Skocz do zawartości
Drozda

Jaką grę wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Co polecacie z gatunku RPG/FPS/TPS ?

Lubię jak w grze istnieje system losowości lootu (coś jak Diablo, Borderlands), rozwijanie postaci również lubię.

Grałem już w Diablo 3, Bordery, Wieśka mogę mieć od kumpla. BF4 już powoli mi sie nudzi, w BFH gra chyba mniej osób jak w BF4. CODy mi nie podchodzą.

Gra nie musi być świeża, o ile multi jest wciąż aktywne. Z kolei gry RPG/ z elementami RPG powinny mieć ów system losowości lootu. Co zatem polecacie?

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Bloodborne

Dark 2

Dark 3

Pozycje obowiązkowe jeśli jeszcze nie ograłeś.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema, mam Battlefielda 4, ale teraz na dużej promocji pojawił się hardline. Sporo jest osób na multi czy gra już raczej umiera? W związku z tym, którą wersję najbardziej opłaca się brać (więcej ludzi gra na dodatkowych mapach czy sama podstawka wystarczy).

• Battlefield Hardline Deluxe Edition - 42 zl
  • Battlefield Hardline Standard Edition - 21 zł
  • Battlefield Hardline Ultimate Edition - 79 zł
Edytowane przez InFamous

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra już dawno umarła :) Jak chcesz BF'a to BF4, albo poczekaj już na BF1, bo niewiele zostało.
Od Hardline mimo wszystko trzymałbym się z daleka na Twoim miejscu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To prawda, ja byłem napalony na hardline po tym jak pograłem w BF4 i sprzedałem hardline chyba po miesiącu niecałym. Nie warto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ochotę na jakiegoś dobrego RPG'a albo pseudo RPG'a z bossami itp itd. Nie mam kasy w tej chwili na DS3, Bloodborne narazie pomijam.

Co moglibyście mi polecić?  Widzę w tej chwili za 51 zł Dragon Age Inkwizycja ale czy dobre to ? Może coś innego ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DA było dobre do premiery Wiedźmina ;-)

Myślę, że gra warta ogrania. Dobrze się z tym tytułem bawiłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Grassek napisał:

Mam ochotę na jakiegoś dobrego RPG'a albo pseudo RPG'a z bossami itp itd. Nie mam kasy w tej chwili na DS3, Bloodborne narazie pomijam.

Co moglibyście mi polecić?  Widzę w tej chwili za 51 zł Dragon Age Inkwizycja ale czy dobre to ? Może coś innego ?

Na morelach masz wieśka za 108 zł (https://www.morele.net/gra-ps4-wiedzmin-3-dziki-gon-reedycja-869124/). Jeżeli nie grałeś to będzie to chyba najlepsza opcja.

I bez dodatków to gra na dobre >100 h.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotrek, nie masz kasy na DS 3 a pomijasz BB?

Bloodborne jest lepszą grą jak dla mnie od DS3. BB ma lepszy klimat, grafika ładniejsza, gameplay podobny choć i tak wolę ten z Bloodborne. Kurcze, Dark Souls 3 jest również grą wybitną ale brakuję jej jakby tej spójności świata, jest grą jak dla mnie łatwiejszą ale czy to plus?

Nie bój się wejść w świat FS a jak już to najlepiej z Exem Sony 😀

Jak zauroczysz się w BB to szybko będziesz szukał kaski na DS3

W sumie nie chce namawiac ale znasz moją przygodę z Soulsami, jakie były burzliwe początki a jak teraz ciężko mnie z tego świata odciągnąć. Praktycznie wszystkie inne gry poszły na drugi plan :1_grinning:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolos28 dziękuję za obszerny komentarz ale za wiele mi nie pomógł, bo tak jak napisałem na wstępie, pomijam DS3 i BB :1_grinning:  Co do Wiedźmina mogę od kolegi pożyczyć, ale to jest taki złodziej czasu, że aż się boję tej gry. A za wiele czasu na granie nie mam.

Dobra to spytam konkretnie o dany tytuł. Dragon Age... ktoś grał i poleca prócz Adick007 ?

Edit: Sławek jeśli mi zagwarantujesz, że mi w BB pomożesz to wezmę haha

Edytowane przez Grassek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj może być inaczej 😂

W razie co jest trochę ludzi chętnych do pomocy oraz potrzebujących pomocy.
Najlepiej zmienić wyszukiwanie ludzi z lokalnego na świat 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze bedzie jakas promocja BB na ps store bo narazie drożyzna

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,czy warto kupic GTA V na ps4?Pytam bo mam na PS3 lecz ukończyłem dopiero jakies 30% gry i sie zastanawiam czy nie kupić na PS4 bo kupiłem czwórkę pare dni temu.Chodzi mi głównie o grafikę czy naprawdę jest duzy skok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, bartekking napisał:

Witam,czy warto kupic GTA V na ps4?Pytam bo mam na PS3 lecz ukończyłem dopiero jakies 30% gry i sie zastanawiam czy nie kupić na PS4 bo kupiłem czwórkę pare dni temu.Chodzi mi głównie o grafikę czy naprawdę jest duzy skok.

Jedna z najlepszych gier ostatnich lat, a Ty się pytasz czy warto? :) Bierz i graj chłopie aż nie zrobisz 100%, a potem multi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, Patricko napisał:

Jedna z najlepszych gier ostatnich lat, a Ty się pytasz czy warto? :) Bierz i graj chłopie aż nie zrobisz 100%, a potem multi :)

Wiem że warto, tylko pytam czy warto na PS4.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Patricko napisał:

Tak.

Duża różnice jeśli chodzi o grafikę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukam jakiegoś FPS, kupiłem ostatnio Bf4 Premium na wyprzedaży ale jakoś mi nie podszedł. Może zainteresować się Black Ops 3? A może tym overwatchem?

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy czego szukasz. Jeśli chodzi o dobrego singla to na pewno nie COD BO 3. Jeszcze nie dawno poleciłbym Ci tą grę ze względu na multi, ale teraz po patchu ponoć jest niegrywalna i ja swoją sprzedałem. Co do multi Overwatch ponoć bardzo dobry (samym gamepleyem podobny do CS) jeśli grałeś to będziesz wiedział o czym mówię.

FPS online bezapelacyjnie zawsze będę polecał Rainbow Six Siege. Najlepsze multi w jakie kiedykolwiek grałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam przegrane około 40h w Overwatch i jestem daleki od znużenia grą. Zależy czego od gry oczekujesz z drugiej strony, bo np OW nie ma singla. Tryb rankingowy zostanie dopiero w najbliższym czasie dodany. Gra masa ludzi, na mecz czekasz z 10 sekund, chyba że jesteś w jakiejś większej, zorganizowanej ekipie to trochę dłużej (najdłużej ile czekaliśmy w 5 albo 6 osób to były trochę ponad 4 minuty, ale tylko raz tak było, normalnie koło 2 minut powiedzmy). O ludzi do ekipy też nie trudno. No i jakoś tak przyjaźniej, bo jeszcze przez tyle godzin grania mi się nie zdażyło, żeby jakiś dzieciak się wydzierał na kogokolwiek (nie grałem nigdy w coda ani bf po sieci, ale słyszałem że to się zdaża :) ).

Sporo różnych postaci, każdą się gra inaczej, każda z nieco innym zadaniem do wykonania. Nie jest to absolutnie gra przełomowa, nie ma w niej nic nowego, czego by już gdzieś nie było. Ale jakoś tak przyjemnie połączone :) Myślę, że jeśli szukasz fpsa do gry po sieci, to warto zaryzykować.

A, i OW jest podobny do Team Fortress 2, niedo CS :24_stuck_out_tongue:

Edytowane przez xavris

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi