MarcinX 197 Napisano 30 Marzec 2013 Czy Okami jest tylko na polskim pss czy na UK także? (w PS+) :) Jeśli twierdzisz, że Darksiders 2 to crap to do Okami Będą ci musieli dopłacić, żebyś zagrał. Wróć się z bliższej drogi, dobrze ci radzę :happy: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pack 698 Napisano 31 Marzec 2013 Gra wygląda jak ożywione płótno. System jest fantastycznie zrealizowany i podmalowywanie świata sprawia wielką frajdę. Okami ze swoją mistrzowską oprawą spokojnie może stanąć obok takich wizualnych cacek jak Ico, Journey, Flower, czy Shadow of the Colossus. Przeżyć tą niesamowitą przygodę. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Ming 2 Napisano 31 Marzec 2013 (edytowane) Jeśli twierdzisz, że Darksiders 2 to crap to do Okami Będą ci musieli dopłacić, żebyś zagrał. Wróć się z bliższej drogi, dobrze ci radzę :happy: Co ma jedna gra z drugą wspólnego, co? Okami skończyłem już na PS2 i kupiłem na slocie w dniu premiery na PS3. Grę ograłem, byłem blisko platyny, ale zabrakło mi pokonania jakiegoś potworka i zrezygnowałem z kolejnego przechodzenia od razu. Okami to gra ponadczasowa, a taki Darksiders2 (który miał być notabene początkowo KONTYNUACJĄ fabularną Darksiders1) to CRAP i nic tego nie zmieni w moim odczuciu. Tobie się podoba Dark2 - ok, niech Ci się podoba, ale dla mnie to po świetnym Darksiders1 po prostu... CRAP. EDIT Dzięki DaaV za odpowiedź! :) Edytowane 31 Marzec 2013 przez Mr.Ming Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ExVitallin_PL 165 Napisano 31 Marzec 2013 Super wymyślili ze zmianą wyglądu Amaterasu :D Po przejściu gry odblokowuje się kilka "wcieleń". Ja aktualnie gram z tym najbardziej realnym wyglądem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pack 698 Napisano 31 Marzec 2013 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 31 Marzec 2013 Bardzo sympatyczne :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dilerus 485 Napisano 1 Kwiecień 2013 I nie wypada powiedzieć nic innego jak: "Ohhhhhh, jakie to śliczne" ^^ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ExVitallin_PL 165 Napisano 2 Kwiecień 2013 Platyna w Okami zdobyta :D Będzie mi brakowało malowania pędzlem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
redo 530 Napisano 2 Kwiecień 2013 Jutro Okami za darmo w PS Plus, ciekawe czy mi się spodoba to malowanie pędzlem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
crix15 62 Napisano 2 Kwiecień 2013 (edytowane) Ja nie wiem, czy po to sięgnę. Nie potrafię siedzieć 40h przy jednej grze ;D Edytowane 2 Kwiecień 2013 przez crix15 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ExVitallin_PL 165 Napisano 2 Kwiecień 2013 Ja nie wiem, czy po to sięgnę. Nie potrafię siedzieć 40h przy jednej grze ;D Dialogi są strasznie długie i nie można ich skipować :D:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LONG3r 73 Napisano 2 Kwiecień 2013 Dialogi są strasznie długie i nie można ich skipować :biggrin: Moja siedmioletnia siostra przeszła to cztery razy, więc mi tu nie marudzić :laugh:. Męczyła się przy pierwszym przejściu szmat czasu, a kolejne trzy w przeciągu kolejnych czterech dni były :thumbsup:. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
crix15 62 Napisano 2 Kwiecień 2013 Bo potem można skipować xD 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LONG3r 73 Napisano 2 Kwiecień 2013 Bo potem można skipować xD Kurde, ale ja dekiel jestem, a sobie myślałem, jak ona mogła tak szybko przejść grę, gdy ja i ona przy pierwszym przejściu graliśmy ponad dwa miesiące :shok: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pack 698 Napisano 2 Kwiecień 2013 Moja siedmioletnia siostra przeszła to cztery razy, więc mi tu nie marudzić :laugh:. Męczyła się przy pierwszym przejściu szmat czasu, a kolejne trzy w przeciągu kolejnych czterech dni były :thumbsup:. Ja mam 34 lat, stary. Gram Okami. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
olo 3 Napisano 2 Kwiecień 2013 Panowie po jakim +/- czasie rozkręca się akcja, bo jak czytam komenty tam i ówdzie to ludzie przysypiają wciągu pierwszych 10h... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
crix15 62 Napisano 3 Kwiecień 2013 To że przysypiają to pewnie powód 20-minutowego Intro :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dilerus 485 Napisano 3 Kwiecień 2013 Damn, pierwsze 4,5h gry za mną i nie mogę się oderwać (a rano trzeba będzie jakoś wstać)...to jest naprawdę bardzo dobra gra, specyficzna, ale naprawdę cholernie dobra ^^ 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JanuszQ 1 Napisano 3 Kwiecień 2013 Wcześniej zamierzałem się do zakupu w ciemno, ale posiadanie plusa zaowocowało posiadaniem gry za friko i jestem zadowolony. Graficznie inna i nawet to wyszło bardzo ciekawie. Boli mnie tylko to, że gry nie mogę zapisać w dowolnym momencie oraz te specyficzne szepty podczas rozmowy. Ogółem z gry jestem zadowolony. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nesh 62 Napisano 4 Kwiecień 2013 Hehe poczekam i zobaczę ilu z was przebranie chociaż 10 godzin :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dilerus 485 Napisano 4 Kwiecień 2013 Hehe poczekam i zobaczę ilu z was przebranie chociaż 10 godzin :) Ja póki co jestem na półmetku (tzn. przegrałem 5h) i do tej pory nie zauważyłem wszechogarniającej nudy jaką straszono między innymi w tym temacie. Powiem nawet szczerze, że póki co wygląda na to, że w tej grze naprawdę jest co robić i sprawia to naprawdę sporą przyjemność (już pomijam malowanie pędzlem, które samo w sobie jest dużym urozmaiceniem). A i jeszcze jedno wypowiedzi Issuna rządzą ^^ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JanuszQ 1 Napisano 4 Kwiecień 2013 (edytowane) Dilerus, ja przegrałem mniej od Ciebie, ale też nie narzekam. ;) Jeśli chodzi o zadania, to powtarzają się, czy może raczej nie? Nie chciałbym się rozczarować podczas gry. :P Edytowane 4 Kwiecień 2013 przez JanuszQ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nesh 62 Napisano 4 Kwiecień 2013 Gracie trzy godziny. Spoko, ale jak po kolejnych sześciu będzie tak samo to wymiękniecie. Mówię to z perspektywy fana jRPG, który kupił Okami HD. Grę przejdzie co czwarta osoba zachwycająca się w tym wątku :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dilerus 485 Napisano 4 Kwiecień 2013 Spoko, ale jak po kolejnych sześciu będzie tak samo to wymiękniecie. Jeśli po kolejnych godzinach będzie równie dobrze (bo wg mnie tak właśnie jest) to gdzie tkwi sens Twojej wypowiedzi...pogadamy jak przejdę tą grę z perspektywy osoby która nie jest zaciekłym fanem jRPG, a jednak ta gra ma to "coś" co mnie do niej przyciąga i nie sądzę, że będzie mnie w stanie skutecznie od siebie odepchnąć, a już na pewno nie są tego w stanie zrobić wypowiedzi ludzi, którym ta gierka nie przypadła do gustu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinX 197 Napisano 4 Kwiecień 2013 Każda osoba "zachwycająca się" grę skończyła. Ja skończyłem, a potem od razu zacząłem drugi raz więc to czy gra jest nudna to kwestia gustu. Skoro tobie się nie podoba to trudno. Odbiją się "maruderzy", albo osoby które oczekują akcji non stop. To raczej taki sandbox w stylu Zeldy lub Darksiders 2 gdzie nie ma napier****nia non stop. Są dłuższe chwile przestoju, a same walki są łatwe i nieskomplikowane więc sporo osób może się tu po prostu nudzić jeśli nie wsiąkną w klimat dostatecznie mocno. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach