Skocz do zawartości
ONE

BioShock

Rekomendowane odpowiedzi

M0rGi- rada na przyszłość

jak piszesz spoiler rób tak

[ s p o i l e r ]Mam długie włosy[ / s p o i l e r ]

Oczywiście trzeba pisać wszystkie litery razem, co w praktyce wychodzi tak:

[span style=color:#000000;background:#000000]mam długie włosy[/span]

Pozdrawiam

sorki za OT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gierka daje rade Nie pograłem jakos długo , doszedłem raptem do 3(?) "poziomu" i naprawde gra klimatem i designem zabija na miejscu! Tak zeschizowanych akcji dawno nie widziałem ! To co się dzieje (lekki spoiler) [span style=color:#000000;background:#000000] u "dentysty" kiedy zapada "mgła" i tu nagle ... osz kurva ! Ja ledwo grałem dalej. Motywy z krzyżowaniem ... [/span]. Oj jbywa gorąco , pierwsze starcie z BD i moralny wybór pomiędzy uratowaniem ,a z harvestowaniem LS zapamiętam na bardzo długo. Stałem chyba z 10 minut i się zastanawiałem co z nią zrobic ( padło na odstrzał ). Grafa jest super. Prawda , BD jest do dupy zrobiony ,ale mi to nie przeszkadza. Bardziej mnie wkurza sprawa doczytywania tekstur. Nie , nie doczytują się one podczas gry tylko w momenciekiedy robimy wczytanie save'a :/ Nie mógł loading trwac 5 sekund dłużej ? Tak to trzeba czekac aż tekstury pokażą się w lepszej roz. Co tu jeszcze jest super? Na pewno to ,ze trzeba myślec przed każdym spotkaniem (gram na Hard bez VC),wkurza troche prekombinowanie z hackowaniem .

No nic , więcej napisze jak przejde ,a ci którzy zastanawiają sie po demie czy kupic fulla to moge tylko powiedziec ,ze pierwsza runda jest chyba najgorsza z całej gry ,a zabawa zaczyna sie w następnym poziomie

Jakies pytania?

POZDRO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coooo? Oo To znaczy, ze premiera bioshocka juz była? oO kiedy? I jak to sie stalo, ze ją przegapiłem? Dzisiaj biegne do sklepu. Aha, jedno pytanko tylko. Gra jest długa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie się zdaje że będzie dopiero 24go...

Edit:

Na stronie sklepu PSX Extreme nadal tak pisze... Stąd mój błąd...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w Ultimie za tyle samo;-)

O rany ale się zajebiście gra. już nie mogę się doczekać grania na najtrudniejszym poziomie bez używania vita chamber;-) To jest duch! Jestem dopiero w 1/5 gry a już myslę o przejściu jej jeszcze raz i to we frustrujący sposób;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm... kurde czekalem pół roku na premiere i jak przyszlo co do czego przegapilem.... no nic to dzisiaj do sklepu i to biegiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gram , gram , gram i nie joge wyjsc z podziwu klimatem i gemplejem tej gry. Miazga! Lize kazda sciane i szukam smaczkow , malo ktora gra zacheca do tego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

musze sie czyms pochwalic :> wlasnie przed sekunda skaczylem bioshocka i zauwazylem ze sa 2 rodzaje zakonczenia zaleza od tego jak traktowales litte sisters :> ja je ciagle wykozystywalem i zakonczenie bylo zle ^^ dla tych co mysla ze olimp to juz koncowka rozczaruje was jeszcze 1-30 2 godzinki was czekaja :> gra jest naprawde dluga ale wkacu sie ciesze ze ja skaczylem ^^

a teraz male wrazenia z ostatniej mapy [span style=color:#000000;background:#000000] powiem wam ze to jest jedyna mapa w ktorej wasz portwel wkacu bedzie pelny i nie bedziecie mieli zabardzo czasu (przynajmniej ja tak mialem) zeby zbierac wszystkie amunicje przedmioty itp dlaczego nie ma czasu ? bo trza ochraniac litte sister ktora doprowadzi cie do adama :> a co do adama ? mozna powiedziec smialo ze to jedyny boss w bioshocku az lezka mi sie zakrecila w oku jak juz zobaczylem spowrotem menu naprawde malo jaka gra od wielu lat tak mnie wciagla zadko kiedy przechodze do konca tak dlugie gry a bioshock wpelni na to zasluguje wszystkim ps3 forumowicza ja polecam !!![/span]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odbieram swoją wersję już w piątek (razem z Dead Space - będzie się działo!).

Ile trwa przejście?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm ciezko mi powiedziec bo ja dawkowalem ja miesiacami po troszku ale mysle ze 15 godzin to bys musial tylko biegac z 20-25 jak chcesz sie cieszyc exploracja i grac bez spoilow to pewnie pare razy sie zatniesz :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest to moje pierwsze spotkanie z Bioschockiem więc postanowiłem przejśc grę na normalu, natomiast mam pytanie dotyczące trybu Survivor bez użycia vita chamber. Czy jak przejdę grę na tym poziomie to automatycznie(tak jak w Uncharted) odblokują mi się Trophies przejścia Hard i Survivor z użyciem vita chamber? czy będę musiał grę przechodzić jeszcze dwa razy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak moge zminic plazmidy ? Tzn. ze haj mam powiedzy w slotach electro i lewitacje to jak ma robic, zeby zastapic lewitacje np. ogniem.? Wiem, ze pewnie to juz bylo, ale wczoraj tak mnie glowa napierniczala (zreszta dzis tez), ze moglo mi umknac...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jak moge zminic plazmidy ? Tzn. ze haj mam powiedzy w slotach electro i lewitacje to jak ma robic, zeby zastapic lewitacje np. ogniem.? Wiem, ze pewnie to juz bylo, ale wczoraj tak mnie glowa napierniczala (zreszta dzis tez), ze moglo mi umknac...

Kolega mi opowiadał gdy grał w to na PC że wszystkich plazmidów się nie da mieć a wielka szkoda i w pewnych miejscach (sklepikach?) można je wymieniać, więc szukaj a znajdziesz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kolega mi opowiadał gdy grał w to na PC że wszystkich plazmidów się nie da mieć a wielka szkoda i w pewnych miejscach (sklepikach?) można je wymieniać, więc szukaj a znajdziesz

Szkoda, to znacznie utrudni grę. Chyba wiem, gdzie to można zrobić. Dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wreszcie mam tego BIOSHOCKA

PLUSY

-klimata ala' Half-lifie

-grafika

Minusy

-multiplayer a raczej jego brak

-za krótka - podobno na 12h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdobądź wszystkie trofea i się wypowiadaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12h lol .Jak jestes trophy whore i przechodzisz na odjeb sie to ukonczysz w 10h Ja na Hard bez VC przeszedlem w 25h lizac kazda sciane i sprawdzajac kazdy zakamarek . Teraz jade na survivor bez VC i nie jest jakos uber trudno.

PS.

Nie badzcie debilami i nie grajcie z opisem!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, jak możesz oceniać coś o czym sie nie przekonałeś? Teraz piszesz swoje wrażenia, a nie to, że podobno jest za krótka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Hehe, jak możesz oceniać coś o czym sie nie przekonałeś? Teraz piszesz swoje wrażenia, a nie to, że podobno jest za krótka

To jest standard w ocenaniu gier przez niektórych ludzi. Usłyszy gdzieś i już powtarza jak mantre. Mnie ostatnio jeden gośc przekonywał, że przejdzie Uncharted przy pierwszym podejściu w 8h na hard, bo tak wyczytał. Ludzie łykają wszystkie pierdoły jakie przeczytają, zwłaszcza te negatywne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponawiam pytanie:

"Jest to moje pierwsze spotkanie z Bioshockiem więc postanowiłem przejśc grę na normalu, natomiast mam pytanie dotyczące trybu Survivor bez użycia vita chamber. Czy jak przejdę grę na tym poziomie to automatycznie(tak jak w Uncharted) odblokują mi się Trophies przejścia Hard i Survivor z użyciem vita chamber? czy będę musiał grę przechodzić jeszcze dwa razy? "

Ktoś wie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra się fajnie, jednak przydałby się ten patch

Nie jest źle, ale mogło by być lepiej. Miejscami gra klatkuje i zdarzają się sporadyczne lagi. Grafika nei najgorsza, ale skoro mają ją doprawić, to nie mogę się doczekać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gra się fajnie, jednak przydałby się ten patch

Nie jest źle, ale mogło by być lepiej. Miejscami gra klatkuje i zdarzają się sporadyczne lagi.

Słucham? Szanowny kolega się najwyraźniej pomylił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Słucham? Szanowny kolega się najwyraźniej pomylił.

Nic z tych rzeczy:) Oczywiście nie wpływa to jakoś super znacząco na rozgrywkę, ale występuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nic z tych rzeczy:) Oczywiście nie wpływa to jakoś super znacząco na rozgrywkę, ale występuje.

Cóż... Ja co prawda nie stwierdziłem takowych ale też nie grałem zbyt wiele...

Występują w jakichś szczególnych momentach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi