Skocz do zawartości
drk2

Tales Of Graces F

Rekomendowane odpowiedzi

Trace zagrasz w Graces f i poczujesz się dopieszczony jak za "starych dobrych czasów", to samo Zdun z Vesperią, która ma "normalną" mapę świata.

W sumie to tylko Ni No Kuni i Vesperia chyba mają "normalne mapy" na tej generacji o ile się nie mylę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brakuje mi właśnie gier z mapą świata...mapą po której można chodzić i zwiedzać w poszukiwaniu tajemniczych miejsc itp itd.

Niestety teraz dostajemy tylko jakieś pokazy slajdów do wyboru a jedyne szukanie ogranicza się do szukania skrzynek albo czegoś innego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Graces'ie się naszukasz od cholery i jeszcze trochę, gwarantuję, mimo że jest pseudo mapa świata, ale jest co robić i zwiedzać.

Jest bardzo dużo miejsc gdzie nie musisz iść żeby skończyć fabułę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak z poziomem trudności ? czy jest taki jak w FFVII i NNK czy bardziej takie FF II i DkS ?

Do tego jak prezentuje się rozwój postaci ? Czy jest craft ?

Edytowane przez TRaCeGuitar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostro mnie zastaniawia skąd w sieci takie słabe recenzje (oceny ze średnią 60% około)... Czy znów syndrom naszych czasów czy jak ??:) od momentu premiery nier (perełka nie na sprzedaż ever dla mnie) i jej recenzji w okolicach właśnie 60% ostro się zastanawiam co z tymi recenzentami nie tak...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Craftu jest od zasrania i trochę, rozwój jest genialny, bo zdobywasz tytuły i sam się uczysz czego chcesz( ręczę że po ograniu 100h nie będziesz miał wszystkich tytułów) poziom trudności w zależności co sobie ustawisz, ale na chaosie masz przesrane:)

Edytowane przez Strife

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy jest coś w stylu NG+ z możliwością zwiększenia poziomu trudności ?

@Zdun...niestety obecnie recenzenci chcę wodotrysków/eyegazmów...dlatego oceny są takie niskie, ale wystarczy samemu sprawdzić i już wiadomo że 60% dla kogos innego to 99% dla Ciebie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

New game plus jest, i możesz po dokupować masę rzeczy, większy exp itp, lub 5x damage wrogowie też Ci zadają 5x większy więc jesteś góra na 2 strzały.( i piszę tu o zwykłych mobkach)

Edytowane przez Strife

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok całkiem sie napaliłem ;) teraz tylko pytanie czy tytuł przebije mojego pretendenta do gry tej generacji (nawet nie gatunku) który miał premierę 5 lutego 2013 roku ;) i latałem w dzien premiery po 3mieście tracąc około 100 zł za samo paliwo aby znaleźć tą jedną zdunową sztukę gry ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ojojoj xD dawać innym 5x dmg to jednak niezła kosa xD no to przejdę sobię grę na każdym poziomie trudnościi ;D

Też się napaliłem na ToGF :) ojj czuję że w piątek po powrocie z pracy i cały weekend przegram :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem trochę skołowany, bo Ni no Kuni miało premierę chyba 1 lutego, ja grę miałem 29 stycznia, czy piszesz o czymś innym?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a to nie nnk przełożono na 5 (ta nibu obsówa czy coś pomyliłem ?? ) w każdym razie tak chodziło o nnk :) czy miała być 25 stycznia a była 1 bo w sumie nie pamiętam wiem że parę dni w plecy było gdzie moje nerwy nie znały granic :P

Edytowane przez zdun

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NNK miało być 29 ale musieli przełożyć premierę o tydzień :)

Tak czy siak xD mogę zrobić unboxing jak coś xD będziecie mogli popatrzeć jak zrywam folię XD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem 2 dni przed premierą, może i 5 cholera go wie, to wynika że miałem 3 w takim razie(za dużo cyfr heh), a wracając do Graces, to poziomy trudności musicie sobie odblokować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdun i Trace dziwię się wam że nie ograliście wcześniej Togfa,co do oceny to na gamerankings i metacritc sięgają chyba 77% co biorąc pod uwagę dzisiejszych recenzentów gier jrpg to wysoka nota.

Nie dziwię się że noty zdarzają się niskie skoro za recenzję staroszkolnego jrpga bierze się gość który wcześniej dał noty 8+/10 każdemu Codowi.

Uwierzcie że będziecie mieli pełne ręce roboty przy Togfie,walka jest bardzo dynamiczna i rozbudowana,system talentów i artów jest na początku skomplikowany ale jak tylko się połapiecie co i jak to powinniście być zajarani.

Fabuła hmm... mnie bardzo wciągnęła, bardzo polubiłem bohaterów a w szczególności Sophie.Wiem jednak że wielu osobom może nie podejść.

Jak dla mnie to najlepszy Jrpg na ps3.

Zdun i Trace brać i nie dyskutować na forum.Na 100% nie raz wydaliście 100zł i więcej na jakiegoś crapa a tu żałujecie;P

P.S. Zdun też czytałem tą reckę przed kupnem i powiem Ci że to wielki bullshit! Recenzentowi za to należy się kolanoskopia,ale nie powiem ,trochę się po przeczytaniu zmieszałem ale o ile dobrze pamiętam to Strife mnie przekonał do gry i jestem mu mega wdzięczny.

Edytowane przez Struggler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja generalnie chciałem się w tytuł dawno temu zaopatrzyć ale zawsze coś i mi uciekało... dzisiaj ciach i 100 na alledrogo = grzech nie brać i już sprawdzam od następnego tygodnia tytuł :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wydając na ten tytuł 190zł zaoszczędziłem kupę kasy, przez pół roku nie zaopatrywałem się i nie grałem w nic innego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnią grą z serii w jaką grałem był bardzo dziki i dobrze wspominany przez mua tales of destiny na psx... Poza naprawdę fajnym systemem walki (valkyrie profile 1ka przecież ściągnęła od tej gry system walki) śmieszne były te wielkie głowo-nogi ;)

jedyna pl recenzja mówi o tytule bez szału...

http://gameonly.pl/r...aces-f-recenzja

którys się ustosunkuje??

A tu mnie zdziwiłeś z tym stwierdzeniem. Właśnie ogrywam VP (dla mnie nr.1 jrpg na psx :wub:) i do głowy by mi nie przyszło, że Tri-Ace ściągnęło coś z systemu ToD. Toż to 2 różne systemy są, real time i turówka. Jak zimny i gorący, czarny i biały albo słodki i gorzki ;). Jedynie można dostrzec podobieństwo w wyprowadzanych szlagach, tzn. w tym, jak się oklepuje moby seriami ciosów a nie tylko jednym cięciem jak np. w finalach, a tak sam system jest zupełnie inny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi mi bardziem poza szlagami typu combo o przedstawienie placu boju (jak w chodzonych bijatykach 2d) plus wlasnie dawanie szlagow w czasie rzeczywistym tego typu zagranie w tamych czasach bylo znane jedynke z talesow i generalnie tak - w dużej mierze vp systemowo jest sciąga z ToD ;) ... troszke jak wykorzystanie w vagrancie patentow z parasite eve (siatka plus aktywna pauza w tym czasie)

Edytowane przez zdun

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, no pierwsze VP system walki zapożyczyło w dużej mierze z serii Tales, przynajmniej moim zdaniem, za to VP2 to małe mistrzostwo świata w systemie walki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Struggler proszę nam tutaj nie rzucać że kupujemy crapy razem z Zdunem XD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hym XD zależy jak rozumiemy "crapa" XD dla jednych COD to crap a dla innych COd to mega crap xD ale fakt...kupiłem Heavenly Sword...damn to była słaba gra...i Dissidie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi