Skocz do zawartości
Laptok

Middle-earth: Shadow of Mordor

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś może mi powiedzieć czy jest jakiś łatwy sposób na zdobycie runy 25 level'a ? Robie wszystko wedle poradników aby ją zdobyć i kicha :/

Pewnie kwestia szczescia nic więcej :-D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odnoszę wrażenie że wszyscy poza bohaterem są spoko.

Jest strasznie drętwy jak kołek.

Natomiast krasnolud jest zrobiony genialnie.

Mimika twarzy, głos, ruch mięśni.

Uruki też fajne ... Tylko czasem im się nie wszystkie tekstury zdążą nałożyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety niektóre trofea w tej grze nie wpadają zawsze, między innymi nie wpadła mi runa 25 poziomu, White Rider i jedno trofeum z wodzem. Przez to olałem platynę, bo nie mam ochoty powtarzać tego samego w kółko. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Zabójczy łucznik" - HTFT-F7NN-5FN5,

"Kapitan Czarnej Straży" - HKNL-5JN5-L8JK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Zabójczy łucznik" - HTFT-F7NN-5FN5,

"Kapitan Czarnej Straży" - HKNL-5JN5-L8JK

Co to za dodatki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...pewnie skórki które i tak już rano ktoś wykorzystał.

Właśnie znalazłem jedną (jak dla mnie) głupotę.

Rośliny są zawsze w tych samych miejscach i spawnują się zawsze po podróży do wierzy.

Wystarczy upatrzyć sobie miejscówkę i się teleportować ... za proste to trochę. Mógłby być random spawn.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to za dodatki?

Były dodawane do preorderów, ale nie wiem co dostajesz po ich wklepaniu.

Mam jeszcze jeden komplet, więc jak ktoś chcę, to PM...

Edytowane przez kloose

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka run i skórkę.

Właśnie pękła platyna.

Świetnie się bawiłem przy tej grze.

Jedyne trofeum które uważam za głupie to biały jeździec.

Edytowane przez SephiroT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka run i skórkę.

Właśnie pękła platyna.

Świetnie się bawiłem przy tej grze.

Jedyne trofeum które uważam za głupie to biały jeździec.

No właśnie próbowałem juz kilka razy robic tego trofka i nic... Wiem ze trzeba go robic za dnia ale i tak zawsze mam ciezko znalezc tych niewolników

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja niestety poszedłem na łatwiznę i obejżałem poradnik od PowerPyx. Nawet z poradnikiem potrzebowałem kilku podejść bo albo pomyliłem drogę albo się nie zespawnowali.

Była to jedyna trofka która wymagała wysiłku, szczęścia i "specjalnego" poświęcenia większej ilości czasu.

Reszta tych "trudnych" lub "czasochłonnych" albo sama powpadała albo wymagała minimum zaangażowania gdyż podobnie jak w AC - najpierw robiłem wszystko co mogłem łącznie ze zbeiractwem a dopiero później robiłem fabułę. Z doświadczenia wiem że zwykle w tego typu grach wtedy jest o wiele łatwiej a misje poboczne zwykle są trudniejsze lub bardzo pomagają poznać schematy przed misjami głównymi. 

Nawet runa 25 lev sama jakoś wypadła bez specjalnego przygotowania :biggrin:

Zabójstwo wszystkich wodzów zanim ktoś ich zastąpi ... przy całej piątce zdominowanych po skończonej grze ? .... odnaleźć i strzałka w dół. Sami padają razem z przybocznymi - nawet nie ma kto ich zastąpić :D *badum tssss*

Rośliny spawnujące się zawsze w tych samych miejscach. ...wystarczy znaleźć spot i na niego wracać.

Graug do zdominowania zamiast walczenia.

Mając pełen zestaw skilli misje ratunkowe banalne.

Trudno było jedynie na początku. Później im dalej, tym coraz łatwiej. :biggrin:

W wielu rzeczach można iść "na Rambo" i tutaj uważam że za łatwe jest branie misji gdy nie jest się incognito. Tu trzeba oddać ukłon Assassynowi. Za dużo się tutaj rzeczy robi "na Rambo" przez co gra jest banalnie prosta. Kąt widzenia Uruków oraz wykrywalność bohatera też są na poziomie "łatwym".

Edytowane przez SephiroT
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdominuj kapitana i wydaj rozkaz żeby się przyłączył do wodza.

Później trzeba mu pomóc w misji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wodz tez musi byc zdominowany? Bo robie trofka o nazwie smierdzacy buntownucy. Czyli przyboczni maja zdradzic wodza. No właśnie nie wiem jak to zrobić bo jak dominuje kapitana mam naznacz, zdominuj, wyslij pogrozke albo zabij

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie.

Później będziesz miał umiejętność wydawania rozkazów. Kapitan będzie mógł zmieniać wodza.

Poza tym na koniec będziesz musiał mieć 5 warlordów zdominowanych.

Ja bym zostawił to na koniec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No w sumie to mi zostalo oraz jeszcze pomoc urukowi zostac wodzem a pozniej go zabic. Reszta to zbieractwa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pograłem kilka godzin i gra bardzo fajna, a Nemesis to coś co w końcu pachnie jak next gen.

Zabijanie Warchiefów jest wymagające i często spędzałem po kilka minut kombinują.

Szczególnie jeden wódz dał mi się w kość, ale to przez to że gra się zglitchowała.

Warchief miał 2 ochroniarzy, zabiłem ich i na liście widnieli jako trupy.

Mimo to zawsze jak dochodziłem do wodza to magicznym sposobem ochroniarze odżywali i towarzyszyli mu w walce.

Musiałem się nieźle nagłowić żeby go zabić, ale udało mi się ich odstraszyć i wyciągnąć go na solo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NO ! W koncu Cienie Mordoru na PS3 ! Panowie jak sprawdzic czy ten nemesis jest w ogole lub w jakim stopniu ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nemesis działa w to nie wątp. TO ten system odpowiedzialny za "uczenie się" kapitanów, gdy z tobą walczą itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no pisali ze na ps3 bedzie to jakos bardzo okrojone wiec chcialem sprawdzic czy w ogole cos dziala z tego...Tylko nie wiem za co sie zabrac zeby to udowodnic ;)

EDIT : Po kilku h grania kilka spostrzezen co do wersji PS3.  Grafika - TRAGEDIA :( Jesli tak maja wygladac wszystkie porty z ps4 na ps3 to chyba trzeba szybciej zaopatrzyc sie w nowa konsole:/ Nie wiem moze przez to ze wczesniej ogladalem duzo pieknych filmow na YT z gry ktore zapewne byly robione z wersji z ps4 lub pc i nastawilem sie na tak pikny obraz. A tu naprawde wyrazna roznica. Przynajmniej na TV 46` widoczna bardzo. Jedynie wstawki filmowe trzymaja dobry poziom. Kolejny drugi BARDZO DUZY MINUS to wieczne loading :/ Nie wiem jak to wyglada na ps4 ale na ps3 co troche loading i to nie krotki :/ Zaczynamy jakas misje loading, a nawet kilka loadingow ktore przerywaja filmik poczatkujacy dana misje, chcemy wjesc w armie saurona Loading. Do tego zarywania dzwieku podczas filmow. W zadnej innej grze az tak dlugich i czestych loadingow nie zaznalem jak mam konsole kilka lat. Ale mimo tego gra dla mnie MEGA WYPAS ! Wkrecilem sie w nia i ciezko mi od niej odchodzic. Nie wiem czy ten Nemesis dziala tak dokladnie jak na ps4 ale te awanse i pojedynki w hierachii sa. Chyba tylko nie ma tego ze jakis kapitan np cie pamieta i widac po nim jakies blizny czy cos z poprzedniej walki. Ale tego nie jestem pewny bo moze sie tak dokladnie nie przyjzalem. Poki co jeszcze jestem za bardzo spanikowany i myla mi sie klawisze co czym robic jak robi sie jaka wieksza zadymka w kilka osob przez co zginalem juz kilka razy i poszlo kilka awansow urukow ;) ALe mysle wprawa przyjdzie z czasem. Sumujac, gdyby nie te dlugie i czeste loadingi i zrywanie dzwieku to bylo by MEGA WYPAS. Bo do grafiki nie przykladam az tak duzej wagi, napisalem tylko zeby ludzie wiedzieli ze jest DUZA ROZNICA.

Edytowane przez Frog_PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi