Nath_147 267 Napisano 3 Maj 2014 Jak juz ktos rok czekal na ta grę, to i miesiąc po premierze remastered wytrzyma, wtedy juz nowa gra będzie tańsza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BartexXx20 144 Napisano 3 Maj 2014 Nie jest wporządku, ale popatrz ze strony wydawcy gry wtedy zrozumiesz mój punkt widzenia :) Ogólnie niezbyt trafny przykład podałeś, bo jeżeli chodzi o PC to tam ceny są o wiele mniejsze, a i rynek o wiele bardziej nasycyony. Takie Textur packi czy inne to na PC można patchami zrobić i to nie od wydawcy, a od zwykłych ludzi :) Tutaj wydają grę na inną platformę jaką jest PS4, a nie ta sama jak PS3. @Patricko - dokładnie , ale dla mnie póki wszystkie ceny będę w Euro i później przeliczane na ZŁ to nigdy nie będzie tanio :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KoRnick90 258 Napisano 3 Maj 2014 Dlatego podałem taki właśnie przykład. Chciałem pokazać jakie byłoby to absurdalne za pełne pieniądze wydawać taką drobnostkę do gry, która swoją premierę miała niedawno. Obojętne czy to miałoby miejsce na PC, PS4 czy innej konsoli. Narazie takie bajery prezentują nam w grach na PS4. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wili23 258 Napisano 3 Maj 2014 (edytowane) Nie ma co sie oczukiwac ta gra jest stanowczo za droga... grafika, muzka, podklad aktorow, to wszystko juz maja... Edytowane 3 Maj 2014 przez wili23 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czacha79 900 Napisano 3 Maj 2014 A nie oburza was, ze te same gry na PC kosztuja mniej niz na konsole? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 3 Maj 2014 Na PC wszystko jest za free dzięki sklepom z rabatami - 100% ;) A tak poważnie to co ma piernik do wiatraka? :) Ceny wersji PC powoli zaczynają dobijac do tych konsolowych. 150 zł za nowke na PC to już norma. Jeszcze parę lat i będą te same ceny. Tutaj jest rozmowa o Tlou. Każdemu osobiście bym radził kupić sobie znacznie tańsza obecnie wersje na PS3. Gra wygląda fantastycznie i przeskoku nie będzie żadnego raczej. Ale to moje zdanie. Jak ktoś woli wywalić 250 zł za kotleta to jego sprawa przecież :) 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czacha79 900 Napisano 4 Maj 2014 (edytowane) Dla kogos kto: - nie ma PS3 - nie gral w TLOU ta gra nie bedzie odgrzewanym kotletem ;) Ja mając i PS3 i TLOU i tak kupie ta gre na PS4. Edytowane 4 Maj 2014 przez czacha79 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagEllan 2738 Napisano 4 Maj 2014 (edytowane) Dzien dobry, Przeczytalem cale 7 stron dyskusji - mam wrazenie ze trafilem do Hell's Kitchen bo cos o kotletach. Pozwole sobie dodac swoja opinie na ten temat. Najpierw maly cytat z rozmowy z moim kumplem (ogral zarowno TLOU jak i GTA V): Kumpel: TLOU i GTA V na PS4 oj chyba kupie PS4 szybciej niz zamierzalem. MagEllan: Konsole kupowac dla odgrzewanych kotletow?? Kumpel: dla mnie te 2 gry to jedne z lepszych gier na PS3 wiec to nie sa odgrzewane kotlety . Podsumowujac te 7 stron dyskusji tutaj: kazdy z Was ma swoje zdanie, znakomita wiekszosc mimo iz ma odmienne poglady ma racje :) Edycje HD, Remastered (i inne ultra hiper twory): te edycje z zalozenia powstaja po to aby mniejszym nakladem kosztow maksymalizowac zyski. To jest biznes tu chodzi o kase. Z punktu widzenia biznesowego to trafna decyzja, ktos to kupi kaska wplynie jest super. Nie moge winic firm za to ze chca zarabiac. z punktu widzenia graczy tych co nie grali wczesniej w dany tytul - to mozliwosc zapoznania sie z nim, i to nie jest zle - wielu graczy nie mialo okazji grac na PS2, czy tez PS4 jest dla nich pierwsza konsola - Ci beda traktowac ta gre jako cos nowego. z punktu widzenia graczy ktorzy ograli dany tytul - tu mamy dwa obozy - tych dla ktorych to odgrzewany kotlet oraz tych ktorych gra porwala na tyle ze gotowi sa wydac na nia pieniadze raz jeszcze (jak np moj kolega ktorego cytowalem). Ja osobiscie w TLOU nie gralem, i skoro GOTY (a wiec zawierajaca wszystkie dodatki gra) ma wyjsc na PS4 to pewnie juz ogram ja na PS4. Niemniej w pelni rozumiem graczy ktorzy ograli co chcieli na PS3 i jesli te same gry pojawiaja sie na PS4 to jest nic dla nich nic nowego.... a wydaje mi sie ze wiekszosc z nas raczej nie lubi 2 razy placic za to samo (no prawie to samo bo cos tam jednak zmieniaja). Patrzac na PS4 od jej premiery widac ze mamy sporo cross genow, sporo indie, troche odswiezonych gier, i stosunkowo malo gier dedykowanych na nowa platforme. A to tych ostanich wielu graczy wyczekuje (wlacznie ze mna). Licze na to ze mimo wizji latwego zarobku na remasterach i uberHD edycjach niedlugo zacznie pojawiac sie zbalansowanie jesli chodzi o produkcje przeznaczone wylacznie na nowa generacje - bo w mojej opinii tego wlasnie PS4 potrzebuje. Rozumiem ze na to potrzeba czasu - niemniej mam nadzieje ze koncowka 2014 jak i poczatek 2015 przyniosa spora ilosc gier dedykowanych dla PS4. Co do ceny tutaj kazdy ma swoje wlasne spostrzezenia, kazdy z nas inaczej postrzega elektroniczna rozrywke i jeden sklonny wydac na nia wiecej pieniedzy a inny mniej. pozdrawiam Edytowane 12 Maj 2014 przez MagEllan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Singularity 320 Napisano 4 Maj 2014 Problem moim zdaniem nie leży w tym, że sony chce akurat "odgrzać" The Last Of Us (z jednej strony ta gra na to zasługuje, z drugiej jednak powinna zostać na PS3....) ale o niepokojący trend w nowej generacji- zamiast dostarczać nowe gry pokroju TLOU zaczynają od odgrzewania tego co już było - i to właśnie ludziom się nie podoba. Zauważcie, że jak na PS3 sony i inni odgrzewali gry z ps2 i ps1 mało kto na to narzekał bo.... była masa innych pozycji do ogrania wię każdy mógł to przemilczeć. Z PS4 jest z goła inaczej: obok Killzone, Infamous'a i kilku super indyków (outlast!) do dyspozycji jest sterta multiplatform, które na pc kosztują grosze, nie mówiąc już o tym, że na ps3 są one też dostępne i tańsze a komfort gry niczym nie ustępuje wersji PS4. Do tego jest jeszczw masa indyków, które są jakby żywcem wyjęte z PS2... Stąd właśnie jest to całe narzekanie i moim zdaniem całkiem słuszne. 2 gry na rok od Sony to o wiele za mało (dobra 3 bo ujawnili DC datę premiery)- The Order i Infamous. Takim minimum powinno być 4 gry/rok (+Drive Club). Drugim problemem jest cena: drożej niż wersja PS3 na premierę i to ma być dobra oferta? hehehe 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nath_147 267 Napisano 4 Maj 2014 Dla kogos kto: - nie ma PS3 - nie gral w TLOU ta gra nie bedzie odgrzewanym kotletem ;) Ja mając i PS3 i TLOU i tak kupie ta gre na PS4. Wiec taki ktos powinien zapłacić pelna cenę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DigitalMan_PL 1527 Napisano 4 Maj 2014 Wiec taki ktos powinien zapłacić pelna cenę. Ja tam nie wspieram kupowania kotletów, są tacy co polecą z wywalonym jęzorem aby kupić 2 raz (ich pieniądze, niech robią co chcą) ALE za symboliczną dopłatę JAK najbardziej mógłbym zassać wersję na PS4 :) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 4 Maj 2014 Tak się spinacie że zamiast TLOU lepiej zacznijcie myśleć o zakupie czegoś innego; 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DigitalMan_PL 1527 Napisano 4 Maj 2014 TOMO wiesz że moja żona w ramach żartu na wieczór panieński swej siostry kupiła w 100% coś takiego (w prawdzie tubka pusta) ale naprawdę takie coś... Daj mi się pospinać troszeczkę ;) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 4 Maj 2014 ... w prawdzie tubka pusta ... Wszystko zużyłeś? :nono: 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sakosusz 169 Napisano 5 Maj 2014 (edytowane) Posiadam ps3 nie grałem w tlou. Chętnie zagram na ps4. Nie mam nic przeciwko odgrzewaniu takich pereł tym bardziej ze wyszły pod koniec roku ale ceny powinny być takie jak na starszej generacji nawet jeśli jest to tlou czy GTA. To jest nie w porządku. To jest jak kupowanie Piwa jednego dnia a drugiego kupowanie samej butelki bez piwa za ta sama cenę lub z podwyżka Edytowane 5 Maj 2014 przez sakosusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nath_147 267 Napisano 5 Maj 2014 Z pupy porównanie, pudełko po TloU nikt nie sprzedaje w pełnej cenie. A te puste butelki po piwie to po co kupujesz, dla szpanu na osiedlu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sakosusz 169 Napisano 5 Maj 2014 Z pupy porównanie, pudełko po TloU nikt nie sprzedaje w pełnej cenie. A te puste butelki po piwie to po co kupujesz, dla szpanu na osiedlu?Nie wiem ile ty masz lat jeżeli tego nie zrozumiałeś . Ale wytłumacze ci ci prościej tak byś zrozumiał. Ceny powinny być takie same bądź niższe lub z obniżka z przeniesienia ze starej konsoli na nową a nie ceny na poziomie 250 zł za to samo dwa razy kumasz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nath_147 267 Napisano 5 Maj 2014 Ale to nie jest to samo. Będą tekstury w wyższej rozdzielczości i dodatki o wartości 79 PLN. Kumasz? To ze Żywiec 0,5 kosztuje x, nie znaczy że 0,65 (lub białe, Bock, marcowe) ma kosztować też x lub mniej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sakosusz 169 Napisano 5 Maj 2014 (edytowane) Chodzi mi ogólnie o gry nie tylko o tlou tylko o wszystkie które odgrzewaja. Tlou napewno kupie na ps4 bo na ps3 nie ogralem chociaż posiadam obie konsole. Gry multiplatformowe które będą odgrzewac nie są warte 250. Edytowane 5 Maj 2014 przez sakosusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ONE 698 Napisano 8 Maj 2014 Najnowszy numer magazynu EDGE zawiera wiele ciekawych informacji na temat nadchodzącego The Last of Us Remastered (PS4). Dyrektor kreatywny Naughty Dog - Neil Druckmann na łamach pisma podzielił się z czytelniami kilkoma szczegółami dotyczącymi tej wersji gry. Wersja na konsolę PlayStation 4 będzie miała zaimplementowany zupełnie nowy model oświetlenia, który robi znaczącą różnicę w porównaniu do tego, z czym mieliśmy do czynienia na PlayStation 3. Wysokiej rozdzielczości modele, które zostały użyte idą w parze z tym, co mogliśmy zaobserwować na przerywnikach filmowych w podstawowej wersji produkcji. W The Last of Us Remastered (PS4) scenki będą natomiast chodziły w pełnym 1080p i 60 klatkach na sekundę. Zostały też re-renderowane zupełnie od podstaw. http://www.pssite.com/news-32918-kilka_szczegolow_dotyczacych_the_last_of_us_remastered.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Malibu19 235 Napisano 9 Maj 2014 Tak podobno ma wyglądać Ellie w 1080p :P sorrka za lekki offtop. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czeskimaster 412 Napisano 9 Maj 2014 Scenki w 1080p i 60 klatek, a sama gra? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 9 Maj 2014 Scenki w 1080p i 60 klatek, a sama gra? Tak samo przecież... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spychcio 11 Napisano 11 Maj 2014 Gra Legenda jak dla mnie. Niesamowity klimat, bohaterowie, muzyka, gameplay, fabuła... słowem wszystko :) Wersję Remastered kupuję na 100% - w dodatek nie grałem, więc będzie jeszcze coś nowego a wątek główny przeszedłem tylko 1raz. Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że przez sporo czasu TLoU Remastered będzie najlepszą grą na PS4 a jak wyjdzie coś lepszego to zawsze będzie w czołówce :thumbsup: P.S. Dobrze, że wydają wersję na PS4 ,gdyż więcej osób będzie miało szanse ograć tą perełkę co przełoży się na lepszą sprzedaż kontynuacji ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lennox 1641 Napisano 11 Maj 2014 Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że przez sporo czasu TLoU Remastered będzie najlepszą grą na PS4 a jak wyjdzie coś lepszego to zawsze będzie w czołówce :thumbsup: Z punktu widzenia użytkownika PS4 to jest akurat najsmutniejsze. Nie po to powstała ta konsola. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach