Skocz do zawartości
Patricko

Gran Turismo 5

Rekomendowane odpowiedzi

Zakładam że sprawdziłeś ważność na kartce z kodem , w takim razie może to być chwilowy błąd Pss i powinieneś później spróbować jeszcze raz , jeżeli nie wejdzie to telefon na infolinie Playstation , pomogą , poratują . 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i już się wyjaśniło. Na kartce pisze że jest do 31.01.13, czyli pupa, czy można to jakoś wymienić na nowy ważny kod ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolega pewnie wpisuje kod na ten wyscig w turnieju academy, ktory byl tylko w styczniu tego roku i juz nigdy wiecej nie bedzie wazny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie jestem pewien bo przecież GT 5 academy edition miały być dodatkowe trasy prawda ??, a po wpisaniu jednego działającego kodu pobrało mi tylko samochody, gdzie te dodatkowe tory ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również mam GT5 Academy Edition świeżo kupione. Kod z samochodami ma ważność do 31.12.2015 ale ten drugi z dostępem do wyjątkowego wyzwania dla kierowców do 31.01.2013 roku, dlatego nie działa.

#Edit
Ops, pominąłem jedną stronę, nie zauważyłem, że już rozwiązany. Przy okazji zapytam. Gdzie jest w menu ta opcja tworzenia własnych tras?

Edytowane przez Nervusek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra już rozwiązane :), drugi kod jest nie potrzebny, po odpaleniu jedynego działającego wchodzimy w GT 5 w zawartość do pobranie i instalujemy wszystkie pakiety i wszystko śmiga jak należy :), dzięki wszystkim za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój kierowca w Bspec ma pomarańczową strzałkę. Co zrobić, aby miał znów zieloną? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupuję dzisiaj Gran Turismo 5 żeby pościgać się ze znajomymi przez sieć. Mamy umówioną partyjkę na godzinę 18. Wkładam płytę do napędu o godzinie 16 (myślę sobie - mam dwie godzinki to potrenuję przed sesyjką żeby wstydu nie było, wszak moja ostatnia styczność z GT to dwójka na PSX 12 lat temu. Instaluję grę, wszystko ok, wchodzę w grę a tu mi wyskakuje aktualizacja 2.14 - żadna nowość myślę sobie, przecież dzisiaj to standard. Nie przypuszczałem jednak, że tych łatek jest aż 24!!!!!!!!!!! A każda z nich waży po 600 lub 1000MB. To ma być jakiś [ciach] żart?? Przecież ja tego do dwunastej w nocy nie pobiorę. To [ciach] jakaś kpina? A co najlepsze bez pobrania wszystkich nie uruchomię gry. Po co mi jakieś sklepy czy inne pierdoły w grze? Niech mi tylko pobierze to co konieczne do poprawnego działania gry - dlaczego ktoś chce mnie uszczęśliwiać na siłę???? Z taką parodią w grach video w mojej 24 letniej karierze jeszcze się nie spotkałem :down: :down: :down:

//EDIT by Kryman

Po pierwsze radzę spuścić z tonu, a po drugie to chyba dobrze, że twórcy myślą o swojej grze i ciągle ją poprawiają.

Edytowane przez Kryman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba było kupić Academy Edition - tam łatek będzie ok 200 mb, lecz w zwykłej premierówce niestety trzeba cierpieć. Cóż, taki los ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przemek a czego ty się spodziewałeś po ponad 2 letniej grze która cały czas jest wspierana? Szczególnie, że te patche to nie są zazwyczaj jakieś pierdoły tylko zmieniają bardzo wiele w grze. Porównując GT5 tuż po premierze a teraz, to zupełnie inne gry. Chciałbym, żeby inne gry były tak wspierane i rozwijane jak GT5. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie, ale jak sie ma internet z piwnicy to i płacz jest :P

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie , czy w GT5 idzie ustawić żeby pokazywało mi najlpeszy czas jaki udało mi sie wykrecic na danym torze , czy za kazdym razem jak zaczynam wyścig to sie musi zerowac , troche dziwne , bo nie widze jaki czas miałem tam zrobiony wczesniej , a chyba na kartce najlepszych czasów nie zapisujecie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie, a mianowicie jak wygląda sprawa z samochodami z DLC. Po kupnie DLC te auta będą dostępne od razu w A spec i trybie arcade? Czy trzeba będzie je uprzednio za kredyty kupić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem to lądują w salonie i trzeba je sobie nabyć (chyba za darmo).

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka , panowie właśnie dotarła do mnie kierownica , i co by tu nie mowic mam 10 lat prawko , a jeżdzic nie umiem :P , panowie gdzie się ustawia moc tego FF , bo jak wciskam to kółeczko podczas wyścigu to moge ew siłe ABS i i chyba hamowania , a gdzie  FF i  może jakieś rady dla początkującego kierowcy , kiera czywiście DFGT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 30.07.2013 o 19:28, tresor napisał:

Siemka , panowie właśnie dotarła do mnie kierownica , i co by tu nie mowic mam 10 lat prawko , a jeżdzic nie umiem :P , panowie gdzie się ustawia moc tego FF , bo jak wciskam to kółeczko podczas wyścigu to moge ew siłe ABS i i chyba hamowania , a gdzie  FF i  może jakieś rady dla początkującego kierowcy , kiera czywiście DFGT

Wejdź w opcje, a następnie ustawienia kontrolera/kierownicy. Opcje są na pierwszej planszy jaka pojawi się po zakończeniu dema :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 30.07.2013 o 20:15, ARU napisał:

Wejdź w opcje, a następnie ustawienia kontrolera/kierownicy. Opcje są na pierwszej planszy jaka pojawi się po zakończeniu dema :).

Nie bardzo wiem wszedłem w opcje jest ustawienie kierownicy , ale tam moge przypisac tylko przyciski pod siebie , a mi chodzi o zmiane siły FF

Edytowane przez tresor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest w ustawieniach obok. NIe w przyciskach, ale będziesz miał takie ogólne ustawienia koła.

Bodajże była to pierwsza, albo druga opcja w tych ustawieniach kiery.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hey , czy w edycji academy edition wszystkie zawarte DLC są na płycie , czy w zestawie jest jakiś jednorazowy kod na nie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Przepraszam jeśli temat nie w tym miejscu, ale rzadko korzystam z forum, bo najczęściej problemy googluje.

Niestety tym razem wujek nie potrafił pomóc. 

Po dość długiej przerwie (wcześniej wszystko było ok) nadeszła ochota żeby pograć GT5. Wsadzam płytkę jak lustro, uruchamiam grę, wszystko ok. Filmik, prezentacja. Pojawia się menu, Wybieram szybka gra, ładuje się, ładuje się, ładuję itd. przez dobre 15 minut. Resetuje konsole, próbuję jeszcze raz i to samo. Wybieram świat gt, opcje - to samo. Co się stało?! Miał ktoś tak? Gram bez połączenia z internetem. Gra ogólnie się nie zawiesza bo przycisk PS na padzie pozwala wyłączyć grę. Potrafi mi ktoś pomóc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 31.07.2013 o 09:13, max9611 napisał:

Hey , czy w edycji academy edition wszystkie zawarte DLC są na płycie , czy w zestawie jest jakiś jednorazowy kod na nie ?

Bylo pare stron wczesniej. Sa dwa kody - jeden niewazny bo upowaznial do wziecia udzialu w GT Academy chyba. A drugi jest na fury, speed tests i tym podobne. Sprawdze w domu jaka mial waznosc. (bo cos mi sie wydaje ze tez czasowa ale z odlegla data wygasniecia).

EDIT: Drugi kod (pelen pakiet, pakiet wozow 2, pakiet wozow 3, pakiet torow 2, bonus nissan GT-R <-tlumaczenie z poganskiego jezyka) wazny jest to 31.12.2015.

Edytowane przez nallegam
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi