Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

No widzisz a teraz dalem konsole w stan czuwania i konsola ma wlaczone teraz te swoje wifi odpowiedzialne za remote play, jak byla wlaczona to nie miala go wlaczonego, wogole wifi bylo jakby calkiem wylaczone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tryb czuwania w obecnym stanie jest bezużyteczny. Więcej przeszkadza niż pomaga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Ja mam problem z ręcznym nagrywaniem w PS4. W instrukcji jest napisane: "Dwukrotnie naciśnij przycisk SHARE na początku sceny, która ma być zapisana, a następnie ponownie naciśnij przycisk SHARE na końcu danej sceny." Po takim czymś powinien powstać film z rozgrywki między podwójnym naciśnięciem share, a następnym pojedynczym kończącym nagrywanie. Niestety u mnie po takim czymś zapisuje się film przed podwójnym naciśnięciem share. To co dzieje się po - zupełnie znika. Nawet jeżeli grałem przez 10 minut po wciśnięciu 2x share, to i tak kończąc nagrywanie zapisuje mi się film DO momentu wciśnięcia 2x share, czyli to czego nie potrzebuję. Ma ktoś podobny problem?

Edytowane przez szerwony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Ja mam problem z ręcznym nagrywaniem w PS4. W instrukcji jest napisane: "Dwukrotnie naciśnij przycisk SHARE na początku sceny, która ma być zapisana, a następnie ponownie naciśnij przycisk SHARE na końcu danej sceny." Po takim czymś powinien powstać film z rozgrywki między podwójnym naciśnięciem share, a następnym pojedynczym kończącym nagrywanie. Niestety u mnie po takim czymś zapisuje się film przed podwójnym naciśnięciem share. To co dzieje się po - zupełnie znika. Nawet jeżeli grałem przez 10 minut po wciśnięciu 2x share, to i tak kończąc nagrywanie zapisuje mi się film DO momentu wciśnięcia 2x share, czyli to czego nie potrzebuję. Ma ktoś podobny problem?

Tak zdarza sie, szczegolnie za pierwszym razem. Potem juz dziala ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja konsola wróciła dziś z serwisu. Jestem zaskoczony krótkim czasem naprawy - równo tydzień od wysłania do odbioru konsoli, w tym wigilia i dwa dni świąteczne: naprawdę PRAM spisał sie na medal. Konsola została wymieniona na nowa, jednak nie cały zestaw, a jedynie sama jednostka - pad i reszta wróciła tak jak ja wysłałem. Tak wiec wszystkim, których trapią wątpliwości co do reklamacji konsoli, śmiało polecam wysyłki bezpośrednio do PRAM-u.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja konsola wróciła dziś z serwisu. Jestem zaskoczony krótkim czasem naprawy - równo tydzień od wysłania do odbioru konsoli, w tym wigilia i dwa dni świąteczne: naprawdę PRAM spisał sie na medal. Konsola została wymieniona na nowa, jednak nie cały zestaw, a jedynie sama jednostka - pad i reszta wróciła tak jak ja wysłałem. Tak wiec wszystkim, których trapią wątpliwości co do reklamacji konsoli, śmiało polecam wysyłki bezpośrednio do PRAM-u. Pozdrawiam

To fajnie!

A na co oddales ?

Edytowane przez Rambo8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tryb czuwania w obecnym stanie jest bezużyteczny. Więcej przeszkadza niż pomaga.

Czemu sephirot? Ja sobie laduje pada, smartphona(ladowarke zgubilem).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem, czy ktoś zauważył, ale jeśli wyłączymy tryb czuwania to automatyczna kopia sejvów na PS Plus nie będzie działać. Co za głupota.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm ni z tego ni z owego przestał się uruchamiać NBA 2K14, na początku gra się ładuje a po ekranie z logami drużyn ciemność i jakby płyta z obrotów zeszła.Stan płyty igła .Jakies sugestie?KZ z płyty smiga normalnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czemu sephirot? Ja sobie laduje pada, smartphona(ladowarke zgubilem).

- szybkie wybudzanie konsoli (często nie przekazuje obrazu na HDMI - trzeba resetować albo restartować przez Vita jeżeli mamy)

- szybkie wybudzanie włączonej gry (gra zostaje zamknięta - nie działa)

- moc procesora odpowiedzialnego za tryb uśpienia nie wyrabia, więc jest używany procesor główny (nie wiem czy tylko przy ściąganiu czy cały czas)

- skoki poboru mocy - jeżeli rzeczwiście zjada 70W w trybie czuwania (mam nadzieję że tylko przy pobieraniu),

- ludzie raportują brak wybudzania sie karty sieciowej po powrocie z trybu uśpienia (potrzebny restart)

... poza używaniem PS4 jako ładowarki, co uważam za genialny pomysł (tylko gdyby USB były jeszcze z tyłu jak AUX dla kamery) to w obecnym stanie trybu czuwania mogłoby nie być. ...a ja akurat ładuję wszystko z TV a nie z PS4 bo w wyłączonym TV mam aktywne USB. ;)

Nie wiem, czy ktoś zauważył, ale jeśli wyłączymy tryb czuwania to automatyczna kopia sejvów na PS Plus nie będzie działać. Co za głupota.

...wstarczy że masz konto jako "gośc" (tak nazwali je w Help Desku PS) a nie jako "podstawowe", i kopiowanie save ci nie działa tak czy siak :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napęd wypływał płyty.

I co teraz juz wszystko ok?

Dziwne to wszystko - mi "rzygnelo" kilka razy plyta i juz spokoj od ok 2 tygodni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm ni z tego ni z owego przestał się uruchamiać NBA 2K14, na początku gra się ładuje a po ekranie z logami drużyn ciemność i jakby płyta z obrotów zeszła.Stan płyty igła .Jakies sugestie?KZ z płyty smiga normalnie.

Też tak miałem, tylko że ja nie mam płyty (wersja z ps store). Ale już przeszło i gra się uruchamia. Chyba coś z ich serwerami było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla osób które maja problem z połączeniem z ps store (nie włącza się tylko niebieski obraz) pomaga synchronizacja trofeów. Po nim normalnie wchodzimy do sklepu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla osób które maja problem z połączeniem z ps store (nie włącza się tylko niebieski obraz) pomaga synchronizacja trofeów. Po nim normalnie wchodzimy do sklepu.

Kolejną opcją jest przeczekać.

Ja ostanio po prostu czekam aż się uruchomi. Trwa to od kilku nastu do kilkudziesięciu sekund ale działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez tak miewam, trzeba kilka minut poczekac i sie wlaczy :) Chyba wina gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I co teraz juz wszystko ok?

Dziwne to wszystko - mi "rzygnelo" kilka razy plyta i juz spokoj od ok 2 tygodni

Konsola została wymieniona na nowa, wiec na razie jest ok. Zobaczymy jak dalej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RoZwiązanie: cierpliwość :) Kwestia długiego loadingu np. świeżo po aktualizacji, ale żaden większy bug. Jeśli jesteś bardzo niecierpliwy, możesz spróbować zrestartować grę, jednak tak jak kolega wyżej słusznie prawił, wystarczy chwilę odczekać i na pewno się włączy. Miewałem podobnie.

PS. z innej beczki: są tu jeszcze największe marudy forumowe ever? Bo chciałbym powiedzieć odnosząc się do pewnych niedawno wyciągnietych "argumentów", że po miesiącu śmigania niemal dzień w dzień żadna ze sławetnych gumowych gałek się nie wytarła, nie zepsuła i nie wybuchła, a moje wielkie paluchy bez problemu trafiają w przycisk wysuwania płyty. A u Was jakieś nowe problemy? Za dużo kurzu na konsoli? A może światło czuwania jest zbyt jasne, a to na padzie zbyt niebieskie? ;)

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież Polacy są świetni w narzekaniu :D Taki już nasz urok.

Światło czuwania akurat nie przeszkadza, poza tym na przedzie konosli postawiłem kamerkę więc go praktycznie nie widać.

Niebieskie na padzie w nocy czasem daje niezłą łunę co potrafi drażnić, ale ma to też swoje dobre strony bo mogę po ciemku piwo znaleźć nie zapalając światła :D

...przynajmniej tyle, że się w TV nie odbija - chyba że go wysoko podniosę albo bawię się Playroom'em.

Co do pryzcisków, to ostatnio córa jeździła sobie po konosli ręką i mi wysunęła płytę w trakcie grania ... już wie że są to pryzcikski i ma tam nie dotykać konosli :P

Kurzy się bardzo z prawej strony (bok) - no ale którąś stroną ten kurz musi wylatywać.

Co do gumek na padzie, to ja też się też z tego śmiałem i pukałem po czole jak mogą siępo tygodniu zetrzeć, ale ścierają sie i pękają rzeczwiście tak jak ludzie piszą więc niestety przy pierwszej widocznej rysie (od paznokcia pewnie) gumki Hama załozyłem i mam spokój.

Trochę jest nie przemyślany kształt konsoli jeżeli chodzi o USB.

Niektórych pendrive'ów nie da się wpiąć (dla kopiowania save) bo plastik przeszkadza.

Reszta rzeczy to sparawa softu któa będzie mam nadzieję poprawiona. ;)

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Dzisiaj zaważyłem coś bardzo dziwnego na mojej plytce z killzonem , na poczatku nie bylo takich dziwnych fal na niej jakby nie wiem była przybrudzona czy coś w tym stylu. Boje się ,że napęd w ps4 tak mi załatwił tą płytkę ( obym się mylił) , mimo wszystko napęd ją czyta aczkolwiek jest to dość niepokojące, dodam ,że na płytce z AC IV nie mam takiego falowania(chociaż też jest przybrudzona troszeczke, a była eksploatowana porównywalnie z tą z killzona). Płytka z killzona: 

05200358674067207046.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałem, że to jakaś wymyślna rysa, a to żyrandol się odbija w tafli płyty.

Spoko, te fale to normalna sprawa związana z konstrukcją dysku.

Edytowane przez beardo0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi tak samo kiedys sie zrobilo na plycie z god of war 3 na ps3 i tak samo plyta dalej bez problemu dziala do dzisiaj. Nie wiem co to moze byc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS. z innej beczki: są tu jeszcze największe marudy forumowe ever? Bo chciałbym powiedzieć odnosząc się do pewnych niedawno wyciągnietych "argumentów", że po miesiącu śmigania niemal dzień w dzień żadna ze sławetnych gumowych gałek się nie wytarła, nie zepsuła i nie wybuchła, a moje wielkie paluchy bez problemu trafiają w przycisk wysuwania płyty. A u Was jakieś nowe problemy? Za dużo kurzu na konsoli? A może światło czuwania jest zbyt jasne, a to na padzie zbyt niebieskie? ;)

Mam dokładnie takie same odczucia, zaraz wyjdzie na to, że partia konsol wyprodukowana między godziną 12:38 a 14:27 jest najmniej awaryjna i po prostu mieliśmy szczęście :D

Nie wiem czy jest sens się przejmować tym wyciem konsoli, postawiłem swoją na czterech nóżkach dzisiaj, każda po 4cm, tak żeby powietrze mogło swobodnie przepływać także i pod powierzchnią konsoli i mniej się wkręca niby na obroty. Sprawdzałem w Battlefield 4 gdzie jest bardzo znośnie, głośność mocno poniżej tego co miałem w PS3 Slim - a dodać należy że moja slimka jest bardzo głośna w stosunku do pozostałych z którymi miałem do czynienia a pracuje normalnie ponad 3 lata.

Jeszcze pytanie... Wasze konsole są poziomo czy pionowo?

Kupiłeś czy sam zrobiłeś te nóżki? Mógłbym prosić o jakieś namiary na nie? Bo sam bym postawił swoją konsolę w ten sposób, ale jedyne co znalazłem to "nóżki" grube na jakieś 0,5 centymetra do tego ślizgające się strasznie bo mają "dywanik" na spodzie :P Zapewne po to, żeby meble nie niszczyły podłogi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie są marudni i potrafią naprawdę z byle pierdoły zrobić problem. Ale problem wadliwych partii padów nie jest wyssany z palca. Wystarczy poszukać w necie. Wycierająca (a nawet pękająca) się guma na gałkach czy nie odskakujące triggery to fakt. Inie jest to problem jakiegoś promila procentowego . Czekam na jakieś informacje od Sony na ten temat bom ciekawy co i ile tam się w fabrykach popierniczyło..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.