Skocz do zawartości
LionelPL

Medal Of Honor: Warfighter

Rekomendowane odpowiedzi

Ograł ktoś betę na x360? Bo z tego co czytam na innych forach mamy gniota gorszego od poprzedniego MoH. Jeśli to prawda to trzeba czekać na BBC3 lub BF4. :confused:

Edytowane przez aniolekPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj grałem w betę na Xboxie (przy okazji pochwalę się, że też wczoraj kupiłem mojego drugiego Xa był w fajnej promocji w Saturnie z 3 grami (Forza 4, Fifa 13 i Wiedźmin) za 999 zł (warto!!) - Starszy model pójdzie na Allegro.... Ale wracając do bety.

Tryb który jest udostepniony to wysadzenie wskazanych punktów, jest ich 5. w danej chwili atakujemy/bronimy jeden - na rozgrywkę jest z tego co pamiętam 4 minuty/punkt. Jeżeli uda się go wysaodzić/obronić akcja przenosi się do nowego i tak aż jedna drużyna zdobędzie 3 pkt - czyli bezwględną większość. Mapka nie jest duża ale w sumie tak w sam raz na ilość graczy. Rogrywka opiera sie o współpracę dwuosobowch teamów (teoretycznie). Swojego partnera widać przez ściany, co bardzo ułatwia jego zlokalizowanie. W tym trybie z obroną/ atakiem punktów jest wg mnie trochę za dużo kamperki. Respwany są w oparciu o ziomka z teamu lub w pozycji wyjściowej. Czas respawnów czasami jest dość długi ponieważ gdy nasz partner walczy nie możemy się obok niego respawnować. Niestety pomimo takiego systemu bardzo często zdarzyło mi się po odrodzeniu zginąc praktycznie od razu, ponieważ przez krótki czas nie ma możliwości użycia broni, tak jakby jest ona wyciągana do walki co trwa chwilkę.

Nie bardzo podoba mi się podobnieństwo ludków z naszego i obcego teamu - jest to przynajmniej dla mnie mylące (porównując do MOH Tier1 - brakuje mi takiej szybkiej identyfikacji wzrokowej wroga). Graficznie jest OK aczkolwiek do płynności z CODa jest bardzo daleko, jest takie lekkie opóźnienie podobnie jak w BF3 (niektóre animacje są dokłanie jak w BF3), wygładzanie ząbków jest kiepsie (może to przez betę). Dźwięk bardzo dobry - poziom z BF3. Destrukcja otoczenia moim zdaniem symboliczna. To tyle po ok 2 godz wczorajszego grania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż pożyjemy zobaczymy coraz bardziej rozważam zakup premium BF3

Edytowane przez Hubcio-com

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie tak jest jak @spike1314 opisał a ja wrzucam filmik na YT to obejrzycie jak wygląda frostbite2 bo robiłem testy z granatem czy coś wyleci w powietrze i strzelałem po samochodach normalnie porażka alla cod.

Trochę to potrwa bo waga to prawie 3 GB a cały gameplay to 30 min.

coraz bardziej rozważam zakup premium BF3

Myślę że dobra decyzja bo jak na razie to nic ciekawego się nie zapowiada :laugh:

Edytowane przez portek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ja wiem czy taki dobry,jak dla mnie bf3 taka sama padaka jak cod czy moh,minął prawie rok od premiery a ja bym to chętnie wywalił do śmietnika,bf3 do bc2 nie ma porównania,nie wspominając już starszych części...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem na co niektórych forach wypowiadają się ludzie, którzy:

a) w betę nie grali,

:cool: nie rozróżniają pojęcia beta - demo - pełna wersja gry,

c) są zakochani w CoDzie.

Moim zdaniem beta jest całkiem ok, muszę przyznać, że bug z czarnym ekranem wkurwi* mnie około 2 razy, ale i to da się przeboleć bo pamiętam jak w BF3 czołgałem się pod ziemią, spadałem pod textury, nie miałem animacji przeładowania broni, hs'y nie działały, itp. Już z góry wszyscy oceniali, że nowy BF będzie ujowy a tu proszę... przegrałem ponad 320 godzin i nie mam dość. Mam nadzieje, że MoH dostarczy mi równie dużo zabawy i się na nim nie zawiodę. Co do CoD'a, ile razy można jeść to samo? Ja skosztuje ale nie wiem czy mi posmakuje "nowa" odsłona BO.

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba najpierw kupię premium a potem po obejrzeniu recenzji może kupię MOH'a

Bo i tak mam przegranych w BF3 tylko 70 godz :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

interesuje mnie jedna rzecz... czy jeśli komuś podoba się bf3 to moh też się spodoba ? czy jest gorzej niż bf3 ? w sumie myślę do końca roku nad 2 grami jeszcze assassin creed III to raczej bankowo no i moh :P i nie wiem czy warto czy nie bardzo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem na co niektórych forach wypowiadają się ludzie, którzy:

a) w betę nie grali,

:cool: nie rozróżniają pojęcia beta - demo - pełna wersja gry,

c) są zakochani w CoDzie.

Zgadzam się w 100% z tym co piszesz. Większość ludzi, które narzekają nie rozumieją chyba znaczenia słowa beta. Dokładnie taka sama sytuacja była z BF3... Ludzie myśleli, że grają w demo i ubzdurali sobie, że finalna wersja będzie wyglądała dokładnie tak samo. Tak na prawdę te bety są udostępniane głównie w celu przetestowania sprawności serwerów.
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się w 100% z tym co piszesz. Większość ludzi, które narzekają nie rozumieją chyba znaczenia słowa beta. Dokładnie taka sama sytuacja była z BF3... Ludzie myśleli, że grają w demo i ubzdurali sobie, że finalna wersja będzie wyglądała dokładnie tak samo.

A co najlepsze to w beta BF3 nie było aiming lag - jedno poprawili a drugie zd....li,pamietam jak rok temu dostałem swoją limitkę wrzuciłem do PS3 a tu aiming lag i dupa po grze czekałem na patcha do grudnia i BF3 poszedł do żyda.

Tak na prawdę te bety są udostępniane głównie w celu przetestowania sprawności serwerów.

lagi były podczas grania :biggrin:

Edytowane przez portek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak samo było z bf3. Wielu narzekało na bete która różniła się od full wersji dość sporo.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zobaczymy kupię Moha w dniu premiery a jak mi sie nie spodoba to najwyżej sprzedam i kupie premium BF3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, mam do was pytanko. Kupując MoH-a na PSN dostanę Limitkę, wszystkie dodatki z pre-orderu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To też ;p no tylko dostępne z pre-orderu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po tym co pograłem w betę, na pewno nie próbowałbym jednozancznie klasyfikować nowego MOHa porównując do CODa i BF3, szczególnie biorąc pod uwagę ten w sumie niespecjalny tryb z bety. Taka niby trochę demolka z CODa tylko ze zmieniającymi się celami - mało grałem w demolkę w CODzie ale tak mi się wydaje że sposób rozgrywki jest chyba najbliższy. Być może jak w pełnej wersji będzie dominacja okaże się, że bliżej mu do CODa stylem rozgrywki. Z drugiej strony tryb TDM raczej widzę jako bliższy BF3 (tak na moje oko). Recoil broni jest bliższy BF3, jak pisałem dźwięk jest świetny. Destrukcja praktycznie zerowa, szkoda że nie zrobili coś podobnego w destrukcji do Bad Company 2 - bo wtedy gra byłaby naprawdę czymś wyjątkowym. Killstriki są podobne do MOH Tier1 i w sumie wydaje mi się, że ... najbliżej ten grze do właśnie tego tytułu - taki MOH Tier 1 Frostbite 2.

Edytowane przez spike1314

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pograłem i lipa straszna panowie, skrócę to kilkoma słowami - Medal of Duty - Modern Warfighter 3. No cóż, ale pewnie kupię na PC ze względu na kampanię, która zapowiada się o wiele lepiej. No i graficzne wodotryski mnie nie ominą w porównaniu do konsolowej papki. Ta beta nie powinna się w ogóle ukazać bo robi ona więcej złego niż dobrego dla tej marki.

Strasznie boli brak jakiejkolwiek destrukcji. Na tym poziomie to chyba wygrywa Call of Duty w którym można zniszczyć tylko okna... Niewykorzystany potencjał Frostbite się na nich odbije. No ale bronie jako tako razem z dźwiękiem prezentują się na prawdę fajnie, z tym Dice akurat nigdy nie miało problemu. Czekam na betę na PC.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pograłem i lipa straszna panowie, skrócę to kilkoma słowami - Medal of Duty - Modern Warfighter 3. No cóż, ale pewnie kupię na PC ze względu na kampanię, która zapowiada się o wiele lepiej. No i graficzne wodotryski mnie nie ominą w porównaniu do konsolowej papki. Ta beta nie powinna się w ogóle ukazać bo robi ona więcej złego niż dobrego dla tej marki.

Strasznie boli brak jakiejkolwiek destrukcji. Na tym poziomie to chyba wygrywa Call of Duty w którym można zniszczyć tylko okna... Niewykorzystany potencjał Frostbite się na nich odbije. No ale bronie jako tako razem z dźwiękiem prezentują się na prawdę fajnie, z tym Dice akurat nigdy nie miało problemu. Czekam na betę na PC.

Beta PC chyba się nie doczekasz :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejny człowiek, który zbyt poważnie bierze do siebie BETĘ! Po raz kolejny to nie jest demo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.Strasznie boli brak jakiejkolwiek destrukcji. Na tym poziomie to chyba wygrywa Call of Duty w którym można zniszczyć tylko okna... Niewykorzystany potencjał Frostbite się na nich odbije. No ale bronie jako tako razem z dźwiękiem prezentują się na prawdę fajnie, z tym Dice akurat nigdy nie miało problemu.

Edytowane przez portek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przypominam sobie że bf3 beta też destrukcja otoczenia była zerowa...

czy sie mylę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przypominam sobie że bf3 beta też destrukcja otoczenia była zerowa...

czy sie mylę

Było metro i palnikiem kafelki palili :laugh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie oceniajmy gry po becie. Beta a full to całkiem różne światy. Owszem możemy wywnioskować pierwsze opinie ale bez przesady. I tak jak ja nie spróbuję gry to nie ocenię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi