Skocz do zawartości
otacon

Ea Sports Active 2

Rekomendowane odpowiedzi

Plan był by zakupić dopiero we wrześniu, ale zachęciła mnie cena na Ultimie, a mianowicie 109,90 za zestaw z czujnikami. Piszę tak dla informacji, jakby ktoś szukał w nie za dużej cenie.

Nie kupując używanego, bądź na alledrogo.

Na zavvi wychodzi 68 pln więc na Ultimie strasznie drogo!!!:)

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj pierwszy raz odpaliłem gierkę, wszystko mi się zsynchronizowało, ale nie działa mi pulsometr. Mam pytanie czy zaraz po synchronizacji widać puls, u mnie w treningu również nie widać, czy ktoś miał podobny problem czy może jakoś dodatkowo w programie trza włączyć, może coś żle zrobiłem? Poza tym wszystko śmiga idealnie.

Też tak miałem, w ogóle bardzo dużo osób miało na początku problem z pulsometrem, ale wszystko da się zrobić :) Jak włączysz gierkę, to nie włączaj żadnych czujników, tylko czekaj aż włączy się taki jakby samouczek "krok po kroku" i wtedy będziesz po kolei wkładał pendrive, włączał pulsometr itd. i powinno załapać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak , tylko że program go widzi jak go włączam i pozostałe czujniki również, natomiast podczas gry wszystko działa tylko na ekranie nie widać wartości mojego pulsu, ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

są trzy opcje

1. przy włączaniu spróbuj przytrzymać (sam miałem problem z tym - nie włączał się jak pozostałe, przytrzymanie pomogło)

2. źle założyłeś, czasami trzeba chwilę odczekać żeby załapało puls

3. nie masz tętna :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorry za double post, ale mam cholerny problem:

wróciłem do zdrowia i chciałem zacząć treningi, wszystko pięknie ładnie włączam a tu bęc - nie ma pendrajwa, gdzieś mi zaginął i dupa - z treningu nici, macie jakieś pomysły co mogę zrobić ? (po za kupowaniem nowego zestawu)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic nie zrobisz. Osobno nie dokupisz wiec jedyne rozwiazanie to drugi zestaw. Obecnie to niecale 70zl w angielskich sklepach wiec nie jest az tak zle,ale szkoda troche mimo wszystko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorry za double post, ale mam cholerny problem:

wróciłem do zdrowia i chciałem zacząć treningi, wszystko pięknie ładnie włączam a tu bęc - nie ma pendrajwa, gdzieś mi zaginął i dupa - z treningu nici, macie jakieś pomysły co mogę zrobić ? (po za kupowaniem nowego zestawu)

Ja bym napisał do EA, może akurat coś zdziałasz :) (np. Logitech w przypadku zgubienia nadajnika od myszki, wysyła nowy gratis)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wzialem od dziewczyny sobie by sie rozruszac, na medium co to nie ja na poczatek 3 tygodnie i czekalem kiedy sie skonczy bo mialem dosyc.. dla chcacych sie rozruszac fajna sprawa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na razie zrobiłem program 2 tygodniowy..ale zrobiłem błąd, że nie zważyłem się przed i po.

Bardzo ważne jest tutaj odżywianie się. Co z tego, że napocisz się i wymęczysz jak cholera, jak zaraz idziesz i jesz tyle co zawsze.

Trzeba się troszkę ograniczyć z jedzeniem słodkiego, a najlepiej to wszelkie łakocie zamienić na owoce.

Za niedługo planuję rozpocząć 9-tygodniowy program i regularnie ćwiczyć i przy tym nie wpieprzać syfu w postaci chipsów, itd. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem u kumpeli jak to działa i takie pytania mi się nasuwają zanim kupie :D

Szybkość powtórzeń czy ilość czy sam nie wiem ,jest zależna od tętna ?? bo niektórzy przy tych samych ćwiczeniach moga mieć n, za wysokie albo za niskie .

Widziałem też ,że ćwiczenia są dość krótkie ? ( zaczynała 9tyg. program) 1-3 minutki i zmiana ćwiczenia :o to nie psuje efektu ? jak widziałem potem jakiś wykres po ćwiczeniach to były straszne skoki tętna , chyba tam od 2 poziomu do 5 , i tak kilka razy.

no i dziwne bo nie mogliśmy ustawić wiecej jak 4-5 dni ćwiczeń w tyg. i były tylko dwa programy ?

Edytowane przez Baryl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten bajer w zestawie to pulsometr, dobrze pamiętam? Czy można go użyć w jakimś innym celu niż gra? Da się podpiąć do telefonu via BT i używać z jakąś aplikacją?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, ten sprzęt działa TYLKO z tą grą. Nie ma żadnej inne możliwości.

Poza tym nie wiem czy to działa przez BT, mi się wydaje, że radiowo, ale nie czytałem dokładnego opisu.

Co do ilości powtórzeń ćwiczeń, to ustalasz sobie na początku poziom: Easy, Medium, Hard.

W zależności od poziomu oraz od etapu, w którym jesteś masz coraz więcej powtórzeń i ćwiczeń.

Czy zmiana co kilka minut ćwiczenia jest zła? Wg mnie nie. Jest jakaś różnorodność, nie ma tej monotonii.

Co prawda ćwiczenia po jakimś czasie już znamy, ale tutaj właśnie chodzi o dobre wykonywanie.

Ja tam polecam ten produkt. Można się napocić przy nim i zapewne poprawić minimalnie kondycje.

Nigdy nie dorówna prawdziwemu rowerowi, pływaniu, bieganiu czy coś w tym rodzaju, ale wg mnie i tak ten sprzęt daje rade.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

programy są dwa, krótszy i dłuższy w których 4-5 razy dziennie się trenuje, jednakże można wykonywać dodatkowe treningi (jest wiele treningów przygotowanych w grze, można też stworzyć własne treningi) tak więc jest co robić z grą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

programy są dwa, krótszy i dłuższy w których 4-5 razy dziennie się trenuje, jednakże można wykonywać dodatkowe treningi (jest wiele treningów przygotowanych w grze, można też stworzyć własne treningi) tak więc jest co robić z grą

Dziennie? :) hehe. Po kilku takich dniach z tyloma treningami chyba bym nóg nie mógł znaleźć.

Koledze zapewne chodziło o tygodniowo :) Ale to można ustalić przed treningiem, dobrać sobie własny schemat, co mi się podoba.

Co drugi dzień jeden intensywny trening to wg mnie idealna sprawa + cały weekend.

Przypomina również o naszej oficjalnej grupie PS3Site w EA Sports Active 2:

Grupa: PS3Site

Hasło: forum

Jeszcze sporo miejsc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mogłby mi ktoś przybliżyć opcję tej drużyny treningowej?

Nic szczególnego, po prostu sumowanie wyników ćwiczeń do jednej grupy i tyle.

Możesz sobie porównać swoje osiągi z innymi, zobaczyć ogólny postęp grupy i to na tyle.

To jest po prostu bajer, który ma motywować Cie do dalszych ćwiczeń.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak zdobędę "pendrajwa" to zaczynam trenować i dołączę, jak na razie niewiele potrenowałem bo najpierw miałem pękniętą kostkę i tylko odrobinkę na górną partię ćwiczyłem, a teraz gra "nie działa" :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są gdzieś gotowe programy do pobrania , albo wpisania ? Sam raczej nie mam doświadczenia w ustalaniu treningów i wolałbym się oprzeć na kimś kumatym :D

I jeszcze pytanko co pokazuje wskaźnik ,po lewej od naszej podobizny , bo nie bardzo kumam o co tam biega ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

programy treningowe są tylko dwa, krótszy (chyba 3 tygodnie o ile dobrze pamiętam) i dłuższy, 9-tygodniowy, możesz sobie samemu stworzyć pojedyncze treningi i naprawdę polecam skorzystać z tej opcji jeśli przygotowane pojedyncze treningi nie pasują, masz tam wszystkie dostępne ćwiczenia ładnie posegregowane w zależności od tego na co one mają wpływ, jeśli chcesz to możesz poszperać na anglojęzycznym forum http://forum.ea.com/eaforum/categories/show/146.page

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedawno zakupiłem nowy zestaw EA Sports Active, o tutaj: http://allegro.pl/ea-sports-active-2-darmowa-wysylka-3-x-dziennie-i1794718145.html

Wszystko przyszło ładnie i solidnie zapakowane, ale nie o to mi chodzi.

Mam ogromny problem z synchronizacją czujników.

Gra wykrywa tylko podpięty USB, natomiast każdy z czujników miga diodami, po czym wyłącza się.

Ktoś miał podobny problem i znalazł rozwiązanie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakbyś chciał to być znalazł bo jest to w tym temacie...

musisz czujniki przytrzymać chwilę jak włączasz nie tylko klik tylko przytrzymać!

pomogło? + dla mnie.;D

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi