Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Co do gumek na padzie, to ja też się też z tego śmiałem i pukałem po czole jak mogą siępo tygodniu zetrzeć, ale ścierają sie i pękają rzeczwiście tak jak ludzie piszą więc niestety przy pierwszej widocznej rysie (od paznokcia pewnie)

Nie pewnie, a tak jest i ten kto nie mial wczesniej 360 bedzie ciskal pazurami w galki. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze ktos pomoze mi z tym lagowaniem. Mam fwue gierki fife 14 i call of duty gohsts i podczas gry laguje czesto. Czego to moze byc wina. I czy warto reklamować

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale reklamacja jakości internetu to nie ten dział :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jemu chyba chodzi o spadek FPS podczas grania. Nie każdy rozumie że Lag to "przycinanie" wynikające z opóźnienia na sieci (słabego lub zapchanego łącza).

Jeżeli gry przycinają to coś jest nie tak bo wszystko powinno chodzić płynnie.

Spróbuj przeinstalować oprogramowanie w swojej konsoli i jak nie pomoże to reklamuj. 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Winter, każdy mający router jest za NAT'em (NAT 2 w PSN).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Winter, każdy mający router jest za NAT'em (NAT 2 w PSN).

Tak, ale zależy, jaki to NAT :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NAT nie ma nic od rzeczy, tutaj chodzi o publiczne/prywatne IP oraz o ewentualne zablokowane porty po stornie usługodawcy lub na routerze/firewall'u.

Nie mylmy pojęć. Poza tym jemu pisząc o "lagowaniu" na 99% chodziło o FPS dropy w całej grze a nie na sieci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak. Chodzi o przycinanie w grze. Poza tym laguje mi nawet czasami menu główne ps4 i menu w fifie nawet jak nie gram

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To się nie nazywa lag. Lag to opóźnienie sieciowe.

Przeinstaluj system a jak nie pomoże to reklamuj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moja konsola wczoraj przestała widzieć jakiegokolwiek pada , w piatek jedzie na wymiane

wiele takich usterek bylo w USA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś mi się stało dziś wieczorem z czytnikiem płyt. Nagle jak konsola byłą wyłączono, konsola wyrzuciła płytę z bf4 i cały czas jest szum jakby próbowała płytę ponownie wysunąć. Na konsoli świeci się białe światło. Miał ktoś coś takiego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej Handy, miało już to parę osób na forum między innymi ja. Powinno poskutkować postawienie konsoli na chwile do pionu gdy jest włączona. Ale jest to tymczasowe rozwiązanie, także na ten moment bo będzie się to powtarzać. Niestey będzie konieczny serwis, moja konsola będzie jechać chyba jeszcze w tym tygodniu. Co prawda działa się u mnie taka sytuacja jeszcze przed świętami no ale chciałem jeszcze pograć. Dodatkowo u mnie po wyłączeniu konsoli bez płyty w napędzie słychać jeszcze z 10-15 razy sygnał wysuwania płyty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie pomogło. Wiadomo skąd ten problem? Czyli rozumiem że konsolę muszę zawieźć do MM i czekać 2 tygodnie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No możesz do MM albo wysłać do serwisu PRAM to jak wolisz. Ja chyba wyślę bezpośrednio do serwisu. Co do usterki coś musi być nie tak z napędem podobno nie do naprawy i wymieniają ale czy całą konsole czy tylko napęd, nie wiem. Przekonamy się :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To kicha trochę. Stara czarnulka chodziła tyle lat i nic jej nie było. Tutaj już jakaś awaria. Ja tam wolę zawieźć do MM. Niech kurier uszkodzi w transporcie do PRAM i będę się z nimi wykłócał o odszkodowanie. 

Edytowane przez handy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też coś w tym jest bo i tak może być a tak to się będzie MM martwiło. Jak masz zamiar reklamować z ustawy czy reklamacja producenta?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też coś w tym jest bo i tak może być a tak to się będzie MM martwiło. Jak masz zamiar reklamować z ustawy czy reklamacja producenta?

Chyba z ustawy, bo mają 14 dni. Z gwarancji producenta jest dłużej, np. Logitech ma 3 tygodnie czy nawet dłużej. Jednak poczekam jeszcze, w końcu kolejny długi weekend :) więc będzie można pograć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś mi się stało dziś wieczorem z czytnikiem płyt. Nagle jak konsola byłą wyłączono, konsola wyrzuciła płytę z bf4 i cały czas jest szum jakby próbowała płytę ponownie wysunąć. Na konsoli świeci się białe światło. Miał ktoś coś takiego?

Ja wczoraj wieczorem siedzę sobie przed Tv, oglądam jakiś film, PS4 wyłączona (nie uśpiona), i nagle sama się uruchamia, wyrzuca płytę z BF4 a napęd rzęzi niemiłosiernie. Mówię, WTF jaki wuj, co jest grane? Wkładam płytę z BF4 do środka konsoli, napęd rzęzi i wypluwa ją po kilku sekundach. I tak kilka razy z rzędu. Następnie wkładam Hobbita na blureju, i konsola... normalnie go odpala i leci film. Ciekawe czy to początek końca mojej PS4... Żeby było ciekawiej, to gdzieś od tygodnia gram na PS4 wyłącznie w cyfrowego Assasina, napęd wtedy miał wolne i się nie przemęczał, tym bardziej mnie to dziwi. Fak!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moja konsola przestala widziec pady , jak pisalem zgloszona do sony , zaliczyli to usterke do wymiany. dzis dostalem nowa konsole :) serwis maja swietny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie do tych co im ps4 płyty wywala jak macie umieszczone ps4. Chodzi mi o to czy macie położone na płasko na tych orginalnych wypustkach bodajże trzy są. Poprostu zastanawia mnie czy to nie może mieć wpływu na to bo ta jedna nóżka styka się z przyciskiem od wyjmowania płyt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie do tych co im ps4 płyty wywala jak macie umieszczone ps4. Chodzi mi o to czy macie położone na płasko na tych orginalnych wypustkach bodajże trzy są. Poprostu zastanawia mnie czy to nie może mieć wpływu na to bo ta jedna nóżka styka się z przyciskiem od wyjmowania płyt

Jak nóżka styka się z przełącznikiem wysuwania płyty??? Przecież ps4 ma przełącznik wysuwania płyty od góry jak konsola leży.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ja nic nie rozumiem ja w swoim egzemplarzu mam 2 czujniki, przyciski zwał jak zwał i ten górny od uruchamiania , a dolny do wyjmowania płyt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ja nic nie rozumiem ja w swoim egzemplarzu mam 2 czujniki, przyciski zwał jak zwał i ten górny od uruchamiania , a dolny do wyjmowania płyt

Faktycznie mój błąd, pomyliłem się dolny jest od wyjmowania płyty. Zgadza się stopka dotyka przycisku jednak tylko od spodu. Nawet jak mocno nacisnę stopkę to nie powoduje wysunięcia płyty. W każdym razie to nie kwestia przełącznika, bo jak konsola złapie zawiasa to chce cały czas wyjmować płytę,  nie słychać charakterystycznego "pik" - jak przy wyjmowaniu płyty.

Edytowane przez handy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.