Skocz do zawartości
zdun

Okami Hd

Rekomendowane odpowiedzi

Mam mały problem. Nie wiem jak mam zepchnąć łódkę na wodę. Jest to początek gry, tam gdzie muszę te drzewa "ożywiać". Jest zaznaczone miejsce właśnie z tunelem wodnym i łódką i domyślam się że trzeba ją jakoś zepchnąć na wodę ale zupełnie nie wiem jak...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, tam się maluje liście na wodzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, tam się maluje liście na wodzie.

Wydaje mi się że tego próbowałem ale te liście od razu znikały, ale może coś źle robiłem ;) Btw gra jest mega wciągająca pomimo że nie przepadam za produkacjami japońskimi. Aż sam jestem sobie zdziwiony że mi się tak spodobała :) Grałem dzisiaj 6 godzin non stop i 0 nudy a ostatnio nawet po godzinie MGSa odczuwałem znużenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj, po 65 godzinach od rozpoczęcia przygody z Okami wpadła platyna.

Pucharek ten dedykuje wszystkim malkontentom piszącym, że gra jest słaba, i po wrzuceniu gry do ,,+'' wiescili, że niewiele z osób piszących w tym wątku ją ukończy.

Solidny tytuł przy którym można się naprawdę zrelaksowac, trzeba tylko dać mu szansę.

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość JURCZ91

Da się przed zakończeniem gry cofnąć i podobijąc resztę pucharów? Czy jak coś przeoczymy to niestety od początku? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zanim ruszysz w stronę tęczy, możesz jeszcze wrócic do każdej lokacji. Gra o tym przypomina, nie sposób przeoczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość JURCZ91

Dobrze wiedzieć. Na razie mam przegranych parę godzin, ale wolałem się upewnić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość JURCZ91
Napisano (edytowane)

Właśnie nie. Nie mam w żadnej grze platyny, ale w razie czego pytam jakbym jednak po przejściu chciał sobie podobijać żeby mieć komplet. Gra na tę chwilę jest świetna.

@drk2

Dzięki za link.

Edytowane przez JURCZ91

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mówię ja "ledwo co, się znam się na okami" więc tylko pisze że jak ktoś chce pograć w ten tytuł i czerpać z niego jak ja 100% zajebistej frajdy przechodząc po raz nasty na różnych platformach yebac jakies ujowe pucharki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdun jutro po trzeźwemu przetłumaczysz tego posta, co?  :biggrin:

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

w wielkim skrócie kochać okami olewac pucharki w nim :) jestem dopiero po 7 piwie chill ;)

Edytowane przez zdun

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jak już się tu trochę temat rozkręcił to może ktoś mi powie czy jestem przynajmniej już w połowie gry ? Aktualnie pływam tym delfinem, na liczniku 26 h gra świetna :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fabularnie mniej więcej 2/3 gry za Tobą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na delfinie miałem ok. 50h na liczniku, a skonczylem na 86 :) super gra po prostu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchajcie miałem równy miesiąc przerwy i pamiętam że miałem problem co zrobić po uzdrowieniu cesarza? Nie wiem gdzie hasać ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra miałem ten border key i 2h hasałem sobie po mapie w poszukiwaniu co dalej ale sprawdziłem na necie, bo nie miałem pojecia gdzie iść. To podszedłem do tych 2 strażników więc gram dalej 34h na liczniku. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Poproszę o jakąś wskazówkę bo znowu utknąłem... Po jednej stronie przepaści są cztery armaty z których już strzalałem a po drugiej działo, które do mnie strzela, rysuje sobie most pomiędzy stronami z tych kostek lodu przechodzę, na drugiej stronie jest jeszcze ta lodowa kula i przejście za tym działem które jest jednak ogrodzone jakimś zaklęciem. Jakby ktoś mógł podsunąć jakiś pomysł tak aby nie trzeba było patrzeć na yt bo zupełnie nie mam pojęcia co robić.

Edytowane przez pio_89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odbij pociski wystrzeliwane przez to działo za pomocą Power Slash'a :)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poproszę o jakąś wskazówkę bo znowu utknąłem... Po jednej stronie przepaści są cztery armaty z których już strzalałem a po drugiej działo, które do mnie strzela, rysuje sobie most pomiędzy stronami z tych kostek lodu przechodzę, na drugiej stronie jest jeszcze ta lodowa kula i przejście za tym działem które jest jednak ogrodzone jakimś zaklęciem. Jakby ktoś mógł podsunąć jakiś pomysł tak aby nie trzeba było patrzeć na yt bo zupełnie nie mam pojęcia co robić.

Odbij pociski wystrzeliwane przez to działo za pomocą Power Slash'a :)

Sam też tutaj główkowałem :)

Najlepiej użyj czasowstymywacza power slashem kulę z armaty, jak radzi kolega.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, w sumie próbowałem tego ale widocznie coś źle robiłem :) Dzięki za rady !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie dzisiaj zacząłem, oprawa graficzna jeszcze teraz robi wrażenie. Na razie 4 godziny grałem, jeśli gra będzie przynajmniej trzymać taki poziom jak na początku, to będzie zajebiście, bo ani trochę się jeszcze nie nudziłem. Te pipanie przy dialogach mnie na razie nie wkurza, jeszcze muszę przetestować na rodzeństwie :P.  

Jak złożyć ofiarę przy tych statuach na polach za pierwszą wioską? Wiąże się to ze zdobyciem umiejętności narysowania czegoś czy jakiegoś itemu? Jeszcze chciałbym się dowiedzieć czy ten quest w którym od kolesia dostajemy listę 5 potwórów do zabicia blokuje się po pierwszej nocy? Bo nie udało mi się za pierwszym razem wszystkich znaleźć, a podczas następnej nocy nie spotkałem już żadnego potworka z listy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ofiary dopiero w późniejszej części gry. A quest, o który pytasz nie blokuje się. Po prostu nie ma tak, że w tym samym miejscu pojawią się dwa różne targety, musisz sczyścić praktycznie wszystkie demon scrollsy w danej lokacji, żeby znaleźć brakujące mobki.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi