bieg, szybki bieg i sprint z wypuszczaniem pilki, gdzie przy dobrym zmianie tempa mozna ladnie wybic obronce z rownowagi), zaslanianie pilki cialem(chociaz w 10 jest to przekombinowane i zbyt latwo malym zawodnikiem mozna bylo blokowac dostep do pilki, ale dziala dobrze), balans bardziej wymagajacy niz w PES to jedna z rzeczy, ktora mnie sklonila ku fifie10, bo nie moglem tak latwo sie przebijac przez obrone, a nawet przez pojedynczego przeciwnika. Dobre tryby online(zwlaszcza mistrzostwa wirtualnych klubow(10vs10) i to jest jedyny obecnie tryb w ktory gram, nie gram juz offline w fife od dawien dawna) Tryb Zostan gwiazda Sam gameplay mi odpowiada i uwazam go za dobry. Animacje sa dobre, ale tez zdarzaja sie zonki. "bo ja odkąd kupiłem ps3 ściągam co roku demo z PSN i w drugiej połowie pierwszego meczu patrzę na zegar ile jeszcze zostało do końca tych męczarni, tej przerażającej nudy" Mialem to samo i w fify 08,09 gralem raz i na tym sie konczylo, w fife10 demo zaczalem grac z braku laku(PES09 juz mi sie przjadl) i skonczylo sie na pelnej wersji, fifa to gra w ktora trzeba dluzej pograc zeby sie do niej przekonac zwlaszca po dlugim kontakcie z PESem, tak bylo w moim przypadku. Edytowane 20 Sierpień 2010 przez 1908borsuk koniec offtopu -jasne to nie temat pes vs fifa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 20 Sierpień 2010 Taa. To by bylo na tyle o Fifie w tym temacie. Jesli ktos chce odpowiadac na powyzszy post prosze to robic w temacie FIFA vs PES... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sherman 31 Napisano 20 Sierpień 2010 (edytowane) Wczoraj na pesfan.com pojawił się artykuł o Becie Master League Online, który przetłumaczyłem do celów, które pozwolicie, że pominę w tym momencie, co by nie ględzić nie na temat. W każdym razie pewnie będzie to przydatna lektura dla fanów z ps3site, którzy wiążą z tym trybem spore nadzieje. Oto owy tekst. Sieciowa beta trybu Master League została otwarta na kilkanaście dni, dzięki czemu setki graczy konsolowych (po 1000 na ps3 i Xbox 360) dostało możliwość przetestowania nowego trybu gry. Wielu z nich wykorzystało betę do opisania swoich wrażeń odnośnie nowego gameplayu, co wydaje się dość naturalnym odruchem (sam bym tak zapewne uczynił), ale generalnie głównym celem całego przedsięwzięcia jest sprawdzenie w akcji funkcji dostępnych w sieciowej wersji legendarnego już dla każdego weterana serii trybu Master League. Za pomocą poniższych wypocin postaram się przybliżyć wam nieco czym jest sieciowa Master League. Jedyną rzeczą która łączy Master Leage Online z jej singlową siostrą jest w zasadzie tylko nazwa. Nie znajdziemy tutaj zamkniętych lig złożonych z 20/18 zespołów z okienkami transferowymi i rozbudowanymi opcjami menadżerskimi, które dostały poważny zastrzyk świeżości w PES 2010. Głównym zadaniem gracza w MLO jest stworzenie swojej drużyny marzeń i rywalizacja z innymi ludźmi w sieci, którzy również skrzętnie budują swoje dream teamy. Forsa potrzebna nam do robienia transferów będzie do zdobycia w tradycyjnych opcjach gry sieciowej czyli quick match oraz competitions. Każdy zaczyna z tego samego miejsca, a wiec wybiera dowolną drużynę z 5 dostępnych lig, a jego team składa się z defaultowych piłkarzy Master League (Castolo, Minanda, Ximelez etc.). Jeśli wybierzesz nielicencjonowaną drużynę można sobie wyedytować nazwę, herb, stroje i co tam jeszcze dusza zapragnie. W menu głównym trybu mamy kilka opcji do wyboru: My Team daje ci możliwość ustawienia Gameplanu. Po wejściu w Squad List naszym oczom ukażą się przeróżne statystyki. Np. ile dany grajek rozegrał dla ciebe meczy, ile strzelił goli, wyrobił asyst, a także jak jego wartość wzrosła od czasu kiedy go zakupiłeś (o tym szerzej nieco później). W tym menu możesz także usunąć piłkarza z zespołu. Szczególną opcją w My Team menu jest „Reset Team”, która jak się zapewne domyślacie daje nam możliwość wykasowania dotychczasowych poczynań i zaczęcia zabawy od nowa, czyli powrotu do defaultowego składu. A teraz to co tygrysy lubią najbardziej. Transfery. Wartość danego gracza generalnie zależy od jego statystyki ogólnej czyli overall, jednak wartość owa ulega zmianie także pod wpływem kilku innych czynników. Najważniejszy z nich to częstotliwość z jaką gracze kupują danego piłkarza. Np. wartość Agbonlahora wzrosła o 2 miliony po tym jak tuzin graczy zakupiło go do swojej drużyny. Innym czynnikiem jest doświadczenie piłkarza, czyli wartość wzrasta wprost proporcjonalnie do ilości rozegrania meczów przez delikwenta. Wartość defaultowych piłkarzy, z którymi zaczynamy jest stała. Szukanie nowych nabytków do swojej drużyny jest podobne do offline’wego systemu. Jednak zdając sobie sprawę, iż nie wszyscy fani PES-a są jednocześnie fanami trybu Master League po krótce przypomnę jak to wygląda. Możemy szukać nowych piłkarzy szperając w dostępnych klubach, poprzez narodowość albo za pomocą zaawansowanych opcji podając szczegółowe kryteria takie jak wiek, pozycja, wzrost, silniejsza noga itd. Historia twoich transferów jest przechowywana i można sobie do niej zaglądać. Ważne są również 3 zakładki dotyczące statystyk związanych z wartością piłkarzy i transferami. Market Value Ranking pokazuje najdroższych graczy na rynku transferowym, obecnie Messi i Ronaldo na 360-tce (czemu się nie dziwię?), obaj kosztują ponad 14 milionów. Rising Star Ranking % pokazuje nam grajków, których wartość rośnie najszybciej, natomiast Player Popularity Ranking zdradza, którzy piłkokopacze są kupowani najczęściej przez ludzi buszujących po sieci. Póki co nie widać, żeby w MLO obecny był rozwój graczy, czyli po prostu zmiana statystyk wraz z nabywaniem doświadczenia przez grajka, chociaż być może to się zmieni wraz z ilością rozegranych meczy. Jeśli jednak w PES 2011 nie będzie aspektu jakim jest progres/regres piłkarzy nie będzie też żadnego sensu w kupowaniu młodych obiecujących graczy na miejsce starzejących się gwiazd. Istnieją 3 kryteria wg ,których twój klub jest klasyfikowany. Divisional Ranking, Team Strength oraz Total Asset. Pierwszy z nich to nic innego jak obecny system, 500 punktów na początku, promocja albo degradacja w zależności od tego ile punktów nabijesz. Awanse i degradacje aktualizowane co tydzień. Team Strength Ranking jest tworzony na podstawie overalli 16 najlepszych piłkarzy twojej drużyny, a Total Asset Ranking według ogólnej wartości klubu, na którą składają sie wartości wszystkich piłkarzy. Mamy trzy opcje rozgrywania meczów: Quick Match, Quick Match (Coach Mode) i Competitions. W zwykłym quick matchu losuje nam przeciwnika z tej samej dywizji i gramy. Za mecz dostajemy kasiore. W coach mode podobnie, ale ustalamy tylko taktykę i obserwujemy poczynania pupili albo idziemy na herbatkę/piwo/colę/TV. Jednak miejscem gdzie zarobimy konkretną mamonę jest competitions. Musimy co prawda zapłacić wejściówkę, ale łatwo ją nadrobić grając w turnieju. Są trzy turnieje dziennie dla twojej dywizji, możemy grać normalnie albo w coach mode. Dalej jest podobnie jak w 2010, dołączamy o konkretnej godzinie, po czym mamy 60 minut, żeby zakwalifikować się do fazy pucharowej, liczą się 3 kolejne mecze. W fazie playoff są 5 minutowe przerwy pomiędzy meczami. Zasada jest prosta i jedyna słuszna, Im dalej zajdziesz tym więcej kasy zainkasujesz. Forsa za samą grę w takim turnieju jest o 8 razy większa od tej, którą dostajemy za zwykły quick match, więc nawet jeśli nie awansujemy do fazy playoff to i tak zgarniamy sporo pieniędzy na ulepszanie swojego zespołu. To by było z grubsza na tyle co oferuje nam Master League Online. Według mnie zapowiada się to całkiem ciekawie, ale pytanie jest jedno. Jak to wszystko będzie działać kiedy tuż po premierze tabuny fanów wejdą na serwery i będą budować swoje drużyny w tym samym czasie? No cóż, zobaczymy. Oby do premiery. Edytowane 20 Sierpień 2010 przez Sherman 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agPHANTOM 12 Napisano 20 Sierpień 2010 Po prostu PES jest na tyle realistyczną i oddającą wrażenia z rzeczywistego meczu grą piłkarską, że co roku wszyscy na siłę szukają w niej jakiś mini błędów, które wiadomo, że będą, jak w każdej grze video. W Pro Evo pierwsze co rzuca się w oczy, to brak (znowu!) dryblingu 360 stopni. Zapowiadali że będzie, ale ja go jakoś nie widzę. Obniżył się lekko wygląd twarzy zawodników, to chyba przez nowe filtry graficzne, wyglądają teraz bardziej jak z Fify, widać to na zbliżeniach. Na szczęście, dzięki owym filtrom piłkarze są teraz mniej "plastikowi" i nie świecą się już jak figurki z wosku. 1:09-1:15 - objeżdżanie zawodnika, czyli drybling przy pomocy 16 kierunków. Mogliby w końcu nad tym popracować. 2:32 - tu muszę odeprzeć zarzut. Widać jak zawodnik przyjmuje piłkę,ta lekko podskakuje i gdy opada piłkarz zagrywa ją z powietrza wewnętrzną częścią stopy. 4:14 - coś, czego nienawidzę w pesie od zawsze. obrońca podbiega w kierunku gracza z piłką... i się zatrzymuje, jakby się zderzył z niewidzialną ścianą. Mógłby chociaż lekko spowolnić przeciwnika lub sprawić by tamten zagubił się w dryblingu, ale on się po prostu zatrzymuje. 4:44 - na stadionie trwają chyba jakieś prace, wymieniają papę na dachu, czy coś. A tak poważnie to, wszyscy widzowie ubrani na czarno. Gra powinna generować, aby kibice byli poubierani w koszulki domowe i wyjazdowe gospodarzy. Wyglądałoby to bardziej kolorowo. Na niektórych zbliżeniach murawa wygląda jak niedawno orane kartoflisko. W innym gameplayu widziałem jak bramkarz ruszył z mega opóźnieniem do piłki, która przelatywała jakieś 3 metry od niego. Różnica w rozgrywce pomiędzy Pesem a Fifą jest taka, że w pesie animacje zawsze dogrywane są do końca, stąd efekt opóźnienia, natomiast Fifa urywa animację, aby uruchomić nową. Niemniej żadna z produkcji nie jest pozbawiona błędów. Każdy wybierze to, co mu bardziej pasuje i co lubi. W temacie Fifa 11 napisałem, co mnie drażni w grze od EA sports. Obiektywnie! Napisałem o obu grach, aby uciąć już na dobre temat sporów. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KopaczK 192 Napisano 20 Sierpień 2010 Taa. To by bylo na tyle o Fifie w tym temacie. Jesli ktos chce odpowiadac na powyzszy post prosze to robic w temacie FIFA vs PES... Znalazłem taki komentarz na polygamii: "Kupilem konsole z fifa9, potem mialem fife10. Uwazam, ze ta gra to jeden wielki dramat. Animacja jest swietna i to musze przyznac, ale schematy!! Gra online z kazdym wyglada tak samo, nadusisz dwa razy trojkat (by bramkarz nie wychodzil) i 70% graczy glupieje, bo nie umie strzelic normalnie, gdyz ten schemat zawsze dzialal. Poza tym gra jest za szybka, nie ma roznic miedzy pilkarzami (tylko szybkosc i mozliwosc zwodow), aprzez pierwszy miesiac gry strzelilem wiecej bramek bezposrednio z dosrodkowan, niz z glowki, o czestym braku mozliwosci wybicia/strzalu z pierwszej pilki nie wspomne. FIFA to swietna gra? FIFA to gra, ktora ma genialne pierwsze wrazenie, im dluzej grasz tym bardziej widzisz, ze jest z nia cos nie tak. Szkoda, ze recenzenci o tych problemach z fifa10, ktore wymienilem nie informuja. [Jak ktos nie wierzy, ze mam FIFE moge podac PSN id (czy jak to sie nazywa)]. Apeluje do wszystkich by nie oceniali gier po pierwszym wrazeniu, ale dali im po 3-4 godziny, chociaz i tak kazdy kupi co chce. " Całkiem niezłe podsumowanie. Chciałbym napisać jeszcze słóweczko o edytorze stadionów i przykładowych obrazkach wrzuconych na poprzednią stronę. Sam pomysł jest rewelacyjny i jestem nim kupiony, wszak mogę wyedytować wszystko jak będę chciał. Np. nic nie stoi na przeszkodzie by umieścić na OLD TRAFFORD plakaty w stylu "HATE GLAZAR, LOVE UNITED", czy też podobizny klubowych legend. Rewelka. Niestety obrazki obnażyły ciągle powtarzaną słabość PESa (detal, ale zawsze), a mianowicie kwadraciki na trybunach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agPHANTOM 12 Napisano 20 Sierpień 2010 PES 2011 - Wrażenia z gry próbnej KLIK Głęboka analiza systemu podań KLIK Kilka słów o menu edycji I jeszcze raz KLIK Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RaFaLiK37 39 Napisano 21 Sierpień 2010 (edytowane) http://www.youtube.com/watch?v=7m5ha5I8V2U&feature=sub Swiezutki gameplay z serwisu gamezilla Edytowane 21 Sierpień 2010 przez RaFaLiK37 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Azifrael 0 Napisano 21 Sierpień 2010 http://www.youtube.com/watch?v=7m5ha5I8V2U&feature=sub Swiezutki gameplay z serwisu gamezilla Szykuja sie gwiezne wojny. Na boisku kolorowo, niczym miecz swietlny mamy pasek z sila podania a w 5:23 czy 6:44 zawodnik sie teleporotwal nie wiadomo skad :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KopaczK 192 Napisano 21 Sierpień 2010 (edytowane) Fajny filmik. Kolorowo, bo mecz rozgrywany jest w ciągu dnia przy żarzącym słońcu, więc i barwy są wyostrzone. ;) A teleporty są ewidentnym doczytywaniem. Nie podoba mi się to co prawda, ale to przecież nie jest finalny produkt (Koso mówi o tym w okolicach 10 minuty). Edytowane 21 Sierpień 2010 przez KopaczK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RaFaLiK37 39 Napisano 21 Sierpień 2010 Po tym filmiki wydaje mi się ze nowy pes nie będzie dla casuali którzy bedą chcieli zagrać sobie kilka meczy z innym graczem tylko dla ludzi którzy są już zaprawieni w bojach. Gra wydaje się po prostu trudna (przede wszystkim system podań) a dla tych niedzielnych graczy będzie FIFA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KopaczK 192 Napisano 21 Sierpień 2010 Bardzo podoba mi się komentarz Koso "Nie mam pojęcia jak to się stało...", albo "Nie wiem jak to zrobiłem...". Jeśli zapomniał o tym, że przy strzale w PESie ważny jest kierunek i wychylenie gałki w stronę bramki, lub przeciwną, to gratuluję obeznania z serią. Zapowiada się bardzo symaptycznie, już zacieram ręce, bo nowym PESem w moim czytniku będzie tegoroczna wersja. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agPHANTOM 12 Napisano 21 Sierpień 2010 Do tego trzeba dopisać całą Ekstraklasę, którą zamierzam zrobić. Tegoroczny sezon piłkarski z Pro Evo zapowiada się wprost wyśmienicie. :happy: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach