winiasz 94 Napisano 9 Grudzień 2013 (edytowane) Witam, mam 2 pytania odnośnie BF4 w wersji na PS4. 1, Widziałem wczoraj w Saturnie BF4 na PS3 za 159zł oraz wersję na PS4 za 249zł. Wg. moich obliczeń bardziej opłaca się kupić wersje na PS3 i upnąć do wersji na PS4 - upgrade kosztuje 39zł tak, zamiast płacić 90 zł wiecej. Dobrze mówię czy jest może jakiś haczyk na takie "cwaniactwo"? 2. Czy w grze jest AA (anty-aliasing)? Tzn widać poszarpane krawędzie czy nie? Bo nie ukrywam, że wolę gorszej jakości tekstury niż widocznie poszarpane krawędzie i naprawdę chciałybym aby ten problem już nie istniał na konsolach next-genowych (w sumie to już chyba current-gen). Edytowane 9 Grudzień 2013 przez winiasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PLasgoogle 469 Napisano 9 Grudzień 2013 Sam kupiłem Battlefield 4 na PS3 za 140 i potem zapłaciłem 39 za upgrade do wersji na PS4.Pomijam okropnie długi proces ściągania (ponad 18 h).Jeżeli chodzi o AA to zależy czemu się przyglądasz,ja nie jestem znawcą ale z cała pewnością mogę powiedzieć,że oprawa graficzna nie ma sie czego wstydzić.Gra wyglada i działa zadowalająco (przez pierwszą godzinę byłem w ogromnym szoku,gdyż uprzednio miałem nieprzyjemnosc grać w wersje na PS3).Jednak jeżeli bym miał sie przyczepić to często gęsto na początku gry dość długo pojawiają sie tekstury i dźwięk,ale tego typu problemy są na każdej platformie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ONE 698 Napisano 9 Grudzień 2013 2. Podpinam pod Ps4 headseta z PS3 (oryginalny sony, dedykopwany pod ps3) i nie działa. To Headsety tez trzeba bedzie nowe kupic ???Przecież masz headset w pudełku z PS4, inne nie działają, trzeba czekać na łatke od Sony.2. Czy w grze jest AA (anty-aliasing)? Tzn widać poszarpane krawędzie czy nie? Bo nie ukrywam, że wolę gorszej jakości tekstury niż widocznie poszarpane krawędzie i naprawdę chciałybym aby ten problem już nie istniał na konsolach next-genowych (w sumie to już chyba current-gen).Wersja na PS4, to ustawienia high z pc, więc jest bardzo ładnie. Na oprawę nie można narzekać. Gram na 55 calach, więc gdyby problem z aa występował, to pewnie bym od razu widział. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wszebor 610 Napisano 9 Grudzień 2013 Wersja na PS4 jest hybrydą Ultra/High [z niższych też by się coś znalazło],a AA jest, ale bez rewelacji. Jednak nie narzekam, bo na pewno jest lepiej niż na PS3 :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
crash5 29 Napisano 9 Grudzień 2013 Działa wam już? U mnie nic do tej pory , nadal nie mogę grać. Dobra , właśnie wskoczyło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmunt 218 Napisano 9 Grudzień 2013 Ja grałem teraz kilka rund ale żadnej nie dokończyłem.. Po 10minutam crash :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czacha79 900 Napisano 9 Grudzień 2013 U mnie smiga. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
haobao_PRO 639 Napisano 9 Grudzień 2013 (edytowane) Wie ktoś z czego biorą się te crashe ? Jedni je mają, inni już nie... szlag mnie trafia po mału :angry2: Edytowane 9 Grudzień 2013 przez haobao_PL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dkrecik 122 Napisano 9 Grudzień 2013 Ja mam w każdym meczu , w Fifie tak samo ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vasyndrom 56 Napisano 9 Grudzień 2013 Mnie wywala raz na dwie rundy tylko i wylacznie w conquest large. Pozostale tryby rozgrywki smigaja bez problemow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vegan_justice 12 Napisano 9 Grudzień 2013 ja sie nie moge zalogowac do PSN.. i online sobie wsadzić w d... super wydac 200pln na gre online Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ONE 698 Napisano 9 Grudzień 2013 ja sie nie moge zalogowac do PSN.. i online sobie wsadzić w d... super wydac 200pln na gre onlineBo do 1:00 trwa konserwacja PSN. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valchall 141 Napisano 9 Grudzień 2013 Jeśli chodzi o mnie to gra crashuje zdecydowanie na Conquest dlatego ostatnio raczej gram na Rush. Co do innych trybów to od czasu do czasu dominacja zdarzały mi się crashe ale raczej rzadko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dkrecik 122 Napisano 9 Grudzień 2013 Rush bardzo dobry tryb ale nie na 75 ticketów bo gra mija w 5min jak jest nieogarnieta druzyna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mistrz.dakon 0 Napisano 10 Grudzień 2013 Chcę sobie pograć w multi, ale nie mogę bo wyskakuję ifnormacja abym kupił ps+. Mam ps+ jeszcze na jakieś 2 miesięcy kupione na ps3. W Ps store konsola "widzi" że mam ps+, bo pokazuje mi gry z ps+. Jednak z poziomu gry jak chcę pograć w mutli to nie mogę. Trzeba coś gdzieś zmienić w ustawieniach czy jak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vasyndrom 56 Napisano 10 Grudzień 2013 Chcę sobie pograć w multi, ale nie mogę bo wyskakuję ifnormacja abym kupił ps+. Mam ps+ jeszcze na jakieś 2 miesięcy kupione na ps3. W Ps store konsola "widzi" że mam ps+, bo pokazuje mi gry z ps+. Jednak z poziomu gry jak chcę pograć w mutli to nie mogę. Trzeba coś gdzieś zmienić w ustawieniach czy jak?Konsola jest aktywowana na gry/filmy? Jesli nie to przeprowadz aktywacje konsoli.Tutaj jest opisane co i jak. https://support.us.playstation.com/app/answers/detail/a_id/5059 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mistrz.dakon 0 Napisano 10 Grudzień 2013 @up PSN mam aktywne bo grałem już w multi bf4 tyle że na 2dniowej werjsi darmowej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vasyndrom 56 Napisano 10 Grudzień 2013 Na jakiej darmowej wersji? Chodzi Ci o dwutygodniowego triala ps+? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lindworm 7 Napisano 10 Grudzień 2013 Mam do was pytanie czy kasują wam się same savey z kampani ? Drugi raz mi skasowało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vasyndrom 56 Napisano 10 Grudzień 2013 Mi osobiscie sie skasowal save z kampani tylko raz i to jeszcze na ps3 . Na ps4 odpukac nic zlego sie jeszcze nie stalo ale nawet gdyby to zawsze mam backup w chmurze i na paluchu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arti804 5 Napisano 10 Grudzień 2013 mam pytanko jak sie dostanie w paczce np + 50% do ex-pa to trzeba go gdzieś włączyć czy to się dzieje automatycznie po otwarciu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kakaroto 3892 Napisano 10 Grudzień 2013 W czasie gry Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arti804 5 Napisano 10 Grudzień 2013 w czasie gry ale gdzie dokładnie to zrobić ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vasyndrom 56 Napisano 10 Grudzień 2013 Opcje -> na dole po prawej masz boosts :) wciskasz kwadrat i wybierasz sobie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
duzyBYK 99 Napisano 10 Grudzień 2013 w czasie gry ale gdzie dokładnie to zrobić ? Naciśnij w trakcie gry przycisk "options" i w dolnym, prawym rogu ekranu będziesz miał listę boostów. Możesz wybrać który chcesz aktywować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach